Ngoại ngữ Từ vựng, bài tập thông dụng.

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Vì topic kia mình nghĩ đăng nhiều dạng bài lên thì nó sẽ bị loãng, khó tham khảo. Nên bây giờ mình đã có được một topic mới toanh ròi nè, đồng hành cùng mình nhé. Đây là topic để mình chia sẻ từ vựng và bài tập thông dụng nha!!!


Ngắn gọn thoiii, hôm nay chúng ta sẽ tiến hành làm bài tập vận dụng về cách sử dụng từ đồng nghĩa trong Tiếng Anh.

Let's go :Tonton7

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

1: He was asked to account for his presence at the scene of crime.
A. complain B. exchange C. explain D. arrange
2: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.
A. effects B. symptoms C. hints D. demonstrations
3: I’ll take the new job whose salary is fantastic.
A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful
4: I could see the finish line and thought I was home and dry.
A. hopeless B. hopeful C. successful D. unsuccessful
5: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.
A. Artifacts B. Pottery C. Rugs D. Textiles
6: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.
A. accidents B. misunderstandings C. incidentals D. misfortunes
7: The shop assistant was totally bewildered by the customer's behavior.
A. disgusted B. puzzled C. angry D. upset
8: He didn't bat an eyelid when he realized he failed the exam again.
A. wasn't happy B. didn't want to see C. didn't show surprise D. didn't care
9: Ralph Nader was the most prominent leader of the U.S consumer protection movement.
A. casual B. significant C. promiscuous D. aggressive
10: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.
A. record B. shine C. categorize D. diversify
11: She is always diplomatic when she deals with angry students.
A. strict B. outspoken C. firm D. tactful
12: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.
A. restricted B. as well as C. unless D. instead of
13: With the dawn of space exploration, the notion that atmospheric conditions on Earth may be unique in the solar system was strengthened.
A. outcome B. continuation C. beginning D. expansion
14: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.
A. arrive B. return C. enter D. visit
15: This tapestry has a very complicated pattern.
A. obsolete B. intricate C. ultimate D. appropriate
16: During the Great Depression, there were many wanderers who traveled on the railroads and camped along the tracks.
A. veterans B. tyros C. vagabonds D. zealots
17: We decided to pay for the furniture on the installment plan.
A. monthly payment B. cash and carry C. credit card D. piece by piece
18: The last week of classes is always very busy because students are taking examinations, making applications to the University, and extending their visas.
A. hectic B. eccentric C. fanatic D. prolific
19: The drought was finally over as the fall brought in some welcome rain.
A. heatware B. harvest C. summer D. aridity

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tag nè: @Diệp Hạ Bạch, @Cindy Phạm_2007,....
 
Last edited:

Anais Watterson

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
6 Tháng tám 2019
792
5,432
501
Bắc Ninh
THPT Chuyên Bắc Ninh
Vì topic kia mình nghĩ đăng nhiều dạng bài lên thì nó sẽ bị loãng, khó tham khảo. Nên bây giờ mình đã có được một topic mới toanh ròi nè, đồng hành cùng mình nhé. Đây là topic để mình chia sẻ từ vựng và bài tập thông dụng nha!!!


Ngắn gọn thoiii, hôm nay chúng ta sẽ tiến hành làm bài tập vận dụng về cách sử dụng từ đồng nghĩa trong Tiếng Anh.

Let's go :Tonton7

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

1: He was asked to account for his presence at the scene of crime.
A. complain B. exchange C. explain D. arrange
2: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.
A. effects B. symptoms C. hints D. demonstrations
3: I’ll take the new job whose salary is fantastic.
A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful
4: I could see the finish line and thought I was home and dry.
A. hopeless B. hopeful C. successful D. unsuccessful
5: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.
A. Artifacts B. Pottery C. Rugs D. Textiles
6: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.
A. accidents B. misunderstandings C. incidentals D. misfortunes
7: The shop assistant was totally bewildered by the customer's behavior.
A. disgusted B. puzzled C. angry D. upset
8: He didn't bat an eyelid when he realized he failed the exam again.
A. wasn't happy B. didn't want to see C. didn't show surprise D. didn't care
9: Ralph Nader was the most prominent leader of the U.S consumer protection movement.
A. casual B. significant C. promiscuous D. aggressive
10: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.
A. record B. shine C. categorize D. diversify
11: She is always diplomatic when she deals with angry students.
A. strict B. outspoken C. firm D. tactful
12: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.
A. restricted B. as well as C. unless D. instead of
13: With the dawn of space exploration, the notion that atmospheric conditions on Earth may be unique in the solar system was strengthened.
A. outcome B. continuation C. beginning D. expansion
14: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.
A. arrive B. return C. enter D. visit
15: This tapestry has a very complicated pattern.
A. obsolete B. intricate C. ultimate D. appropriate
16: During the Great Depression, there were many wanderers who traveled on the railroads and camped along the tracks.
A. veterans B. tyros C. vagabonds D. zealots
17: We decided to pay for the furniture on the installment plan.
A. monthly payment B. cash and carry C. credit card D. piece by piece
18: The last week of classes is always very busy because students are taking examinations, making applications to the University, and extending their visas.
A. hectic B. eccentric C. fanatic D. prolific
19: The drought was finally over as the fall brought in some welcome rain.
A. heatware B. harvest C. summer D. aridity

