English Ngân hàng bài tập trắc nghiệm ngữ pháp

Nữ Thần Mặt Trăng

Cựu Mod Toán
Thành viên
TV BQT tích cực 2017
28 Tháng hai 2017
4,472
5,490
779
Hà Nội
THPT Đồng Quan
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”

a. have b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
 

Snowball fan ken

Học sinh tiến bộ
Thành viên
27 Tháng hai 2017
434
1,267
224
Địล ηgục đẫм мáu
86 và 91 e làm đúng rồi ^^
e xem lại câu 84 nhé! Lưu ý "have a word + prep" là 1 cụm mang nghĩa nói ngắn gọn, nói nhanh với 1 ai đó ^^
P/s: lần này chị tin e sẽ đúng ;)
84. He should have a word ------------ his company.

a. to b. with c. at d. toward
vậy thì còn at =_='' nhưng mà with .............
 

Nữ Thần Mặt Trăng

Cựu Mod Toán
Thành viên
TV BQT tích cực 2017
28 Tháng hai 2017
4,472
5,490
779
Hà Nội
THPT Đồng Quan

aiyatori

Học sinh
Thành viên
Sau đây là 1 số bài cơ bản mà các e phải nắm đc trước khi thi học kì 2 ^^
81. She’s played the piano---------- she was little.

a. when b. from c. since d. for

82. Dubai is so different ----------- any other places I know.

a. with b. away c. between d. from

83. If I --------- a flower I would be a sunflower.

a. am b. were c. had been d. will be

84. He should have a word ------------ his company.

a. to b. with c. at d. toward

85. I’ve always enjoy ------------.

a. dancing b. dance c. to dance d. danced

86. I’ve never forgot ----------- flamenco for the first time.

a. to see b. see c. seeing d. saw

87. I couldn’t stop ---------- about buying a laptop.

a. think b. to think c. thought d. thinking

88. Now I’ve decided --------- how to do it.

a. learning b. learn c. to learn d. learnt

89. My friend has promised ---------- me some steps.

a. to teach b. teach c. teaching d. taught

90. She’s going to let me ---------- her shoes.

a. to borrow b. borrowing c. borrow d. borrowed

91. I’m really looking forward to ------------ my parents.

a. meet b. meeting c. the meeting d. be met

92. I’ll need ------- some music to dance to.

a. buy b. to buy c. buying d. be bought

93. I’m thinking of ------------ to Spain next month.

a. go b. going c. to go d. been to

94. I hope ----------- to dance by then.

a. being able b. to be able c. be able d. able

95. Small children have big -------------.

a. imagination b. imagine c. imaginary d. imaginative

96. When I was a small boy, Christmas was very --------.

a. exciting b. excite c. excited d. excitement

97. Many --------- believe dreams help us to understand our lives.

a. psychologists c. psychology b. psychological d. psyche

98. My car is very ------------, it uses very little petrol.

a. economic b. economical c. economist d. economy

99. We haven’t got ------- flour for dinner.

a. some b. any c. little d. a

100. I didn’t enjoy -------- book you lent me.
a. a b. an c. some d. the
81. She’s played the piano---------- she was little.

c. since

82. Dubai is so different ----------- any other places I know.

a. with b. away c. between d. from

83. If I --------- a flower I would be a sunflower.

a. am b. were c. had been d. will be

84. He should have a word ------------ his company.

b.with

85. I’ve always enjoy ------------.

a. dancing b. dance c. to dance d. danced

86. I’ve never forgot ----------- flamenco for the first time.

c. seeing

87. I couldn’t stop ---------- about buying a laptop.

d. thinking

88. Now I’ve decided --------- how to do it.

a. learning b. learn c. to learn d. learnt

89. My friend has promised ---------- me some steps.

a. to teach b. teach c. teaching d. taught

90. She’s going to let me ---------- her shoes.

a. to borrow b. borrowing c. borrow d. borrowed

91. I’m really looking forward to ------------ my parents.

b. meeting

92. I’ll need ------- some music to dance to.

a. buy b. to buy c. buying d. be bought

93. I’m thinking of ------------ to Spain next month.

a. go b. going c. to go d. been to

94. I hope ----------- to dance by then.

a. being able b. to be able c. be able d. able

95. Small children have big -------------.

a. imagination b. imagine c. imaginary d. imaginative

96. When I was a small boy, Christmas was very --------.

a. exciting b. excite c. excited d. excitement

97. Many --------- believe dreams help us to understand our lives.

a. psychologists

98. My car is very ------------, it uses very little petrol.

b. economical


99. We haven’t got ------- flour for dinner.

a. some b. any c. little d. a

100. I didn’t enjoy -------- book you lent me.
a. a b. an c. some d. the

Cơ bản thì chắc em cũng chẳng đúng là bao đâu .
 
