Ngoại ngữ Luyện tập các bài đọc hiểu

Thảo luận trong 'Thảo luận - Chia sẻ chung' bắt đầu bởi Hắc Trần Tuyết Nhi, 15 Tháng tư 2021.

Lượt xem: 347

  1. Hắc Trần Tuyết Nhi

    Hắc Trần Tuyết Nhi Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    1,155
    Điểm thành tích:
    416
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    Love Sickgirls ❣️
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    Trong topic này, mình sẽ chia sẻ các bài tập đọc hiểu mình sưu tầm được thông qua các kì thi HSG Tiếng Anh của mình. Mọi người tham khảo nhé ^^
    Read the passages and choose the best answer for each question.

    Although noise, commonly defined as unwanted sound, is a widely recognized form of pollution, it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable. Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss. Particularly in congested urban areas, the noise produced as a by-product of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it.
    Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection. Noise causes effects that the hearer cannot control and to which the body never becomes accustomed. Loud noises instinctively signal danger to any organism with a hearing mechanism, including human beings. In response, heartbeat and respiration accelerate, blood vessels constrict, the skin pales, and muscles tense. In fact, there is a general increase in functioning brought about by the flow of adrenaline released in response to fear, and some of these responses persist even longer than the noise, occasionally as long as thirty minutes after the sound has ceased.
    Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger. Recently, researchers have concluded that noise and our response may be much more than an annoyance. It may be a serious threat to physical and psychological health and well-being, causing damage not only to the ear and brain but also to the heart and stomach. We have long known that hearing loss is America’s number one nonfatal health problem, but now we are learning that some of us with heart disease and ulcers may be victims of noise as well. Fetuses exposed to noise tend to be overactive, they cry easily, and they are more sensitive to gastrointestinal problems after birth. In addition, the psychic effect of noise is very important. Nervousness, irritability, tension, and anxiety increase, affecting the quality of rest during sleep, and the efficiency of activities during waking hours, as well as the way that we interact with each other.

    Question 1: Which of the following is the author’s main point?
    A. Noise may pose a serious threat to our physical and psychological health.
    B. Loud noises signal danger.
    C. Hearing loss is America’s number one nonfatal health problem.
    D. The ear is not like the eye.
    Question 2: According to the passage, what is noise?
    A. Unwanted sound
    B. A by-product of technology
    C. Physical and psychological harm
    D. Congestion
    Question 3: Why is noise difficult to measure?
    A. It causes hearing loss
    B. All people do not respond to it in the same way
    C. It is unwanted
    D. People become accustomed to it
    Question 4: The word congested in paragraph 1 could best be replaced by
    A. hazardous
    B. polluted
    C. crowded
    D. rushed
    Question 5: The word "by-product" as used in the passage is closest meaning to
    A. a necessary product
    B. a product that is always by your side
    C. an unexpected result
    D. something that is produced by environmental pollution
    Question 6: It can be inferred from the passage that the eye ___.
    A. responds to fear
    B. enjoys greater protection than the ear
    C. increases functions
    D. is damaged by noise
    Question 7: According to the passage, people respond to loud noises in the same way that they respond to ___.
    A. annoyance
    B. danger
    C. damage
    D. disease
    Question 8: The word accelerate in paragraph 3 is closest in meaning to:
    A. decrease
    B. alter
    C. increase
    D. release
    Question 9: The word it in the first paragraph refers to ___.
    A. the noise
    B. the quality of life
    C. advancing technology
    D. a by-product
    Question 10: With which of the following statements would be the author most probably agree?
    A. Noise is something annoying.
    B. Noise is America's number one problem.
    C. Noise is an unavoidable problem in an industrial society.
    D. Noise is a complex problem
    Tối mai mình sẽ up key cho các bạn tham khảo và check với kết quả mình làm nhé :3
    Good luck!!
     
