ĐỀ THI HSG 9 - ĐỀ 06

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 9' bắt đầu bởi Phạm Dương, 28 Tháng mười hai 2019.

Lượt xem: 170

  1. Phạm Dương

    Phạm Dương Cựu Cố vấn tiếng Anh Thành viên

    Bài viết:
    1,599
    Điểm thành tích:
    371
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    Đại học Thương Mại
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    SECTION I: GRAMMAR AND VOCABULARY (7.0 PTS)
    Question 1: Circle the letter next to the word or phrase which best completes each of the following sentences (2.0 pts):
    1. Peter used to __________ swimming every Friday when he was a student.
    A. went B. goes C. going D. go
    2. There was such a huge _________ outside the stadium that it looked like we’d never get inside.
    A. team B. class C. crowd D. group
    3. My friend __________ me that he was going to take a driving test.
    A. spoke B. told C. said D. talk
    4. The teacher advised the children __________ and see the dentist regularly.
    A. went B. going C. go D. to go
    5. Carmen __________ that you are making a mistake by turning down their offer.
    A. thinks B. is thinking C. is thought D. has thought
    6. When you _________ the intersection of Fifth and Broadway, turn right.
    A. come B. reach C. get D. arrive
    7. I asked my friend __________ he wanted to go out with me.
    A. that B. which C. who D. if
    8. I’m learning English __________ I want to get a better job.
    A. or B. but C. therefore D. because
    9. I admire so many actors, it would be hard to say who my ________ one is.
    A. perfect B. favorite C. better D. best
    10. “ Would you like to have dinner with me?”.
    “__________”
    A. Yes, I’d love to B. Yes , so do I C. I’m very happy D. Yes, it is
    11. Mary never cooks, __________?
    A. did not she B. doesn’t she C. does she D. did she
    12. I think their house is __________ I’ve ever seen.
    A. the most beautiful B. more beautiful
    C. most beautiful that D. more beautiful that
    13. “What do you know about the new chairperson?”
    “My assistant, __________ worked for him for years, says he’s a wonderful man.”
    A. that B. she C. who D. whose
    14. “I’m having lunch with Sue Peterson tomorrow.”
    “Please --__________ her my regards when you see her.”
    A. give B. you give C. to give D. be giving
    15. “Does this jacket belong to you?”
    “No, and I’m not sure _________ it is.”
    A. who B. whose C. which D. that
    16. They left the restaurant because there was nothing on the _________ they wanted to eat.
    A. list B. program C. menu D. catalogue
    Question 2: Circle the letter of the word(s) that is different. (1.25 pts):
    Example:
    0. A. Sunday B. Friday C. June D. Tuesday
    1. A. downtown ■ B. cottage ■ C. suburbs ■ D. village ■
    2. A. government ■B. relaxation ■ C. survival ■ D. organize ■
    3. A. professor ■ B. student ■ C. teacher ■ D. schedule ■
    4. A. luckily ■ B. fortunately ■ C. carelessly ■ D. comfortable ■
    5. A. department store ■ B. bakery ■ C. supermarket ■ D. shopping mall ■
    6. A. manager ■ B. cash register ■ C. salesperson ■ D. customer ■
    7. A. artist ■ B. music ■ C. inventor ■ D. cyclist ■
    8. A. star ■ B. plot ■ C. extra ■ D. director ■
    9. A. full-time ■ B. permanent ■ C. part-time ■ D. retire ■
    10. A. patience ■ B. fortunate ■ C. lucky ■ D. careful ■
    Question 3: Complete the word in the sentence. (1.25 pts):
    Example: The audience loved the show.
    1. It’s 3:30; I must p_______ up my children from school.
    2. Discip_______ in schools isn’t as strict today as it used to be.
    3. If you want to get in shape, why don’t you t__-____up tennis?
    4. I have always loved the violin. As a child, I thought of becoming a v_______.
    5. We buy so much that we always need a shopping c_______ in the supermarket.
    6. It’s too expensive for me to live on my own, so I want to m_______ back home.
    7. My exams start next week. I must r_______ my notes over the weekend.
    8. The meal was terrible. We should c_______ to the manager.
    9. Students are sent to the principal if they don’t b_______ in class.
    10. Who is in c_______ of this department?
    Question 4: Complete the sentence with the correct form of the verb in parentheses.
    (2.5 pts):

