English THPT [THPT] Từ Vựng Nâng Cao

anbinhf

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
9 Tháng ba 2020
1,207
10,850
766
18
Nghệ An
Trường THCS Quỳnh Hồng
20. swot = study very hard / a person who spends too much time studying
Ex: Students are swotting for exams


21. cram = learn a lot of things in a short time.
Ex: He's been cramming for his exams all week.


22. bursary =scholarship
Ex: I want to apply for a bursary.


23. flunk = fail an exam
Ex: I flunked math in class 8.

24. ace = to be successful in something
Ex: He aced all his tests at school.


PRACTICE: Use the correct forms of the words above to complete the sentences with
1. I ________ __________the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real ________________.
3. I have to ________________for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and _____________ will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely________________it.

PRACTICE: Use the correct forms of the words above to complete the sentences with
1. I __________ flunked________the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real ________swot________.
3. I have to ________cram________for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and ______bursary_______ will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely_______ace_________it.
 

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
17
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
THEME 1: EDUCATION (PART 5)

20. swot = study very hard / a person who spends too much time studying
Ex: Students are swotting for exams


21. cram = learn a lot of things in a short time.
Ex: He's been cramming for his exams all week.


22. bursary =scholarship
Ex: I want to apply for a bursary.


23. flunk = fail an exam
Ex: I flunked math in class 8.

24. ace = to be successful in something
Ex: He aced all his tests at school.


PRACTICE: Use the correct forms of the words above to complete the sentences with
1. I flunked the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real swot
3. I have to cram for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and bursary will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely ace it.
1. I flunked the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real swot
3. I have to cram for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and bursary will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely ace it.
 

wyn.mai

Cựu Mod Văn
HV CLB Địa lí
Thành viên
9 Tháng năm 2020
2,043
8,868
726
Lâm Đồng
Lý Tự Trọng
THEME 1: EDUCATION (PART 5)

20. swot = study very hard / a person who spends too much time studying
Ex: Students are swotting for exams


21. cram = learn a lot of things in a short time.
Ex: He's been cramming for his exams all week.


22. bursary =scholarship
Ex: I want to apply for a bursary.


23. flunk = fail an exam
Ex: I flunked math in class 8.

24. ace = to be successful in something
Ex: He aced all his tests at school.


PRACTICE: Use the correct forms of the words above to complete the sentences with
1. I __________________the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real ________________.
3. I have to ________________for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and _____________ will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely________________it.
1. I flunked the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real swot
3. I have to cram for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and scholarship will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely aced it
 

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,415
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
1. I flunked the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real swot
3. I have to cram for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and bursary will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely ace it.
 

hanh2002123

Cựu Phụ trách nhóm Anh | Cựu Mod Văn
Thành viên
3 Tháng một 2015
2,257
2,498
574
22
Bắc Giang
Trường Đại học Ngoại Ngữ - Đại học Quốc Gia Hà Nội
THEME 1: EDUCATION (PART 6)
Các bạn thiệt giỏi với những đáp án hoàn toàn chính xác nhé ;)
Còn bây giờ chúng ta sẽ tiếp tục Part 6 của theme Education <3


25. after graduate = postgraduate: sau khi tốt nghiệp
Ex: Figures for university postgraduates are not collected in this detail.

26. mixed (gender) school = mixed-sex school = co-educational school: trường học hợp nhất có nam và nữ cùng học chung với nhau
Ex: She campaigned for free, co-educational schooling for all.

27. take an exam again = resit: thi lại
Ex: If you fail these exams, you can resit them next year.

28. independent school = private school: trường tư thục
Ex: A private school charges the same tuition for all types of students attending the school.

29. mandatory = compulsory: bắt buộc
Ex: English is compulsory at my school.


LET'S PRACTICE
Complete the sentences with the words above:
1. ___ is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or ___ classes.
3. ADR must be a ___ subject in the law degree.
4. ___ students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates ___ a postgraduate examination.
 
Last edited:

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
17
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
THEME 1: EDUCATION (PART 6)
Các bạn thiệt giỏi với những đáp án hoàn toàn chính xác nhé ;)
Còn bây giờ chúng ta sẽ tiếp tục Part 6 của theme Education <3


25. after graduate = : sau khi tốt nghiệp
Ex: Figures for university postgraduates are not collected in this detail.

26. = co-educational school: giáo dục hợp nhất có nam và nữ cùng học chung với nhau
Ex: She campaigned for free, co-educational schooling for all.

27. take an exam again = : thi lại
Ex: If you fail these exams, you can resit them next year.

