ĐÁP ÁN- EXERCISE 75
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
66. My uncle, who is an
accomplished guitarist, taught me how to play.
A. skillful
B. famous
C. perfect
D. modest
ACCOMPLISHED = very good at a particular thing; having a lot of skills
Chú tôi, một người chơi guitar điêu luyện, đã dạy tôi cách chơi
67. Dozens of valuable works of art disappeared during
shipment to the US.
A. authority
B. security
C. activity
D. delivery
SHIPMENT = the process of sending goods from one place to another
Hàng chục tác phẩm nghệ thuật có giá trị đã biến mất trong quá trình vận chuyển đến Mỹ
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
68. Some vegetables are grown without soil and
artificial light
.
A. real
B. natural
C. genuine
D. true
ARTIFICIAL = made or produced to copy something natural; not real
Một vài loại rau sinh trưởng mà không có đất và ánh sáng nhân tạo
69. It is very difficult to tell him to give in because he is so
big-headed.
A. wise
B. generous
C. modest
D. arrogant
BIG-HEADED = having a very high opinion of how important and clever you are; too proud
Rất khó để bảo cô ấy chịu thua vì cô ấy quá kiêu căng.
70. It’s quite disappointing that some people still
turn a blind eye to acts of injustice they witness in the street.
A. take no notice of
B. have no feeling for
C. show respect for
D. pay attention to
TURN A BLIND EYE TO = ignore something that you know is wrong
Thật đáng thất vọng khi một số người vẫn nhắm mắt làm ngơ trước những hành động bất công mà họ chứng kiến trên đường phố.