[TA-Đề thi] Đề luyện thi đại học môn Tiếng Anh

Thảo luận trong 'Môn TIẾNG ANH' bắt đầu bởi hocmai.tienganh, 6 Tháng mười một 2012.

Lượt xem: 50,729

  1. thien0526

    thien0526 Guest

    Chào mọi người! Từ hôm nay, mình sẽ thay mặt chị hocmai.tienganh cung cấp đề thi+đáp án giúp mọi người Ôn thi Đại học-Cao đằng. Mong mọi người tiếp tục ủng hộ top :):)

    ĐỀ SỐ 3

    Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu.
    Câu 1: A. anthem B. appear C. apply D. attend
    Câu 2: A. prevent B. remote C. recent D. receive
    Câu 3: A. scenery B. atmosphere C. festival D. location
    Câu 4: A. photographer B. considerate C. circumstance D. community
    Câu 5: A. geography B. endanger C. opposite D. geometry

    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ 6 đến 15.

    The wind controls our planet's weather and climate. But how much do we understand about this complex force (6)______ can kill and spread fear? On the night of October 15, 1987, the south of England was (7)_____ by strong winds. Gusts of over 130 km/h (8)______ through the region. Nineteen people were killed, £1.5-billion worth of damage was (9) ______ and 19 million trees were blown down in just a few hours. Although people thought of this (10)_____ a hurricane, the winds of 1987 were only a (11)______ 7 storm. They remain far better known than the much more serious storms of January 25, 1990, (12)______ most of Britain was hit by daytime winds of up to 173 km/h. On this occasion, 47 people were killed, even though, (13)______ in 1987, the weather forecasters issued accurate warnings. Extreme weather events such as these are dramatic (14)______ of the power of the wind. It is one part of the weather that people generally do not give a second (15)______ to, but across the world the wind plays a crucial role in people's lives.
    Câu 6: A. what B. when C. which D. where
    Câu 7: A. attacked B. beaten C. besieged D. struck
    Câu 8: A. spread B. blew C. ran D. flew
    Câu 9: A. paid B. resulted C. caused D. created
    Câu 10: A. unlike B. same as C. as D. like
    Câu 11: A. length B. force C. strength D. power
    Câu 12: A. when B. until C. while D. why
    Câu 13: A. like B. unlike C. such as D. when
    Câu 14: A. remains B. recalls C. reminders D. memories
    Câu 15: A. think B. help C. thought D. care


    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 16 đến 25.
    Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected. The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health. On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree. What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

    Câu 16: According to the passage, cellphones are especially popular with young people because ______. A. they make them look more stylish
    B. they keep the users alert all the time
    C. they cannot be replaced by regular phones
    D. they are indispensable in everyday communications
    Câu 17: The changes possibly caused by the cellphones are mainly concerned with ______.
    A. the smallest units of the brain
    B. the mobility of the mind and the body
    C. the resident memory
    D. the arteries of the brain
    Câu 18: The word "means" in the passage most closely means ______.
    A. “meanings”
    B. “expression”
    C. “transmission”
    D. “method”
    Câu 19: The word "potentially" in the passage most closely means ______.
    A. “certainly”
    B. “obviously”
    C. “privately”
    D. “possibly”
    Câu 20: "Negative publicity" in the passage most likely means ______.
    A. widespread opinion about bad effects of cellphones
    B. information on the lethal effects of cellphones
    C. the negative public use of cellphones
    D. poor ideas about the effects of cellphones
    Câu 21: Doctors have tentatively concluded that cellphones may ________.
    A. cause some mental malfunction
    B. change their users’ temperament
    C. change their users’ social behaviours
    D. damage their users’ emotions
    Câu 22: The man mentioned in the passage, who used his cellphone too often, ______.
    A. had a problem with memory
    B. abandoned his family
    C. suffered serious loss of mental ability
    D. could no longer think lucidly
    Câu 23: According to the passage, what makes mobile phones potentially harmful is ______.
    A. their radiant light
    B. their raiding power
    C. their power of attraction
    D. their invisible rays
    Câu 24: According to the writer, people should ______.
    A. keep off mobile phones regularly
    B. never use mobile phones in all cases
    C. only use mobile phones in medical emergencies
    D. only use mobile phones in urgent cases
    Câu 25: The most suitable title for the passage could be ______.
    A. “Technological Innovations and Their Price”
    B. “The Way Mobile Phones Work”
    C. “The Reasons Why Mobile Phones Are Popular”
    D. “Mobile Phones: A Must of Our Time”



    Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.
    Câu 26: The building has a smoke detector ______ any fires can be detected immediately.
    A. so that B. if C. such as D. as if
    Câu 27: I just took it ______ that he’d always be available.
    A. into consideration B. easy C. into account D. for granted
    Câu 28: If she ______ sick, she would have gone out with me to the party.
    A. wasn’t B. hadn’t been C. hasn’t been D. weren’t
    Câu 29: Ensure there is at least a 3cm space ______ allow adequate ventilation.
    A. so that B. with a view to C. in view of D. so as to
    Câu 30: She nearly lost her own life ______ attempting to save the child from drowning.
    A. at B. for C. with D. in
    Câu 31: My father hasn't had much ______ with my family since he moved to New York.
    A. meeting B. connection C. business D. contact
    Câu 32: While southern California is densely populated, ______ live in the northern part of the state.
    A. many people B. few people C. a few of people D. a number people
    Câu 33: Anne persisted ______ her search for the truth about what had happened.
    A. at B. on C. in D. about
    Câu 34: Why don’t you ask the man where ______ to stay?
    A. he would rather B. would he like C. he feels like D. he would like
    Câu 35: Prizes are awarded ______ the number of points scored.
    A. because of B. resulting in C. according to D. adding up

    Câu 36: The old houses were ______ down to make way for a block of flats.
    A. banged B. put C. knocked D. hit
    Câu 37: Nowadays children would prefer history ______ in more practical ways.
    A. to teach B. to be taught C. teach D. be taught
    Câu 38: I hadn’t realized she was English ______ she spoke.
    A. in case B. only after C. until D. when
    Câu 39: He was ______ speaker!
    A. so a good B. what a good C. how good a D. so good a
    Câu 40: My car is getting unreliable; I think I'll trade it ______ for a new one.
    A. away B. in C. up D. off
    Câu 41: Anne: “Thanks for the nice gift!” John: “______”
    A. I’m glad you like it. B. You’re welcomed. C. But do you know how much it costs? D. In fact, I myself don’t like it.
    Câu 42: The two countries have reached an agreement through dialogues described as ________.
    A. productive B. productivity C. unproductive D. counterproductive
    Câu 43: It was announced that neither the passengers nor the driver ______ in the crash.
    A. are injured B. were injured C. was injured D. have been injured
    Câu 44: _______ that she burst into tears.
    A. Such her anger was B. She was so anger C. So angry she was D. Her anger was such
    Câu 45: The case against the corruption scandal was ______.
    A. refused B. eliminated C. discarded D. dismissed

    Chọn phương án đúng (A, B, C, hoặc D) để hoàn thành mỗi câu sau.

    Câu 46: She will be ill ______.
    A. unless she takes a few days’ rest
    B. in case she takes a few days’ rest
    C. if she takes a few days’ rest
    D. provided she takes a few days’ rest
    Câu 47: ______, he felt so unhappy and lonely.
    A. Despite of his wealth
    B. Rich as he was
    C. Rich as was he
    D. Despite he was so rich
    Câu 48: ______ as taste is really a composite sense made up of both taste and smell.
    A. That we refer to it
    B. To which we refer
    C. What we refer to
    D. What do we refer to
    Câu 49: Peter asked me ______.
    A. what time the film starts
    B. what time did the film start
    C. what time does the film start
    D. what time the film started
    Câu 50: Never before ______ as accelerated as they are now during the technological age.
    A. have historical changes been
    B. historical changes have been
    C. historical have changes been
    D. have been historical changes

    Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch chân cần phải sửa để các câu sau trở thành câu đúng.
    Câu 51: Educated in the UK, his qualifications are widely recognized in the world of professionals. A B C D
    Câu 52: Many successful film directions are former actors who desire to expand their experience in the film industry.
    A B C D
    Câu 53: In my opinion, I think this book is more interesting than the other one.
    A B C D
    Câu 54: We admire Lucy for her intelligence, cheerful disposition and she is honest.
    A B C D
    Câu 55: However small, the sitting room is well designed and nicely decorated.
    A B C D

