English [TIPs] Bài tập viết lại câu (Rewrite the sentences)

Nguyễn Hoàng Vân Anh

Học sinh tiến bộ
Thành viên
20 Tháng tám 2021
726
2,730
276
18
Long An
Trường THCS Đông Thành
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put off the noise in this house? I’d go mad.
3. make a contribution to the earthquake relief fund. là sao ạ?
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live on this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should.
11. We can narrow our options down to two or three at the most.
12. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
13. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
14. If you think you can live through charity forever, you’re sadly mistaken.
15. You ought to try and live out your parents’ expectations.
16. He’s used to hardships because he’s lived with two wars.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun

AlexisBorjanov

Học sinh chăm học
Thành viên
23 Tháng tư 2020
788
746
146
Hà Nội
Earth
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
 
  • Like
Reactions: S I M O

01nguyenngocduyank9tc3

Học sinh
Thành viên
30 Tháng mười một 2021
64
91
21
18
TP Hồ Chí Minh
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
 
  • Like
Reactions: S I M O

iwasyourfriend

Học sinh gương mẫu
Thành viên
2 Tháng mười 2021
788
2,754
301
...
Long An
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put off the noise in this house? I’d go mad.
3. make a contribution to the earthquake relief fund. ????
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live on this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.

8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should.
11. We can narrow our options down to two or three at the most.
12. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
13. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
14. If you think you can live through charity forever, you’re sadly mistaken.
15. You ought to try and live out your parents’ expectations.
16. He’s used to hardships because he’s lived with two wars.
9/15
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put off the noise in this house? I’d go mad.
3. make a contribution to the earthquake relief fund. là sao ạ?
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live on this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.

8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should.
11. We can narrow our options down to two or three at the most.
12. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
13. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
14. If you think you can live through charity forever, you’re sadly mistaken.
15. You ought to try and live out your parents’ expectations.
16. He’s used to hardships because he’s lived with two wars
.
9/15
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.

8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
13/15
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.

6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.

8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
13/15
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr. John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live through this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on the housing problem before time runs out.

8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
13/15

Key for number 24
1. Please note down these figures so we can go over them later.
2. How can you put up with the noise in this house? I’d go mad.
3. Mr John has put forward the proposal that all members of staff should make a contribution to the earthquake relief fund.
4. They’re putting on a dance performance in the town hall tonight.
5. His proposal met with total opposition from the committee.
6. I’m afraid you’ll have to learn to live with this problem for the rest of your life.
7. We’d better move on to the housing problem before time runs out.
8. She asked him to hand the document over to her.
9. We put aside a sum of money each month for our summer holidays.
10. We can narrow our options down to two or three at the most.
11. I think you’ve missed out John and Sally from the invitation list.
12. Don’t be put off by his manner. He always acts that way.
13. If you think you can live on charity forever, you’re sadly mistaken.
14. You ought to try and live up to your parents’ expectations.
15. He’s used to hardships because he’s lived through two wars.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[12122021] Number 25 | Phrasal verb 13
1. Piece together = sắp xếp (thành một phần hoàn chỉnh), thu thập xâu chuỗi (thông tin, sự kiện)

2. Pass over =
- bỏ qua
- không giao cho ai một công việc tốt mà chọn người ít kinh nghiệm nhưng trẻ hơn họ

3. Phase out = dần ngưng sử dụng

4. Run down =
- đâm xe vào ai (gây tai nạn)
- chỉ trích ai (một cách bất công)
- ngừng hoạt động
- lướt nhanh thông tin trên một list

5. Run off =
- tự dưng bỏ đi
- in nhanh
- bắt ai rời đi (run sb off)

6. Ran into = tình cờ gặp

7. Run out = xài hết

8. Run up = vướng vào nợ nần (mà số tiền nợ cứ tăng dần)

9. Run through =
- giải thích ngắn gọn, nhanh
- tập luyện cái gì để chuẩn bị cho trình diễn
- cảm nhận được cảm xúc nào đó
- dùng quá nhiều tiền trong một thời gian ngắn

10. Run away = chạy trốn, bỏ đi (một cách bí mật và bất ngờ)

11. Run in =
- bắt giữ ai
- chạy thử (cho trơn tru)

12. Run after =
- đuổi theo ai
- khiến ai chú ý đến bạn vì bạn bị thu hút bởi họ

Practise test (no limit to the number of words)
1. Let’s run that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing of old production methods.
4. He ran debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running his boss although she actually treats him well.
6. We ran Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run copies of the report for the employees.
13. You’d better run your new car before you drive it on the motorway.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

anbinhf

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
9 Tháng ba 2020
1,207
10,850
766
18
Nghệ An
Trường THCS Quỳnh Hồng
1. Piece together = sắp xếp (thành một phần hoàn chỉnh), thu thập xâu chuỗi (thông tin, sự kiện)