  2. Hắc Trần Tuyết Nhi

    Hắc Trần Tuyết Nhi Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    1,155
    Điểm thành tích:
    416
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    Love Sickgirls ❣️

    Đây là key của bài hôm qua mình up và thêm một bài mới để mọi người tham khảo nhé ><
    1. A
    2. A
    3. B
    4. C
    5. C
    6. B
    7. D
    8. C
    9. A
    10. C
    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
    The response of most animals when suddenly faced with a predator is to flee. Natural selection has acted in a variety of ways in different species to enhance the efficacy of the behaviors, known as "flight behaviors" or escape behaviors that are used by prey in fleeing predators. Perhaps the most direct adaptation is enhanced light speed and agility.
    Adaptations for speed, however, are likely to require sacrifices biter attributes, so we might expect only some species to adopt a simple fast flight strategy. Another way of enhancing the effectiveness of flight is to move in an erratic and unpredictable way. Many species, like ptarmigans, snipes, and various antelopes and gazelles, flee from predators in a characteristic zigzag fashion. Rapid unexpected changes in flight direction make it difficult for a predator to track prey. In some species, like the European hare, erratic zigzag flight might be more effective in the presence of predators that are faster than they are and straight flight more effective against predators that are slower. One observation that supports this suggestion is the recorded tendency for slow-flying black-beaded gulls, which are normally able to escape predators by means of direct flight, to show frequent changes in flight direction when they spot a peregrine falcon (peregrines are adept at capturing flying birds).
    A quite different way of enhancing escape by flight is to use so-called "flash" behavior. Here, the alarmed prey flees for a short distance and then "freezes." Some predators are unexcited by immobile prey, and a startling flash of activity followed by immobility may confuse them. "Flash" behavior is used in particular by frogs and orthopteran insects, which make conspicuous jumps and then sit immobile. In some species, "flash" behavior is enhanced by the display of bright body markings. Good examples of insects with colorful markings are the red and yellow underwing moths. At rest, both species are a cryptic brown color. When they fly, however, brightly colored hind wings are exposed, which render the moths highly conspicuous. Similarly, some frogs and lizards have brightly colored patches or frills that may serve a “flash" function when they move quickly. Some species even appear to possess "flash" sounds. The loud buzzing and clicking noises made by some grasshoppers when they jump may serve to emphasize the movement.
    Question 1: The word “enhance” in line 2 is closest in meaning to____.
    A. encourage
    B. resist
    C. increase
    D. reveal
    Question 2: The description of the prey’s movement as “zigzag” in line 10 suggests that the movement is _____.
    A. reliable
    B. fast
    C. constant
    D. unpredictable
    Question 3: It can be inferred from the passage that the European hare ___.
    A. is faster than most of its predators
    B. is capable of two kinds of flight
    C. is more likely to escape using straight flight
    D. is preyed upon by gulls and falcons
    Question 4: The behaviour of black-beaded gulls is most comparable to that of ____.
    A. gazelles
    B. frogs
    C. peregrine falcons
    D. European hares
    Question 5: It can be inferred that black-beaded gulls change direction when they spot a peregrine falcon for which of the following reasons?
    A. The falcons are faster than the gulls.
    B. The gulls want to capture the falcons.
    C. The falcons are unpredictable.
    D. The gulls depend on the falcons for protection.
    Question 6: The word “alarmed” is closest in meaning to____.
    A. moving
    B. selected
    C. frightened
    D. exhausted
    Question 7: All of the following are mentioned as characteristics of “flash” behavior EXCEPT
    A.
    brief conspicuous activity
    B. immobility
    C. bright body markings
    D. aggressive fighting
    Question 8: The phrase “in particular” is closest in meaning to____.
    A. especially
    B. with difficulty
    C. expertly
    D. frequently
    Question 9: The hind wings of red and yellow underwing moths function in a way that is most similar to____.
    A. the hind wings of peregrine falcons
    B. the zigzag flight of European hares
    C. the colored patches on frogs
    D. the clicking of grasshoppers
    Question 10: Why does the author mention “grasshopper” in last line?
    A. To contrast animals that flashwith animals that freeze
    B. As an example of an animal whose flashbehavior is a sound
    C. To compare the jumping behavior of insects and reptiles
    D. As an example of a predator that moths escape by using “flash” behavior
    Good luck!!
     
