English [TIPs] Bài tập viết lại câu (Rewrite the sentences)

Minhtq411

Học sinh
Thành viên
5 Tháng mười một 2021
183
197
46
TP Hồ Chí Minh
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some Japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
 

Lan Chu

Học sinh
Thành viên
19 Tháng tám 2021
86
126
31
18
Hà Nội
TH
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some Japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some Japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some Japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some Japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
Cảm ơn các bạn đã làm bài. Đều đúng hết nhé
Key for number 19
1. Haven’t you given in your application form yet?
2. She had to cancel her holiday when she went down with the flu
3. She’s gone through all her savings since she lost her job.
4. Eventually their savings gave out and they were forced to apply to the state for assistance.
5. He says he knows nothing about the missing documents but I’m sure he is holding out on me.
6. Our water supplies held out for 3 weeks when we marooned in the desert.
7. I can’t guess the answer. I give up!
8. On the news last night it was given out that the prime minister had resigned.
9. Due to the chairman’s illness, the meeting was held over till the next week.
10. They offered to buy her a BMW but she’s holding out for a Porsche.
11. Let’s go through the plan once more to make sure it’s all clear.
12. Does the shed go with the house or should I pay extra?
13. Some japanese soldiers refused to believe the war was over and held out in the jungle for years.
14. Strike action help up trains and buses all day yesterday.
15. The party went off rather well. Everyone seemed to have enjoined themselves.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[9112021] Number 20 | Phrasal verb 8
1. Go on =
- xảy ra
- tiếp tục
- tiến tới giai đoạn tiếp theo/ thứ tiếp theo
- something that you say to encourage someone to say or do something
- talk in an annoying way about something for a long time

2. Go in for =
- take part in a competition
- do something regularly, or to enjoy something

3. Let on = tell other people about something that you know, especially when it is a secret

4. Go into =
- start doing a particular type of work
- start an activity, or start to be in a particular state or condition
- discuss, examine, describe, or explain something in a detailed or careful way
- if time, money, or effort goes into a product or activity, it is used when producing or doing it
- if a vehicle goes into something such as a tree or a wall, it hits it

5. Go for =
- chọn cái gì
- thích, ngưỡng mộ
- try to have or achieve something
- if something goes for a certain amount of money, it is sold for that amount

6. Go down =
- xuống nơi/ mức thấp hơn
- tiến tới/ đi xa đến đâu
- (mặt trời) khuất dần
- giảm (về giá cả, số lượng, chất lượng, mức độ …)
- được ghi nhớ, ghi chép theo một cách thức cụ thể
- được tiếp nhận theo một cách nào đó
- thua, bị đánh bại

7. Go up =
- tăng lên
- tự dưng phát nổ
- (đối với tòa nhà) xây dựng

8. Lay out =
- sắp xếp (cho phù hợp)
- tiêu rất nhiều tiền

9. Let out =
- cái gì đó kết thúc và mọi người dời đi
- cho phép ai đi
- tạo ra âm thanh
- lới rộng quần áo, vải …

10. Let down =
- let sb down = làm ai thất vọng
- làm giảm độ hiệu quả, thành công
- cho ai/ cái gì di chuyển xuống vị trí thấp hơn

Practise test (no limit to the number of words)
1. He let his parents by failing the exams.
2. I don’t know what’s going next door but they’re being very noisy.
3. New blocks of flats are going everywhere, destroying the character of the township.
4. Suddenly the fire alarm went .
5. Don’t let that they’re planning to get married. Their parents don’t know.
6. The Prime Minister promised to go the matter of lowering inflation.
7. I’m planning to go the poetry competition this year.
8. Those shoes are going next to nothing. I’ve never seen such a good sale.
9. This blouse is too tight for me. I’d better let it.
10. I don’t think there’s enough fruit to go . Could you get some more?
11. His proposals didn’t go very well at all; in fact they were all rejected.
12. He paused to answer the phone, and then he went what he was doing.
13. He laid all his savings on that venture which unfornately succeeded.
 
