Ngoại ngữ Phương pháp làm bài tập đọc hiểu Tiếng Anh

Thảo luận trong 'Rèn luyện kỹ năng Đọc' bắt đầu bởi baochau1112, 30 Tháng tư 2017.

Lượt xem: 70,768

  1. Lưu Thị Thu Kiều

    Lưu Thị Thu Kiều Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    710
    Điểm thành tích:
    224
    Nơi ở:
    Bắc Ninh
    Trường học/Cơ quan:
    $\color{Blue}{\text{❄ Cô đơn vào đời ❄ }}$




    OSEOLA MCCARTY


    As a young girl, Oseola McCarty dreamed of becoming a nurse. However, her family duty stood as a(n) ________ (1) to educational goals. McCarty left school after completing the sixth. Since her family was one of washerwomen, McCarty followed ________ (2) their footsteps. She ________ (3) other people's clothes for over seventy years.

    Due to good work and saving habits, McCarty, a washerwoman, ________ (4) a great deal of money. She made a ________ (5) of $150,000 - a large portion of her life savings - to the University of Southern Mississippi to help needy students. She was 88 years old and had never married. She did not have any children. She did not own a car. From this simple and ________ (6) life, she was able to impress the world with a significant ________ (7) act.

    Though she was unable to complete her own education, it was her ________ (48) that her gift would make ________ (9) possible for many others in ________ (0) need to do so. Now, with McCarty's support, specifically African American students have an opportunity to fulfill their dreams of a college education.

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable

    câu 1,3: em chịu thôi^^
     
    baochau1112 thích bài này.
  2. baochau1112

    baochau1112 Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Thành viên

    Bài viết:
    6,547
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    E làm đúng 7/8.
    E xem lại câu 9.
    Câu 1 với câu 3 dịch nghĩa ra là xong :D
     
  3. orangery

    orangery Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    420
    Điểm thành tích:
    229
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    $\color{green}{\text{C-o-s-mos}}$

    OSEOLA MCCARTY


    As a young girl, Oseola McCarty dreamed of becoming a nurse. However, her family duty stood as a(n) ________ (1) to educational goals. McCarty left school after completing the sixth. Since her family was one of washerwomen, McCarty followed ________ (2) their footsteps. She ________ (3) other people's clothes for over seventy years.

    Due to good work and saving habits, McCarty, a washerwoman, ________ (4) a great deal of money. She made a ________ (5) of $150,000 - a large portion of her life savings - to the University of Southern Mississippi to help needy students. She was 88 years old and had never married. She did not have any children. She did not own a car. From this simple and ________ (6) life, she was able to impress the world with a significant ________ (7) act.

    Though she was unable to complete her own education, it was her ________ (48) that her gift would make ________ (9) possible for many others in ________ (0) need to do so. Now, with McCarty's support, specifically African American students have an opportunity to fulfill their dreams of a college education.

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
     
    baochau1112 thích bài này.
  4. zzh0td0gzz

    zzh0td0gzz Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    2,541
    Điểm thành tích:
    384
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    ĐH nông nghiệp và phát triển nông thôn

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
    1.C 2.D 3.B 4.D 5.A 6.A 7.B 8.D 9.C 10.D
     
    baochau1112 thích bài này.
  5. Quang Trungg

    Quang Trungg Học sinh xuất sắc Thành viên

    Bài viết:
    4,677
    Điểm thành tích:
    879
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Mai Dịch

    As a young girl, Oseola McCarty dreamed of becoming a nurse. However, her family duty stood as a(n) ________ (1) to educational goals. McCarty left school after completing the sixth. Since her family was one of washerwomen, McCarty followed ________ (2) their footsteps. She ________ (3) other people's clothes for over seventy years.

    Due to good work and saving habits, McCarty, a washerwoman, ________ (4) a great deal of money. She made a ________ (5) of $150,000 - a large portion of her life savings - to the University of Southern Mississippi to help needy students. She was 88 years old and had never married. She did not have any children. She did not own a car. From this simple and ________ (6) life, she was able to impress the world with a significant ________ (7) act.

    Though she was unable to complete her own education, it was her ________ (48) that her gift would make ________ (9) possible for many others in ________ (0) need to do so. Now, with McCarty's support, specifically African American students have an opportunity to fulfill their dreams of a college education.