    1. As soon as she arrives, we (have) ______________ dinner.
    2. If we stayed in tonight, what ______________ we (do)____________ ?
    3. She said that she (call)____________ back later.
    4. My father (smoke)____________ a lot, but he quit ten years ago.
    5. My car (repair)_______________ at the moment. I had an accident last week.
    6. The movie star’s picture (take)____________ when he was shopping with his girlfriend.
    7. She started the job last month, and she ___________ already (give) ____________ a raise.
    8. When we (check in) ______________ , I’ll ask for a window seat.
    9. Celebrities __________often (see)___________ at the best New York restaurants.
    10. If we don’t use less electricity, global warming (get)____________ worse.
    SECTION II: READING (5.5 PTS)
    Question 1. Read the passage and fill in each space with ONE appropriate word from the words given in box. Two words aren’t used (3.0 pts):

    words, food, rid, work, comes, accounts, example,
    up, starve, living, unless, know, let’s, hope, means
    The need for money (0) comes from the fact that different people in society produce different things. This (1)___________ that people depend on each other for goods and (2)___________. Let us take the (3)___________ of a farmer who produces more food than he requires and a carpenter who earns a (4)___________ by selling the tables and chairs that he has made. It will be obvious that (5)___________ some means of exchange is found, the farmer will not be able to get (6)___________ of his surplus food and the carpenter, having nothing to eat, will (7)___________ to death! Clearly, the possible means of exchange for them to use will be barter – in other (8)___________, to exchange a certain amount of one kind of goods ((9)___________ say flour) for a certain amount of another (tables or chairs, in this case).
    Obviously, barter can (10)___________ only in a very simple society. In an advanced society one can’t go around carrying things in the (11)___________ that he can exchange them for the right things he needs. So, we need something that will stand for the goods and services that we want to exchange. That (12)___________ for the origin of money.
    Question 2: Read the article and choose the correct answer.(2.5 pts):
    30 DAYS ON THE MINIMUM WAGE
    Could you change your life in just 30 days? That’s the question documentary maker Morgan Spurlock asked when he filmed his new TV series, 30 Days. Martin Grady reviews the first program of the series,
    30 Days on the Minimum Wage*.
    Spurlock, who is most famous for Supersize Me, his movie about the dangers of eating junk food, became frustrated that few people know about poverty in America. He and his fiancée, Alex, decided to film an experiment. They’d give up their jobs for a month and try to live on the
    minimum wage. The resulting documentary, which was filmed reality-show-style using a handheld camera, contains a powerful social message about the growing gap between the rich and poor in the US.
    The couple travel to Columbus, Ohio, one of the poorest cities in the US. The only apartment that they can afford to rent is filthy, in a dangerous area, and has no furniture. The heat doesn’t work very well, so they’re often cold. Alex begins working as a dishwasher, while Morgan does
    construction work with no safety equipment. Neither of them earns more than the minimum wage.
    It’s difficult to watch Morgan and Alex struggling in such terrible conditions. A charity gives them some furniture for free, but they have to live without reliable heat, TV, or telephone. They’re exhausted all the time and begin to argue about money. The couple interview people in the same situation and listen to their stories. It’s difficult to imagine, but these people have lived on the minimum wage for decades and many have children.
    When Alex gets sick and Morgan badly injures his wrist, they go to a free clinic but can’t see a doctor because of long lines. People there say that without free medical care they’d die.
    After 30 days, Morgan and Alex have spent over $1,000 more than they have earned, mostly because of the medical expenses. They are shocked. They can go back to their comfortable life in New York, but what if they couldn’t? How would they continue to survive?
    *At the time of Morgan and Alex’s experiment, minimum wage in the US was $5.15 an hour.
    Example: Morgan Spurlock wanted to discover _____.
    A. how life changes in 30 days ■
    B. if you could change your life in 30 days ■
    C. if he could live on the minimum wage
    1. 30 Days on the Minimum Wage is _____.
    A. a TV series ■ B. a TV documentary ■ C. a drama series
    2. Supersize Me was about _____.
    A. how eating too much junk food can be bad for you ■ B. poverty in the US
    C. the popularity of junk food ■
    3. Morgan Spurlock is _____.
    A. single ■ B. married ■ C. engaged ■
    4. The purpose of the experiment was to discover if Morgan
    and Alex could _____.
    A. give up their jobs B. make a movie together C. live on very little money
    5. Morgan and Alex interviewed people _____.
    A. and told them their life story ■ B. who were living in the same way ■
    C. in the same apartment building ■
    6. Morgan and Alex rented their apartment because _____.
    A. it was the only one they could find ■
    B. it was cheap ■ C. it was in a good building ■
    7. Morgan and Alex _____ $5.15 per hour.
    A. both earned more than B. earned exactly C. didn’t earn more than
    8. The couple had to live with _____.
    A. no furniture ■ B. a poor heating system ■ C. very little food
    9. During the experiment, Morgan and Alex _____.
    A. got along very well ■ B. argued about junk food ■
    C. sometimes disagreed about money ■
    10. Morgan and Alex weren’t able to see a doctor at the free clinic because _____.
    A. they hadn’t applied for free medical care ■ B. there were too many people waiting ■ C. they didn’t have insurance ■
    SECTION III: WRITING (5.5 PTS)
    Question 1. Finish the second sentence in such a way that it has a similar meaning with the one above (2.0 pts):
    1. “Are you a member of this club?”, the receptionist said to me.
    The receptionist asked.........…………………………….…………………………..
    2. It’s a pity that we don’t have a video camera.
    I wish…………………………………………………………………………………
    3. If possible, you should keep the car in a garage at night.
    If possible, your………………………………….…………………………………..
    4. Cheaper tickets are available from some travel agents.
    Some travel.........…………………………………………………………………….
    5. There are usually long waits at the airport.
    You usually have……………………………………………….................................
    6. We spent five hours getting to London .
    It took .........................................................................................................................
    7. My father hasn’t smoked since he was thirty.
    My father gave ...........................................................................................................
    8. Mary is the most intelligent girl in her class.
    No one..........................................................................................................................
    Question 2. Build the sentences from the given cues. You can make any changes and additions if any necessary. (3.5 pts)
    Example: I/ be / teacher/.
    => I am a teacher.