    Nguyễn Phan Ánh Nguyệt thích bài này.
  3. Roses_are_rosie

    Roses_are_rosie Tmod Văn Cu li diễn đàn HV CLB Địa lí

    Bài viết:
    1,224
    Điểm thành tích:
    511
    Nơi ở:
    Lâm Đồng
    Trường học/Cơ quan:
    Lý Tự Trọng

    Cậu có thể sửa giúp mình không? Mình mạnh dạn đoán mình sai 11/10 câu :p
    The response of most animals when suddenly faced with a predator is to flee. Natural selection has acted in a variety of ways in different species to enhance the efficacy of the behaviors, known as "flight behaviors" or escape behaviors that are used by prey in fleeing predators. Perhaps the most direct adaptation is enhanced light speed and agility.
    Adaptations for speed, however, are likely to require sacrifices biter attributes, so we might expect only some species to adopt a simple fast flight strategy. Another way of enhancing the effectiveness of flight is to move in an erratic and unpredictable way. Many species, like ptarmigans, snipes, and various antelopes and gazelles, flee from predators in a characteristic zigzag fashion. Rapid unexpected changes in flight direction make it difficult for a predator to track prey. In some species, like the European hare, the erratic zigzag flight might be more effective in the presence of predators that are faster than they are and straight flight more effective against predators that are slower. One observation that supports this suggestion is the recorded tendency for slow-flying black-beaded gulls, which are normally able to escape predators by means of direct flight, to show frequent changes in flight direction when they spot a peregrine falcon (peregrines are adept at capturing flying birds).
    A quite different way of enhancing escape by flight is to use so-called "flash" behavior. Here, the alarmed prey flees for a short distance and then "freezes." Some predators are unexcited by immobile prey, and a startling flash of activity followed by immobility may confuse them. "Flash" behavior is used in particular by frogs and orthopteran insects, which make conspicuous jumps and then sit immobile. In some species, "flash" behavior is enhanced by the display of bright body markings. Good examples of insects with colorful markings are the red and yellow underwing moths. At rest, both species are a cryptic brown color. When they fly, however, brightly colored hind wings are exposed, which render the moths highly conspicuous. Similarly, some frogs and lizards have brightly colored patches or frills that may serve a “flash" function when they move quickly. Some species even appear to possess "flash" sounds. The loud buzzing and clicking noises made by some grasshoppers when they jump may serve to emphasize the movement.
    Question 1: The word “enhance” in line 2 is closest in meaning to____.
    A. encourage
    B. resist
    C. increase
    D.
    reveal
    Question 2: The description of the prey’s movement as “zigzag” in line 10 suggests that the movement is _____.
    A. reliable
    B. fast
    C. constant
    D. unpredictable
    Question 3: It
    can be inferred from the passage that the European hare ___.
    A. is faster than most of its predators
    B. is capable of two kinds of flight
    C.
    is more likely to escape using straight flight
    D. is preyed upon by gulls and falcons
    Question 4: The behavior of black-beaded gulls is most comparable to that of ____.
    A. gazelles
    B. frogs
    C. peregrine falcons
    D. European hares
    Question 5:
    It can be inferred that black-beaded gulls change direction when they spot a peregrine falcon for which of the following reasons?
    A. The falcons are faster than the gulls.
    B. The gulls want to capture the falcons.
    C. The falcons are unpredictable.
    D. The gulls depend on the falcons for protection.
    Question 6: The word “alarmed” is closest in meaning to____.
    A. moving
    B.
    selected
    C. frightened
    D. exhausted
    Question 7: All of the following are mentioned as characteristics of “flash” behavior EXCEPT
    A.
    brief conspicuous activity
    B. immobility
    C. bright body markings
    D. aggressive fighting
    Question 8:
    The phrase “in particular” is closest in meaning to____.
    A. especially
    B.
    with difficulty
    C. expertly
    D. frequently
    Question 9: The hind wings of red and yellow underwing moths function in a way that is most similar to____.
    A. the hind wings of peregrine falcons
    B. the zigzag flight of European hares
    C. the colored patches on frogs
    D. the clicking of grasshoppers
    Question 10:
    Why does the author mention “grasshopper” in the last line?
    A. To contrast animals that flashwith animals that freeze
    B. As an example of an animal whose “flash” behavior is a sound
    C.
    To compare the jumping behavior of insects and reptiles
    D. As an example of a predator that moths escape by using “flash” behavior
     