28. : trường tư thục
Ex: A private school charges the same tuition for all types of students attending the school.

29. = compulsory: bắt buộc
Ex: English is compulsory at my school.


LET'S PRACTICE
Complete the sentences with the words above:
1.
Independent school is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or
mixed education classes.
3. ADR must be a
mandatory subject in the law degree.
4.
Postgraduated students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates
resit a postgraduate examination.
LET'S PRACTICE
Complete the sentences with the words above:
1.
Independent school is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or
mixed education classes.
3. ADR must be a
mandatory subject in the law degree.
4.
Postgraduate students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates
resit a postgraduate examination.
 

anbinhf

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
9 Tháng ba 2020
1,207
10,850
766
18
Nghệ An
Trường THCS Quỳnh Hồng
THEME 1: EDUCATION (PART 6)
Các bạn thiệt giỏi với những đáp án hoàn toàn chính xác nhé ;)
Còn bây giờ chúng ta sẽ tiếp tục Part 6 của theme Education <3


25. after graduate = postgraduate: sau khi tốt nghiệp
Ex: Figures for university postgraduates are not collected in this detail.

26. mixed education = co-educational school: giáo dục hợp nhất có nam và nữ cùng học chung với nhau
Ex: She campaigned for free, co-educational schooling for all.

27. take an exam again = resit: thi lại
Ex: If you fail these exams, you can resit them next year.

28. independent school = private school: trường tư thục
Ex: A private school charges the same tuition for all types of students attending the school.

29. mandatory = compulsory: bắt buộc
Ex: English is compulsory at my school.


LET'S PRACTICE
Complete the sentences with the words above:
1. ___ is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or ___ classes.
3. ADR must be a ___ subject in the law degree.
4. ___ students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates ___ a postgraduate examination.
1. _ independent school__ is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or __mixed education/co-educational school_ classes.
3. ADR must be a _mandatory__ subject in the law degree.
4. _postgraduate__ students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates _ resit/ take an exam again__ a postgraduate examination.
 

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,415
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
1. Independent school is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or mixed education classes.
3. ADR must be a mandatory subject in the law degree.
4.Postgraduate students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates resit a postgraduate examination.
 

hanh2002123

Cựu Phụ trách nhóm Anh | Cựu Mod Văn
Thành viên
3 Tháng một 2015
2,257
2,498
574
22
Bắc Giang
Trường Đại học Ngoại Ngữ - Đại học Quốc Gia Hà Nội
KEYS - PART 6

1. PRIVATE SCHOOL/ INDEPENDENT SCHOOL is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or CO-EDUCATIONAL/ MIXED-SEX classes.
3. ADR must be a MANDATORY/ COMPULSORY subject in the law degree.
4. POSTGRADUATE students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates RESIT a postgraduate examination.

Xin chúc mừng các bạn đã có câu trả lời đúng. Các bạn chú ý word form của câu 2 nhé ;)

THEME 1: EDUCATION (PART 7)

30. thesis = dissertation (C1): luận văn
Ex: Section 2 is a dissertation complementing and continuing the elective.

31. (have a) wide (knowledge) = (have a) broad (knowledge): rộng
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

32. field of study = area of specialization: chuyên ngành
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

33. establish = ascertain: khẳng định
Ex: You have better ascertain what is relevant in your research area.

34. chance = opportunity: cơ hội (về cơ bản 2 từ này có thể dùng thay thế nhau hầu hết trường hợp. Tuy nhiên, KHÔNG sử dụng Opportunity với ý nghĩa nói về sự may rủi, nguy cơ nằm ngoài tầm kiểm soát)
Ex: I really appreciate the opportunity that you gave me.

LET'S PRACTICE
Complete the sentences based on the words above:

1. The nature and source of entrepreneurial ___ are important issues for understanding how markets function and come into being.
2. Results show employers want people with a ___ and specific background.
3. In 1843 I undertook, at the desire of the Stoddart and Conolly Committee, to ___ the fate of these officers.
4. I considered the scholarship of engagement as an ___ for faculty.
5. The ___ is one of the most demanding yet potentially most stimulating components of an architectural course.
 

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,415
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
1. The nature and source of entrepreneurial _ field of study __ are important issues for understanding how markets function and come into being.
2. Results show employers want people with a __wide_ and specific background.
3. In 1843 I undertook, at the desire of the Stoddart and Conolly Committee, to __thesis_ the fate of these officers.
4. I considered the scholarship of engagement as an __chance_ for faculty.
5. The _establish__ is one of the most demanding yet potentially most stimulating components of an architectural course.
 