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
     
    baochau1112 thích bài này.
  6. Lưu Thị Thu Kiều

    Lưu Thị Thu Kiều Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    710
    Điểm thành tích:
    224
    Nơi ở:
    Bắc Ninh
    Trường học/Cơ quan:
    $\color{Blue}{\text{❄ Cô đơn vào đời ❄ }}$

    1.c
    3.a
    9.a
    chị check cho em nha^^
     
    baochau1112 thích bài này.
  7. baochau1112

    baochau1112 Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Thành viên

    Bài viết:
    6,547
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    E làm đúng 7/10 nhé ^^
    Lần sau khi e làm á, hoặc là trích quote chị ra, hoặc là copy all cái đề của chị (chừa chỗ tag tên thành viên thôi) ^^
    Về bài làm, e làm đúng 5/10 ^^
     
  8. baochau1112

    baochau1112 Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Thành viên

    Bài viết:
    6,547
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    E làm đúng 7/10 nhé ^^
    Uk, lần này thì đúng rồi.
    P/s: Lần sau e ghi cái đáp án ra hộ chị nhé. Chứ cứ A A B B hoài, chị rất khó check đc ^^
     
    Lưu Thị Thu Kiều thích bài này.
  9. zzh0td0gzz

    zzh0td0gzz Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    2,541
    Điểm thành tích:
    384
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    ĐH nông nghiệp và phát triển nông thôn

    thề có đảng và nhà nước...làn sau em sẽ bôi màu! em check đáp án chị sửa cho các bạn khác tổng hợp đc đáp án đúng rồi...c.ơn chị :)
    1. A. solution B. problem $\color{red}{C.obstacle}$ D. difficulty

    2 A. with $\color{red}{B.in}$ C. on D. along

    3. $\color{red}{cleaned}$ B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid $\color{red}{D.accumulated}$

    5. A. money $\color{red}{B.donation}$ C. profit D. living

    6.$\color{red}{A.frugal}$ B. mean C. generous D. selfish
    7. A. helpful $\color{red}{B.charitable}$ C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility $\color{red}{D.intention}$
    9. $\color{red}{A.it}$ B. them C. her D. us

    10. A. economical $\color{red}{B.financial}$ C. healthy D. fashionable
     
    baochau1112 thích bài này.
  10. Nữ Thần Mặt Trăng

    Nữ Thần Mặt Trăng Cựu Mod Toán Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    4,472
    Điểm thành tích:
    779
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Đồng Quan

    OSEOLA MCCARTY


    As a young girl, Oseola McCarty dreamed of becoming a nurse. However, her family duty stood as a(n) ________ (1) to educational goals. McCarty left school after completing the sixth. Since her family was one of washerwomen, McCarty followed ________ (2) their footsteps. She ________ (3) other people's clothes for over seventy years.

    Due to good work and saving habits, McCarty, a washerwoman, ________ (4) a great deal of money. She made a ________ (5) of $150,000 - a large portion of her life savings - to the University of Southern Mississippi to help needy students. She was 88 years old and had never married. She did not have any children. She did not own a car. From this simple and ________ (6) life, she was able to impress the world with a significant ________ (7) act.

    Though she was unable to complete her own education, it was her ________ (48) that her gift would make ________ (9) possible for many others in ________ (0) need to do so. Now, with McCarty's support, specifically African American students have an opportunity to fulfill their dreams of a college education.

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
     
    baochau1112 thích bài này.
  11. Quang Trungg

    Quang Trungg Học sinh xuất sắc Thành viên

    Bài viết:
    4,677
    Điểm thành tích:
    879
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Mai Dịch

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
     
    baochau1112 thích bài này.
  12. baochau1112

    baochau1112 Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Thành viên

    Bài viết:
    6,547
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    Ôi cái thằng này... @@ Bài e lấy của các bạn đúng 10/10 :D
    E làm đúng 10/10 ^^
    E làm đúng 10/10 ^^
     
    zzh0td0gzz thích bài này.
  13. Autumn Maple

    Autumn Maple Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    189
    Điểm thành tích:
    141

    As a young girl, Oseola McCarty dreamed of becoming a nurse. However, her family duty stood as a(n) ________ (1) to educational goals. McCarty left school after completing the sixth. Since her family was one of washerwomen, McCarty followed ________ (2) their footsteps. She ________ (3) other people's clothes for over seventy years.

