Ngoại ngữ Mỗi ngày 3 cụm từ

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,037
326
20
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
1/ I have ___ feelings about moving to Russia.
a) mixed
b) mouse
c) made
2/ I'm going to watch that new Disney movie. I've always had a ___ spot for animation.
a) little
b) soft
c) big
d) hard
3/ I told him to wait, but he jumped the ___ and ordered all the new stock, anyway.
a) time
b) shark
c) gun
 
  • Like
Reactions: tuananh982

Thanh Trúc Đỗ

Học sinh tiến bộ
Thành viên
6 Tháng sáu 2017
847
973
179
21
TP Hồ Chí Minh
Trường Trung học Thực hành Sài Gòn
QUIZ #5
1/ I have ___ feelings about moving to Russia.
a) mixed
b) mouse
c) made
2/ I'm going to watch that new Disney movie. I've always had a ___ spot for animation.
a) little
b) soft
c) big
d) hard
3/ I told him to wait, but he jumped the ___ and ordered all the new stock, anyway.
a) time
b) shark
c) gun
 
  • Like
Reactions: tuananh982

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
1/ I have ___ feelings about moving to Russia.
a) mixed
b) mouse
c) made
2/ I'm going to watch that new Disney movie. I've always had a ___ spot for animation.
a) little
b) soft
c) big
d) hard
3/ I told him to wait, but he jumped the ___ and ordered all the new stock, anyway.
a) time
b) shark
c) gun
tròn tròn vuông tam giác tròn vuông
(kinh quá đi đúng hết rồi kìa)
QUIZ #5
1/ I have ___ feelings about moving to Russia.
a) mixed
b) mouse
c) made
2/ I'm going to watch that new Disney movie. I've always had a ___ spot for animation.
a) little
b) soft
c) big
d) hard
3/ I told him to wait, but he jumped the ___ and ordered all the new stock, anyway.
a) time
b) shark
c) gun
sai hết rồi... cố gắng hơn nha :D
KEY QUIZ #5
1/ I have ___ feelings about moving to Russia.
a) mixed
b) mouse
c) made
mixed feelings: cảm xúc lẫn lộn.
2/ I'm going to watch that new Disney movie. I've always had a ___ spot for animation.
a) little
b) soft
c) big
d) hard
have a soft spot for sb/sth (also Indian English have a soft corner for sb/sth): (informal) to like somebody/something.
3/ I told him to wait, but he jumped the ___ and ordered all the new stock, anyway.
a) time
b) shark
c) gun
jump the gun: to do something too soon, before the right time
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
-... ( sao lúc nào tui cũng không biết câu đâu hết nhỉ :<<)
- look up to sb: ngưỡng mộ/ coi trọng ai (điền từ)
- What's eating you? (đoán nghĩa) câu này được dùng để hỏi bạn khó chịu hay tức giận về điều gì đó.
2/2 bác ơi :v vậy là tốt lắm rồi ^^
- aware of sth: knowledge about a particular subject, especially the ability to speak a foreign language.
Chưa đúng rồi!
8:00 - 7/9/2018
3 cụm từ hôm nay:
- command of sth: knowledge about a particular subject, especially the ability to speak a foreign language.
Ex: Applicants will be expected to have (a) good command of English.
- look up to sb: ngưỡng mộ/ coi trọng ai
Ex: They all look up to their teacher.
- What's eating sb: used to ask what somebody is annoyed or worried about.
Tương tự: what's the matter with sb - what's going on (with sb)
Ex: Jack's in a strange mood - I wonder what's eating him?
[TBODY] [/TBODY]
Tiếp nè ~~
- under the _: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- _ your heart _ sth = have your heart _ _ sth: to want sth very much. (điền từ)
- be _ at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ)
 

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,037
326
20
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
- under the pressure: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- _ your heart _ sth = have your heart _ _ sth: to want sth very much. (điền từ)
chịu thôi bác ạ
- be impressed at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ)
 