Last edited:

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
84. He should have a word ------------ his company.

a. to b. with c. at d. toward
vậy thì còn at =_='' nhưng mà with .............
Đáp án chuẩn là B. Tức là with e nhé ^^
"have a word with" là 1 cụm mang nghĩa nói ngắn gọn, nói nhanh với 1 ai đó ^^
81. She’s played the piano---------- she was little.

c. since

82. Dubai is so different ----------- any other places I know.

a. with b. away c. between d. from

83. If I --------- a flower I would be a sunflower.

a. am b. were c. had been d. will be

84. He should have a word ------------ his company.

b.with

85. I’ve always enjoy ------------.

a. dancing b. dance c. to dance d. danced

86. I’ve never forgot ----------- flamenco for the first time.

c. seeing

87. I couldn’t stop ---------- about buying a laptop.

d. thinking

88. Now I’ve decided --------- how to do it.

a. learning b. learn c. to learn d. learnt

89. My friend has promised ---------- me some steps.

a. to teach b. teach c. teaching d. taught

90. She’s going to let me ---------- her shoes.

a. to borrow b. borrowing c. borrow d. borrowed

91. I’m really looking forward to ------------ my parents.

b. meeting

92. I’ll need ------- some music to dance to.

a. buy b. to buy c. buying d. be bought

93. I’m thinking of ------------ to Spain next month.

a. go b. going c. to go d. been to

94. I hope ----------- to dance by then.

a. being able b. to be able c. be able d. able

95. Small children have big -------------.

a. imagination b. imagine c. imaginary d. imaginative

96. When I was a small boy, Christmas was very --------.

a. exciting b. excite c. excited d. excitement

97. Many --------- believe dreams help us to understand our lives.

a. psychologists

98. My car is very ------------, it uses very little petrol.

b. economical


99. We haven’t got ------- flour for dinner.

a. some b. any c. little d. a

100. I didn’t enjoy -------- book you lent me.
a. a b. an c. some d. the

Cơ bản thì chắc em cũng chẳng đúng là bao đâu .
Ko nên bi quan như vậy e ạ :) Vì lần này e đúng 20/20 nhé ^^
Còn bây giờ e làm thử 101 -> 120 câu này nhé ^^
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”

a. have b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
 
  • Like
Reactions: khuattuanmeo

Daphne Dawsons

Học sinh
Thành viên
7 Tháng tư 2017
79
59
41
Lyon, France
Đáp án chuẩn là B. Tức là with e nhé ^^
"have a word with" là 1 cụm mang nghĩa nói ngắn gọn, nói nhanh với 1 ai đó ^^

Ko nên bi quan như vậy e ạ :) Vì lần này e đúng 20/20 nhé ^^
Còn bây giờ e làm thử 101 -> 120 câu này nhé ^^
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”

a. have b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives

Bài này khó hơn bài trước
101.A
102.B
103.B
104.B
105.B
106.C
107.C
108.A
109.D
110A
111A
112B
113.C
114.A
115.A?
116.C
117.C
118.C
119.D
120.D
 
Last edited by a moderator:

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
Bài này khó hơn bài trước
A
B
B
B
B
C
C
A
D
A
A
B
C
A
A?
C
C
C
D
D
E đang làm đề mấy vậy? E có thể sao chép câu hỏi và bôi đen đáp án e chọn hộ chị đc ko? Chứ e cứ A, B, C, D thế này thì chị khó check quá @@
 