    1. Nam/ Mary/ be/ pen pals/ over four years/.
    ………………………………………………………………………………………
    2. I/ use/ walk/ past/ temple/ on/ way/ primary school/ when/ little boy/.
    ………………………………………………………………………………………
    3. It/ very difficult/ Vietnamese students/ study/ abroad/.
    ………………………………………………………………………………………
    4. new stadium/ build/ this area/ next month/.
    ………………………………………………………………………………………
    5. After/ finish/ degree/ English,/ she/ went on/ study/ Law/ Harvard university/.
    ………………………………………………………………………………………
    6. The book/ you/ read/ last night/ write/ Charles Dickens/.
    ………………………………………………………………………………………
    7. They/ spend/ all day/ practise/ song/ they/ sing/ Lan’s next birthday/.
    ………………………………………………………………………………………
    SECTION IV: LISTENING (2.0 PTS)
    Question: Listen to the conversation about Lars Carlsson and then complete each of the following sentences about him. You will hear the tape three times.
    1. Lars Carlsson is from ___________.
    2. He has been a make-up artist since ____________.
    3. He began his career by working with ___________ in the theatre.
    4. He has worked in many different areas including TV, films and ___________.
    5. Carlsson seems to change people’s ____________ by changing their appearance.
    6. He can make actors look kind, ____________ or shy.
    7. Carlsson’s techniques include using make-up and __________ __________.
    8. Carlsson is both a make-up artist and a __________ stylist.
    ……………..The end ……………..
    ĐÁP ÁN
    SECTION I: (7 đ)
    Question 1: (16 câu x 0.125đ)

    1D; 2C; 3B; 4D; 5A; 6B; 7D; 8D;
    9B; 10A; 11C; 12A; 13C; 14A; 15B; 16C
    Question 2: (10 câu x 0.125đ)
    1B; 2D; 3D; 4D; 5B; 6B; 7B; 8B; 9D; 10A
    Question 3: (10 câu x 0.125đ)
    1. pick 2. Descipline 3. take 4. violinist 5. cart
    6. move 7. review 8. complain 9. behave 10. charge
    Question 4: (10 câu x 0,25đ)
    1. will have 2. would … do 3. would call 4. used to smoke
    5. is being repaired 6. was taken 7. has … been given
    8. check in 9. are … seen 10. will/may get
    SECTION II: (5.5 đ)
    Question 1: (12 câux 0,25 đ)

    1.means; 2.food; 3. example; 4. living; 5. unless; 6. rid
    7. starve 8. words; 9. let’s; 10. work 11. hope; 12. accounts
    Question 2: (10 câux 0,25 đ)
    1B; 2A; 3C; 4C; 5B; 6B; 7C; 8B; 9C; 10B
    SECTION III: (5.5 đ)
    Question 1: (8 câu x 0,25đ). Đúng hoàn toàn mới cho điểm.

    1. “Are you a member of this club?”, the receptionist said to me.
    The receptionist asked (me) if I was a member of that club.
    2. It’s a pity that we don’t have a video camera.
    I wish I had a video camera.
    3. If possible, you should keep the car in a garage at night.
    If possible, your car should be kept in a garage at night.
    4. Cheaper tickets are available from some travel agents.
    Some travel agents sell/ offer/ have cheaper tickets/ make cheaper tickets available.
    5. There are usually long waits at the airport.
    You usually have to wait a long time at the airports.
    6. We spent five hours getting to London .
    It took us five hours to get to London.
    7. My father hasn’t smoked since he was thirty.
    My father gave up smoking when he was thirty.
    8. Mary is the most intelligent girl in her class.
    No one is as intelligent as Mary in her class.
    Question 2: (7 câu x 0,5đ).
    Mỗi câu được tính bằng 2 lần các câu khác. Nếu sai một lỗi chính tả hoặc thiếu một thành tố không quan trọng trong mỗi câu thì đạt 0,25 đ. Sai Thì hoặc 2 lỗi trở lên thì không cho điểm.
    1. Nam/ Mary/ be/ pen pals/ over four years/.
    Nam and Mary have been pen pals for over four years.
    2. I/ use/ walk/ past/ temple/ on/ way/ primary school/ when / little boy/.
    I used to walk past this/the temple on my/the way to primary school when I was a little boy.
    3. It/ very difficult/ Vietnamese students/ study/ abroad/.
    It is very difficult for Vietnamese students to study abroad.
    4. new stadium/ build/ this area/ next month/.
    The/ A new stadium is going to/ will be built in this area next month.
    5. After/ finish/ degree/ English,/ she/ went on/ study/ Law/ Harvard university/.
    After finishing a/the/her degree in English, she went on studying Law at Harvard university.
    6. The book/ you/ read/ last night/ write/ Charles Dickens/.
    The book (which) you read last night was written by Charles Dickens.
    7. They/ spend/ all day/ practise/ song/ they/ sing/ Lan’s next birthday/.
    They spent all day practising the song which they will sing on Lan’s next birthday.
    SECTION IV: LISTENING (2 đ)
    Question 1: (8 câu x 0,25đ )
    1. Lars Carlsson is from Sweden.
    2. He has been a make-up artist since 1989.
    3. He began his career by working with actors in the theatre.
    4. He has worked in many different areas including TV, films and opera.
    5. Carlsson seems to change people’s personality by changing their appearance.
    6. He can make actors look kind, confident or shy.
    7. Carlsson’s techniques include using make-up and false teeth.
    8. Carlsson is both a make-up artist and a hair stylist.
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->