  • Like
Reactions: tuananh982

Phươngg Trâmm

Học sinh chăm học
Thành viên
16 Tháng bảy 2017
239
301
109
Bình Định
Trường THCS Cát Tài
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- Set your heart on sth = have your heart _ _ sth: to want sth very much. (điền từ)
- be impress at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ)
Hixx :<
 

Diệp Ngọc Tuyên

Typo-er xuất sắc nhất 2018
HV CLB Hội họa
Thành viên
13 Tháng mười một 2017
2,339
3,607
549
Đắk Lắk
THCS
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- set your heart on sth = have your heart set on sth: to want sth very much. (điền từ)
- be impressed at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ) ( cấu trúc này tuần trước tui vừa mới học luôn :>)
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
- under the pressure: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- _ your heart _ sth = have your heart _ _ sth: to want sth very much. (điền từ)
chịu thôi bác ạ
- be impressed at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ)
sai hết rồi bác ei ~~
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- Set your heart on sth = have your heart _ _ sth: to want sth very much. (điền từ)
- be impress at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ)
Hixx :<
đúng 2/3 nhé ^^
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure. (điền từ)
- set your heart on sth = have your heart set on sth: to want sth very much. (điền từ)
- be impressed at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = surprised (at/by sb/sth) (điền từ) ( cấu trúc này tuần trước tui vừa mới học luôn :>)
phụp, 2/3 câu đúng nè ^^
20:05 - 8/9/2018
3 cụm từ hôm nay:
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure.
Ex: 'm really under the gun today.
- set your heart on sth = have your heart set on sth: to want sth very much.
Ex: They’ve set their heart on a house in the country.
- be astonished at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = be surprised (at/by sb/sth)
Ex: My parents looked astonished at my news.
[TBODY] [/TBODY]
3 cụm từ ngày mai :D Chủ Nhật đó nha ~~
- make a _ for oneself: become well-known.
- look _ sb: to ignore somebody by pretending not to see them
- put two and two together: (đoán nghĩa)
 

Diệp Ngọc Tuyên

Typo-er xuất sắc nhất 2018
HV CLB Hội họa
Thành viên
13 Tháng mười một 2017
2,339
3,607
549
Đắk Lắk
THCS
- ...
- look through sb: to ignore somebody by pretending not to see them
- put two and two together: đoán chắc điều gì đó
* ngại quá* ngại vì học rồi mà lại làm sai * ngại kinh* :>>
 
  • Like
Reactions: tuananh982

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,037
326
20
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
-make a name for oneself: become well-known.
- look through sb: to ignore somebody by pretending not to see them
- put two and two together: .......
Bác thông cảm, em chậm hiểu lắm -_-
 
  • Like
Reactions: tuananh982

Phươngg Trâmm

Học sinh chăm học
Thành viên
16 Tháng bảy 2017
239
301
109
Bình Định
Trường THCS Cát Tài
sai hết rồi bác ei ~~

đúng 2/3 nhé ^^

phụp, 2/3 câu đúng nè ^^
20:05 - 8/9/2018
3 cụm từ hôm nay:
- under the gun: (North American English, informal) experiencing a lot of pressure.
Ex: 'm really under the gun today.
- set your heart on sth = have your heart set on sth: to want sth very much.
Ex: They’ve set their heart on a house in the country.
- be astonished at/by sb/sth = be amazed at/ by sb/sth = be surprised (at/by sb/sth)
Ex: My parents looked astonished at my news.
[TBODY] [/TBODY]
3 cụm từ ngày mai :D Chủ Nhật đó nha ~~
- make a _ for oneself: become well-known.
- look _ sb: to ignore somebody by pretending not to see them
- put two and two together: (đoán nghĩa)
Chời ơi, thế mà tưởng set on lại sai chứ -.-
- make a name for oneself: become well-known.
- look out sb: to ignore somebody by pretending not to see them
- put two and two together: Cứ thế mà suy ra.
 