Last edited:

anbinhf

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
9 Tháng ba 2020
1,207
10,850
766
19
Nghệ An
Trường THCS Quỳnh Hồng
[14112021] Number 20 | Phrasal verb 8
1. Go on =
- xảy ra
- tiếp tục
- tiến tới giai đoạn tiếp theo/ thứ tiếp theo
- something that you say to encourage someone to say or do something
- talk in an annoying way about something for a long time

2. Go in for =
- take part in a competition
- do something regularly, or to enjoy something

3. Let on = tell other people about something that you know, especially when it is a secret

4. Go into =
- start doing a particular type of work
- start an activity, or start to be in a particular state or condition
- discuss, examine, describe, or explain something in a detailed or careful way
- if time, money, or effort goes into a product or activity, it is used when producing or doing it
- if a vehicle goes into something such as a tree or a wall, it hits it

5. Go for =
- chọn cái gì
- thích, ngưỡng mộ
- try to have or achieve something
- if something goes for a certain amount of money, it is sold for that amount

6. Go down =
- xuống nơi/ mức thấp hơn
- tiến tới/ đi xa đến đâu
- (mặt trời) khuất dần
- giảm (về giá cả, số lượng, chất lượng, mức độ …)
- được ghi nhớ, ghi chép theo một cách thức cụ thể
- được tiếp nhận theo một cách nào đó
- thua, bị đánh bại

7. Go up =
- tăng lên
- tự dưng phát nổ
- (đối với tòa nhà) xây dựng

8. Lay out =
- sắp xếp (cho phù hợp)
- tiêu rất nhiều tiền

9. Let out =
- cái gì đó kết thúc và mọi người dời đi
- cho phép ai đi
- tạo ra âm thanh
- lới rộng quần áo, vải …

10. Let down =
- let sb down = làm ai thất vọng
- làm giảm độ hiệu quả, thành công
- cho ai/ cái gì di chuyển xuống vị trí thấp hơn

Practise test (no limit to the number of words)
1. He let his parents by failing the exams.
2. I don’t know what’s going next door but they’re being very noisy.
3. New blocks of flats are going everywhere, destroying the character of the township.
4. Suddenly the fire alarm went .
5. Don’t let that they’re planning to get married. Their parents don’t know.
6. The Prime Minister promised to go the matter of lowering inflation.
7. I’m planning to go the poetry competition this year.
8. Those shoes are going next to nothing. I’ve never seen such a good sale.
9. This blouse is too tight for me. I’d better let it.
10. I don’t think there’s enough fruit to go . Could you get some more?
11. His proposals didn’t go very well at all; in fact they were all rejected.
12. He paused to answer the phone, and then he went what he was doing.
13. He laid all his savings on that venture which unfornately succeeded.
1. He let his parents …DOWN by failing the exams.
2. I don’t know what’s going …ON next door but they’re being very noisy.
3. New blocks of flats are going …UP everywhere, destroying the character of the township.
4. Suddenly the fire alarm went .OFF
5. Don’t let …ON that they’re planning to get married. Their parents don’t know.
6. The Prime Minister promised to go …INTO the matter of lowering inflation.
7. I’m planning to go …IN FOR the poetry competition this year.
8. Those shoes are going …FOR next to nothing. I’ve never seen such a good sale.
9. This blouse is too tight for me. I’d better let it.DOWN
10. I don’t think there’s enough fruit to go .ON Could you get some more?
11. His proposals didn’t go …FOR very well at all; in fact they were all rejected.
12. He paused to answer the phone, and then he went …INTO what he was doing.
13. He laid …OUT all his savings on that venture which unfornately succeeded.
p.s: em không chắc khá nhiều câu ạ :<
 
  • Like
Reactions: kaede-kun

Rize

Cựu Kiểm soát viên
Thành viên
28 Tháng ba 2019
320
476
116
23
Sóc Trăng
unknown
1/down
2/on
3/up
4/on (câu này đáng lẽ phải đi với "off" chứ nhỉ)
5/on
6/into
7/in for
8/ for
9/out
10/on
11/ down
12/into
13/out
 
  • Like
Reactions: S I M O and anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. He let his parents …DOWN by failing the exams.
2. I don’t know what’s going …ON next door but they’re being very noisy.
3. New blocks of flats are going …UP everywhere, destroying the character of the township.
4. Suddenly the fire alarm went .OFF
5. Don’t let …ON that they’re planning to get married. Their parents don’t know.
6. The Prime Minister promised to go …INTO the matter of lowering inflation.
7. I’m planning to go …IN FOR the poetry competition this year.
8. Those shoes are going …FOR next to nothing. I’ve never seen such a good sale.
9. This blouse is too tight for me. I’d better let it.DOWN
10. I don’t think there’s enough fruit to go .ON Could you get some more?
11. His proposals didn’t go …FOR very well at all; in fact they were all rejected.
12. He paused to answer the phone, and then he went …INTO what he was doing.