không thấy từ gạch chân ;-;
 

Nguyễn Linh_2006

Cựu Mod Hóa
Thành viên
23 Tháng sáu 2018
4,076
12,760
951
Nam Định
THPT chuyên Lê Hồng Phong
Vì topic kia mình nghĩ đăng nhiều dạng bài lên thì nó sẽ bị loãng, khó tham khảo. Nên bây giờ mình đã có được một topic mới toanh ròi nè, đồng hành cùng mình nhé. Đây là topic để mình chia sẻ từ vựng và bài tập thông dụng nha!!!


Ngắn gọn thoiii, hôm nay chúng ta sẽ tiến hành làm bài tập vận dụng về cách sử dụng từ đồng nghĩa trong Tiếng Anh.

Let's go :Tonton7

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

1: He was asked to account for his presence at the scene of crime.
A. complain B. exchange C. explain D. arrange
2: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.
A. effects B. symptoms C. hints D. demonstrations
3: I’ll take the new job whose salary is fantastic.
A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful
4: I could see the finish line and thought I was home and dry.
A. hopeless B. hopeful C. successful D. unsuccessful
5: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.
A. Artifacts B. Pottery C. Rugs D. Textiles
6: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.
A. accidents B. misunderstandings C. incidentals D. misfortunes
7: The shop assistant was totally bewildered by the customer's behavior.
A. disgusted B. puzzled C. angry D. upset
8: He didn't bat an eyelid when he realized he failed the exam again.
A. wasn't happy B. didn't want to see C. didn't show surprise D. didn't care
9: Ralph Nader was the most prominent leader of the U.S consumer protection movement.
A. casual B. significant C. promiscuous D. aggressive
10: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.
A. record B. shine C. categorize D. diversify
11: She is always diplomatic when she deals with angry students.
A. strict B. outspoken C. firm D. tactful
12: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.
A. restricted B. as well as C. unless D. instead of
13: With the dawn of space exploration, the notion that atmospheric conditions on Earth may be unique in the solar system was strengthened.
A. outcome B. continuation C. beginning D. expansion
14: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.
A. arrive B. return C. enter D. visit
15: This tapestry has a very complicated pattern.
A. obsolete B. intricate C. ultimate D. appropriate
16: During the Great Depression, there were many wanderers who traveled on the railroads and camped along the tracks.
A. veterans B. tyros C. vagabonds D. zealots
17: We decided to pay for the furniture on the installment plan.
A. monthly payment B. cash and carry C. credit card D. piece by piece
18: The last week of classes is always very busy because students are taking examinations, making applications to the University, and extending their visas.
A. hectic B. eccentric C. fanatic D. prolific
19: The drought was finally over as the fall brought in some welcome rain.
A. heatware B. harvest C. summer D. aridity

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tag nè: @Diệp Hạ Bạch, @Cindy Phạm_2007,....

1: He was asked to account for his presence at the scene of crime.
A. complain B. exchange C. explain D. arrange

2: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.
A. effects B. symptoms C. hints D. demonstrations

3: I’ll take the new job whose salary is fantastic.
A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful

4: I could see the finish line and thought I was home and dry.
A. hopeless B. hopeful C. successful D. unsuccessful

5: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.
A. Artifacts B. Pottery C. Rugs D. Textiles

6: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.
A. accidents B. misunderstandings C. incidentals D. misfortunes

7: The shop assistant was totally bewildered by the customer's behavior.
A. disgusted B. puzzled C. angry D. upset

8: He didn't bat an eyelid when he realized he failed the exam again.
A. wasn't happy B. didn't want to see C. didn't show surprise D. didn't care

9: Ralph Nader was the most prominent leader of the U.S consumer protection movement.
A. casual B. significant C. promiscuous D. aggressive

10: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.
A. record B. shine C. categorize D. diversify