2. Pass over =
- bỏ qua
- không giao cho ai một công việc tốt mà chọn người ít kinh nghiệm nhưng trẻ hơn họ

3. Phase out = dần ngưng sử dụng

4. Run down =
- đâm xe vào ai (gây tai nạn)
- chỉ trích ai (một cách bất công)
- ngừng hoạt động
- lướt nhanh thông tin trên một list

5. Run off =
- tự dưng bỏ đi
- in nhanh
- bắt ai rời đi (run sb off)

6. Ran into = tình cờ gặp

7. Run out = xài hết

8. Run up = vướng vào nợ nần (mà số tiền nợ cứ tăng dần)

9. Run through =
- giải thích ngắn gọn, nhanh
- tập luyện cái gì để chuẩn bị cho trình diễn
- cảm nhận được cảm xúc nào đó
- dùng quá nhiều tiền trong một thời gian ngắn

10. Run away = chạy trốn, bỏ đi (một cách bí mật và bất ngờ)

11. Run in =
- bắt giữ ai
- chạy thử (cho trơn tru)

12. Run after =
- đuổi theo ai
- khiến ai chú ý đến bạn vì bạn bị thu hút bởi họ

Practise test (no limit to the number of words)
1. Let’s run that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing of old production methods.
4. He ran debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running his boss although she actually treats him well.
6. We ran Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run copies of the report for the employees.
13. You’d better run your new car before you drive it on the motorway.
Practise test (no limit to the number of words)
1. Let’s run …THROUGH that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run …AWAY by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing …OUT of old production methods.
4. He ran debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running …DOWN his boss although she actually treats him well.
6. We ran …INTO Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran …AFTER the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run …OUT coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed …OVER for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran …OFF at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece …TOGETHER the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run …UP copies of the report for the employees.
13. You’d better run …IN your new car before you drive it on the motorway
 

Dương Nhạt Nhẽo

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
7 Tháng tám 2018
2,945
7,443
621
19
Lào Cai
Trường THPT số 1 Lào Cai
1. Let’s run THROUGH that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run AWAY by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing OUT of old production methods.
4. He ran OUT debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running DOWN his boss although she actually treats him well.
6. We ran INTO Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran AFTER the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run OUT coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed OVER for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran OFF at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece TOGETHER the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run UP copies of the report for the employees.
13. You’d better run IN your new car before you drive it on the motorway​
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Practise test (no limit to the number of words)
1. Let’s run …THROUGH that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run …AWAY by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing …OUT of old production methods.
4. He ran debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running …DOWN his boss although she actually treats him well.
6. We ran …INTO Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran …AFTER the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run …OUT coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed …OVER for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran …OFF at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece …TOGETHER the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run …UP copies of the report for the employees.
13. You’d better run …IN your new car before you drive it on the motorway
8/13
1. Let’s run THROUGH that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run AWAY by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing OUT of old production methods.
4. He ran OUT debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running DOWN his boss although she actually treats him well.
6. We ran INTO Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran AFTER the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run OUT coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed OVER for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran OFF at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece TOGETHER the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run UP copies of the report for the employees.
13. You’d better run IN your new car before you drive it on the motorway​
8/15
Key for number 25
1. Let’s run through that scene again, then you can all go home.
2. The old woman was run down by a taxi.
3. New automated machinery in factories has led to the phasing out of old production methods.
4. He ran up debts amounting to millions of dollars last year.
5. He’s always running down his boss although she actually treats him well.
6. We ran into Sally at the shops yesterday, I hadn’t seen her for months.
7. He ran after the boy, but didn’t manage to catch him.
8. We’ve run out of coffee. Could you go and buy some?
9. Tom has been passed over for promotion in favor of a younger man.
10. Their son ran away at the age of 16 and didn’t contact them for 4 years.
11. The detective tried to piece together the events from the few clues he had.
12. The secretary was asked to run off copies of the report for the employees.
13. You’d better run in your new car before you drive it on the motorway.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[20122021] Number 26 | Phrasal verb 14
1. Run across =
- gặp khó khăn không mong muốn
- tìm thấy điều gì không mong muốn
- tình cờ gặp ai