13. He laid …OUT all his savings on that venture which unfortunately succeeded.
p.s: em không chắc khá nhiều câu ạ :<
9/13

1/down
2/on
3/up
4/on (câu này đáng lẽ phải đi với "off" chứ nhỉ)
5/on
6/into
7/in for
8/ for
9/out
10/on
11/ down
12/into
13/out
10/13
Cảm ơn các bạn đã làm bài
Đáp án tham khảo
Key for number 20
1. He let his parents down by failing the exams.
2. I don’t know what’s going on next door but they’re being very noisy.
3. New blocks of flats are going up everywhere, destroying the character of the township.
4. Suddenly the fire alarm went off.
5. Don’t let on that they’re planning to get married. Their parents don’t know.
6. The Prime Minister promised to go into the matter of lowering inflation.
7. I’m planning to go in for the poetry competition this year.
8. Those shoes are going for next to nothing. I’ve never seen such a good sale.
9. This blouse is too tight for me. I’d better let it out.
10. I don’t think there’s enough fruit to go round. Could you get some more?
11. His proposals didn’t go down very well at all; in fact, they were all rejected.
12. He paused to answer the phone, and then he went on with what he was doing.
13. He laid out all his savings on that venture which unfortunately succeeded.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[16112021] Number 21 | Phrasal verb 9
1. Lay off = bảo ai ngừng động chạm (bằng ngôn từ), chỉ trích ai (để ai yên)

2. Let sb in on = nói bí mật cho ai hoặc cho ai đó tham gia vào một thứ gì đó không phải ai cũng được tham gia

3.
Lay into = bạo lực ai <lời nói, hành động…> (vì rất tức với ng ta)

4. Let oneself in for = khiến bản thân ai trải qua điều gì không dễ chịu

5. Let up =
- bad weather or an unpleasant situation lets up, it stops or improves
- to stop doing something that you have been doing continuously or in a determined way
- to put less effort into something, especially criticizing someone or making them work harder

6. Lay aside =
- tiết kiệm cho tương lai
- tránh bản thân bị ảnh hưởng bởi các yếu tố khác (để có thể thành công trong làm gì đó)

7. Take in =
- bao gồm
- cho ai ở lại
- hiểu và ghi nhớ những gì được nghe
- lừa ai
- thu nhỏ lại (để mặc vừa)
- chấp nhận sự thật
- dành thời gian để thưởng cảnh

8. Let off =
- cho phép ai không phải làm điều gì được yêu cầu làm trước đó
- phạt nhẹ (cho những lỗi đã gây ra)
- nổ súng
- cho hành khách xuống xe

9. Look back (on sth) = nhớ lại/ nghĩ về những điều đã xảy ra

Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking ; it’s too large.
2. I wish you’d laytelling me what to do all the time.
3. Her father laid her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been laying5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you our plans but don’t tell anybody else.
8. He was let with a warning instead of being given a fine.
9. The student let a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets , we’ll be able to play tennis.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

anbinhf

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
9 Tháng ba 2020
1,207
10,850
766
19
Nghệ An
Trường THCS Quỳnh Hồng
1. Lay off = bảo ai ngừng động chạm (bằng ngôn từ), chỉ trích ai (để ai yên)

2. Let sb in on = nói bí mật cho ai hoặc cho ai đó tham gia vào một thứ gì đó không phải ai cũng được tham gia

3.
Lay into = bạo lực ai <lời nói, hành động…> (vì rất tức với ng ta)

4. Let oneself in for = khiến bản thân ai trải qua điều gì không dễ chịu

5. Let up =
- bad weather or an unpleasant situation lets up, it stops or improves
- to stop doing something that you have been doing continuously or in a determined way
- to put less effort into something, especially criticizing someone or making them work harder

6. Lay aside =
- tiết kiệm cho tương lai
- tránh bản thân bị ảnh hưởng bởi các yếu tố khác (để có thể thành công trong làm gì đó)

7. Take in =
- bao gồm
- cho ai ở lại
- hiểu và ghi nhớ những gì được nghe
- lừa ai
- thu nhỏ lại (để mặc vừa)
- chấp nhận sự thật
- dành thời gian để thưởng cảnh

8. Let off =
- cho phép ai không phải làm điều gì được yêu cầu làm trước đó
- phạt nhẹ (cho những lỗi đã gây ra)
- nổ súng
- cho hành khách xuống xe