11: She is always diplomatic when she deals with angry students.
A. strict B. outspoken C. firm D. tactful

12: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.
A. restricted B. as well as C. unless D. instead of

13: With the dawn of space exploration, the notion that atmospheric conditions on Earth may be unique in the solar system was strengthened.
A. outcome B. continuation C. beginning D. expansion

14: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.
A. arrive B. return C. enter D. visit

15: This tapestry has a very complicated pattern.
A. obsolete B. intricate C. ultimate D. appropriate

16: During the Great Depression, there were many wanderers who traveled on the railroads and camped along the tracks.
A. veterans B. tyros C. vagabonds D. zealots

17: We decided to pay for the furniture on the installment plan.
A. monthly payment B. cash and carry C. credit card D. piece by piece

18: The last week of classes is always very busy because students are taking examinations, making applications to the University, and extending their visas.
A. hectic B. eccentric C. fanatic D. prolific

19: The drought was finally over as the fall brought in some welcome rain.
A. heatware B. harvest C. summer D. aridity
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Hiiiii, hôm nay là chuyên mục từ vựngggg đồng nghĩa (part 2) nè, hong biết có ai hóng không nữa :p
Hôm sau sẽ là bàiii tậpppp nha ^^ Mọi người tham khảo vui vẻ :D
p/s: Part 1 nó nằm ở bên đây này :>
https://diendan.hocmai.vn/threads/ho-tro-viet-van-dan-y-cac-bai-van-mau.821539/page-3

SttWordSynonymMeaning
TừTừ đồng nghĩaNghĩa
15.ArrogantSelf-importantthành Kiêu căng
16.At no timeNeverKhông bao
17.AttemptEffortgiờ Nỗ lực
18.AttractiveBeautifulThu hút/ quyến rũ
19.AutomobileCarÔ tô
20.Be out ofRun out ofHết/ cạn kiệt
21.Be reluctant to do s.tLoath to do s.tBất đắc dĩ phải làm việc gì
22.BroadenExtendMở rộng
23.ChiefBoss/ leaderLãnh đạo
24.Cigarette endCigarette buttTàn thuốc
25.Come into forceCome into effectCó hiệu lực
26.Come to a final
decision
Make a final decisionĐi điến quyết định cuối cùng
27.ComplexComplicatedPhức tạp
28.ComplimentaryFreeMời/ miễn phí
29.ComplyFollowTuân theo
30.ConcurrentlyAt the same timeĐồng thời
[TBODY] [/TBODY]
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Sau khi tham khảo ý kiến 2 người bợn dễ thương thì người ưng từ vựng, người ưng bài tập thì mình làm cả 2 luôn nha. Làm như thế cho nhanh nhỉ :Chuothong10:Chuothong10
Hmm mọi người cùng nhau tham khảo nhaaaa!:Chuothong47

Từ vựng chủ đề: TECH & BIODIVERSITY
  1. an interactive map = bản đồ tương tác
  2. diversity hotspots = các điểm nóng về sự đa dạng
  3. mammals, birds, reptiles and amphibians = động vật có vú, chim, bò sát và lưỡng cư
  4. terrestrial vertebrate species/ invertebrate species = các loài động vật có xương sống trên cạn/ động vật không xương sống
  5. ecology = sinh thái học evolutionary biology = sinh học tiến hóa to compile data = tổng hợp dữ liệu
  6. to extrapolate = ngoại suy
  7. the missing pieces of the Earth’s biodiversity puzzle = những mảnh ghép còn thiếu trong câu đố đa dạng sinh học của Trái Đất
  8. pollination = sự thụ phấn
  9. soil fertility = độ phì nhiêu của đất
  10. contingent on = phụ thuộc vào
  11. biodiversity losses = sự mất mát về đa dạng sinh học
  12. forestry = lâm nghiệp
  13. ecotourism industries = du lịch sinh thái.
Bài tập:
I.The sentences on the right follow those on the left . Which sentence goese with which?