  • Like
Reactions: tuananh982

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
Chúng ta tiếp tục với vài bài quiz nhẹ nhàng cuối tuần nha mọi người ^^
Tests and Quizzes have been posted
@Asuna Yuuki , @Phươngg Trâmm , @Tư Âm Diệp Ẩn , @Diệp Ngọc Tuyên , @anhchauuu , @Thanh Trúc Đỗ , @Hàn Nhã Anh , @Ye Ye , @ĐứcHoàng2017 , @_Nguyễn Ngân , @Aya Nishinami , @Dương Sảng , @Hà Chi0503 , @huyhiệu2k5 , @nguyễn đan phương
QUIZ #6
1/ _. I need to leave and look for a new job, I’ve had enough.
a) This is the last straw!
b) This is too much!
c) That is so good!
2/ All this luxury was a far _ from the poverty of his childhood.
a) jump
b) distance
c) cry
3/ They have never seen _ _ _ and are always disagreeing.
a) eye to eye
b) agree to disagree
c) hand to hand
 
Last edited:

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,037
326
20
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
1/ _. I need to leave and look for a new job, I’ve had enough.
a) This is the last straw!
b) This is too much!
c) That is so good!
2/ All this luxury was a far cry from the poverty of his childhood.
a) jump
b) distance
c) cry
3/ They have never seen _ _ _ and are always disagreeing.
a) eye to eye
b) agree to disagree
c) hand to hand
 
  • Like
Reactions: tuananh982

ĐứcHoàng2017

Học sinh tiến bộ
Thành viên
21 Tháng ba 2018
1,093
1,236
176
Hà Nội
Hocmai
Chúng ta tiếp tục với vài bài quiz nhẹ nhàng cuối tuần nha mọi người ^^
Tests and Quizzes has been posted
@Asuna Yuuki , @Phươngg Trâmm , @Tư Âm Diệp Ẩn , @Diệp Ngọc Tuyên , @anhchauuu , @Thanh Trúc Đỗ , @Hàn Nhã Anh , @Ye Ye , @ĐứcHoàng2017 , @_Nguyễn Ngân , @Aya Nishinami , @Dương Sảng , @Hà Chi0503 , @huyhiệu2k5 , @nguyễn đan phương
QUIZ #6
1/ _. I need to leave and look for a new job, I’ve had enough.
a) This is the last straw!
b) This is too much!
c) That is so good!
2/ All this luxury was a far cry from the poverty of his childhood.
a) jump
b) distance
c) cry
3/ They have never seen _ _ _ and are always disagreeing.
a) eye to eye
b) agree to disagree
c) hand to hand
1/a)
2/b)
3/a)
 
  • Like
Reactions: tuananh982

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
hehe mình quên cắt chỗ trống đi, câu 2 đáng lẽ phải là
All this luxury was a far _ from the poverty of his childhood.
Do vậy câu này bỏ qua nhé ~~
1/ _. I need to leave and look for a new job, I’ve had enough.
a) This is the last straw!
b) This is too much!
c) That is so good!
2/ All this luxury was a far cry from the poverty of his childhood.
a) jump
b) distance
c) cry
3/ They have never seen _ _ _ and are always disagreeing.
a) eye to eye
b) agree to disagree
c) hand to hand
2/2 nhé hai bạn :D
KEY QUIZ #6
1/ _. I need to leave and look for a new job, I’ve had enough.
a) This is the last straw!
b) This is too much!
c) That is so good!
This is/ that is the last straw: giọt nước tràn ly.
2/ All this luxury was a far _ from the poverty of his childhood.
a) jump
b) distance
c) cry
a far cry from sth: a very different experience from something = remote (adj.) = isolated

3/ They have never seen _ _ _ and are always disagreeing.
a) eye to eye
b) agree to disagree
c) hand to hand
See eye to eye: be in agreement with someone
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
QUIZ #7
1/ I'm sick of arguing with you, so let's just _ _ _ and move on from this issue.
a) disagree to agree
b) agree to disagree
c) keep going on
2/ I really get a _ _ of playing computer games.
a) kick in
b) kick into
c) kick out
3/ If they hadn’t _ _, the accident wouldn’t have occurred.
a) cut center
b) cut money
c) cut corners
 