9. Look back (on sth) = nhớ lại/ nghĩ về những điều đã xảy ra

Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking ; it’s too large.
2. I wish you’d laytelling me what to do all the time.
3. Her father laid her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been laying5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you our plans but don’t tell anybody else.
8. He was let with a warning instead of being given a fine.
9. The student let a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets , we’ll be able to play tennis.
Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking … IN, it’s too large.
2. I wish you’d lay OFFtelling me what to do all the time.
3. Her father laid …INTO her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself …IN FOR a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking …BACK on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been laying …ASIDE 5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you …LET IN ON our plans but don’t tell anybody else.
8. He was let …OFF with a warning instead of being given a fine.
9. The student let …OUT a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let …UP the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets …UP, we’ll be able to play tennis.
 

Ác Quỷ

Bá tước Halloween
Thành viên
20 Tháng bảy 2019
763
3,503
301
Bình Phước
.
Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking IN, it’s too large.
2. I wish you’d lay OFFtelling me what to do all the time.
3. Her father laid INTO her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself IN FOR a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking BACK on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been layingASIDE 5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you LET IN ON our plans but don’t tell anybody else.
8. He was letOFF with a warning instead of being given a fine.
9. The student letOUT a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let UP the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets UP, we’ll be able to play tennis.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking … IN, it’s too large.
2. I wish you’d lay OFFtelling me what to do all the time.
3. Her father laid …INTO her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself …IN FOR a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking …BACK on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been laying …ASIDE 5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you …LET IN ON our plans but don’t tell anybody else.
8. He was let …OFF with a warning instead of being given a fine.
9. The student let …OUT a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let …UP the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets …UP, we’ll be able to play tennis.
11/11
Practise test (no limit to the number of words)
1. Your skirt needs taking IN, it’s too large.
2. I wish you’d lay OFFtelling me what to do all the time.
3. Her father laid INTO her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself IN FOR a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking BACK on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been layingASIDE 5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you LET IN ON our plans but don’t tell anybody else.
8. He was letOFF with a warning instead of being given a fine.
9. The student letOUT a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let UP the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets UP, we’ll be able to play tennis.
11/11

Cảm ơn hai bạn :Rabbit81Dưới đây là đáp án tham khảo
Key for number 21
1. Your skirt needs taking in; it’s too large.
2. I wish you’d lay off telling me what to do all the time.
3. Her father laid into her when she came home two hour late from the party.
4. I let myself in for a lot of trouble when I agreed to help her.
5. Looking back on my life I realise I’ve been very fortunate.
6. For the last twenty years, he has been laying aside 5% of his salary for his old age.
7. We’ll let you in on our plans but don’t tell anybody else.
8. He was let off with a warning instead of being given a fine.
9. The student let out a cry of horror when she saw her poor exam results.
10. You should really let up the children. They can’t be perfect all the time.
11. If the rain lets up, we’ll be able to play tennis.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[23112021] Number 22 | Phrasal verb 10
1. Rise up = nổi dậy (khởi nghĩa)

2. Look for = tìm kiếm

3. Look down on = coi thường ai

4. Look into = tìm kiếm sự thật về cái gì (vấn đề, vụ án, …)

5. Look out =
- canh chừng cẩn thận
- coi chừng (dùng để nhắc nhở ai về một điều nguy hiểm)

6. Look up to = tôn trọng # look down on

7. Look at =
- suy nghĩ kỹ về cái gì để đưa ra quyết định
- đọc cái gì để kiểm tra hoặc đưa ra ý kiến

8. Look over =
- kiểm tra cái gì (một cách nhanh chóng)
- đến một nơi nào đó, để kiểm tra nơi đấy

9. Look on =
- nhìn nhưng không tham gia vào
- (as) = nghĩ về ai theo một cách nào đó

10. Look to
- (sb for sth) = mong đợi nhận được sự giúp đỡ, lời khuyên từ ai về cái gì
- hướng suy nghĩ/ sự chú ý về vấn đề nào đó

Practise test (no limit to the number of words)
1. This firm looks employees who have initiative.
2. They looked him to provide funds for the new magazine.
3. Robert looks people who are not educated as he is.
4. Look ! There’s a car coming.
5. She looks Mrs.Brown’s children three days a week.
6. He looks his older brother and follows his example in everything.
7. Let’s make an appointment to look the house that is for sale.
8. The police are looking the matter hoping to find a solution soon.
9. In 1967 the Russian working classes rose against their masters.
10. Look this manuscript and tell me what you think of it.
11. Passers-by looked as the circus passed through town.
 