Xuân Hải Trần

Học sinh gương mẫu
Thành viên
9 Tháng bảy 2021
1,235
5,408
491
Hà Nội
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry!!
THEME 1: EDUCATION (PART 5)

20. swot = study very hard / a person who spends too much time studying
Ex: Students are swotting for exams


21. cram = learn a lot of things in a short time.
Ex: He's been cramming for his exams all week.


22. bursary =scholarship
Ex: I want to apply for a bursary.


23. flunk = fail an exam
Ex: I flunked math in class 8.

24. ace = to be successful in something
Ex: He aced all his tests at school.


PRACTICE: Use the correct forms of the words above to complete the sentences with
1. I __________________the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real ________________.
3. I have to ________________for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and _____________ will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely________________it.
1. I flunked the History test yesterday.
2. Everyone else in the class hated him because they thought he was a real swot
3. I have to cram for my chemistry test tomorrow.
4. A trophy and bursary will be awarded to the Winemaker of the Year at a presentation on 14 October in London
5. My worst class was math, and every time we took a test, I was certain I had completely ace it.
 

Quyenpsgtot2

Học sinh chăm học
Thành viên
29 Tháng tám 2021
208
547
81
14
Hải Dương
THCS Phan Bội Châu
KEYS - PART 6

1. PRIVATE SCHOOL/ INDEPENDENT SCHOOL is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or CO-EDUCATIONAL/ MIXED-SEX classes.
3. ADR must be a MANDATORY/ COMPULSORY subject in the law degree.
4. POSTGRADUATE students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates RESIT a postgraduate examination.

Xin chúc mừng các bạn đã có câu trả lời đúng. Các bạn chú ý word form của câu 2 nhé ;)

THEME 1: EDUCATION (PART 7)

30. thesis = dissertation (C1): luận văn
Ex: Section 2 is a dissertation complementing and continuing the elective.

31. (have a) wide (knowledge) = (have a) broad (knowledge): rộng
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

32. field of study = area of specialization: chuyên ngành
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

33. establish = ascertain: khẳng định
Ex: You have better ascertain what is relevant in your research area.

34. chance = opportunity: cơ hội (về cơ bản 2 từ này có thể dùng thay thế nhau hầu hết trường hợp. Tuy nhiên, KHÔNG sử dụng Opportunity với ý nghĩa nói về sự may rủi, nguy cơ nằm ngoài tầm kiểm soát)
Ex: I really appreciate the opportunity that you gave me.

LET'S PRACTICE
Complete the sentences based on the words above:

1. The nature and source of entrepreneurial ___ are important issues for understanding how markets function and come into being.
2. Results show employers want people with a ___ and specific background.
3. In 1843 I undertook, at the desire of the Stoddart and Conolly Committee, to ___ the fate of these officers.
4. I considered the scholarship of engagement as an ___ for faculty.
5. The ___ is one of the most demanding yet potentially most stimulating components of an architectural course.
1.field of study
2.wide
3.thesis
4.chance
5.establish
 

wyn.mai

Cựu Mod Văn
HV CLB Địa lí
Thành viên
9 Tháng năm 2020
2,043
8,868
726
Lâm Đồng
Lý Tự Trọng
KEYS - PART 6

1. PRIVATE SCHOOL/ INDEPENDENT SCHOOL is not controlled by the government and is not supported by taxes or other public funds.
2. Students could be assigned to either single-sex or CO-EDUCATIONAL/ MIXED-SEX classes.
3. ADR must be a MANDATORY/ COMPULSORY subject in the law degree.
4. POSTGRADUATE students who are more mature and have greater job experience are more likely to be inclined towards entrepreneurship.
5. Performance is not able to improve when candidates RESIT a postgraduate examination.

Xin chúc mừng các bạn đã có câu trả lời đúng. Các bạn chú ý word form của câu 2 nhé ;)

THEME 1: EDUCATION (PART 7)

30. thesis = dissertation (C1): luận văn
Ex: Section 2 is a dissertation complementing and continuing the elective.

31. (have a) wide (knowledge) = (have a) broad (knowledge): rộng
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

32. field of study = area of specialization: chuyên ngành
Ex: You need to be sure that you have a broad knowledge of your area of specialization.

33. establish = ascertain: khẳng định
Ex: You have better ascertain what is relevant in your research area.