2. Run away with =
- thắng một cách dễ dàng
- run away with the idea/impression = nghĩ rằng cái gì đúng trong khi nó không phải

3. Run up against = phải giải quyết khó khăn

4. Run into = tình cờ đâm vào ai, cái gì

5. Run behind =
- chạy theo phía sau
- chậm, trễ deadline

6. Settle for = chấp nhận một thứ gì đó (không đúng như mong muốn)

7. Settle in =
- trở lên quen thuộc với nơi mới
- khiến bản thân trở lên thoải mái ở một nơi nào đó vì bạn đã ở đó khá lâu

8. Settle on =
- đưa ra quyết định lựa chọn
- (mắt) nhìn ai

9. See about = giải quyết, sắp xếp tổ chức cái gì

10. See over = đi vòng quanh một nơi nào đó và quan sát những thứ ở đó

11. See off = tiễn ai

Practise test (no limit to the number of words)
1. The children were seen at the station by the entire family.
2. Don’t run the idea that you can come home at whatever time you like!
3. He was hoping to sell his car for $1000 but he had to settle $800.
4. Once we’ve settled , we’ll invite you for a long weekend.
5. I’m running schedule as my meeting lasted longer than I’d expected.
6. Could you please see getting the sofa re-covered?
7. We ran some valuable old books while we were clearing out the attic.
8. They settled the Ritz as the best place for the reception.
9. My father fell asleep at the steering wheel and ran a lamp post
10. We made an appointment to see the cottage before we decided to buy it.
11. Everything was going smoothly until we ran the problem of lack of funding.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Key for number 26
1. The children were seen off at the station by the entire family.
2. Don’t run away with the idea that you can come home at whatever time you like!
3. He was hoping to sell his car for $1000 but he had to settle for $800.
4. Once we’ve settled in, we’ll invite you for a long weekend.
5. I’m running behind schedule as my meeting lasted longer than I’d expected.
6. Could you please see about getting the sofa re-covered?
7. We ran across some valuable old books while we were clearing out the attic.
8. They settled on the Ritz as the best place for the reception.
9. My father fell asleep at the steering wheel and ran into a lamp post
10. We made an appointment to see over the cottage before we decided to buy it.
11. Everything was going smoothly until we ran up against the problem of lack of funding.
 
  • Like
Reactions: anbinhf

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[2022022] Number 27 | Phrasal verb 15
1. See through =
- nhìn thấu
- tiếp tục hoàn thành, làm gì dù có khó khan

2. See out =
- tiễn ai
- thứ gì tồn tại lâu hơn thời gian sống của một người
- tiếp tục đến thời điểm kết thúc
- tự than tìm đường ở một nơi nào đó

3. Settle down =
- yên lặng hơn
- quen thuộc với nơi nào
- bắt đầu cuộc sống bình thản

4. Settle up = trả tiền (nợ)

5. Set in =
- bắt đầu
- (thứ gì không tốt) trở lên nghiêm trọng

6. Set back =
- delay the progress of someone or something
- tốn một lượng tiền đáng kể

7. Set off = bắt đầu một chuyển đi

8. Set up = thiết lập

9. Set out = to start an activity with a particular aim

10. Set aside =
- tiết kiệm cho mục đích sau này
- không để cảm xúc, ý kiến, … ảnh hưởng để thực hiện được nhiều mục tiêu lớn
- tuyên bố quyết định pháp lý nào không cần tuân theo nữa

Practise test (no limit to the number of words)
1. She decided to set a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw him immediately.
3. He saw his best friend his divorce.
4. I’ll see you , you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets .
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you thousands.
7. They set for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class laughing.
11. You’d better set some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production by several weeks.
13. She set to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle in a small village in Wales.
 
  • Like
Reactions: wyn.mai

Hazu No No Money

Học sinh chăm học
Thành viên
27 Tháng mười 2018
542
802
146
19
Hà Nội
THCS yên thường
1. She decided to set up… a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw …through him immediately.
3. He saw his best friend … through his divorce.
4. I’ll see you out…, you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets .in
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you … back thousands.
7. They set …off for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set …up a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle …up with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class out laughing.
11. You’d better set …aside some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production …back by several weeks.
13. She set …aside to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle down in a small village in Wales.
 