  4. Trinh Linh Mai

    Trinh Linh Mai Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    135
    Điểm thành tích:
    81
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    THCS Định Hưng

    Mình sẽ cùng chia sẻ thêm bài, hi vọng topic này ngày một phát triển hơn nek:33
    Đây là bài mk vừa thi gần đây, các bạn kham thảo nhé!!
    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions:

    One of the factors contributing to the intense nature of twenty-first-century stress is our continual exposure to media - particularly to an overabundance of news. If you feel stressed out by the news, you are far from alone. Yet somehow many of us seem unable to prevent ourselves from tuning in to an extreme degree.
    The further back we go in human history, the longer news took to travel from place to place, and the less news we had of distant people and lands altogether. The printing press obviously changed all that, as did every subsequent development in transportation and telecommunication.When television came along, it proliferated like a population of rabbits. In 1950, there were 100,000 television sets in North American homes; one year later there were more than a million. Today, it's not unusual for a home to have three or more television sets, each with cable access to perhaps over a hundred channels. News is the subject of many of those channels, and on several of them it runs 24 hours a day.
    What's more, after the traumatic events of September 11,2001, live newscasts were paired with perennial text crawls across the bottom of the screen - so that viewers could stay abreast of every story all the time.Needless to say, the news that is reported to us is not good news, but rather disturbing images and sound bytes alluding to disaster (natural and man-made), upheaval, crime, scandal, war, and the like. Compounding the problem is that when actual breaking news is scarce, most broadcasts fill in with scare stories about things that possibly might threaten our health, safety, finances, relationships, waistline, hairline, or very existence in the future. This variety of story tends to treat with equal alarm a potentially lethal flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream that overpromises smooth skin.
    Are humans meant to be able to process so much trauma - not to mention so much overblown anticipation of potential trauma - at once? The human brain, remember, is programmed to slip into alarm mode when danger looms. Danger looms for someone, somewhere at every moment. Exposing ourselves to such input without respite and without perspective cannot be anything other than a source of chronic stress.

    Question 1: According to the passage, which of the following has contributed to the intense nature of twenty-first-century stress?

    A. Our continual exposure to the media
    B. The degree to which stress affects our life
    C. An overabundance of special news
    D. Our inability to control ourselves

    Question 2: In the past, we had less news of distant people and lands because ____

    A. the printing press changed the situation too slowly
    B. printing, transportation, and telecommunications were not developed
    C. most people lived in distant towns and villages
    D. means of communication and transportation were not yet invented

    Question 3: The pronoun "them" in paragraph 3 refers to _____

    A. cable access
    B. TV channels
    C. television sets
    D. TV news

    Question 4: The word "traumatic" in paragraph 4 is closest in meaning to _____
    A. fascinating
    B. exciting
    C. upsetting
    D. boring

    Question 5: According to the passage, when there is not enough actual breaking news, broadcasts ____
    A. are full of dangerous diseases such as flu
    B. send out live newscasts paired with text across the screen
    C. are forced to publicize an alarming increase in crime
    D. send out frightening stories about potential dangers

    Question 6: As stated in the passage, a flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream tend to ____
    A. involve natural and man-made disasters
    B. be scarce breaking news
    C. be warmly welcomed by the public
    D. be treated with equal alarm

    Question 7: Which of the following is NOT true, according to the passage?
    A. Many TV channels supply the public with breaking news.
    B. The only source of stress in our modem life is the media
    C. Many people are under stress caused by the media
    D. The news that is reported to us is not good news.