34. chance = opportunity: cơ hội (về cơ bản 2 từ này có thể dùng thay thế nhau hầu hết trường hợp. Tuy nhiên, KHÔNG sử dụng Opportunity với ý nghĩa nói về sự may rủi, nguy cơ nằm ngoài tầm kiểm soát)
Ex: I really appreciate the opportunity that you gave me.

LET'S PRACTICE
Complete the sentences based on the words above:

1. The nature and source of entrepreneurial ___ are important issues for understanding how markets function and come into being.
2. Results show employers want people with a ___ and specific background.
3. In 1843 I undertook, at the desire of the Stoddart and Conolly Committee, to ___ the fate of these officers.
4. I considered the scholarship of engagement as an ___ for faculty.
5. The ___ is one of the most demanding yet potentially most stimulating components of an architectural course.

1. The nature and source of the entrepreneurial field of study are important issues for understanding how markets function and come into being.
2. Results show employers want people with brow knowledge and specific background.
3. In 1843 I undertook, at the desire of the Stoddart and Conolly Committee, to ascertain the fate of these officers.
4. I considered the scholarship of engagement as a chance for faculty.
5. The dissertation is one of the most demanding yet potentially most stimulating components of an architectural course.
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
Hello mọi người, chúng ta đã xong THEME 1 rồi, giờ sang chủ đề khác nhé!!!

THEME 2: HEALTH ( PART 1)
health-topics-2.jpg



1. undergo surgery = have a surgeon operate
Ex: She underwent emergency surgery for suspected appendicitis
2. be on the mend = be getting better
Ex: She's been ill with the flu but she's on the mend now.
3. go down with = become ill
Ex: She has gone down with flu.
4. pass out = faint
Ex: I was hit on the head and passed out.
5. stinking cold = very bad cold
Ex: Don't come near me - I've got a stinking cold.


PRACTICE: Translate the following sentences into English.
1. Hôm nay tôi sẽ không đi làm. Tôi bị cảm lạnh.
2. Cô ấy phẫu thuật tối hôm qua. Tình trạng của cô ấy bây giờ đã ổn định
3. Mặc dù anh ta chưa hồi phục hoàn toàn nhưng anh ấy đã khoẻ hơn rồi.
4. Cái tay chảy máu quá nhiều tới nỗi mà tôi sắp ngất xỉu.
5. Anh ấy mắc bệnh sởi
 

Quang Đức !

Học sinh chăm học
Thành viên
11 Tháng tư 2020
94
249
51
12
Nghệ An
Tiểu Học Quỳnh Hồng
PRACTICE: Translate the following sentences into English.
1. Hôm nay tôi sẽ không đi làm. Tôi bị cảm lạnh.
2. Cô ấy phẫu thuật tối hôm qua. Tình trạng của cô ấy bây giờ đã ổn định
3. Mặc dù anh ta chưa hồi phục hoàn toàn nhưng anh ấy đã khoẻ hơn rồi.
4. Cái tay chảy máu quá nhiều tới nỗi mà tôi sắp ngất xỉu.
5. Anh ấy mắc bệnh sởi
1. I won't go to work today. I have gone down
2. She underwent surgery yesterday. Her condition is stable now
3. Although he has not fully recovered, he's on the mend.
4. The hand was bleeding so much that I about to passed down
5. He has got a stinking cold.
Em không chắc ạ =(
 

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,415
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
Hello mọi người, chúng ta đã xong THEME 1 rồi, giờ sang chủ đề khác nhé!!!

THEME 2: HEALTH ( PART 1)
health-topics-2.jpg



1. undergo surgery = have a surgeon operate
Ex: She underwent emergency surgery for suspected appendicitis
2. be on the mend = be getting better
Ex: She's been ill with the flu but she's on the mend now.
3. go down with = become ill
Ex: She has gone down with flu.
4. pass out = faint
Ex: I was hit on the head and passed out.
5. stinking cold = very bad cold
Ex: Don't come near me - I've got a stinking cold.

PRACTICE: Translate the following sentences into English.
1. Hôm nay tôi sẽ không đi làm. Tôi bị cảm lạnh.
2. Cô ấy phẫu thuật tối hôm qua. Tình trạng của cô ấy bây giờ đã ổn định
3. Mặc dù anh ta chưa hồi phục hoàn toàn nhưng anh ấy đã khoẻ hơn rồi.
4. Cái tay chảy máu quá nhiều tới nỗi mà tôi sắp ngất xỉu.
5. Anh ấy mắc bệnh sởi
1. I won't go to work today. I have gone down
2. She underwent surgery yesterday. Her condition is stable now
3. Although he has not fully recovered, he's on the mend.
4. The hand was bleeding so much that I about to passed down
5. He has got a stinking cold.
 

wyn.mai

Cựu Mod Văn
HV CLB Địa lí
Thành viên
9 Tháng năm 2020
2,043
8,868
726
Lâm Đồng
Lý Tự Trọng
Hello mọi người, chúng ta đã xong THEME 1 rồi, giờ sang chủ đề khác nhé!!!