  • Like
Reactions: S I M O

_khánh

Học sinh mới
Thành viên
18 Tháng bảy 2021
31
68
16
Khánh Hòa
THCS
1. She decided to set a computer graphics firm with the money she inherited. up
2. He said he could make me a rich man. But I saw him immediately. through
3. He saw his best friend his divorce. through
4. I’ll see you , you may not be able to find your way to the lift. out
5. We’d better have central heating installed before winter sets . in
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you thousands. back
7. They set for their destination at 5 o’clock in the morning. off
8. He set a new world record for the 500 meters race. up
9. Let’s settle with the waiter and go home. I’m feeling tired. up
10. His jokes set the whole class laughing. out
11. You’d better set some money every month if you want to buy a new car. aside
12. A fire in the factory set production by several weeks. back
13. She set to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition. out
14. After wandering for years, they settle in a small village in Wales. down
 

warm sunset

Cựu CTV CLB Lịch sử
Thành viên
24 Tháng mười hai 2020
379
1,369
121
Tuyên Quang
THCS Đức Ninh
1. She decided to set up a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw through him immediately.
3. He saw his best friend through his divorce.
4. I’ll see you out, you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets in.
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you back thousands.
7. They set off for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set up a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle up with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class out laughing.
11. You’d better set aside some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production back by several weeks.
13. She set aside to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle down in a small village in Wales.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun

Key for number 27

1. She decided to set up a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw through him immediately.
3. He saw his best friend through his divorce.
4. I’ll see you out, you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets in.
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you back thousands.
7. They set off for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set up a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle up with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class off laughing.
11. You’d better set aside some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production back by several weeks.
13. She set out to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle down in a small village in Wales.

Cảm ơn các bạn đã làm bài, các bạn có thể tham khảo đáp án phía trên
1. She decided to set up a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw through him immediately.
3. He saw his best friend through his divorce.
4. I’ll see you out, you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets in.
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you back thousands.
7. They set off for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set up a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle up with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class out laughing.
11. You’d better set aside some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production back by several weeks.
13. She set aside to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle down in a small village in Wales.
12/14

1. She decided to set a computer graphics firm with the money she inherited. up
2. He said he could make me a rich man. But I saw him immediately. through
3. He saw his best friend his divorce. through
4. I’ll see you , you may not be able to find your way to the lift. out
5. We’d better have central heating installed before winter sets . in
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you thousands. back
7. They set for their destination at 5 o’clock in the morning. off
8. He set a new world record for the 500 meters race. up
9. Let’s settle with the waiter and go home. I’m feeling tired. up
10. His jokes set the whole class laughing. out
11. You’d better set some money every month if you want to buy a new car. aside
12. A fire in the factory set production by several weeks. back
13. She set to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition. out
14. After wandering for years, they settle in a small village in Wales. down
13/14

1. She decided to set up… a computer graphics firm with the money she inherited.
2. He said he could make me a rich man. But I saw …through him immediately.
3. He saw his best friend … through his divorce.
4. I’ll see you out…, you may not be able to find your way to the lift.
5. We’d better have central heating installed before winter sets .in
6. A wedding reception for two hundred people will certainly set you … back thousands.
7. They set …off for their destination at 5 o’clock in the morning.
8. He set …up a new world record for the 500 meters race.
9. Let’s settle …up with the waiter and go home. I’m feeling tired.
10. His jokes set the whole class out laughing.
11. You’d better set …aside some money every month if you want to buy a new car.
12. A fire in the factory set production …back by several weeks.
13. She set …aside to become a dancer but an injury prevented her from fulfilling her ambition.
14. After wandering for years, they settle down in a small village in Wales.
12/14
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[10022022] Number 28 | Phrasal verb 16
1. Set about = start to do or deal with something

2. Set on =
- tấn công ai, cái gì (hoặc bảo ai/ cái gì tấn công ai/ cái gì)
- bao vây, tránh cho ai trốn thoát

3. Stand by =
- dửng dưng, không làm gì
- chuẩn bị cho cái gì
- chờ đợi để sẵn sàng giúp đỡ

4. Stand for =
- bổ trợ thêm, đại diện cho ý tưởng, ý kiến nào đó
- cụm gì đó là viết tắt của cái gì đó

5. Stand out = nổi bật, khác biệt

6. Stand in for = thay thế ai trong công việc (vì họ bận)

7. Stand up for = ủng hộ, bảo vệ cái gì

8. Stand up to = đứng lên đấu tranh (vì quyền lợi cá nhân)

9. Stand down =
- rời bỏ một công việc, chức vụ (quan trọng)
- cho thôi việc ai tạm thời (vì hiện tại không có công việc cho họ)

