Ngoại ngữ Học IDIOMS theo chủ đề

Nguyễn Thị Quỳnh Lan

Cựu TMod Sử
Thành viên
31 Tháng ba 2020
1,503
6,419
576
Bắc Ninh
HocMai Forum
1. I could smell a rat. Someone stopped me on the street and offered to sell me a gold watch for five dollars.
2. I hope the boss keeps this meeting short—we all have other fish fry
3. She is going to yell at you if you keep bugging her. The worm turns eventually.
4. Let's stop being polite and talking around the problem. Let's start to talk turkey.
5. Allan arrives at the office before everyone else. He's an early bird.
 

Junery N

Cựu Hỗ trợ viên
HV CLB Địa lí
Thành viên
23 Tháng mười một 2019
4,605
12,670
1,021
Nam Định
In the sky
1. I could smell a rat. Someone stopped me on the street and offered to sell me a gold watch for five dollars.
2. I hope the boss keeps this meeting short—we all have other fish fry.
3. She is going to yell at you if you keep bugging her. The worm turns eventually.
4. Let's stop being polite and talking around the problem. Let's start to talk turkey.
5. Allan arrives at the office before everyone else. He's an early bird.
 

Hazu No No Money

Học sinh chăm học
Thành viên
27 Tháng mười 2018
542
802
146
19
Hà Nội
THCS yên thường
Topic 1: IDIOMS FROM ANIMALS (PART 3)
Tiếp tục nào các bạn ơi!
Học và làm bài tập bên dưới nhé!
View attachment 183868View attachment 183867View attachment 183870View attachment 183869View attachment 183871


1. AN EARLY BIRD = a person who gets up or arrives early
2. SMELL A RAT = recognize that something is not as it appears to be or that something dishonest is happening
3. TALK TURKEY = discuss something honestly and directly:
4. THE WORM TURNS = used to describe when a person or group of people who have been treated badly for a long time suddenly become forceful and stop accepting a difficult situation:
5. HAVE OTHER FISH FRY = have something more important to do

Luyện tập: Choose the idioms above to complete the sentences

1. I could ____________ Someone stopped me on the street and offered to sell me a gold watch for five dollars.
2. I hope the boss keeps this meeting short—we all ______________________.
3. She is going to yell at you if you keep bugging her. ______________ eventually.
4. Let's stop being polite and talking around the problem. Let's start to _____________________.
5. Allan arrives at the office before everyone else. He's _________________.
1. I could ___smell a rat_________ Someone stopped me on the street and offered to sell me a gold watch for five dollars.
2. I hope the boss keeps this meeting short—we all _______have another fish to fruy_______________.
3. She is going to yell at you if you keep bugging her. ____The worm turns__________ eventually.
4. Let's stop being polite and talking around the problem. Let's start to ____talk turky _________________.
5. Allan arrives at the office before everyone else. He's ______an early bird___________.
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
KEYS - PART 3 ( IDIOMS )
1. I could smell a rat. Someone stopped me on the street and offered to sell me a gold watch for five dollars.
2. I hope the boss keeps this meeting short—we all have other fish fry
3. She is going to yell at you if you keep bugging her. The worm turns eventually.
4. Let's stop being polite and talking around the problem. Let's start to talk turkey.
5. Allan arrives at the office before everyone else. He's an early bird.
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
TOPIC 1: IDIOMS (PART 4)
Chào các bạn, tiếp tục series, mời các bạn học idioms và cùng làm bài tập bên dưới nhé!

upload_2021-9-11_2-1-30.pngupload_2021-9-11_2-1-30.pngupload_2021-9-11_2-1-30.pngupload_2021-9-11_2-1-30.png
1ZZxGfI8Lu8rcE_mA6QPmN_wrn1w7Al1L

page-2

19 copy.png
1. HAVE A COW = be very worried, upset, or angry about something
2. CAT GOT YOUR TONGUE = something you say to someone when you are annoyed because they will not speak ( Has the cat got your tongue)
3. CROCODILE TEARS = tears that you cry when you are not really sad or sorry
4. PUT THE CART BEFORE THE HORSE = to do things in the wrong order
5. BLACK SHEEP = a person who has done something bad that brings embarrassment or shame to his or her family.

LUYỆN TẬP:

1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion



Chúc các bạn học tốt
 
Last edited by a moderator:

Xuân Hải Trần

Học sinh gương mẫu
Thành viên
9 Tháng bảy 2021
1,235
5,408
491
Hà Nội
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry!!
LUYỆN TẬP:
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
18
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
LUYỆN TẬP:
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
LUYỆN TẬP:
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

wyn.mai

Cựu Mod Văn
HV CLB Địa lí
Thành viên
9 Tháng năm 2020
2,043
8,868
751
Lâm Đồng
Lý Tự Trọng
TOPIC 1: IDIOMS (PART 4)
Chào các bạn, tiếp tục series, mời các bạn học idioms và cùng làm bài tập bên dưới nhé!

View attachment 184405View attachment 184406View attachment 184408View attachment 184407
1ZZxGfI8Lu8rcE_mA6QPmN_wrn1w7Al1L

page-2


1. HAVE A COW = be very worried, upset, or angry about something
2. CAT GOT YOUR TONGUE = something you say to someone when you are annoyed because they will not speak ( Has the cat got your tongue)
3. CROCODILE TEARS = tears that you cry when you are not really sad or sorry
4. PUT THE CART BEFORE THE HORSE = to do things in the wrong order
5. BLACK SHEEP = a person who has done something bad that brings embarrassment or shame to his or her family.

LUYỆN TẬP:

1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion

1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

warm sunset

Cựu CTV CLB Lịch sử
Thành viên
24 Tháng mười hai 2020
379
1,369
121
Tuyên Quang
THCS Đức Ninh
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

Quang Đức !