THEME 2: HEALTH ( PART 1)
health-topics-2.jpg



1. undergo surgery = have a surgeon operate
Ex: She underwent emergency surgery for suspected appendicitis
2. be on the mend = be getting better
Ex: She's been ill with the flu but she's on the mend now.
3. go down with = become ill
Ex: She has gone down with flu.
4. pass out = faint
Ex: I was hit on the head and passed out.
5. stinking cold = very bad cold
Ex: Don't come near me - I've got a stinking cold.

PRACTICE: Translate the following sentences into English.
1. Hôm nay tôi sẽ không đi làm. Tôi bị cảm lạnh.
2. Cô ấy phẫu thuật tối hôm qua. Tình trạng của cô ấy bây giờ đã ổn định
3. Mặc dù anh ta chưa hồi phục hoàn toàn nhưng anh ấy đã khoẻ hơn rồi.
4. Cái tay chảy máu quá nhiều tới nỗi mà tôi sắp ngất xỉu.
5. Anh ấy mắc bệnh sởi
1, I won't go to work today. I have a stinking cold
2, She had a surgeon operate last night. Her situation is getting better now.
3, Although he isn't recuperating, he's on the mend.
4, My hand was bleeding so much anh I faint
5, He has gone down with measles.
 

Xuân Hải Trần

Học sinh gương mẫu
Thành viên
9 Tháng bảy 2021
1,235
5,408
491
Hà Nội
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry!!
1 I will not go to work today. I have a cold.
2. She had surgery last night. Her condition is now stable
3. Although he has not fully recovered, he is getting better.
4. The hand was bleeding so much that I was about to faint.
5. He has measles
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
THEME 2: HEALTH ( PART 2)
1. be detrimental to = be harmful to
Ex: Smoking may be detrimental to your health
2.fatigue =tiredness
Ex: I was dropping with fatigue and could not keep my eyes open.
3.pull through = become well again
Don’t worry, your dad’s going to pull through.
4.alleviate pain =ease pain
Ex: The drugs did nothing to alleviate her pain
5. feel under the weather = feel slight ill
Ex: I'm feeling a bit under the weather - I think I'm getting a cold.

PRACTICE : Choose the correct answer
1. You may find that jogging is detrimental _________ your health rather than beneficial.
A. on
B. at
C. for
D. to

2. The doctor said he was suffering from __________ and work-related stress.
A. fatigue
B. relaxation
C. pleasure
D. comfort

3. They said the operation had been successful and they expected his wife to pull ____________.
A. towards
B. through
C. out
D. on

4. The doctor has prescribed some drugs to _________ the pain.
A. suffer
B. reject
C. alleviate
D. response

5. As the season turns from spring to summer, some people feel a bit under the___________ and can’t concentrate fully on their work.
A. storm
B. weather
C. climate
D. rain
 
  • Like
Reactions: Thiên Thuận

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,415
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
THEME 2: HEALTH ( PART 2)
1. be detrimental to = be harmful to
Ex: Smoking may be detrimental to your health
2.fatigue =tiredness
Ex: I was dropping with fatigue and could not keep my eyes open.
3.pull through = become well again
Don’t worry, your dad’s going to pull through.
4.alleviate pain =ease pain
Ex: The drugs did nothing to alleviate her pain
5. feel under the weather = feel slight ill
Ex: I'm feeling a bit under the weather - I think I'm getting a cold.

PRACTICE : Choose the correct answer
1. You may find that jogging is detrimental _________ your health rather than beneficial.
A. on
B. at
C. for
D. to

2. The doctor said he was suffering from __________ and work-related stress.
A. fatigue
B. relaxation
C. pleasure
D. comfort

3. They said the operation had been successful and they expected his wife to pull ____________.
A. towards
B. through
C. out
D. on

4. The doctor has prescribed some drugs to _________ the pain.
A. suffer
B. reject
C. alleviate
D. response

5. As the season turns from spring to summer, some people feel a bit under the___________ and can’t concentrate fully on their work.
A. storm
B. weather
C. climate
D. rain
 
  • Like
Reactions: Thiên Thuận
Top Bottom