English THCS Sentence transformation

Học Sinh 2134

Học sinh mới
Thành viên
20 Tháng mười một 2021
22
8
6
TP Hồ Chí Minh
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

John finds it easy to invent stories. (UP)
→ John has
2. “We must think of something brilliant for John's birthday!” said Mary. (UP)
→ Mary insisted
3. There has been an announcement that the contest was cancelled. (OFF)
→ The contest
4. Club members are trying to change the president's mind about resignation. (ROUND)
→ Efforts
5. “You did a good job helping the old lady, John!” said his Mom. (FAVOUR)
→ John's Mom complimented
6. I was amazed that John had stopped his habit of biting nails. (GREW)
→ To my
7. We lacked room, so we changed the living-room into a nursery. (MADE)
→ Had we
8. It doesn't matter where you go, you should visit a museum. (DROP)
→ Wherever
9. She fainted at the sight of blood. (PASSED)
→ No sooner
10. When his diary was published, the truth was revealed. (CAME)
-> On
giúp em với ạ :((
 
Last edited:
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
John finds it easy to invent stories. (UP)
→ John has
2. “We must think of something brilliant for John's birthday!” said Mary. (UP)
→ Mary insisted
3. There has been an announcement that the contest was cancelled. (OFF)
→ The contest
4. Club members are trying to change the president's mind about resignation. (ROUND)
→ Efforts
5. “You did a good job helping the old lady, John!” said his Mom. (FAVOUR)
→ John's Mom complimented
6. I was amazed that John had stopped his habit of biting nails. (GREW)
→ To my
7. We lacked room, so we changed the living-room into a nursery. (MADE)
→ Had we
8. It doesn't matter where you go, you should visit a museum. (DROP)
→ Wherever
9. She fainted at the sight of blood. (PASSED)
→ No sooner
10. When his diary was published, the truth was revealed. (CAME)
-> On
giúp em với ạ :((

John finds it easy to invent stories. (UP)
→ John has no difficulty (in) making up stories
2. “We must think of something brilliant for John's birthday!” said Mary. (UP)
→ Mary insisted on coming up with something brilliant for J's birthday
3. There has been an announcement that the contest was cancelled. (OFF)
→ The contest has been announced to be called off (?) (call off = cancel, đoạn trước thì không chắc chắn)
4. Club members are trying to change the president's mind about resignation. (ROUND)
→ Efforts are made by club members to get round the president not to resign (get round sb to = persuade sb to)
5. “You did a good job helping the old lady, John!” said his Mom. (FAVOUR)
→ John's Mom complimented him on doing the old lady a favor (do sb a favor = giúp đỡ)
6. I was amazed that John had stopped his habit of biting nails. (GREW)
→ To my amazement, John grew out of biting nails (grow out of = to stop having an interest in something or stop doing something as you become older)
7. We lacked room, so we changed the living-room into a nursery. (MADE)
→ Had we????
8. It doesn't matter where you go, you should visit a museum. (DROP)
→ Wherever you go, you should drop by/in/into = visit a museum
9. She fainted at the sight of blood. (PASSED)
→ No sooner had she seen the blood than she passed out = faint
10. When his diary was published, the truth was revealed. (CAME)
-> On the publication of his diary, the truth came out = reveal

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Thành ngữ
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
Top Bottom