English THCS Rewrite the sentences so that they mean almost the same as the ones before them.

danvinh013

Học sinh mới
Thành viên
19 Tháng mười một 2021
6
5
6
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1. It seems that the director and the chief accountant did not get on well. (TERMS)
→ The director doesn't
2. The fourth time he asked her to marry him, she accepted. (MARRIAGE)
→ Only on
3. I will never help Robert, no matter what happens. (HAND)
→ The last
4. There have been rumours that Peter is transferring to Manchester City.
→ Peter has
5. The likelihood of their having any work to offer me in the foreseeable future is virtually fluent now.
→ It is not
Giúp em với ạ :((
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1. It seems that the director and the chief accountant did not get on well. (TERMS)
→ The director doesn't
2. The fourth time he asked her to marry him, she accepted. (MARRIAGE)
→ Only on
3. I will never help Robert, no matter what happens. (HAND)
→ The last
4. There have been rumours that Peter is transferring to Manchester City.
→ Peter has
5. The likelihood of their having any work to offer me in the foreseeable future is virtually fluent now.
→ It is not
Giúp em với ạ :((
1. It seems that the director and the chief accountant did not get on well. (TERMS)
→ The director doesn't keep on good terms with the chief accountant
The director isn't on good terms with the chief accountant
be on good terms with sb = có quan hệ tốt với
Keep on good terms with= have a good relationship with = Get on well with = Get along with: hoà hợp, có mối quan hệ tốt

2. The fourth time he asked her to marry him, she accepted. (MARRIAGE)
→ Only on his fourth proposal did she accept to marry him. (mình chỉ biết viết như này, còn marriage thì chưa tìm được)
3. I will never help Robert, no matter what happens. (HAND)
→ The last time I lent R a helping hand was now (???) @Hien Dang zô xem thử miếng
give/lend sb a helping hand = help sb
4. There have been rumours that Peter is transferring to Manchester City.
→ Peter has been rumoured to be transferring to MC
5. The likelihood of their having any work to offer me in the foreseeable future is virtually fluent now.
→ It is not at all likely that they will have any work to offer me in the foreseeable future.
not at all = không

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Ten words a day and some tips for learning
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
Last edited:
Top Bottom