    Question 8: The word "slip" in paragraph 6 is closest in meaning to _____
    A. release
    B. fail
    C. bring
    D. fall

    Question 9: According to the passage, our continual exposure to bad news without perspective is obviously _____
    A. the result of an overabundance of good news
    B. the result of human brain's switch to alarm mode
    C. a source of defects in human brain
    D. a source of chronic stress

    Question 10: What is probably the best title for this passage?
    A. The Media - A Major Cause of Stress
    B. More Modem Life - More Stress
    C. Effective Ways to Beat Stress
    D. Developments in Telecommunications
    Chúc học tốt ạ!!
     
    ~ Su Nấm ~ thích bài này.
  5. Hắc Trần Tuyết Nhi

    Hắc Trần Tuyết Nhi Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    1,155
    Điểm thành tích:
    416
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    Love Sickgirls ❣️

    Đúng 11/10 thì có :<<
    Cảm ơn bạn @trinhthilan0604@gmail.com nè :3 Đây là đáp án của mình, cậu check giúp nhé ^^
    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions:

    One of the factors contributing to the intense nature of twenty-first-century stress is our continual exposure to media - particularly to an overabundance of news. If you feel stressed out by the news, you are far from alone. Yet somehow many of us seem unable to prevent ourselves from tuning in to an extreme degree.
    The further back we go in human history, the longer news took to travel from place to place, and the less news we had of distant people and lands altogether. The printing press obviously changed all that, as did every subsequent development in transportation and telecommunication.When television came along, it proliferated like a population of rabbits. In 1950, there were 100,000 television sets in North American homes; one year later there were more than a million. Today, it's not unusual for a home to have three or more television sets, each with cable access to perhaps over a hundred channels. News is the subject of many of those channels, and on several of them it runs 24 hours a day.
    What's more, after the traumatic events of September 11,2001, live newscasts were paired with perennial text crawls across the bottom of the screen - so that viewers could stay abreast of every story all the time.Needless to say, the news that is reported to us is not good news, but rather disturbing images and sound bytes alluding to disaster (natural and man-made), upheaval, crime, scandal, war, and the like. Compounding the problem is that when actual breaking news is scarce, most broadcasts fill in with scare stories about things that possibly might threaten our health, safety, finances, relationships, waistline, hairline, or very existence in the future. This variety of story tends to treat with equal alarm a potentially lethal flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream that overpromises smooth skin.
    Are humans meant to be able to process so much trauma - not to mention so much overblown anticipation of potential trauma - at once? The human brain, remember, is programmed to slip into alarm mode when danger looms. Danger looms for someone, somewhere at every moment. Exposing ourselves to such input without respite and without perspective cannot be anything other than a source of chronic stress.

    Question 1: According to the passage, which of the following has contributed to the intense nature of twenty-first-century stress?

    A. Our continual exposure to the media
    B. The degree to which stress affects our life
    C. An overabundance of special news
    D. Our inability to control ourselves

    Question 2: In the past, we had less news of distant people and lands because ____

    A. the printing press changed the situation too slowly
    B. printing, transportation, and telecommunications were not developed
    C. most people lived in distant towns and villages
    D. means of communication and transportation were not yet invented

    Question 3: The pronoun "them" in paragraph 3 refers to _____

    A. cable access
    B. TV channels
    C. television sets
    D. TV news

    Question 4: The word "traumatic" in paragraph 4 is closest in meaning to _____
    A. fascinating
    B. exciting
    C. upsetting
    D. boring

    Question 5: According to the passage, when there is not enough actual breaking news, broadcasts ____
    A. are full of dangerous diseases such as flu
    B. send out live newscasts paired with text across the screen
    C. are forced to publicize an alarming increase in crime
    D. send out frightening stories about potential dangers

    Question 6: As stated in the passage, a flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream tend to ____
    A. involve natural and man-made disasters
    B. be scarce breaking news
    C. be warmly welcomed by the public
    D. be treated with equal alarm

    Question 7: Which of the following is NOT true, according to the passage?
    A. Many TV channels supply the public with breaking news.
    B. The only source of stress in our modem life is the media
    C. Many people are under stress caused by the media
    D. The news that is reported to us is not good news.