    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ 56 đến 65.
    Health and fitness are not just for young people. They are for anyone willing to accept the (56)______ for a good diet and (57)______ exercise. With age, there is a tendency to feel that the body is no longer able to (58)______. Aches and pains are (59)______ normal. Instead of pushing the body to do (60)_______, activities become limited. Yet examples after examples have shown us that older people can – and should – be (61)______. Men and women in their sixties have run in marathons, races of more than twenty-six miles. Some professional athletes stay (62)______ into their forties and fifties. For most people, simple activities like walking and swimming are all that is needed to stay in (63)______. It’s important to include exercise in your daily routine. In the winter, (64)______ push-ups, sit-ups, and other indoor exercises. Of course, such exercises will be of little use (65)______ you follow them with soda and chips.
    Câu 56: A. ruling B. discipline C. strictness D. regulation
    Câu 57: A. useful B. little C. regular D. much
    Câu 58: A. perform B. malfunction C. run D. operate
    Câu 59: A. thought B. believed C. considered D. made
    Câu 60: A. weaker B. more C. greater D. faster
    Câu 61: A. bold B. eager C. active D. passive
    Câu 62: A. equal B. competitive C. comparative D. passive
    Câu 63: A. contact B. shape C. form D. need
    Câu 64: A. work B. do C. make D. get
    Câu 65: A. although B. if C. otherwise D. unless






    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 66 đến 75.
    Traditionally in America, helping the poor was a matter for private charities or local governments. Arriving immigrants depended mainly on predecessors from their homeland to help them start a new life. In the late 19th and early 20th centuries, several European nations instituted public-welfare programs. But such a movement was slow to take hold in the United States because the rapid pace of industrialization and the ready availability of farmland seemed to confirm the belief that anyone who was willing to work could find a job. Most of the programs started during the Depression era were temporary relief measures, but one of the programs - Social Security - has become an American institution. Paid for by deductions from the paychecks of working people, Social Security ensures that retired persons receive a modest monthly income and also provides unemployment insurance, disability insurance, and other assistance to those who need it. Social Security payments to retired persons can start at age 62, but many wait until age 65, when the payments are slightly higher. Recently, there has been concern that the Social Security fund may not have enough money to fulfill its obligations in the 21st century, when the population of elderly Americans is expected to increase dramatically. Policy makers have proposed various ways to make up the anticipated deficit, but a long-term solution is still being debated. In the years since Roosevelt, other American presidents have established assistance programs. These include Medicaid and Medicare; food stamps, certificates that people can use to purchase food; and public housing which is built at federal expense and made available to persons on low incomes. Needy Americans can also turn to sources other than the government for help. A broad spectrum of private charities and voluntary organizations is available. Volunteerism is on the rise in the United States, especially among retired persons. It is estimated that almost 50 percent of Americans over age 18 do volunteer work, and nearly 75 percent of U.S. households contribute money to charity.


    Câu 66: New immigrants to the U.S. could seek help from ______.
    A. the US government agencies
    B. only charity organizations
    C. the people who came earlier
    D. volunteer organizations
    Câu 67: It took welfare programs a long time to gain a foothold in the U.S. due to the fast growth of______.
    A. population B. industrialization C. modernization D. urbanization
    Câu 68: The word “instituted” in the first paragraph mostly means ______.
    A. “enforced” B. “studied” C. “executed” D. “introduced”
    Câu 69: The Social Security program has become possible thanks to ______.
    A. people’s willingness to work
    B. deductions from wages
    C. donations from companies
    D. enforcement laws
    Câu 70: Most of the public assistance programs ______ after the severe economic crisis.
    A. were introduced into institutions
    B. functioned fruitfully in institutions
    C. did not become institutionalized
    D. did not work in institutions
    Câu 71: That Social Security payments will be a burden comes from the concern that ______.
    A. the number of elderly people is growing
    B. elderly people ask for more money
    C. the program discourages working people
    D. younger people do not want to work
    Câu 72: Persons on low incomes can access public housing through ______.
    A. state spending B. donations C. low rents D. federal expenditure
    Câu 73: Americans on low incomes can seek help from ______.
    A. government agencies
    B. state governments
    C. non-government agencies
    D. federal government
    Câu 74: Public assistance has become more and more popular due to the ______.
    A. people’s growing commitment to charity
    B. volunteer organizations
    C. young people’s voluntarism only
    D. innovations in the tax system
    Câu 75: The passage mainly discusses ______.
    A. immigration into America
    B. ways of fund-raising in America
    C. funding agencies in America
    D. public assistance in America

    Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây.
    Câu 76: “Shall I make you a coffee?” the girl said to the lady.
    A. The girl refused to make a coffee for the lady.
    B. The girl wanted to make a coffee for the lady.
    C. The girl promised to make a coffee for the lady.
    D. The girl offered to make a coffee for the lady.
    Câu 77: The critics undervalued his new book.
    A. The critics had a low opinion of his new book.
    B. The critics turned down his new book.
    C. The critics were fed up with his new book.
    D. The critics rejected his new book.
    Câu 78: David drove so fast; it was very dangerous.
    A. David drove so fast, then was very dangerous.
    B. David drove so fast, which was very dangerous.
    C. David drove so fast and was very dangerous.
    D. David drove so fast that was very dangerous.
    Câu 79: The captain to his men: “Abandon the ship immediately!”
    A. The captain suggested his men abandon the ship immediately.
    B. The captain ordered his men to abandon the ship immediately.
    C. The captain invited his men to abandon the ship immediately.
    D. The captain requested his men to abandon the ship immediately.
    Câu 80: No sooner had she put the telephone down than her boss rang back.
    A. Scarcely had she put the telephone down when her boss rang back.
    B. Hardly she had hung up, she rang her boss immediately.
    C. She had hardly put the telephone down without her boss rang back.
    D. As soon as her boss rang back, she put down the telephone.


    Đáp án sđược công bố vào th 7 tuần sau. Mọi ng[SIZE=4]ư[SIZE=4]ời c[SIZE=4]ó k[SIZE=4]h[SIZE=4]á nhi[SIZE=4]ều th[SIZE=4]ời gian [SIZE=4]đ[SIZE=4]ể l[SIZE=4]àm b[SIZE=4]ài.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
     
    Last edited by a moderator: 11 Tháng ba 2020
  2. viloetautumn

    viloetautumn Guest

    1. A
    2. C
    3. D
    4. C
    5. D
    6. C
    7. D
    8. B
    9. C
    10. C
    11. D
    12. A
    13. A
    14. C
    15. D
    16. A
    17. C
    18. A
    19. D
    20. C
    21. A
    22. A
    23. D
    24. D
    25. A
    26. A
    27. D
    28. B
    29. D
    30. D
    31. D
    32. A
    33. B
    34. D
    35. C
    36. C
    37. B
    38. C
    39. A
    40. D
    41. A
    42. A
    43. C
    44. C
    45. A
    46. A
    47. B
    48. B
    49. D
    50. A
    51. B
    52. B
    53. A
    54. D
    55. A
    56. D
    57. C
    58. D
    59. C
    60. B
    61. C
    62. B
    63. C
    64. B
    65. B
    66. C
    67. B
    68. C
    69. B
    70. A
    71. A
    72. B
    73. C
    74. A
    75. D
    76. D
    77. A
    78. B
    79. B
    80. A
    hic, không biết nhiu điểm nữa ^^ ad post đề mới sớm nha
     
  3. thien0526

    thien0526 Guest

    Đây là đáp án cảu đề số 3:
    [​IMG]

    Good job!

    Nào! Bắt đầu nhận thắc mắc :)
     
    Last edited by a moderator: 26 Tháng một 2013
  4. dieplyrk

    dieplyrk Guest

    Câu 27: I just took it ______ that he’d always be available.
    A. into consideration B. easy C. into account D. for granted
    mình nghĩ câu này phải là D chứ
    take sth for granted that :cho ...là điều đương nhiên
    tôi cho rằng việc anh ta sẽ luôn độc thân là điều đương nhiên

    Câu 29: Ensure there is at least a 3cm space ______ allow adequate ventilation.
    A. so that B. with a view to C. in view of D. so as to
    with a view to doing sth:với ý định làm gì,với hi vọng làm gì
    mình nghĩ phải chọn D
     
    Last edited by a moderator: 26 Tháng một 2013
  5. thien0526

    thien0526 Guest

    À vâng! Đúng rồi bạn :):) Do mình gõ nhầm key :) SR bạn và mọi người, mĩnh sẽ edit lại ngay.

    Thông cảm, già rồi, tay run mắt mờ :(:)((

    Tks so much!
     