  1. Please don't make so much noise
  2. I need to eat something soon
  3. I don't have anywhere to live right now
  4. We need to leave soon
  5. They don't need their car anymore
  6. Things are not so good at work
  7. It isn't true that they said
  8. We're going to get wet
a.It's getting late.
b. They're lying.
c. It's starting to rain.
d. They're trying to sell it.
e. I'm getting hungry.
f. I'm trying to work.
g. I'm looking for an apartment.
h. The company is losing money.
[TBODY] [/TBODY]
II. Complete the conversations.
1. A: I saw Brian a few days ago
B: Oh, did you? ______________these days? (what/ he/ do)
A: He's at university.
B:______________________? (what/ he/ study)
A: Psychology.
B:______________________it? (he/ enjoy)
A: Yes, he says it's a very good course.
2. A: Hi, Nicola. How_______________________? ( your new job/ go)
B: Not bad. It wasn't so good at first , but___________________better now.
A: What about Daniel? Is he OK?
B: Yes, but __________________his work right now. (he/ not/ enjoy)
He's been in the same job for a long time and__________________to get bored with it. (he/ begin)

THE END!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Cindy Phạm_2007

Giải Nhì event Thế giới Sinh học 2
Thành viên
22 Tháng ba 2021
167
2,613
261
Lâm Đồng
HOCMAI FORUM
Sau khi tham khảo ý kiến 2 người bợn dễ thương thì người ưng từ vựng, người ưng bài tập thì mình làm cả 2 luôn nha. Làm như thế cho nhanh nhỉ :Chuothong10:Chuothong10
Hmm mọi người cùng nhau tham khảo nhaaaa!:Chuothong47

Từ vựng chủ đề: TECH & BIODIVERSITY
  1. an interactive map = bản đồ tương tác
  2. diversity hotspots = các điểm nóng về sự đa dạng
  3. mammals, birds, reptiles and amphibians = động vật có vú, chim, bò sát và lưỡng cư
  4. terrestrial vertebrate species/ invertebrate species = các loài động vật có xương sống trên cạn/ động vật không xương sống
  5. ecology = sinh thái học evolutionary biology = sinh học tiến hóa to compile data = tổng hợp dữ liệu
  6. to extrapolate = ngoại suy
  7. the missing pieces of the Earth’s biodiversity puzzle = những mảnh ghép còn thiếu trong câu đố đa dạng sinh học của Trái Đất
  8. pollination = sự thụ phấn
  9. soil fertility = độ phì nhiêu của đất
  10. contingent on = phụ thuộc vào
  11. biodiversity losses = sự mất mát về đa dạng sinh học
  12. forestry = lâm nghiệp
  13. ecotourism industries = du lịch sinh thái.
Bài tập:
I.The sentences on the right follow those on the left . Which sentence goese with which?


  1. Please don't make so much noise
  2. I need to eat something soon
  3. I don't have anywhere to live right now
  4. We need to leave soon
  5. They don't need their car anymore
  6. Things are not so good at work
  7. It isn't true that they said
  8. We're going to get wet
a.It's getting late.
b. They're lying.
c. It's starting to rain.
d. They're trying to sell it.
e. I'm getting hungry.
f. I'm trying to work.

g. I'm looking for an apartment.
h. The company is losing money.
[TBODY] [/TBODY]
II. Complete the conversations.
1. A: I saw Brian a few days ago
B: Oh, did you? ______________these days? (what/ he/ do)
A: He's at university.
B:______________________? (what/ he/ study)
A: Psychology.
B:______________________it? (he/ enjoy)
A: Yes, he says it's a very good course.
2. A: Hi, Nicola. How_______________________? ( your new job/ go)
B: Not bad. It wasn't so good at first , but___________________better now.
A: What about Daniel? Is he OK?
B: Yes, but __________________his work right now. (he/ not/ enjoy)
He's been in the same job for a long time and__________________to get bored with it. (he/ begin)