    Question 8: The word "slip" in paragraph 6 is closest in meaning to _____
    A. release
    B. fail
    C. bring
    D. fall

    Question 9: According to the passage, our continual exposure to bad news without perspective is obviously _____
    A. the result of an overabundance of good news
    B. the result of human brain's switch to alarm mode
    C. a source of defects in human brain
    D. a source of chronic stress

    Question 10: What is probably the best title for this passage?
    A. The Media - A Major Cause of Stress
    B. More Modem Life - More Stress
    C. Effective Ways to Beat Stress
    D. Developments in Telecommunications
    Sau đây chúng ta sẽ đến với một bài khác nữa nhé :3
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

    The Winterthur Museum is a collection and a house. There are many museums devoted to the decorative arts and many house museums, but rarely in the United States is a great collection displayed in a great country house. Passing through successive generations of a single family, Winterthur has been a private estate for more than a century. Even after the extensive renovations made to it between 1929 and 1931, the house remained a family residence. This fact is of importance to the atmosphere and effect of the museum. The impression of a lived-in house is apparent to the visitor: the rooms look as if they were vacated only a short while ago whether by the original owners of the furniture or the most recent residents of the house can be a matter of personal interpretation. Winterthur remains, then, a house in which a collection of furniture and architectural elements has been assembled. Like an English country house, it is an organic structure; the house, as well as the collection and manner of displaying it to the visitor, has changed over the years. The changes have coincided with developing concepts of the American arts, increased knowledge on the part of collectors and students, and a progression toward the achievement of a historical effect in period-room displays. The rooms at Winterthur have followed this current, yet still retained the character of a private house.
    The concept of a period room as a display technique has developed gradually over the years in an effort to present works of art in a context that would show them to greater effect and would give them more meaning for the viewer. Comparable to the habitat group in a natural history museum, the period room represents the decorative arts in a lively and interesting manner and provides an opportunity to assemble objects related by style, date, or place of manufacture.

    Question 1: What does the passage mainly discuss?
    A. The reason that Winterthur was redesigned
    B. Elements that make Winterthur an unusual museum
    C. How Winterthur compares to English country house
    D. Historical furniture contained in Winterthur
    Question 2: The phrase “dovoted to” in line 1 is closest in meaning to ____________.
    A. specializing in
    B. successful with
    C. sentimental about
    D. surrounded by
    Question 3: What happened ai Winterthur between 1929 and 1931?
    A.The owners moved out
    B. The house was repaired
    C. The old furniture was replaced
    D. The estate became a museum
    Question 4: What does the author mean by stating “The impression of the lived-in house is apparent to the visitors” (line 5)?
    A. Winterthur is very old
    B. Few people visit Winterthur
    C. Winterthur does not look like a typical museum
    D. The furniture at Winterthur looks comfortable
    Question 5: The word “assembled” in line 8 is closest in meaning to ___________.
    A. summoned
    B. appreciated
    C. brought together
    D. fundamentally changed
    Question 6: The word “it” in line 9 refers to ______________.
    A. Winterthur
    B. collection
    C. English country house
    D. visitor
    Question 7: The word “developing” in line 9 is closest in meaning to ____________.
    A. traditional
    B. exhibiting
    C. informative
    D. evolving
    Question 8: According to the passage, objects in a period room are related by all of the following EXCEPT ______________.
    A. date
    B. style
    C. place of manufacture
    D. past ownership
    Question 9: What is the relationship between two paragraphs in the passage?
    A. The second paragraph explains a term that was mentioned in the first paragraph.
    B. Each paragraph describes a different historical period.
    C. The second paragraph explains a philosophy art appreciation that contrasts with the philosophy explained in the first paragraph.
    D. Each paragraph describes a different approach to the display of objects in a museum.
    Question 10: Where in the passage does the author explain why displays at Winterthur have changed?
    A. Lines 1- 2
    B. Lines 3- 4
    C. Lines 4- 7
    D. Lines 9- 12
     