  6. viloetautumn

    viloetautumn Guest

    bạn giải thích giùm mình câu số 8 nha, mình ko hiểu nghĩa lắm,^^
     
  7. thien0526

    thien0526 Guest

    Câu đó có nghĩa là: "Những cơn gió mạnh trên 130 km/h đã thổi xuyên suốt qua một vùng"

    Gust (n): cơn gió mạnh
     
  8. thien0526

    thien0526 Guest

    Câu 48: What we refer to as taste is really a composite sense made up of both taste and smell.

    Những cái chúng ta gọi là hương vị chính là sự kết hợp cảm giác được tạo thành từ cả vị giác và khứu giác.

    Th2 tuần sau mới có đề tiếp bạn à!

     
  9. thien0526

    thien0526 Guest

    ĐỀ SỐ 4

    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 1 đến 10.
    Reading to oneself is a modern activity which was almost unknown to the scholars of the classical and medieval worlds, while during the fifteenth century the term “reading” undoubtedly meant reading aloud. Only during the nineteenth century did silent reading become commonplace.
    One should be wary, however, of assuming that silent reading came about simply because reading aloud was a distraction to others. Examinations of factors related to the historical development of silent reading have revealed that it became the usual mode of reading for most adults mainly because the tasks themselves changed in character.
    The last century saw a steady gradual increase in literacy and thus in the number of readers. As the number of readers increased, the number of potential listeners declined and thus there was some reduction in the need to read aloud. As reading for the benefit of listeners grew less common, so came the flourishing of reading as a private activity in such public places as libraries, railway carriages and offices, where reading aloud would cause distraction to other readers.
    Towards the end of the century, there was still considerable argument over whether books should be used for information or treated respectfully and over whether the reading of materials such as newspapers was in some way mentally weakening. Indeed, this argument remains with us still in education. However, whatever its virtues, the old shared literacy culture had gone and was replaced by the printed mass media on the one hand and by books and periodicals for a specialised readership on the other.
    By the end of the twentieth century, students were being recommended to adopt attitudes to books and to use reading skills which were inappropriate, if not impossible, for the oral reader. The social, cultural and technological changes in the century had greatly altered what the term “reading” implied.

    Câu 1: Reading aloud was more common in the medieval world because ______.
    A. people relied on reading for entertainment
    B. silent reading had not been discovered
    C. there were few places available for private reading
    D. few people could read to themselves
    Câu 2: The word “commonplace” in the first paragraph mostly means “______”.
    A. for everybody’s use
    B. most preferable
    C. attracting attention
    D. widely used
    Câu 3: The development of silent reading during the last century indicated ______.
    A. an increase in the average age of readers
    B. an increase in the number of books
    C. a change in the nature of reading
    D. a change in the status of literate people
    Câu 4: Silent reading, especially in public places, flourished mainly because of ______.
    A. the decreasing need to read aloud
    B. the development of libraries
    C. the increase in literacy
    D. the decreasing number of listeners
    Câu 5: It can be inferred that the emergence of the mass media and specialised reading materials was an indication of ______.
    A. a decline of standards of literacy
    B. a change in the readers’ interest
    C. an alteration in educationalists’ attitudes
    D. an improvement of printing techniques
    Câu 6: The phrase “a specialised readership” in paragraph 4 mostly means “______”.
    A. a requirement for readers in a particular area of knowledge
    B. a limited number of readers in a particular area of knowledge
    C. a reading volume for particular professionals
    D. a status for readers specialised in mass media
    Câu 7: The phrase “oral reader” in the last paragraph mostly means “a person who ______”.
    A. is good at public speaking
    B. practises reading to an audience
    C. takes part in an audition
    D. is interested in spoken language
    Câu 8: All of the following might be the factors that affected the continuation of the old shared literacy culture EXCEPT ______.
    A. the inappropriate reading skills
    B. the specialised readership
    C. the diversity of reading materials
    D. the printed mass media
    Câu 9: Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?
    A. Reading aloud was more common in the past than it is today.
    B. Not all printed mass media was appropriate for reading aloud.
    C. The decline of reading aloud was wholly due to its distracting effect.
    D. The change in reading habits was partly due to the social, cultural and technological changes.
    Câu 10: The writer of this passage is attempting to ______.
    A. explain how reading habits have developed
    B. change people’s attitudes to reading
    C. show how reading methods have improved
    D. encourage the growth of reading


    Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu.