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,037
326
20
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
1/ I'm sick of arguing with you, so let's just _ _ _ and move on from this issue.
a) disagree to agree
b) agree to disagree
c) keep going on
2/ I really get a _ _ of playing computer games.
a) kick in
b) kick into
c) kick out
3/ If they hadn’t _ _, the accident wouldn’t have occurred.
a) cut center
b) cut money
c) cut corners
 
  • Like
Reactions: tuananh982

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
1/ I'm sick of arguing with you, so let's just _ _ _ and move on from this issue.
a) disagree to agree
b) agree to disagree
c) keep going on
2/ I really get a _ _ of playing computer games.
a) kick in
b) kick into
c) kick out
3/ If they hadn’t _ _, the accident wouldn’t have occurred.
a) cut center
b) cut money
c) cut corners
đúng hết luôn rồi thánh ơi :D
KEY QUIZ #7
1/ I'm sick of arguing with you, so let's just _ _ _ and move on from this issue.
a) disagree to agree
b) agree to disagree
c) keep going on
be sick of: chán ngấy làm gì
agree to disagree: làm hòa, không tranh cãi nữa
2/ I really get a _ _ of playing computer games.
a) kick in
b) kick into
c) kick out
get a kick out of: to find something funny or entertaining

3/ If they hadn’t _ _, the accident wouldn’t have occurred.
a) cut center
b) cut money
c) cut corners
cut corners: tiết kiệm theo cách không tốt (cắt giảm bớt tiền chi vào cái gì đó để chuộc lợi)
QUIZ #8

1/ There's a _ _ in social work. You need experience to get work and you need work to get experience.
a) Social 22
b) Catch 22
c) Experience 22
2/ She was terrified that one day her past problems would _ _ with her.
a) catch up
b) go through
c) face up
3/ I thought I was going to fail the test, but it turned out to be a piece of _!
a) chocolate
b) cookie
c) cake
 
  • Like
Reactions: Hà Chi0503

Asuna Yuuki

Cựu CTV Thiết kế
Thành viên
23 Tháng hai 2017
3,131
7,551
799
19
Hải Dương
THPT Chuyên Nguyễn Trãi
QUIZ #8
1/ There's a _ _ in social work. You need experience to get work and you need work to get experience.
a) Social 22
b) Catch 22
c) Experience 22
2/ She was terrified that one day her past problems would _ _ with her.
a) catch up
b) go through
c) face up
3/ I thought I was going to fail the test, but it turned out to be a piece of _!
a) chocolate
b) cookie
c) cake
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
QUIZ #8
1/ There's a _ _ in social work. You need experience to get work and you need work to get experience.
a) Social 22
b) Catch 22
c) Experience 22
2/ She was terrified that one day her past problems would _ _ with her.
a) catch up
b) go through
c) face up
3/ I thought I was going to fail the test, but it turned out to be a piece of _!
a) chocolate
b) cookie
c) cake
chuẩn rồi ^^
KEY QUIZ #8
1/ There's a _ _ in social work. You need experience to get work and you need work to get experience.
a) Social 22
b) Catch 22
c) Experience 22
(a) catch-22, a catch-22 situation: (informal) a difficult situation from which there is no escape because you need to do one thing before doing a second, but you need to do the second thing before you can do the first.
2/ She was terrified that one day her past problems would _ _ with her.
a) catch up
b) go through
c) face up
catch up with: to finally start to cause problems for somebody after they have managed to avoid this for some time.
3/ I thought I was going to fail the test, but it turned out to be a piece of _!
a) chocolate
b) cookie
c) cake
a piece of cake: (quen rồi nhỉ ^^) dễ như ăn bánh
QUIZ #9

1/ I had a _ of a time at the party on Saturday!
a) river
b) lots
c) whale
2/ My job is both well paid and flexible – I have the _ _ _ _.
a) most of both words
b) best of both words
c) best of both worlds
3/ The president said his heart went out to __________.
a) all the earthquake victims
b) all his old girlfriends
c) all the money he lost
 
Top Bottom