  • Like
Reactions: iwasyourfriend

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Key for number 22
1. This firm looks for employees who have initiative.
2. They looked to him to provide funds for the new magazine.
3. Robert looks down on people who are not educated as he is.
4. Look out! There’s a car coming.
5. She looks after Mrs.Brown’s children three days a week.
6. He looks up to his older brother and follows his example in everything.
7. Let’s make an appointment to look over the house that is for sale.
8. The police are looking into the matter hoping to find a solution soon.
9. In 1967 the Russian working classes rose up against their masters.
10. Look at this manuscript and tell me what you think of it.
11. Passers-by looked on as the circus passed through town.
 
  • Like
Reactions: Phạm Tùng

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[29112021] Number 23 | Phrasal verb 11
1. Lead on = cổ vũ ai làm điều gì, mong đợi ai làm điều gì (bằng cách lừa họ) <khích đểu>

2. Rule out = dừng xem xét khả năng xảy ra của cái gì

3.
Put sth behind = để lại phía sau (không suy nghĩ về nó nữa)

4. Put about = lan truyền tin đồn

5. Put down =
- ghi chép, viết
- chỉ trích ai công khai
- chấm dứt bằng vũ lực
- trả một phần
- yêu cầu ai xem xét cái gì
- tự hạ thấp bản thân

6. Put across = diễn đạt ý kiến để người khác hiểu được

7.
Put sth down to = cho rằng cái gì được gây ra bởi điều gì

8. Put back =
- hoãn lịch
- trì hoãn, trì trệ

9. Put in for = apply for

10. Put out =
- dập lửa
- phát hành
- để dành

11. Put sb through = nối máy

12. Put sb up (for) = cho ai ở nhờ

13. Put in =
- dành thời gian, công sức làm gì
- sửa chữa để sẵn sàng sử dụng
- chen ngang
- đầu tư
- lựa chọn người cho vị trí (quan trọng) nào đó
- đảm bảo


Practise test (no limit to the number of words)

1. The lecturer had difficulty in puttinghis ideas.
2. He was led by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it him now.
4. Make sure you put the fire before going to bed.
5. Just put your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam bad luck.
7. I don’t think we can rule this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you the night.
9. He put an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put development in the area by decades.
11. Why don’t you put that new position at the university?
12. It is being put that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me to Mr.John, please?
 
  • Like
Reactions: anbinhf

Nguyễn Phạm Xuân Nhi

Học sinh chăm học
Thành viên
9 Tháng sáu 2017
63
72
71
20
Quảng Ngãi
Trường THCS Bình Đông
[29112021] Number 23 | Phrasal verb 11
1. Lead on = cổ vũ ai làm điều gì, mong đợi ai làm điều gì (bằng cách lừa họ) <khích đểu>

2. Rule out = dừng xem xét khả năng xảy ra của cái gì

3.
Put sth behind = để lại phía sau (không suy nghĩ về nó nữa)

4. Put about = lan truyền tin đồn

5. Put down =
- ghi chép, viết
- chỉ trích ai công khai
- chấm dứt bằng vũ lực
- trả một phần
- yêu cầu ai xem xét cái gì
- tự hạ thấp bản thân

6. Put across = diễn đạt ý kiến để người khác hiểu được

7.
Put sth down to = cho rằng cái gì được gây ra bởi điều gì

8. Put back =
- hoãn lịch
- trì hoãn, trì trệ

9. Put in for = apply for

10. Put out =
- dập lửa
- phát hành
- để dành

11. Put sb through = nối máy

12. Put sb up (for) = cho ai ở nhờ

13. Put in =
- dành thời gian, công sức làm gì
- sửa chữa để sẵn sàng sử dụng
- chen ngang
- đầu tư
- lựa chọn người cho vị trí (quan trọng) nào đó
- đảm bảo


Practise test (no limit to the number of words)

1. The lecturer had difficulty in puttinghis ideas.
2. He was led by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it him now.
4. Make sure you put the fire before going to bed.
5. Just put your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam bad luck.
7. I don’t think we can rule this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you the night.
9. He put an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put development in the area by decades.
11. Why don’t you put that new position at the university?
12. It is being put that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me to Mr.John, please?