10. Take after = giống (người thân về ngoại hình hoặc tính cách)

Practise test (no limit to the number of words)
1. He’s such a brilliant dancer that he stands from the rest of the troupe.
2. How would you set teaching a dog to perform tricks?
3. I’ll stand R, no matter what people say about him.
4. She takes her father: she has the same gestures and mannerisms.
5. His grandfather once stood Parliament, but he only got 5 votes.
6. The police stood by in case trouble broke after the football match.
7. Our group stands equality for people of all races.
8. Could you stand J if he’s called away?
9. You ought to stand your little brother when the others tease him.
10. The letters MP stand Member of Parliament.
11. He threatened to set the dogs us if we didn’t get off his property.
12. How can you stand and watch him mistreat the children like that?
13. Nobody would stand that sort of behavior for a minute.
14. The town council has decided to set a memorial to the princess.
15. The president was forced to stand due to his involvement in the scandal.
 
  • Like
Reactions: VânHà.D

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Key for number 28
1. He’s such a brilliant dancer that he stands out from the rest of the troupe.
2. How would you set about teaching a dog to perform tricks?
3. I’ll stand by R, no matter what people say about him.
4. She takes after her father: she has the same gestures and mannerisms.
5. His grandfather once stood for Parliament, but he only got 5 votes.
6. The police stood by in case trouble broke out after the football match.
7. Our group stands for equality for people of all races.
8. Could you stand in for J if he’s called away?
9. You ought to stand up for your little brother when the others tease him.
10. The letters MP stand for Member of Parliament.
11. He threatened to set the dogs on us if we didn’t get off his property.
12. How can you stand by and watch him mistreat the children like that?
13. Nobody would stand for that sort of behavior for a minute.
14. The town council has decided to set up a memorial to the princess.
15. The president was forced to stand down due to his involvement in the scandal.
 
  • Like
Reactions: Hà Kiều Chinh

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
[12032022] Number 29 | Phrasal verb 17

1. Take away =
- khiến lỗi đau, cảm xúc, … biến mất
- đồ ăn mang về
- đem cái gì đi đâu


2. Take down =
- tách thành từng phần
- viết cái gì ra (ghi chép)
- chỉ trích ai nặng nề

3. Take aback = bất ngờ

4. Take back =
- sở hữu lại cái gì
- đổi trả
- rút lại lời nói (chấp nhận rằng nó đã sai)


5. Take up =
- bắt đầu một thói quen sở thích
- chấp nhận một đề nghị
- giảm độ dài của cái gì (khiến cái gì ngắn đi)
- tiếp tục thảo luận, giải quyết cái gì (ý tưởng, đề nghị, …)
- bắt đầu sống ở đâu đó


6. Take against = bắt đầu ghét ai

7. Take for =
- tin vào điều gì sai trái (về cái gì)
- nhầm ai với ai


8. Take on =
- thuê ai làm việc
- phát triển một tính cách (tính chất), bề ngoài (ngoại hình) cụ thể
- chấp nhận trách nghiệm, công việc của ai
- thi đấu với ai
- quyết định làm gì mà không hỏi ý kiến/ sự chấp nhận của người khác


9. Take to =
- đi đến đâu
- bắt đầu làm gì như một thói quen
- điều chỉnh bản thân (để hợp với)
- bắt đầu thích cái gì


10. Take out =
- bỏ cái gì đi
- đưa ai đến đâu (và bao họ)
- g.iết ai
- lới rộng quần áo (để mặc vừa)


Practise test (no limit to the number of words)
1. The amateur boxer was apprehensive about taking such an experienced fighter.
2. The secretary took the list of titles as her boss read them out.
3. You’d better take this paragraph as it weakens your argument.
4. I’ll never forgive you if you don’t take what you said about me.
5. Since his retirement, he has taken painting to fill up some of his spare time.
6. You have to take these curtains. They look very dirty.
7. If you take this skirt a little, it should fit you perfectly. It’s too big for you now.
8. She is always being taken Elizabeth Taylor, even though she doesn’t look that much like her.
9. These magazines must be read in the library. You can’t take them .
10. When they discovered that the child was an orphan, they offered to take him .
11. That desk is so big that it takes most of his office.
12. We were so taken by his decision to resign what we didn’t know what to say.
13. I don’t think he’ll take the new project unless we offer him more money.
14. She seems to have taken me, as if I had offended her somehow.
15. He has taken drinking Coca-Cola at night to help him sleep.
 
Top Bottom