    Junery NDiệp Hạ Bạch thích bài này.
  6. Roses_are_rosie

    Roses_are_rosie Tmod Văn Cu li diễn đàn HV CLB Địa lí

    Bài viết:
    1,224
    Điểm thành tích:
    511
    Nơi ở:
    Lâm Đồng
    Trường học/Cơ quan:
    Lý Tự Trọng

    @Hắc Trần Tuyết Nhi thế là mình có sai ở đâu không?
     
  7. Hắc Trần Tuyết Nhi

    Hắc Trần Tuyết Nhi Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    1,155
    Điểm thành tích:
    416
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    Love Sickgirls ❣️

    Cậu sai ở một số câu này ^^
    Đáp án đúng là C. frightened
    Và câu này đáp án đúng là C. the colored patches on frogs
     
  8. Hắc Trần Tuyết Nhi

    Hắc Trần Tuyết Nhi Học sinh gương mẫu Thành viên

    Bài viết:
    1,155
    Điểm thành tích:
    416
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học/Cơ quan:
    Love Sickgirls ❣️

    Đây là đáp án bài lần trước, các bạn tham khảo nhé ^^
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
    The Winterthur Museum is a collection and a house. There are many museums devoted to the decorative arts and many house museums, but rarely in the United States is a great collection displayed in a great country house. Passing through successive generations of a single family, Winterthur has been a private estate for more than a century. Even after the extensive renovations made to it between 1929 and 1931, the house remained a family residence. This fact is of importance to the atmosphere and effect of the museum. The impression of a lived-in house is apparent to the visitor: the rooms look as if they were vacated only a short while ago whether by the original owners of the furniture or the most recent residents of the house can be a matter of personal interpretation. Winterthur remains, then, a house in which a collection of furniture and architectural elements has been assembled. Like an English country house, it is an organic structure; the house, as well as the collection and manner of displaying it to the visitor, has changed over the years. The changes have coincided with developing concepts of the American arts, increased knowledge on the part of collectors and students, and a progression toward the achievement of a historical effect in period-room displays. The rooms at Winterthur have followed this current, yet still retained the character of a private house.
    The concept of a period room as a display technique has developed gradually over the years in an effort to present works of art in a context that would show them to greater effect and would give them more meaning for the viewer. Comparable to the habitat group in a natural history museum, the period room represents the decorative arts in a lively and interesting manner and provides an opportunity to assemble objects related by style, date, or place of manufacture.

    Question 1: What does the passage mainly discuss?
    A. The reason that Winterthur was redesigned
    B. Elements that make Winterthur an unusual museum
    C. How Winterthur compares to English country house
    D. Historical furniture contained in Winterthur
    Question 2: The phrase “dovoted to” in line 1 is closest in meaning to ____________.
    A. specializing in
    B. successful with
    C. sentimental about
    D. surrounded by
    Question 3: What happened ai Winterthur between 1929 and 1931?
    A.The owners moved out
    B. The house was repaired
    C. The old furniture was replaced
    D. The estate became a museum
    Question 4: What does the author mean by stating “The impression of the lived-in house is apparent to the visitors” (line 5)?
    A. Winterthur is very old
    B. Few people visit Winterthur
    C. Winterthur does not look like a typical museum
    D. The furniture at Winterthur looks comfortable
    Question 5: The word “assembled” in line 8 is closest in meaning to ___________.
    A. summoned
    B. appreciated
    C. brought together
    D. fundamentally changed
    Question 6: The word “it” in line 9 refers to ______________.
    A. Winterthur
    B. collection
    C. English country house
    D. visitor
    Question 7: The word “developing” in line 9 is closest in meaning to ____________.
    A. traditional
    B. exhibiting
    C. informative
    D. evolving
    Question 8: According to the passage, objects in a period room are related by all of the following EXCEPT ______________.
    A. date
    B. style
    C. place of manufacture
    D. past ownership
    Question 9: What is the relationship between two paragraphs in the passage?
    A. The second paragraph explains a term that was mentioned in the first paragraph.
    B. Each paragraph describes a different historical period.
    C. The second paragraph explains a philosophy art appreciation that contrasts with the philosophy explained in the first paragraph.
    D. Each paragraph describes a different approach to the display of objects in a museum.
    Question 10: Where in the passage does the author explain why displays at Winterthur have changed?
    A. Lines 1- 2
    B. Lines 3- 4
    C. Lines 4- 7
    D. Lines 9- 12
    Và chúng ta sẽ bắt đầu một bài mới nhé :3
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