1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
 
  • Like
Reactions: S I M O

iwasyourfriend

Học sinh gương mẫu
Thành viên
2 Tháng mười 2021
788
2,754
301
...
Long An
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
 

Minhtq411

Học sinh
Thành viên
5 Tháng mười một 2021
183
197
46
TP Hồ Chí Minh
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
Cảm ơn các bạn đã làm bài, dưới đây là đáp án tham khảo

Key for number 23
1. The lecturer had difficulty in putting across his ideas.
2. He was led on by her flattery but soon discovered how insincere she was.
3. He had a bad time in the army but he has put it behind him now.
4. Make sure you put out the fire before going to bed.
5. Just put down your name and address on this card.
6. He put his failure in the exam down to bad luck.
7. I don’t think we can rule out this possibility after all.
8. If you can’t afford a hotel, we’ll put you up for the night.
9. He put in an insurance claim after the accident but he got nothing.
10. The drought in Africa has put back development in the area by decades.
11. Why don’t you put in for that new position at the university?
12. It is being put about that the vice-president is involved in the scandal but as yet there seems to be no real evidence.
13. Could you put me through to Mr.John, please?
 
  • Like
Reactions: iwasyourfriend

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[07122021] Number 24 | Phrasal verb 12
1. Put up with = chấp nhận cái gì (gây khó chịu)

2. Put on =
- mặc trang phục, trang sức, …
- khiến cái gì hoạt động
- tổ chức sự kiện, show, màn trình diễn, …
- giả bộ
- nặng lên (put on weight)
- đang dùng một liệu trình nào đó
- put sb on = lừa ai

3. Put aside =
- dành dụm (cho một mục đích nào đó)
- bỏ qua, không quan tâm đến cái gì

4. Put forward =
- đưa ra ý tưởng để thảo luận
- chuyển lịch (để diễn ra sớm hơn dự kiến)

5. Put off =
- khiến ai không thích làm gì, không thích ai/cái gì
- trì hoãn (vì không thích làm)
- dời lịch (diễn ra chậm hơn) vì có vấn đề phát sinh
- tắt (thiết bị)

6. Meet with =
- trải qua cái gì (không mấy dễ chịu)
- gây ra phản ứng, hoặc kết quả nào đó

7.
Move on =
- chuyển sang vấn đề khác, bắt đầu một hoạt động khác
- rời đi nơi khác

8. Note down = ghi chép lại

9. Hand over = đưa/ truyền lại cái gì cho ai (khi được yêu cầu hoặc khuyên làm như thế)

10. Narrow down = thu hẹp, thu gọn

11. Live on =
- sống với một số tiền nào đó
- chỉ ăn một loại thức ăn nào đó

12. Live up to = tốt như cái gì

13. Live through =
- sống sót qua cái gì
- hưởng thụ thành quả của người khác

14. Live with =
- sống chung với (những thứ khó chịu tuy nhiên không thể thay đổi được)
- nhớ mãi về một thứ gì đó
- tiếp tục tin tưởng bản thân tốt đẹp dù đã làm điều sai trái

15. Miss out =
- mất cơ hội (được làm gì, được sở hữu cái gì)
- quên không đề cập tới (vô tình)

Practise test (no limit to the number of words)
1. Please note these figures so we can go over them later.
2. How can you put the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live this problem for the rest of your life.
7. We’d better move the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document to her.
9. We put a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options to two or three at the most.
11. I think you’ve missed John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived two wars.
 

Nguyễn Phạm Xuân Nhi

Học sinh chăm học
Thành viên
9 Tháng sáu 2017
63
72
71
20
Quảng Ngãi
Trường THCS Bình Đông
Practise test (no limit to the number of words)
1. Please note these figures so we can go over them later.
2. How can you put the noise in this house? I’d go mad.
3. make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live this problem for the rest of your life.
7. We’d better move the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document to her.
9. We put a sum of money each month for our summer holidays.
10. Mr. John has put the proposal that all members of staff should.
11. We can narrow our options to two or three at the most.
12. I think you’ve missed John and Sally from the invitation list.
13. Don’t be put by his manner. He always acts that way.
14. If you think you can live charity forever, you’re sadly mistaken.
15. You ought to try and live your parents’ expectations.
16. He’s used to hardships because he’s lived two wars.

1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put off the noise in this house? I’d go mad.
3. make a contribution to the earthquake relief fund. ????
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live on this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should.
11. We can narrow our options down to two or three at the most.
12. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
13. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
14. If you think you can live through charity forever, you’re sadly mistaken.
15. You ought to try and live out your parents’ expectations.
16. He’s used to hardships because he’s lived with two wars.
 
Top Bottom