  • Like
Reactions: khuattuanmeo

Daphne Dawsons

Học sinh
Thành viên
7 Tháng tư 2017
79
59
41
Lyon, France
E đang làm đề mấy vậy? E có thể sao chép câu hỏi và bôi đen đáp án e chọn hộ chị đc ko? Chứ e cứ A, B, C, D thế này thì chị khó check quá @@
E ko sao làm đc, text mất hết luôn, bôi ko đc :), em ko thấy tên đề, cái đề từ ques 101-120 chị vừa post ạ:)
 

joon_young#1

Học sinh tiến bộ
Thành viên
23 Tháng hai 2017
639
894
254
19
Nam Định
THPT Lê Quý Đôn
Ủng hộ chị Châu c:
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”

a. have b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse????( Sao câu này ko có chia verb ạ?) c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
 

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
E ko sao làm đc, text mất hết luôn, bôi ko đc :), em ko thấy tên đề, cái đề từ ques 101-120 chị vừa post ạ:)
E làm chị rối quá chừng @@
Lần sau hãy ghi số câu làm ra nhé ^^
P/s: E làm đúng 18/20. E xem lại câu 105 và 111 hộ chị nhé!
Ủng hộ chị Châu c:
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”

a. have b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse????( Sao câu này ko có chia verb ạ?) c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
Manh thì đúng 20/20 rồi :D
 
  • Like
Reactions: joon_young#1

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
Mấy đứa thông cảm, giờ chị mới có thời gian úp key cho 100 câu hỏi @@
@Nữ Thần Mặt Trăng @Shmily Karry's @aiyatori
61. “Who ------------ that horrible noise?” “It’s Tom practicing the violin”
a. makes b. is making c. made d. has been making
=> Vì câu đáp phía sau dùng thì HTTD nên câu hỏi cx phải mang HTTD
62. “What would you like to order, sir?” “I-------------the lamb”
a. have b. am going to have c. will have d. am having
=> Diễn tả 1 suy nghĩ, 1 hành động bất chợp xảy ra ngay lúc nói
63. The shops-----------full of things to buy--------- Christmas comes.
a. are/ when b. are / if c. will be/ if d. is/ when
=> Diễn tả 1 sự việc thường xuyên xảy ra
64. What --------- you--------- at weekend when you were a child?
a. do/ do b. have/done c. did/ use to do d. did/ used to do
=> Sử dụng cấu trúc used to + V-inf: 1 sự việc đã từng xảy ra nhưng nay ko tồn tại nữa
65. Sorry. I------------ one of the nicest dishes.
a. have broken b. broke c. have been breaking d. had broken
=> Dùng thì HTHT vì diễn tả 1 sự việc mới vừa xảy ra
66. Here’s my wallet! I-----------for it for ages.
a. had looked b. have been looking c. look d. looked
=> Dùng thì HTHTTD vì có từ đặc trưng "for ages" và mang ý nhấn mạnh
67. Since we ---------- in the new house we ----------- very busy.
a. move/ are b. have moved/ were c. moved/ were d. moved/ have been
=> Cấu trúc với since. Thì đc chia sau vế có since thường là HTĐ hoặc QKĐ và vế sau là HTHT hoặc QKHT
68. -------- the moon last night?
a. Have you seen b. Did you see c. Do you see d. Had you seen
=> Dùng thì QKĐ vì có từ đặc trưng "last night"
69. When you --------- your work, you may leave the room.
a. will finish b. finishing c. finished d. had finished
=> Dùng thì QKĐ vì ở đây có mk nó hợp thì nhất :3
70. “What are you looking for?” “I can’t remember where I --------- my glasses.”
a. leave b. left c. had left d. was left
=> Sự hòa hợp về thì
71. I haven’t heard from my son------------
a. for several weeks b. for several weeks ago c. since several weeks before d. since a long time
=> Vì thì đc chia là HTHT nên dùng từ đặc trưng của thì đó là for several weeks
72. “Why is Bill unhappy?” “Because his birds----------- away”
a. flew b. fly c. had flown d. have flown
=> Dùng thì HTHT vì diễn tả 1 hành động vừa mới xảy ra và có kq trong hiện tại
73. “I took an exam this morning. It was really hard.” “------------- a lot before you took it?”
a. Have you studied b. Did you study c. Have you study d. Do you study
=> Diễn tả 1 hành động xảy ra trong quá khứ
74. A basket of apples, oranges, lemons --------- sent to me last Christmas.
a. is b. are c. was d. were
=> Ở đây nhấn mạnh 1 cái giỏ chứ ko phải trái cây trong giỏi nên dùng số ít và ở quá khứ vì có "last"
75. In Britain women usually retire----------- the age of 60.
a. in b. on c. at d. by
=> at the age of + mốc tuổi
76. My students’ phones are always ringing----------- my lessons!
a. during b. for c. while d. at
=> Dịch nghĩa câu thì từ "during" hợp nhất
77. Why does the telephone always ring---------- you’re having a bath?
a. during b. for c. while d. on
=> Dịch nghĩa câu thì từ "while" hợp nhất
78. They say drinking a little red wine is good----------- you.
a. for b. at c. to d. by
=> (be) good for: tốt cho, có lợi cho cái gì
79. Small children always get excited-------- Christmas.
a. with b. for c. in d. at
=> at Christmas: vào giáng sinh
80. Paris is famous--------- - being a romantic city.
a. to b. for c. from d. with
=> (be) famous for: nổi tiếng về
 