    Water scarcity is fast becoming one of the major limiting factors in world crop production. In many areas, poor agricultural practices have led to increasing desertification and the loss of formerly arable lands: Consequently, those plant species that are well adapted to survival in dry climates are being looked at for an answer in developing more efficient crops to grow on marginally arable lands.
    Plants use several mechanisms to ensure their survival in desert environments. Some involve purely mechanical and physical adaptations, such as the shape of the plant's surface, smaller leaf size, and extensive root systems. Some of the adaptations are related to chemical mechanisms. Many plants, such as cacti, have internal gums and mucilage which give them water-retaining properties. Another chemical mechanism is that of the epicuticular wax layer. This wax layer acts as an impervious cover to protect the plant. It prevents excessive loss of internal moisture. It also protects the plant from external aggression, which can come from inorganic agents such as gases, or organic agents which include bacteria and plant pests. Researchers have proposed that synthetic waxes with similar protective abilities could be prepared based on knowledge of desert plants. If successfully developed, such a compound could be used to greatly increase a plant's ability to maintain health in such adverse situations as inadequate water supply, limited fertilizer availability, attack by pests, and poor storage after harvesting.
    Question 1: The word “extensive” in the second paragraph is closest in meaning to _________.
    A. comprehensive
    B. shallow
    C. widespread
    D. spongy
    Question 2: This passage deals mainly with _________.
    A.
    desertification
    B. developing efficient plants
    C. factors limiting crop production
    D.
    decreasing water supply
    Question 3: The word “arable” in the first paragraph is closest in meaning to ________.
    A. barren
    B. marsh
    C. fertile
    D. parched
    Question 4: Which of the following is a mechanical or physical mechanism that desert plants use?
    A. The small root system
    B. The vast leaf size
    C. The high water system
    D.
    The plant's shape
    Question 5: Which is one of the ways in which the epicuticular wax protects the plant?
    A.
    It guards against bacteria.
    B. It helps the plant to avoid excessive moisture intake.
    C. It releases gases against plant pests.
    D. It helps the plant to attack aggressors.
    Question 6: All of the following are examples of an adverse situation for crops EXCEPT _________.
    A. proper storage
    B. inadequate water
    C.
    insufficient fertilize
    D. pest aggression
    Question 7: It can be inferred that synthetic stimulate waxes _________.
    A. have not succeeded
    B. have been determined to be impervious to organic and inorganic agents
    C. have not been developed yet
    D. have the quality of causing bacteria
     
    ~ Su Nấm ~Roses_are_rosie thích bài này.
  9. Roses_are_rosie

    Roses_are_rosie Tmod Văn Cu li diễn đàn HV CLB Địa lí

    Bài viết:
    1,224
    Điểm thành tích:
    511
    Nơi ở:
    Lâm Đồng
    Trường học/Cơ quan:
    Lý Tự Trọng

    check giùm mình với @Hắc Trần Tuyết Nhi
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->