    Câu 11: A. apply B. persuade C. reduce D. offer
    Câu 12: A. preservative B. congratulate C. preferential D. development
    Câu 13: A. president B. physicist C. inventor D. property
    Câu 14: A. economy B. unemployment C. communicate D. particular
    Câu 15: A. recommend B. volunteer C. understand D. potential



    Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.

    Câu 16: He’s a very ______ person because he can make other workers follow his advice.
    A. creative B. influential C. deciding D. effective
    Câu 17: Increasing ______ of fruit in the diet may help to reduce the risk of heart disease.
    A. the amount B. an amount C. the number D. a number
    Câu 18: - "Why wasn't your boyfriend at the party last night?"
    - "He ______ the lecture at Shaw Hall. I know he very much wanted to hear the speaker."
    A. should have attended B. can have attended C. was to attend D. may have attended
    Câu 19: The doctor decided to give her a thorough examination ______ he could identify the causes of her illness.
    A. after B. so as C. unless D. so that
    Câu 20: My computer is not ______ of running this software.
    A. able B. compatible C. capable D. suitable
    Câu 21: The room needs ______ for the wedding.
    A. decorating B. to decorate C. decorate D. be decorated
    Câu 22: That hotel is so expensive. They ______ you sixty pounds for bed and breakfast.
    A. charge B. fine C. take D. cost
    Câu 23: I am considering ______ my job. Can you recommend a good company?
    A. to move B. moving C. to change D. changing
    Câu 24: I'm sure you'll have no ______ the exam.
    A. difficulty passing B. difficulties to pass C. difficulty to pass D. difficulties of passing
    Câu 25: - Janet: "Do you feel like going to the cinema this evening?" - Susan: "______."
    A. I don't agree, I'm afraid B. You’re welcome C. That would be great D. I feel very bored
    Câu 26: I’m afraid I’m not really ______ to comment on this matter.
    A. qualifying B. qualified C. quality D. qualitative
    Câu 27: Today, household chores have been made much easier by electrical ______.
    A. utilities B. applications C. appliances D. instruments
    Câu 28: The curtains have ______ because of the strong sunlight.
    A. faded B. fainted C. lightened D. weakened
    Câu 29: The referee ______ the coin to decide which team would kick the ball first.
    A. caught B. threw C. cast D. tossed
    Câu 30: - Laura: “What a lovely house you have!” - Maria: “_______.”
    A. Of course not, it’s not costly B. Thank you. Hope you will drop in C. I think so D. No problem
    Câu 31: I accidentally ______ Mike when I was crossing a street downtown yesterday. A. caught sight of B. kept an eye on C. paid attention to D. lost touch with
    Câu 32: How long does the play ______?
    A. last B. extend C. prolong D. stretch
    Câu 33: The price of fruit has increased recently, ______ the price of vegetables has gone down.
    A. whereas B. whether C. when D. otherwise
    Câu 34: It is blowing so hard. We ______ such a terrible storm.
    A. have never known B. have never been knowing C. never know D. had never known
    Câu 35: When the old school friends met, a lot of happy memories ______ back.
    A. had brought B. were brought C. brought D. had been brought


    Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây.

    Câu 36: "Why don’t we go out for dinner?” said Mary.
    A. Mary suggested a dinner out.
    B. Mary ordered a dinner out.
    C. Mary demanded a dinner out.
    D. Mary requested a dinner out.
    Câu 37: We've run out of tea.
    A. There's not much more tea left.
    B. There's no tea left.
    C. We have to run out to buy some tea.
    D. We didn’t have any tea.
    Câu 38: The sooner we solve this problem, the better it will be for all concerned.
    A. If we could solve this problem soon, it would be better for all concerned.
    B. It would be better for all concerned if we can solve this problem soon.
    C. If all concerned are better, we can solve this problem soon.
    D. If we can solve this problem soon, it will be better for all concerned.
    Câu 39: My friend told me, “If I were you, I would not smoke so much.”
    A. My friend advised me not to smoke so much.
    B. My friend warned me against smoking so much.
    C. My friend prohibited me from smoking so much.
    D. My friend suggested not smoking so much.
    Câu 40: "I will let you know the answer by the end of this week,” Tom said to Janet.
    A. Tom suggested giving Janet the answer by the end of the week.
    B. Tom promised to give Janet the answer by the end of the week.
    C. Tom insisted on letting Janet know the answer by the end of the week.
    D. Tom offered to give Janet the answer by the end of the week.



    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 41 đến 50.


    The Sun today is a yellow dwarf star. It is fueled by thermonuclear reactions near its center that convert hydrogen to helium. The Sun has existed in its present state for about four billion six hundred million years and is thousands of times larger than the Earth.
    By studying other stars, astronomers can predict what the rest of the Sun’s life will be like. About five billion years from now, the core of the Sun will shrink and become hotter. The surface temperature will fall. The higher temperature of the center will increase the rate of thermonuclear reactions. The outer regions of the Sun will expand approximately 35 million miles, about the distance to Mercury, which is the closest planet to the Sun. The Sun will then be a red giant star. Temperatures on the Earth will become too high for life to exist.
    Once the Sun has used up its thermonuclear energy as a red giant, it will begin to shrink. After it shrinks to the size of the Earth, it will become a white dwarf star. The Sun may throw off huge amounts of gases in violent eruptions called nova explosions as it changes from a red giant to a white dwarf.
    After billions of years as a white dwarf, the Sun will have used up all its fuel and will have lost its heat. Such a star is called a black dwarf. After the Sun has become a black dwarf, the Earth will be dark and cold. If any atmosphere remains there, it will have frozen over the Earth’s surface.

    Câu 41: It can be inferred from the passage that the Sun ______.
    A. is approximately halfway through its life as a yellow dwarf
    B. will continue to be a yellow dwarf for another 10 billion years
    C. has been in existence for 10 billion years
    D. is rapidly changing in size and brightness
    Câu 42: What will probably be the first stage of change for the Sun to become a red giant?
    A. Its surface will become hotter and shrink.
    B. It will throw off huge amounts of gases.
    C. Its central part will grow smaller and hotter.
    D. Its core will cool off and use less fuel.
    Câu 43: When the Sun becomes a red giant, what will the atmosphere be like on the Earth?
    A. It will be enveloped in the expanding surface of the sun.
    B. It will become too hot for life to exist.
    C. It will be almost destroyed by nova explosions.
    D. It will freeze and become solid.
    Câu 44: When the Sun has used up its energy as a red giant, it will ______.
    A. get frozen B. cease to exist C. stop to expand D. become smaller
    Câu 45: Large amounts of gases may be released from the Sun at the end of its life as a ______.
    A. black dwarf B. white dwarf C. red giant D. yellow dwarf
    Câu 46: As a white dwarf, the Sun will be ______.
    A. the same size as the planet Mercury
    B. around 35 million miles in diameter
    C. a cool and habitable planet
    D. thousands of times smaller than it is today
    Câu 47: The Sun will become a black dwarf when ______.
    A. the Sun moves nearer to the Earth
    B. it has used up all its fuel as a white dwarf
    C. the core of the Sun becomes hotter
    D. the outer regions of the Sun expand
    Câu 48: The word “there” in the last sentence of paragraph 4 refers to ______.
    A. the planet Mercury B. the core of a black dwarf
    C. our own planet D. the outer surface of the Sun
    Câu 49: This passage is intended to ______.
    A. describe the changes that the Sun will go through
    B. present a theory about red giant stars
    C. alert people to the dangers posed by the Sun
    D. discuss conditions on the Earth in the far future
    Câu 50: The passage has probably been taken from ______.
    A. a scientific journal B. a news report
    C. a work of science fiction D. a scientific chronicle


    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ 51 đến 60.

    How men first learnt to (51)______ words is unknown; in other words, the origin of language is a (52)______. All we really know is that men, unlike animals, (53)______ invented certain sounds to express thoughts and feelings, actions and things so that they could communicate with each other; and that later they agreed (54)______ certain signs, called letters, which could be combined to represent those sounds, and which could be written down. These sounds, (55)______ spoken or written in letters, are called words. Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words that (56)______ powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary (57)______. Above all, the real poet is a master of words. He can (58)______ his meaning in words which sing like music, and which by their position and association can (59)______ men to tears. We should, therefore, learn to choose our words carefully, (60)______ they will make our speech silly and vulgar.

    Câu 51: A. invent B. create C. make D. discover
    Câu 52: A. story B. secret C. mystery D. legend
    Câu 53: A. whatever B. however C. somewhat D. somehow
    Câu 54: A. at B. upon C. with D. to
    Câu 55: A. if B. however C. whether D. though
    Câu 56: A. interest B. appeal C. attract D. lure
    Câu 57: A. prose B. work C. form D. style
    Câu 58: A. carry B. convey C. transfer D. transmit
    Câu 59: A. take B. send C. break D. move
    Câu 60: A. or B. so C. although D. because

    Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ 61 đến 70.

