English THPT Choose the word in the box to complete the text.

Tống Thiện

Học sinh
Thành viên
9 Tháng ba 2022
102
87
36
18
Hà Nội
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Choose the word in the box to complete the text. (điềngiải thích giúp mình nhé:Tonton18)

access to​
tool​
have seen​
environments​
make​
enable​
teach​
both​
up to us​
through​
Technology has become an essential (1) in our lives. Schools should find ways of integrating new technologies into classrooms so that students find it easy to learn new subjects as well as (2) teachers to explain subjects in detail using visual formats. Using technological devices like computers will (3) education more fun and interesting for the students. The past ten years (4) tremendous change in educational technologies and it is time to bring these technologies to our students in the classroom so that they learn easily and efficiently. Teachers will need to learn how to use these technologies so that they (5) their students on how to use them.
We have seen that private business community has found ways of improving the way we learn by creating educational applications for (6) computers and mobile phones. With a good use of these applications, schools can improve on how students learn and how they get (7) academic information.
New application like YouTube can be used in video and visual education. If a student can learn (8) visual or video illustrations, they will always remember that subject being explained, because the brain can easily understand and remember visual objects.
The development of online and offline educational (9) will make learning so simple. Now it is (10) to apply these educational technologies in the classroom and make learning easier.
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,341
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Choose the word in the box to complete the text. (điềngiải thích giúp mình nhé:Tonton18)

access to​
tool​
have seen​
environments​
make​
enable​
teach​
both​
up to us​
through​
Technology has become an essential (1) in our lives. Schools should find ways of integrating new technologies into classrooms so that students find it easy to learn new subjects as well as (2) teachers to explain subjects in detail using visual formats. Using technological devices like computers will (3) education more fun and interesting for the students. The past ten years (4) tremendous change in educational technologies and it is time to bring these technologies to our students in the classroom so that they learn easily and efficiently. Teachers will need to learn how to use these technologies so that they (5) their students on how to use them.
We have seen that private business community has found ways of improving the way we learn by creating educational applications for (6) computers and mobile phones. With a good use of these applications, schools can improve on how students learn and how they get (7) academic information.
New application like YouTube can be used in video and visual education. If a student can learn (8) visual or video illustrations, they will always remember that subject being explained, because the brain can easily understand and remember visual objects.
The development of online and offline educational (9) will make learning so simple. Now it is (10) to apply these educational technologies in the classroom and make learning easier.
Tống Thiện
access to 7 = tiếp cận, truy cậptool 1 = công cụhave seen 4 = chứng kiếnenvironments 9 = môi trườngmake 3 = khiến
enable 2 = cho phépteach 5 = dạyboth 6 = cả haiup to us 10 = thuộc trách nghiệm, phụ thuộc vàothrough 8 = thông qua
Technology has become an essential (1) in our lives. Schools should find ways of integrating new technologies into classrooms so that students find it easy to learn new subjects as well as (2) teachers to explain subjects in detail using visual formats. Using technological devices like computers will (3) education more fun and interesting for the students. The past ten years (4) tremendous change in educational technologies and it is time to bring these technologies to our students in the classroom so that they learn easily and efficiently. Teachers will need to learn how to use these technologies so that they (5) their students on how to use them.
We have seen that private business community has found ways of improving the way we learn by creating educational applications for (6) computers and mobile phones. With a good use of these applications, schools can improve on how students learn and how they get (7) academic information.
New application like YouTube can be used in video and visual education. If a student can learn (8) visual or video illustrations, they will always remember that subject being explained, because the brain can easily understand and remember visual objects.
The development of online and offline educational (9) will make learning so simple. Now it is (10) to apply these educational technologies in the classroom and make learning easier.

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Sửa lỗi sai - How to debug
[Dịch thuật] Word order

Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 

Tống Thiện

Học sinh
Thành viên
9 Tháng ba 2022
102
87
36
18
Hà Nội
access to 7 = tiếp cận, truy cậptool 1 = công cụhave seen 4 = chứng kiếnenvironments 9 = môi trườngmake 3 = khiến
enable 2 = cho phépteach 5 = dạyboth 6 = cả haiup to us 10 = thuộc trách nghiệm, phụ thuộc vàothrough 8 = thông qua
Technology has become an essential (1) in our lives. Schools should find ways of integrating new technologies into classrooms so that students find it easy to learn new subjects as well as (2) teachers to explain subjects in detail using visual formats. Using technological devices like computers will (3) education more fun and interesting for the students. The past ten years (4) tremendous change in educational technologies and it is time to bring these technologies to our students in the classroom so that they learn easily and efficiently. Teachers will need to learn how to use these technologies so that they (5) their students on how to use them.
We have seen that private business community has found ways of improving the way we learn by creating educational applications for (6) computers and mobile phones. With a good use of these applications, schools can improve on how students learn and how they get (7) academic information.
New application like YouTube can be used in video and visual education. If a student can learn (8) visual or video illustrations, they will always remember that subject being explained, because the brain can easily understand and remember visual objects.
The development of online and offline educational (9) will make learning so simple. Now it is (10) to apply these educational technologies in the classroom and make learning easier.

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Sửa lỗi sai - How to debug
[Dịch thuật] Word order

Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
Một Nửa Của Sự ThậtCác câu này chị điền dựa vào nghĩa hết hay dựa vào cấu trúc/ collocation gì đó ạ?
 
View previous replies…

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,341
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Chị có thể viết cụ thể những cấu trúc đó cho em được không ạ:MIM46?
Tống Thiện2 enable sb to V = cho phép ai có thể làm gì
3 make sth adj = khiến cái gì thể nào
7 get access to = tiếp cận, truy cập
8 learn through sth = học thông qua cái gì
10 up to sb = thuộc trách nghiệm của ai, phụ thuộc vào ai
 
  • Love
Reactions: Ninh Hinh_0707
Solution
Top Bottom