THE END!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I, 1F
2E
3G
4A
5D
6H
7B
8C
II,
1. A: I saw Brian a few days ago
B: Oh, did you? What did he do these days? (what/ he/ do)
A: He's at university.
B: What is he studying? (what/ he/ study)
A: Psychology.
B: Is he enjoying it? (he/ enjoy)
A: Yes, he says it's a very good course.
2. A: Hi, Nicola. How .......? ( your new job/ go)
B: Not bad. It wasn't so good at first , but it is better now.
A: What about Daniel? Is he OK?
B: Yes, but he isnot enjoy his work right now. (he/ not/ enjoy)
He's been in the same job for a long time and he begins to get bored with it. (he/ begin)
Mình làm thế, cậu sửa hộ nhá ^^
Phần ngữ pháp mình dở lắm nên chắc là sai nhiều đó ^^
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Hôm nay lại là 1 list từ vựng mới luôn nè:Chuothong51
Socking chưa
:Chuothong62:Chuothong62
CHỦ ĐỀ: URBAN SPACES
  1. city dwellers = người dân thành thị
  2. redesign the urban spaces = tái thiết kế không gian đô thị
  3. pre-built furniture modules = các mô đun đồ nội thất được xây sẵn
  4. a government plan = kế hoạch của chính phủ
  5. to occupy a single street-side parking space = chiếm 1 chỗ đậu xe duy nhất trên đường
  6. different configurations = các cấu hình khác nhau
  7. bike storage = chỗ đậu xe đạp
  8. electric scooter charging points = điểm sạc xe điện
  9. along a length of curb-side street = dọc theo chiều dài của con phố bên lề đường
  10. consultations = tham vấn
  11. trial installations = lắp đặt thử nghiệm
  12. to draw inspiration from = lấy cảm hứng từ
  13. hyperlocal = siêu địa phương
  14. the one-minute city = thành phố 1 phút 15-minute-city = thành phố 15 phút (tất cả tiện nghi có sẵn đáp ứng nhu cầu cơ bản trong bán kính 15 phút đi bộ quanh nhà)
  15. to scrap = loại bỏ
  16. a city-wide effort = nỗ lực toàn thành phố
  17. to reduce congestion and limit carbon emissions = giảm tắc nghẽn và giới hạn các bon
  18. multiple, complex urban problems = vấn đề đô thị nhiều và phức tạp
CHỦ ĐỀ: PSYCHOLOGY
  1. vast differences in culture = sự khác biệt lớn về văn hóa
  2. attributes = thuộc tính
  3. the broad spectrum of/ the full range of emotions = nhiều loại/phổ rộng cảm xúc
  4. to articulate = nói rõ ràng, trình bày
  5. brilliant visualization/ a visual guide = sự trực quan hóa tuyệt vời/ hướng dẫn trực quan
  6. taxonomy = sự phân loại
  7. fear, grief/sadness, love, and rage/anger = sợ hãi, đau buồn, yêu thương và thịnh nộ
  8. more nuanced descriptions = các mô tả nhiều sắc thái hơn
  9. a subset of = tập hợp con của
  10. awe-struck = kinh ngạc
  11. second- and third-order emotions = cảm xúc bậc 2 và bậc 3
  12. “high survival value” emotions = cảm xúc có giá trị sinh tồn cao
  13. to elicit emotions = khơi gợi cảm xúc
  14. self-reported emotional experience = trải nghiệm cảm xúc tự báo cáo
  15. to garner a wide array of responses = thu hút được nhiều phản ứng
  16. near unanimous = gần như nhất trí
  17. a unique perspective on = 1 góc nhìn độc đáo về
THE END!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hôm nay chắc óc lẽ lại nạp thêm được rất nhiều từ vựng mới ròiii nè, hôm sau mình sẽ tiến hành đến bài tậpppp nho <3
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Từ đồng nghĩa hay gặp trong TOEIC (part 3):Chuothong10


SttWordSynonymMeaning
TừTừ đồng nghĩaNghĩa
31.ConfidentialSecretBí mật
32.ControversialDabatableDễ gây tranh cãi
33.DecentFine/ goodĐẹp/ tốt
34.DefectiveFaultyCó lỗi (dùng cho mặt hàng nào đó)
35.DeliverDistributePhân phối
36.DepressedDisappointed Thất vọng
[TBODY] [/TBODY]
37.Disclose RevealĐể lộ/ phơi bày
38.DistractDraw S.O's attention away
from S.T
Làm ai đó phân tâm
39.DowntownBusiness districtKhu thương mại
40.EnchanceAttractThu hút
41.EnlargeElaborateMở rộng
42.EstablishBaseThành lập, thiết lập
43.ExhibitDisplayTrưng bày
44.ExpandFlourishTrở nên cởi mở
45.FakeFalsifyLàm giả
[TBODY] [/TBODY]
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Hôm nay không phải là chuyên mục chia sẻ từ vựng đồng nghĩa nữa mà là BÀI TẬP::Chuothong3
I. Choose one sentence that has the same meaning as the root one.
1. "Where does your brother work?' she asked me.

A. She asked me to find where my brother works.
B. She asked me to find where my brother worked.
C. She asked me where my brother works.
D. She asked me where my brother worked.
2. Unless he apologizes, I'll never invite hime here again.
A. If he doesn't apologize, I'll never invite him here again.
B. If he doesn't apologize, I'll invite him here again.
C. If he didn't apologize, I'd never him here again.
D. If he apologizes, I'll never invite him here again.
3. I'm not a millionaire, so I can't buy you a plane.
A. If I am a millionaire, I will buy you a plane.
B. If I were a millionaire, I would buy you a plane.
C. If you were a millionaire, I would buy your a plane.
D. If I buy a plane, I will become a millionaire.
4. Although he is strong, he can't move that stone.
A. As he is strong, he can move that stone.
B. Even though he is not strong, he can move that stone.
C. In spite of his strength, he can't move that stone.
D. He can't move that stone because he is not strong.
-The end-​
 
Last edited:

ahn___w

Học sinh gương mẫu
Thành viên
22 Tháng một 2020
1,156
4,288
416
Thanh Hóa
Love Sickgirls ❣️
Hôm nay không phải là chuyên mục chia sẻ từ vựng đồng nghĩa nữa mà là BÀI TẬP::Chuothong3
I. Choose one sentence that has the same meaning as the root one.
1. "Where does your brother work?' she asked me.