    Due to good work and saving habits, McCarty, a washerwoman, ________ (4) a great deal of money. She made a ________ (5) of $150,000 - a large portion of her life savings - to the University of Southern Mississippi to help needy students. She was 88 years old and had never married. She did not have any children. She did not own a car. From this simple and ________ (6) life, she was able to impress the world with a significant ________ (7) act.

    Though she was unable to complete her own education, it was her ________ (48) that her gift would make ________ (9) possible for many others in ________ (0) need to do so. Now, with McCarty's support, specifically African American students have an opportunity to fulfill their dreams of a college education.

    1. A. solution B. problem C. obstacle D. difficulty

    2 A. with B. in C. on D. along

    3. A. cleaned B. made C. cleared D. did

    4. A. accomplished B. loaned C. paid D. accumulated

    5. A. money B. donation C. profit D. living

    6. A. frugal B. mean C. generous D. selfish

    7. A. helpful B. charitable C. useful D. remarkable

    8. A. generosity B. experience C. responsibility D. intention

    9. A. it B. them C. her D. us

    10. A. economical B. financial C. healthy D. fashionable
    (Khó, chị ạ @@)
     
    baochau1112 thích bài này.
  14. Quang Trungg

    Quang Trungg Học sinh xuất sắc Thành viên

    Bài viết:
    4,677
    Điểm thành tích:
    879
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Mai Dịch

    Bạn làm đúng rồi chỉ cần check đáp án những bạn làm đúng được 10/10
     
  15. Nữ Thần Mặt Trăng

    Nữ Thần Mặt Trăng Cựu Mod Toán Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    4,472
    Điểm thành tích:
    779
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Đồng Quan

    nếu check theo đáp án của những bạn làm đúng 10/10 thì có 1 sự khác biệt á em ^^
    VD luôn bài e ^^
     
    Lưu Thị Thu Kiều thích bài này.
  16. Quang Trungg

    Quang Trungg Học sinh xuất sắc Thành viên

    Bài viết:
    4,677
    Điểm thành tích:
    879
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Mai Dịch

    Nhưng em được chị @baochau1112 nhắc ở trên kia là đúng 10/10 rồi chị ạ
     
  17. Nữ Thần Mặt Trăng

    Nữ Thần Mặt Trăng Cựu Mod Toán Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    4,472
    Điểm thành tích:
    779
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Đồng Quan

    nếu em làm đúng 10/10 thì đáp án câu 10 là B. financial nhưng bài của chị Linh là....^^
    và em ns....^^
     
    Autumn Maple thích bài này.
  18. Quang Trungg

    Quang Trungg Học sinh xuất sắc Thành viên

    Bài viết:
    4,677
    Điểm thành tích:
    879
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Mai Dịch

    Thì chị ấy sửa lại bài là được ạ
     
  19. Autumn Maple

    Autumn Maple Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    189
    Điểm thành tích:
    141

    Vào hội săm soi cùng với Mahadoyugi được rồi :v
    Mình copy đề của chị C rồi làm luôn, đợi chị chữa :D
    Với việc chữa bài cho các mem cũng lắm lúc chị ấy chữa nhầm :)
    Với cả, mắt mình cũng không có rõ lắm nên check lại bài mọi người làm thì cũng ít! Và quan trọng hơn là mình còn việc khác! Nhưng mà ai cũng phải thông cảm cho nhau, ai cũng bận cả. Nên lần sau mình có thể làm thế nhé! :)
     
    baochau1112Nữ Thần Mặt Trăng thích bài này.
  20. baochau1112

    baochau1112 Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Thành viên

    Bài viết:
    6,547
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    E làm đúng 9/10 nhé.
    Từ financial mang nghĩa là tài chính còn từ economical mang nghĩa tiết kiệm. Có sự khác nhau rõ rệt em ạ
    Chị tuyên dương sự trung thực của em. E có quyền sửa để đc công nhận là giỏi nhưng sau đó, cái chỗ e sai chị ko biết để giảng giải. Đó ko phải là cái gốc của việc học em ạ.
    Chị phê bình e. Nếu việc check đáp án chỉ để quảng cáo bản thân rằng ta đây rất giỏi thì đó ko phải là cái gốc của việc học. Chị mong em suy nghĩ lại. Luyện tập những bài này là để củng cố và nâng cao trình độ chứ ko phải so đo cùng các bạn!
     
    Autumn Maple thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY