Phrasal Verb Excerises

P

pemivip

Complete each sentence using the suitable form in column A with a preposition in column B to make expressions of phrasal verbs. (You can you more than once)
A: keep do squeeze head plan take break make step
B: on off out for of in over up down away


1. Why did John __________ so quickly when I arrived?
2. Although he plans to leave, we hope to _____ him _____ for a month or two while we find a replacement.
3. He is __________ from Ms Jones as head of the department next April.
4. Each part of the project has been __________ in great detail.
5. The murderer __________ under questioning yesterday afternoon.
6. Tom sent me a note yesterday but I can't __________ what he had written.
7. Many small shops have been __________ of the market by the major supermarkets.
8. We didn't have a map, so we __________ the hills hoping to find somewhere to stay.
9. Bill Morgan will _________ the business as chief executive.
10. We are __________ with our old cooker and buying a new one
~Trích Đề tuyển sinh Ams năm 2010 chuyên Anh~

@ss Gió: em chịu :((, e ko bít

 
Last edited by a moderator:
F

freakie_fuckie

Complete each sentence using the suitable form in column A with a preposition in column B to make expressions of phrasal verbs. (You can you more than once)
A: keep do squeeze head plan take break make step
B: on off out for of in over up down away

1. Why did John ___break away _____ so quickly when I arrived?
2. Although he plans to leave, we hope to ___keep__ him _on____ for a month or two while we find a replacement.
3. He is _____ taken up _____ from Ms Jones as head of the department next April.
[4. Each part of the project has been __planned out________ in great detail.:eek:
5. The murderer broke down under questioning yesterday afternoon. anh ơi, chỗ này blank ở đâu đấy :eek:
6. Tom sent me a note yesterday but I can't ____make out______ what he had written.
cái này có sai gì đâu nhở make out : manage to read . :-?
7. Many small shops have been __kept out/squeezed out________ of the market by the major supermarkets.
8. We didn't have a map, so we ____made off______ the hills hoping to find somewhere to stay.
câu này thì em k biết
9. Bill Morgan will __ step down_______ the business as chief executive.
10. We are ___doing_______ without our old cooker and buying a new one
~Trích Đề tuyển sinh Ams năm 2010 chuyên Anh~

@ss Gió: em chịu :((, e ko bít


Treo bài :)) PS PEmivip : làm sai thì cấm defame. Tks , để em treo bài =)) .
 
Last edited by a moderator:
P

pexoan

Complete each sentence using the suitable form in column A with a preposition in column B to make expressions of phrasal verbs. (You can you more than once)
A: keep do squeeze head plan take break make step
B: on off out for of in over up down away


1. Why did John ___break away_______ so quickly when I arrived?
2. Although he plans to leave, we hope to __keep___ him __on___ for a month or two while we find a replacement.
3. He is __________ from Ms Jones as head of the department next April.
4. Each part of the project has been ___planted out_______ in great detail.
5. The murderer _broke down____ under questioning yesterday afternoon.
6. Tom sent me a note yesterday but I can't ____make out______ what he had written.
7. Many small shops have been __________ of the market by the major supermarkets.
8. We didn't have a map, so we __________ the hills hoping to find somewhere to stay.
9. Bill Morgan will __step down_______ the business as chief executive.
10. We are __________ with our old cooker and buying a new one
~Trích Đề tuyển sinh Ams năm 2010 chuyên Anh~

@ss Gió: em chịu :((, e ko bít

Hiện giờ mới biết được từng đó thôi! Kém cỏi! :( ( Mà các từ có được lặp lại không ý nhỉ? Mình lặp break) .
 
Last edited by a moderator:
P

pemivip

Complete each sentence using the suitable form in column A with a preposition in column B to make expressions of phrasal verbs. (You can you more than once)
A: keep do squeeze head plan take break make step
B: on off out for of in over up down away


1. Why did John make off so quickly when I arrived?
to make off = to escape, to leave
2. Although he plans to leave, we hope to keep him on for a month or two while we find a replacement.
to keep sb on = to continue to employ sb
3. He is taking over from Ms Jones as head of the department next April.
to take over = to do sth after sb else stop doing it
4. Each part of the project has been planned out in great detail.
to plan out = to give a plan in detail
5. The murderer broke down under questioning yesterday afternoon.
to break down = to be upset
6. Tom sent me a note yesterday but I can't make out what he had written.
to make out = to manage to read or see sth
7. Many small shops have been squeezed out of the market by the major supermarkets.
to squeeze out = to prevent someone or something from having an opportunity
8. We didn't have a map, so we made for the hills hoping to find somewhere to stay.
to make for = to move toward a place
9. Bill Morgan will take over/head up the business as chief executive.
to take over = to do sth after sb else stop doing it
to head up = to be in charge of sb/sth: có trách nhiệm với ai/việc gì
10. We are doing away with with our old cooker and buying a new one
to do away with = to abolish
~Trích Đề tuyển sinh Ams năm 2010 chuyên Anh~


 
  • Love
Reactions: Hoangnguyen2007
Top Bottom