A. She asked me to find where my brother works.
B. She asked me to find where my brother worked.
C. She asked me where my brother works.
D. She asked me where my brother worked.
2. Unless he apologizes, I'll never invite him here again.
A. If he doesn't apologize, I'll never invite him here again.
B. If he doesn't apologize, I'll invite him here again.
C. If he didn't apologize, I'd never him here again.
D. If he apologizes, I'll never invite him here again.
3. I'm not a millionaire, so I can't buy you a plane.
A. If I am a millionaire, I will buy you a plane.
B. If I were a millionaire, I would buy you a plane.
C. If you were a millionaire, I would buy your a plane.
D. If I buy a plane, I will become a millionaire.
4. Although he is strong, he can't move that stone.
A. As he is strong, he can move that stone.
B. Even though he is not strong, he can move that stone.
C. In spite of his strength, he can't move that stone.
D. He can't move that stone because he is not strong.
-The end-​

I. Choose one sentence that has the same meaning as the root one.
1. "Where does your brother work?' she asked me.

A. She asked me to find where my brother works.
B. She asked me to find where my brother worked.
C. She asked me where my brother works.
D. She asked me where my brother worked.
2. Unless he apologizes, I'll never invite him here again.
A. If he doesn't apologize, I'll never invite him here again.

B. If he doesn't apologize, I'll invite him here again.
C. If he didn't apologize, I'd never him here again.
D. If he apologizes, I'll never invite him here again.
3. I'm not a millionaire, so I can't buy you a plane.
A. If I am a millionaire, I will buy you a plane.
B. If I were a millionaire, I would buy you a plane.
C. If you were a millionaire, I would buy your a plane.
D. If I buy a plane, I will become a millionaire.
4. Although he is strong, he can't move that stone.
A. As he is strong, he can move that stone.
B. Even though he is not strong, he can move that stone.
C. In spite of his strength, he can't move that stone.
D. He can't move that stone because he is not strong.
 
Last edited:

Cindy Phạm_2007

Giải Nhì event Thế giới Sinh học 2
Thành viên
22 Tháng ba 2021
167
2,613
261
Lâm Đồng
HOCMAI FORUM
Hôm nay không phải là chuyên mục chia sẻ từ vựng đồng nghĩa nữa mà là BÀI TẬP::Chuothong3
I. Choose one sentence that has the same meanling as the root one.
1. "Where does your brother work?' she asked me.

A. She asked me to find where my brother works.
B. She asked me to find where my brother worked.
C. She asked me where my brother works.
D. She asked me where my brother worked.
2. Unless he apologizes, I'll never invite hime here again.
A. If he doesn't apologize, I'll never invite him here again.
B. If he doesn't apologize, I'll invite him here again.
C. If he didn't apologize, I'd never him here again.
D. If he apologizes, I'll never invite him here again.
3. I'm not a millionaire, so I can't buy you a plane.
A. If I am a millionaire, I will buy you a plane.
B. If I were a millionaire, I would buy you a plane.
C. If you were a millionaire, I would buy your a plane.
D. If I buy a plane, I will become a millionaire.
4. Although he is strong, he can't move that stone.
A. As he is strong, he can move that stone.
B. Even though he is not strong, he can move that stone.
C. In spite of his strength, he can't move that stone.
D. He can't move that stone because he is not strong.
-The end-​
1. "Where does your brother work?' she asked me.
A. She asked me to find where my brother works.
B. She asked me to find where my brother worked.
C. She asked me where my brother works.
D. She asked me where my brother worked.
2. Unless he apologizes, I'll never invite hime here again.
A. If he doesn't apologize, I'll never invite hime here again.

B. If he doesn't apologize, I'll invite hime here again.
C. If he didn't apologize, I'd never hime here again.
D. If he apologizes, I'll never invite hime here again.
3. I'm not a millionaire, so I can't buy you a plane.
A. If I am a millionaire, I will buy you a plane.
B. If I am were a millionaire, I would buy you a plane.
C. If you were a millionaire, I would buy your a plane.
D. If I buy a plane, I will become a millionaire.
4. Although he is strong, he can't move that stone.
A. As he is strong, he can move that stone.
B. Even though he is not strong, he can move that stone.
C. In spite of his strength, he can't move that stone.
D. He can't move that stone because he is not strong.
------------------------------------------------------------
Giải thích vì sao chọn các đáp án đó:
Chọn 1D vì đây là câu gián tiếp với câu hỏi wh - questions
Chọn 2A vì Unless = If not
Chọn 3B vì đây là câu điều kiện loại 2 - câu điều kiện diễn tả không có thật
Chọn 4C vì Although + S + V, S + V.
➔ Despite/In spite of + Noun/ Noun Phrase/ Ving, S + V.
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Ngày hè nóng nực lại còn dịch bệnh nữa, chắc rằng nhiều bạn cũng không thể đi học thêm giống như mình nhỉ?? Nay đổi gió mình học từ vựng bằng hình ảnh cho ngầu nhỉ, cái này chỉ là từ vựng vui mình lướt thấy trên mạng, thấy nó cũng thú vị nên mình chia sẻ lại cho mọi người >::Chuothong3:Chuothong47
216064166_344296190619672_5082523409065844989_n.jpg
215879429_344296233953001_347739036812756084_n.jpg
202231818_344296283952996_6330587671334743632_n.jpg
215200329_344296327286325_3130654052785806474_n.jpg
216976412_344296383952986_133800577886851164_n.jpg
217412281_344296427286315_6474750521954728778_n.jpg
216001630_344296470619644_4527539517365981486_n.jpg
214494730_344296513952973_2914970901583459772_n.jpg
214988433_344296550619636_7345169953576076716_n.jpg
217034384_344296600619631_3587234517247189420_n.jpg
212796144_344296640619627_6315665647239551877_n.jpg
212452541_344296680619623_6346872944563979737_n.jpg
212990144_344296717286286_1474259880541668516_n.jpg
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THE END!
 

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
18
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
Ngày hè nóng nực lại còn dịch bệnh nữa, chắc rằng nhiều bạn cũng không thể đi học thêm giống như mình nhỉ?? Nay đổi gió mình học từ vựng bằng hình ảnh cho ngầu nhỉ, cái này chỉ là từ vựng vui mình lướt thấy trên mạng, thấy nó cũng thú vị nên mình chia sẻ lại cho mọi người >::Chuothong3:Chuothong47
216064166_344296190619672_5082523409065844989_n.jpg
215879429_344296233953001_347739036812756084_n.jpg
202231818_344296283952996_6330587671334743632_n.jpg
215200329_344296327286325_3130654052785806474_n.jpg
216976412_344296383952986_133800577886851164_n.jpg
217412281_344296427286315_6474750521954728778_n.jpg
216001630_344296470619644_4527539517365981486_n.jpg
214494730_344296513952973_2914970901583459772_n.jpg
214988433_344296550619636_7345169953576076716_n.jpg
217034384_344296600619631_3587234517247189420_n.jpg
212796144_344296640619627_6315665647239551877_n.jpg
212452541_344296680619623_6346872944563979737_n.jpg
212990144_344296717286286_1474259880541668516_n.jpg
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THE END!
Như flashcard í, thiệt là hay và thú vị học mấy cụm này đi trêu người ta là hết chỗ bàn cãi:D
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Hôm qua là từ vựng ròi thì hôm nay mọi người giải bài tập nha, chúng ta bắt đầu thôi nào >,<JFBQ00182070329AJFBQ00181070411A
Chia dạng đúng của từ:
  1. I think it's sheer_____________to get married in church if you don't believe in God (HYPOCRITE)
  2. My brother lives in an attractive________part of Paris (RESIDE)
  3. I can't convict a man of crime on ____________ evidence alone (CIRCUMSTANCE)
  4. Without the _______ of several large films, the festival couldn't take place (PATRON)
  5. The minister gave ______ answer to the interviewer's questions (EVADE)
  6. Although the professor's lectures were regarded by many as so boring that they regularly put students to sleep, he ignored all (CRITICIZE)_________ and refused to make any changes.
--------------------------------------------------------------------------------------
The end!
 

minhtam8a2@gmail.com

Học sinh gương mẫu
Thành viên
12 Tháng hai 2016
521
1
2,580
326
18
Bình Định
THCS Ghềnh Ráng
  1. I think it's sheer___hypocritical__________to get married in church if you don't believe in God (HYPOCRITE)
  2. My brother lives in an attractive____residential____part of Paris (RESIDE)
  3. I can't convict a man of crime on _____circumstantial_______ evidence alone (CIRCUMSTANCE)
  4. Without the __patronage_____ of several large films, the festival couldn't take place (PATRON)
  5. The minister gave __evasive____ answer to the interviewer's questions (EVADE)
  6. Although the professor's lectures were regarded by many as so boring that they regularly put students to sleep, he ignored all (CRITICIZE)__criticisms_______ and refused to make any changes.
 