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
Đáp án chi tiết từ câu 81 đến 100!
@Nữ Thần Mặt Trăng @aiyatori @Shmily Karry's
Mấy đứa ko hiểu gì thì cứ hỏi là chị nhé. Nhiều quá chị làm chắc còn thiếu sót ^^
81. She’s played the piano---------- she was little.
a. when b. from c. since d. for
=> Giới từ since dùng trong thì HTHT
82. Dubai is so different ----------- any other places I know.
a. with b. away c. between d. from
=> (be) different from: khác với
83. If I --------- a flower I would be a sunflower.
a. am b. were c. had been d. will be
=> Điều kiện loại 2
84. He should have a word ------------ his company.
a. to b. with c. at d. toward
=> have a word with: nói ngắn gọn
85. I’ve always enjoy ------------.
a. dancing b. dance c. to dance d. danced
=> Sau enjoy + V-ing
86. I’ve never forgot ----------- flamenco for the first time.
a. to see b. see c. seeing d. saw
=> forget + Ving: quên cái gì đó trong quá khứ
87. I couldn’t stop ---------- about buying a laptop.
a. think b. to think c. thought d. thinking
=> can't/ couldn't stop + V-ing: dừng làm gì đó
88. Now I’ve decided --------- how to do it.
a. learning b. learn c. to learn d. learnt
=> decide + To V1: quyết định làm gì
89. My friend has promised ---------- me some steps.
a. to teach b. teach c. teaching d. taught
=> promise + to V1: hứa làm gì trong hiện tại hoặc tương lai
90. She’s going to let me ---------- her shoes.
a. to borrow b. borrowing c. borrow d. borrowed
=> let s.o V1: cho ai làm gì
91. I’m really looking forward to ------------ my parents.
a. meet b. meeting c. the meeting d. be met
=> look forward to + Ving: mong đợi làm gì
92. I’ll need ------- some music to dance to.
a. buy b. to buy c. buying d. be bought
=> need + To V1: cần làm gì
93. I’m thinking of ------------ to Spain next month.
a. go b. going c. to go d. been to
=> sau giới từ là Ving
94. I hope ----------- to dance by then.
a. being able b. to be able c. be able d. able
=> hope + To V1: hy vọng làm gì
95. Small children have big -------------.
a. imagination b. imagine c. imaginary d. imaginative
=> adj + noun
96. When I was a small boy, Christmas was very --------.
a. exciting b. excite c. excited d. excitement
=> (be) +adj
97. Many --------- believe dreams help us to understand our lives.
a. psychologists c. psychology b. psychological d. psyche
=> Cần danh từ chỉ người vì theo nghĩa của câu
98. My car is very ------------, it uses very little petrol.
a. economic b. economical c. economist d. economy
=> economical: kinh tế, tiết kiệm
99. We haven’t got ------- flour for dinner.
a. some b. any c. little d. a
=> any dùng trong câu phủ định
100. I didn’t enjoy -------- book you lent me.
a. a b. an c. some d. the
=> Có xác định nên dùng "the"
 

aiyatori

Học sinh
Thành viên
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”


a. b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
Bài này khó quá chị !
Toàn những cấu trúc em chưa học
 

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
101. You can stay here ------ you like.

a. as long as b. as far as c. as much as d. so far as

102. Ask him to ------- us a funny story.

a. say b. tell c. speak d. talk

103. He look very ----------- when I told him the new.

a. happily b. happy c. happiness d. happiest

104. How long did it -------- you to type this letter?

a. want b. take c. need d. require

105. Has your house ------------- recently?

a. was decorated b. decorated c. been decorated d. is decorated

106. English and French -------- in Canada.

a. are speaking b. were spoken here c. are spoken d. speak

107. My father ----------- me his old car on my last birthday

a. given b. was given c. gave d. give

108. Shakespeare ------------ many plays.

a. wrote b. written c. write d. was wrote

109. The exam results ---------- to you by post.

a. will be send b. will sent c. sent d. will be sent

110. Sushi ----------- mainly in Japan.

a. is eaten b. eat c. eats d. be eaten

111. Are you thinking about going to Europe for your vacation? “No, but if I ---------- money, I would definitely go.”


a. b. had c. have had d. would have

112. “It’s really raining.” “Yes. If the weather ---------, we’ll have to give up camping.”

a. would get b. get worse c. might get worse d. should get worse

113. “Why don’t you send me only twenty dollars?” “Sorry. If I had more money, I ---------- give you more.”

a. will have b. would have c. would d. have

114. “Do you need help with your English?” “If I do, I ------ you.”

a. will ask b. ask c. would ask d. asked

115. This room is smoky. I wish you --------- smoking.

a. would stop b. have stopped c. stop d. stopping

116. --------- John busy every day?

a. Does b. Will c. Is d. Has

117. Her boss told -------- to clean his room.

a. she b. to her c. her d. for her

118. I like to have -------- trees in front of the window so that people can’t look in.

a. any b. a little c. a few d. so few

119. …………… students enrolled this year than last year at New York University.

a. Less than b. Less of the c. A few of d. A few more

120. The woman who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.

a. to live b. living c. lived d. lives
Bài này khó quá chị !
Toàn những cấu trúc em chưa học
Câu đúng 12/20 nhé ^^
E xem lại câu 106, 108, 113, 114, 115, 117, 119 và 120 nhé ^^
Mà cấu trúc nào e ko biết? Nói đi, chị hướng dẫn từng cấu trúc cho ^^
 
  • Like
Reactions: khuattuanmeo

baochau1112

Cựu Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ
Thành viên
6 Tháng bảy 2015
6,549
13,974
1,304
Quảng Nam
Vi vu tứ phương
Chị chỉ cho em mấy câu dùng if I ấy chị !
Ok e ^^
If có 3 trường hợp chính e nhé ^^
Nhưng ngoài ra, ngta thường thêm trường hợp câu đk 0 nữa ^^
E tham khảo :D

1.Câu điều kiện loại 0
Câu điều kiện loại 0 diễn tả một chân lý, sự việc luôn luôn đúng
Cấu trúc: If + Clause 1 (HTĐ), Clause 2 (HTĐ)
Ví dụ:
If you heat ice, it melts - Nếu ta làm nóng đá, nó sẽ tan chảy.

2.Câu điều kiện loại I
Câu điều kiện loại I diễn trả một sự việc/hành động có thể xảy ra ở hiện tại hoặc tương lai.
Cấu trúc: If + Clause (HTĐ), Clause 2 (TLĐ)
will/won't + V
Ví dụ:

If you come into my garden, my dog will bite you. (Nếu anh bước vào vườn của tôi, chú chó của tôi sẽ cắn anh.)

If it is sunny, I will go fishing. (Nếu trời nắng tốt, tôi sẽ đi câu cá.)

3. Câu điều kiện loại II
Câu điều kiện loại II là câu điều kiện không có thực ở hiện tại.

Ta sử dụng câu điều kiện loại II để diễn tả điều không thể xảy ra ở hiện tại hoặc tương lai, chỉ là một giả thiết, một ước muốn trái ngược với thực trạng hiện tại.

Cấu trúc: If + Clause (QKĐ), S+would/could (not) + V

Chú ý trong câu điều kiện loại II, ở mệnh đề “IF” riêng động từ “to be” thì dùng “were” cho tất cả các ngôi.