Học sinh chăm học
Thành viên
11 Tháng tư 2020
94
249
51
14
Nghệ An
Tiểu Học Quỳnh Hồng
1. HAVE A COW = be very worried, upset, or angry about something
2. CAT GOT YOUR TONGUE = something you say to someone when you are annoyed because they will not speak ( Has the cat got your tongue)
3. CROCODILE TEARS = tears that you cry when you are not really sad or sorry
4. PUT THE CART BEFORE THE HORSE = to do things in the wrong order
5. BLACK SHEEP = a person who has done something bad that brings embarrassment or shame to his or her family.

LUYỆN TẬP:

1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 
  • Like
Reactions: Minh Nhí

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,418
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
LUYỆN TẬP:
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

mtltfb@gmail.com

Học sinh
Thành viên
2 Tháng chín 2021
113
200
36
Khánh Hòa
THPT Phạm Văn Đồng
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

Trương Hoài Nam

Học sinh tiến bộ
Thành viên
14 Tháng ba 2018
773
1,258
171
Quảng Ngãi
THCS Nguyễn Trãi
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
KEYS
1. My mother had a __________ when I said I was going to buy a motorbike.
A. buffalo
B. cow
C. sheep
D. pig
2. Aren't you putting the cart before the ________by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?
A. wolf
B. cat
C. horse
D. rabbit
3. What's the matter? Has the ___________got your tongue?
A. dog
B. cat
C. snake
D. ghost
4. He's the black __________of the family.
A. sheep
B. dog
C. bird
D. lion
 

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
TOPIC 1: ANIMALS ( PART 5)
Tiếp tục chủ đề 1, mời các bạn học các idioms sau và cùng thực hành bài tập bên dưới nhé!


upload_2021-9-15_23-11-30.pngupload_2021-9-15_23-11-30.pngupload_2021-9-15_23-11-30.pngupload_2021-9-15_23-11-30.pngupload_2021-9-15_23-11-30.png


1. LET THE CAT OUT OF YOUR BAG = allow a secret to be known, usually without intending to.
2. LION'S SHARE = the largest part or most of something
3. NEST EGG = an amount of money that has been saved or kept for a special purpose
4. PLENTY OF (OTHER) FISH IN THE SEA = plenty more fish in the sea = used to tell someone whose relationship has ended that there are many other people that they could have a relationship with
5. RAIN CATS AND DOGS = rain very heavily


PRACTICE: Choose the idioms above to complete the sentences.

1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a _____________________.
2. She didn’t do much, but she got the ________________ of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are ______________________
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and _____________________
5. Don't forget to take your umbrella - it's ________________________out there.
 
Last edited:

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
18
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
TOPIC 1: ANIMALS ( PART 5)
Tiếp tục chủ đề 1, mời các bạn học các idioms sau và cùng thực hành bài tập bên dưới nhé!


View attachment 185006View attachment 185007View attachment 185009View attachment 185010View attachment 185008


1. LET THE CAT OUT OF YOUR BAG = allow a secret to be known, usually without intending to.
2. LION'S SHARE = the largest part or most of something
3. NET EGG = an amount of money that has been saved or kept for a special purpose
4. PLENTY OF (OTHER) FISH IN THE SEA = plenty more fish in the sea = used to tell someone whose relationship has ended that there are many other people that they could have a relationship with
5. RAIN CATS AND DOGS = rain very heavily


PRACTICE: Choose the idioms above to complete the sentences.

.
1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a nest egg.
2. She didn’t do much, but she got the lion's share of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are plenty of other fish in the sea.
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and let the cat out of the bag
5. Don't forget to take your umbrella - it rains cats and dogs out there.
 

Phạm Thúy Hằng

Cựu Phụ trách BP Quản lí & Mod CĐ|Thiên tài vật lí
Thành viên
15 Tháng ba 2017
6,181
1
10,074
1,243
22
Hà Nội
THCS Nam Từ Liêm
1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a ______nest egg_______________.
2. She didn’t do much, but she got the ______lion's share__________ of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are ________plenty of other fish in the sea ______________
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and _________let the cat out of the bag____________
5. Don't forget to take your umbrella - it's _________raining cats and dogs_______________out there.
 

Phananhvu1312

Học sinh
Thành viên
6 Tháng tư 2021
8
15
21
19
Hưng Yên
THCS Dịch Vọng Hậu
PRACTICE: Choose the idioms above to complete the sentences.

1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a _____Nest egg________________.
2. She didn’t do much, but she got the ___lion's share_____________ of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are ___plenty of other fishs in the sea_______________
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and __let the cat out of the bag___________________
5. Don't forget to take your umbrella - it's __raining cats and dogs__________________out there.
 

Trương Hoài Nam

Học sinh tiến bộ
Thành viên
14 Tháng ba 2018
773
1,258
171
Quảng Ngãi
THCS Nguyễn Trãi
1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a __nest egg___________________.
2. She didn’t do much, but she got the ____lion's share____________ of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are _____plenty of (other) fish in the sea/plenty more fish in the sea___
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and ___let the cat out of the bag__________________
5. Don't forget to take your umbrella - it's _______raining cats and dogs_________________out there.
 

Xuân Hải Trần

Học sinh gương mẫu
Thành viên
9 Tháng bảy 2021
1,235
5,408
491
Hà Nội
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry!!
1. Regular investment of small amounts of money is an excellent way of building a nest egg.
2. She didn’t do much, but she got the lion's share of the attention from the teachers.
3. I know you are broken up about Janet leaving you, but there are plenty of other fish in the sea.
4. I was trying to keep the party a secret, but Mel went and let the cat out of the bag
5. Don't forget to take your umbrella - it rains cats and dogs out there.
 
Top Bottom