Kiều Anh.

Cựu TMod Địa
Thành viên
30 Tháng mười hai 2020
1,208
5,418
511
Hà Nội❤️
Hà Nội
..................
  1. Hôm qua là từ vựng ròi thì hôm nay mọi người giải bài tập nha, chúng ta bắt đầu thôi nào >,<JFBQ00182070329AJFBQ00181070411A
    Chia dạng đúng của từ:
    1. I think it's sheer_____________to get married in church if you don't believe in God (HYPOCRITE)
    2. My brother lives in an attractive________part of Paris (RESIDE)
    3. I can't convict a man of crime on ____________ evidence alone (CIRCUMSTANCE)
    4. Without the _______ of several large films, the festival couldn't take place (PATRON)
    5. The minister gave ______ answer to the interviewer's questions (EVADE)
    6. Although the professor's lectures were regarded by many as so boring that they regularly put students to sleep, he ignored all (CRITICIZE)_________ and refused to make any changes.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    The end!

    1. I think it's sheer hypocritical to get married in church if you don't believe in God (HYPOCRITE)
  2. My brother lives in an attractive residential part of Paris (RESIDE)
  3. I can't convict a man of crime on circumstantial evidence alone (CIRCUMSTANCE)
  4. Without the patronage of several large films, the festival couldn't take place (PATRON)
  5. The minister gave evasive answer to the interviewer's questions (EVADE)
  6. Although the professor's lectures were regarded by many as so boring that they regularly put students to sleep, he ignored all (CRITICIZE) criticisms and refused to make any changes.
 

Anais Watterson

Học sinh tiêu biểu
Thành viên
6 Tháng tám 2019
792
5,432
501
Bắc Ninh
THPT Chuyên Bắc Ninh
  1. I think it's sheer____hypocritical_________to get married in church if you don't believe in God
  2. My brother lives in an attractive____residential____part of Paris
  3. I can't convict a man of crime on _____circumstantial_______ evidence alone
  4. Without the ___patronage____ of several large films, the festival couldn't take place
  5. The minister gave __evasive____ answer to the interviewer's questions
  6. Although the professor's lectures were regarded by many as so boring that they regularly put students to sleep, he ignored all ____criticisms_____ and refused to make any changes.
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
Khởi động lại topic với bài tập viết lại câu ha mọi người!!!
Rewrite the sentences:
1. What he told me made me very curious to hear the rest of the story
=>_______________________________________________________
2. I knew the project would not succeed from the start
=>_______________________________________________________
3. The politician tried to find people who were willing to back his campaign to help the homeless
=>______________________________________________________________________
4. Digging in the garden gives me an out let for my frustrations
=>_________________________________________________________
5. She was miserable when her mother made her give away all her child hood toys
=>_________________________________________________________
6. By leaving Mary alone, Iam sure she will finish the project on time
=>_________________________________________________________
7. Martin cannot go higher in his career.
=>____________________________________________________
8. He suddenly realized that she was never coming back.
=>__________________________________________________
9. You've been looking miserable all day.
=>_________________________________________________
10. She's only happy when somebody does all her jobs for her.
=>__________________________________________________
 

Ánh 01

Banned
Banned
Thành viên
13 Tháng tám 2020
746
5,495
476
TB
Thái Bình
TH và THCS Đông Hoàng
1. What he told me made me very curious to hear the rest of the story
=> What he told me whetted my appetite to hear the rest of the story.

2. I knew the project would not succeed from the start
=> I knew the project was doomed to fail.

3. The politician tried to find people who were willing to back his campaign to help the homeless
=> The politician tried to drum up support for his campaign to help the homeless.

4. Digging in the garden gives me an out let for my frustrations
=> Digging in the garden allows me to vent my frustrations.

5. She was miserable when her mother made her give away all her child hood toys
=> She was miserable to have parted with all her childhood toys

6. By leaving Mary alone, Iam sure she will finish the project on time
=> If Mary is left to her own devices, I'm sure she'll finish the project on time.

7. Martin cannot go higher in his career.
=> Martin has reached the pinnacle of his career.

8. He suddenly realized that she was never coming back.
=> It suddenly dawned on him that she was never coming back.

9. You've been looking miserable all day.
=>You've done nothing but moon about all day.
 
Top Bottom