Ví dụ:
- If I were a bird, I would be very happy. (Nếu tôi là một con chim, tôi sẽ rất hạnh phúc.) <= tôi không thể là chim được
- If I had a million USD, I would buy that car. (Nếu tôi có một triệu đô la, tôi sẽ mua chiếc xe đó.) <= hiện tại tôi không có nhiều tiền như vậy.

4. Câu điều kiện loại III
Câu điều kiện loại III là câu điều kiện không có thực trong quá khứ.

Ta sử dụng câu điều kiện loại III để diễn tả một điều không thể xảy ra trong quá khứ, chỉ mang tính ước muốn trong quá khứ, một giả thiết trái ngược với thực trạng ở quá khứ.

Cấu trúc: If + Clause (QKHT), S+would (not) +have+ PII
(had/hadn't + PII)

Trong câu điều kiện loại III, động từ của mệnh đề if chia ở quá khứ phân từ, còn động từ của mệnh đề chính chia ở điều kiện hoàn thành (perfect conditional).

Ví dụ:

If I hadn’t been absent yesterday, I would have met him. (Nếu hôm qua tôi không vắng mặt thì tôi đã gặp mặt anh ta rồi.)
 

khuattuanmeo

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
24 Tháng một 2014
1,190
1,091
299
23
Hà Nội
BÀI TẬP NGỮ PHÁP 22/4/2017
1. They ______ you in if you come late.
A. won't let
B. not let
C. wouldn't let

D. hadn't let

2. She plays the piano ______ as she sings
A. as beautifully
B. more beautifully
C. as beautiful
D. the most beautifully

3. He used to work as _____ FIFA official
A. an
B. the
C. a
D. the

4. My wedding ring _____ of yellow and white gold
A. is made
B. is making
C. made
D, have made

5. By the end of the game Australia ______ almost as many medals as they did in Atlanta
A. will be winning
B. will win
C. are winning
D. will have won

6. A(n) ______ lady
A. American old rich
B. old rich American
C. rich old American
D. American rich old

7. It was a public holiday, so there were ____ shops open
A. no
B. none
C. any
D. some

8. Succesful _____ will be notified by telephone
A. applicants
B. applies
C. applying
D. applied

9. While I watch movies, I eat popcorn and _____
A. sitting with my family
B, will be sitting with my family
C. sit with my family
D. am sitting with my family

10. Energy is ____ makes things work
A. what
B. where
C. that
D. how
Source; (St)
Chị @baochau1112 bảo mình đăng bài tập mức độ khó hơn, các bạn thử sức nhé, tối sẽ có key explanation!!!
 

Daphne Dawsons

Học sinh
Thành viên
7 Tháng tư 2017
79
59
41
Lyon, France
BÀI TẬP NGỮ PHÁP 22/4/2017
1. They ______ you in if you come late.
A. won't let
B. not let


C. wouldn't let

D. hadn't let

2. She plays the piano ______ as she sings
A. as beautifully
B. more beautifully
C. as beautiful
D. the most beautifully

3. He used to work as _____ FIFA official
A. an
B. the
C. a
D. the

4. My wedding ring _____ of yellow and white gold
A. is made
B. is making
C. made
D, have made

5. By the end of the game Australia ______ almost as many medals as they did in Atlanta
A. will be winning
B. will win
C. are winning
D. will have won

6. A(n) ______ lady
A. American old rich
B. old rich American
C. rich old American
D. American rich old

7. It was a public holiday, so there were ____ shops open
A. no
B. none
C. any
D. some

8. Succesful _____ will be notified by telephone
A. applicants
B. applies
C. applying
D. applied

9. While I watch movies, I eat popcorn and _____
A. sitting with my family
B, will be sitting with my family
C. sit with my family
D. am sitting with my family

10. Energy is ____ makes things work
A. what
B. where
C. that
D. how
Source; (St)
Chị @baochau1112 bảo mình đăng bài tập mức độ khó hơn, các bạn thử sức nhé, tối sẽ có key explanation!!!
Cái bar của em biến mất tiêu rồi :D
 

Attachments

  • 22.docx
    12 KB · Đọc: 122
  • Like
Reactions: khuattuanmeo
Top Bottom