    The heart has long been considered to be (61)______ feelings of love dwell. In love songs throughout the ages, love almost always goes together (62)______ the heart. The heart has continuously been viewed (63)______ the place where love begins and develops. Even the Bible gives (64)______ to love and the heart. The role of the heart in love must come from what happens to it when a person feels strongly (65)______ to someone. The strong feelings (66)______ the other person, especially in the early stages of a relationship, have the results that the heart starts beating faster and breathing starts speeding (67)______. According to psychologists, a love relationship is a situation that (68)______ a lot of stress and the body reacts to this by getting ready to face the unknown. This has been called the "fight or flight" (69)______, meeting danger by fighting it or running away. So with love, the heart accelerates and (70)______ becomes quick.

    Câu 61: A. when B. where C. that D. what
    Câu 62: A. to B. from C. with D. at
    Câu 63: A. like B. as though C. as D. as if
    Câu 64: A. reference B. citation C. preference D. quote
    Câu 65: A. attracting B. attractive C. attract D. attracted
    Câu 66: A. of B. for C. to D. with
    Câu 67: A. up B. forward C. on D. upon
    Câu 68: A. comprises B. arouses C. involves D. includes
    Câu 69: A. reactionary B. reactor C. reaction D. reacting
    Câu 70: A. exhaling B. breathing C. inhaling D. sweating


    Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.

    Câu 71: ______, he would have learned how to read.
    A. If he has been able to go school as a child
    B. If he could go to school as a child
    C. Were he able to go to school as a child
    D. Had he been able to go to school as a child
    Câu 72: ______, he was determined to continue to climb up the mountain.
    A. He felt very tired though
    B. As he might feel tired
    C. Tired as it was
    D. Tired as he might feel
    Câu 73: Having been delayed by heavy traffic, ______.
    A. it was difficult for her to arrive on time
    B. her being late was intolerable
    C. it was impossible for her to arrive on time
    D. she was unable to arrive on time
    Câu 74: She regretfully told him that ______.
    A. she would leave the tickets at home
    B. she left the tickets at home
    C. she had left the tickets at home
    D. she would have left the tickets at home
    Câu 75: The robbers attacked the owner of the house ______.
    A. so that they would appear with the expensive painting
    B. and disappeared with the expensive painting
    C. but they appeared with the expensive painting
    D. so they disappeared with the expensive painting


    Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch chân cần phải sửa để các câu sau trở thành câu đúng.

    Câu 76: Helen likes to listen to music, to go to the cinema, to chat on the phone and going shopping.
    ABCD
    Câu 77: Both Mr. and Mrs. Smith are explaining the children the rules of the game.
    ABCD
    Câu 78: You can enjoy a sport without joining in a club or belonging to a team.
    ABCD
    Câu 79: Unlike many writings of her time, she was not preoccupied with morality.
    ABCD
    Câu 80: A child of noble birth, his name was famous among the children in that school.
    ABCD
     
    Last edited by a moderator: 11 Tháng ba 2020
  10. cuboluc2309

    cuboluc2309 Guest

    Không biết chừng nào mới có cuốn" Câm nang...." mà thầy giới thiệu trong clip các bạn nhỉ ......>/
     
  11. Bạn ơi, cho mình hỏi bao giờ thì có đáp án đề 04 nhỉ ?:-ss Topic hay quá, các bạn tiếp tục đi nhé.
     
  12. xin chao cac ban.
    t moi lam co may cau t.a thoi ma kho ưa.ai day t hoc vs
     
  13. thuydaucucai

    thuydaucucai Guest

    đề thi đh khối a1 năm nay(2013) có câu 14 là He's sometime bad-tempered but he's a good fellow...
    a. at heart
    b. by heart
    c. with heart
    d. in heart
    m.n có thể giải thích good fellow at heart là j k?
     
    minhlehoc thích bài này.
  14. Cái này chia làm 2 cụm bạn nhé:
    - At heart: về bản chất, bản tính.
    - Good fellow: bạn tốt, người tốt.

    Vậy nên câu đề bài có thể được dịch là: Tuy đôi khi nóng tính, nhưng bản chất anh ấy vẫn là một người tốt ;)
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY