Phrasal Verb Excerises

P

pexoan

Test 4

I. Complete each sentences with a word or phrase chosen from the list.

to come about
to come across
to come into
to come off
to come on
to come out
to come over
to come to
to come up

1. He has just come.......a fortune.
2. Why has she suddenly come.........shy?
3. The joke didn't quite come.......
4. I've come.........admire him immensely.
5. He wasn't very good, but he has come.......
6. A new magazine has just come..........
7. All my seeds have come..............
8. It's one of the best collections I've come............
9. These flowers only come.......at night.
10. How did this sitiuation come.......?

Tạm thời hôm nay post bài 1 đã! Buồn ngủ quá rồi! :)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|
 
F

freakie_fuckie

Test 4

I. Complete each sentences with a word or phrase chosen from the list.

to come about
to come across
to come into
to come off
to come on
to come out
to come over
to come to
to come up

1. He has just come...into....a fortune. come into : have the things that the one who had been died give
2. Why has she suddenly come....over.....shy? come over= become
3. The joke didn't quite come..off.... to come off : to succeed ?
4. I've come.....to....admire him immensely. từng chút một
5. He wasn't very good, but he has come...on.... come on ": to improve, to develop
6. A new magazine has just come...out....... to appear, to be published
7. All my seeds have come...up.......... come up : to appear.
8. It's one of the best collections I've come....across........to come across : to have, to meet
9. These flowers only come.....out..at night. (come out :to appear : hoa nở? )
10. How did this sitiuation come..about.....? to come about : to happened

Tạm thời hôm nay post bài 1 đã! Buồn ngủ quá rồi! :)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|
Cảm ơn ss Pexoan :(( bài khoai quá ạ Mong ss sẽ đăng nhiều nữa :)) .
 
Last edited by a moderator:
K

kuckutkute

Test 4

I. Complete each sentences with a word or phrase chosen from the list.

to come about
to come across
to come into
to come off
to come on
to come out
to come over
to come to
to come up

1. He has just come.. into.....a fortune.
To come into : to inherit : thừa kế
2. Why has she suddenly come...over......shy?
To come over : to become
3. The joke didn't quite come..off
To Come off : to succeed in doing sth.....
4. I've come.. .......admire him immensely.
Kg biết :)) :-<
5. He wasn't very good, but he has come...on : to make progress....
6. A new magazine has just come..up : ........
to come up : to be published
7. All my seeds have come. up : to happened : ở đây là nảy mầm :-SS ta nghĩ thế
8. It's one of the best collections I've come..across
To come across : to pass through, To have
9. These flowers only come.. out.at night.
To come out : hoa nở :-<
10. How did this sitiuation come..about?
To come about : to happen :x

Tạm thời hôm nay post bài 1 đã! Buồn ngủ quá rồi! :)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|:)|
:)) bài này ngắn hén nàng, có vài câu ta chém bừa :)) vài cái kg biết nghĩa ta đành..bỏ qua vậy :)) cũng co như ủng hộ pic nàng..nhiệt tình đăng nữa nàng nhé, ta sẽ cố hết sức online ủng hộ nàng :x
 
F

freakie_fuckie

New excercise (mới cứng vừa bóc hôm nay ;))
Đây là đề e vừa làm hôm nay. Thực ra cũng ko khó mấy:

Verbs: face stick break stand blow come try make fall
Particles: up to - up for - down - by - up - out with - upon - out - for - off


1. The picnickers suddenly ... a good site for camping.
2. The number of new students in some schools ..fall off. this year. Why?
To fall off : to decreas/
3. A good environment, good food and good sports .;;)~.. good health.
4. The prospective car buyer is allowed to come down (?)... the car he wishes to buy.
5. A man of good character always fall to his principles.
Fall to : take reponsibility :-SS
6. Isn'y there any one who will .try out.. Jone's new proposal?
To try out : to test (?) :-SS
7. Mr.Cook is a funnt person who often .make up (?).. humorous jokes and comic remarks.
8. We must be down-to-earth and not afraid of .facin' up to.. realities.
Face up to : to deal with sth, to cope ;;)~
9. Some terrorists have come up for (?).:-ss.. their enemy's cars and trucks.
10. Can you break out :-SS... the figures into several caterogies.
P/s: @Raspberry: Anh cứ từ từ
:-< có gì thì làm đại ra vậy ;;)~ .;;)~
 
Last edited by a moderator:
P

pemivip

1. The picnickers suddenly came upon a good site for camping.
to come upon = to find something unexpectedly
2. The number of new students in some schools has fallen off this year. Why?
to fall off = to decrease
3. A good environment, good food and good sports make for good health.
to make for = to help promote
4. The prospective car buyer is allowed to try out the car he wishes to buy.
to try out = to test
5. A man of good character always stands by his principles.
to stand by = to be faithful to (trung thành với)
6. Isn'y there any one who will stick up for Jone's new proposal?
to stick up for = to support a particular cause (bênh vực bảo vệ)
7. Mr.Cook is a funnt person who often comes out with humorous jokes and comic remarks.
to come out with = to say unexpectedly (buột miệng nói)
8. We must be down-to-earth and not afraid of facing up to realities.
to face up to = to deal with (đối mặt với)
9. Some terrorists have blown up their enemy's cars and trucks.
to blow up = to break in to pieces (nổ tung)
10. Can you break down the figures into several caterogies.
to break down = to separate (information, idea) in order to understand more easily
P/s: Anh là con trai e ạ, ko đc gọi là ss nghe chưa, mà tên anh ko phải Mi nên đừng gọi là Mi nhớ
 
P

pemivip

It is astonishing how easily we are ... by little things. Two months ago I ... for a job as a dental receptionist. It sounded interesting and the salary would help me to ... a little towards my holiday. I had recently ... working as a shop assistant as the hours had ... to be too long and I didn't ... with the manager.
I ... for my appointment with the dentist on time. He was a friendly man and I ... him at first sight. He explained to me how to ... the fillings he needed, and anything I didn't understand he ... in detail. He had an excellent set of dentures. He told me I was capable of ... the job. He then suggest that he had a look at my teeth. I ... my coat, sat down in the chair and opened my mouth. I had recently had my teeth examined, so I didn't think any problem would ... .
"Good heavens! " He exclaimed, "I can't ... this! These front teeth will have to be ... . I'll do it now. " "Oh, no, you don't," I cried, jumping up from the chair and ... the door, He caught me by the arm and said "I assure you I'm not ... it. I shall have to remove your front teeth. As a dentist, I can't ... a receptionist who looks like a horse." I only ... just in time as he already had the forceps in his hand. I hope never have to ... such an experience again.

Choose the word from these, remember the correct form:
1. turn out
2. talk on
3. take on
4. put off
5. go through
6. make up
7. pull out
8. go over
9. come up
10. make for
11. put up with
12. get away
13. put in
14. take to
15. get on
16. give up
17. turn up
18. take off
19. put by
20. make up
P/s: Vài ngày sau tớ off có gì hỏi mod Rasberry hoặc mod gioxanh để biết thêm thông tin về đáp án nhớ =))=))
 
F

freakie_fuckie

It is astonishing how easily we are .put off (put off : bị làm cho nhụt chí( ?.). by little things. Two months ago I ..came up (to come up : to be asked to do a job). for a job as a dental receptionist. It sounded interesting and the salary would help me to ..put in(to add)(?)/ put by (to save money). a little towards my holiday. I had recently .given up :)) thế mà k biết :)).. working as a shop assistant as the hours had ... to be too long and I didn't get on... with (to get on with : have a nice relationship) the manager.
I ... for my appointment with the dentist on time. He was a friendly man and I .took to .. him at first sight. He explained to me how to . make up (to make medine ? :-SS)the fillings he needed, and anything I didn't understand he ... in detail. He had an excellent set of dentures. He told me I was capable of ... the job. He then suggest that he had a look at my teeth. I ..took off. my coat, sat down in the chair and opened my mouth. I had recently had my teeth examined, so I didn't think any problem would come up (to happen? )... .
"Good heavens! " He exclaimed, "I can't ... this! These front teeth will have to be .pulled out.. . I'll do it now. " "Oh, no, you don't," I cried, jumping up from the chair and ..got away(?). the door, He caught me by the arm and said "I assure you I'm not .getting over .. it. I shall have to remove your front teeth. As a dentist, I can't .take on(to take on : to employ somebody)(?). a receptionist who looks like a horse." I only got away(to get away : to escape from sb, or some place (?)). just in time as he already had the forceps in his hand. I hope never have to ..go through (?)(to suffer something? >"<). such an experience again.

Choose the word from these, remember the correct form:
1. turn out
2. talk on
3. take on
4. put off
5. go through
6. make up
7. pull out
8. go over
9. come up
10. make for
11. put up with
12. get away
13. put in
14. take to
15. get on
16. give up
17. turn up
18. take off
19. put by
20. make up
P/s: Vài ngày sau tớ off có gì hỏi mod Rasberry hoặc mod gioxanh để biết thêm thông tin về đáp án nhớ =))=))
:D:D kg làm đk =)) .;;)~
PS Pemivip : Raspberry tình iêu ạ :-*
 
Last edited by a moderator:
P

pemivip

It is astonishing how easily we are put off by little things. Two months ago I put in for a job as a dental receptionist. It sounded interesting and the salary would help me to put by a little towards my holiday. I had recently given up working as a shop assistant as the hours had ... to be too long and I didn't get on with the manager.
I turned up for my appointment with the dentist on time. He was a friendly man and I took to him at first sight. He explained to me how to make up the fillings he needed, and anything I didn't understand he went over in detail. He had an excellent set of dentures. He told me I was capable of taking on the job. He then suggest that he had a look at my teeth. I took off my coat, sat down in the chair and opened my mouth. I had recently had my teeth examined, so I didn't think any problem would come up .
"Good heavens! " He exclaimed, "I can't put up with this! These front teeth will have to be pulled out . I'll do it now. " "Oh, no, you don't," I cried, jumping up from the chair and making for the door, He caught me by the arm and said "I assure you I'm not make it up. I shall have to remove your front teeth. As a dentist, I can't take on a receptionist who looks like a horse." I only got away just in time as he already had the forceps in his hand. I hope never have to go through such an experience again.

Choose the word from these, remember the correct form:
1. turn out = prove
2. take on = assume responsibility for
3. take on = employ
4. put off = discourage
5. go through = endure
6. make up = mix
7. pull out = extract
8. go over = repeat
9. come up = arise
10. make for = run towards
11. put up with = bear
12. get away = escape
13. put in (+ for) = apply (for a job)
14. take to = like
15. get on (+ well with sb) = be on a good term with sb
16. give up = stop
17. turn up = appear
18. take off = remove (clothes)
19. put by = save
20. make up = invent
P/s: Vài ngày sau tớ off có gì hỏi mod Rasberry hoặc mod gioxanh để biết thêm thông tin về đáp án nhớ =))=))

Post key xong off luôn. @Kut: Ta thank nàng ủng hộ rồi
 
K

kuckutkute

Post key xong off luôn. @Kut: Ta thank nàng ủng hộ rồi

Two months ago I put in for a job as a dental receptionist.
put in for something(especially British English) to officially ask for somethingAre you going to put in for that job? (oald)
Two months ago I ..came up (to come up : to be asked to do a job). for a job as a dental receptionist.
come up for something[no passive]1 to be considered for a job, an important position, etcShe comes up for re-election next year.
vừa kiểm chứng oald, em thấy ở câu này , key của em là come up cũng k sai:-SS ;;)~ Giải thích rõ giúp em nhé
Ps : nàng gì ở đây, Kut nào /:) ăn nói vớ vẩn cái anh này =)) ;;)~
 
P

pemivip

Two months ago I put in for a job as a dental receptionist.
put in for something(especially British English) to officially ask for somethingAre you going to put in for that job? (oald)
Two months ago I ..came up (to come up : to be asked to do a job). for a job as a dental receptionist.
come up for something[no passive]1 to be considered for a job, an important position, etcShe comes up for re-election next year.
vừa kiểm chứng oald, em thấy ở câu này , key của em là come up cũng k sai:-SS ;;)~ Giải thích rõ giúp em nhé
Ps : nàng gì ở đây, Kut nào /:) ăn nói vớ vẩn cái anh này =)) ;;)~

Come up for: to be considered as candidate (not a job) for sth: được coi là ứng cử viên của
E.g: Members of council will come up for the post of Governor.
Các thành viên của hội đồng sẽ được coi là ứng cứ ciên cho chức thống đốc bang.

OFF được chưa nhở
 
K

kuckutkute

Come up for: to be considered as candidate (not a job) for sth: được coi là ứng cử viên của
E.g: Members of council will come up for the post of Governor.
Các thành viên của hội đồng sẽ được coi là ứng cứ ciên cho chức thống đốc bang.

OFF được chưa nhở
nhưng ở oald viết là for a job mà :((..............mở link ra mà xem >"<
 
P

pexoan

Xin lỗi bé Kuc và bé Frakie!:khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15):
Ta đã trở lại rồi đây!!!!!!! :khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24):

Hôm nay làm một dạng bài khác mọi lần nhé! Làm theo Particle. Bài đầu này là ABOUT.

Phrasal Verbs with "ABOUT"
1. In my new job I'm stuck in my office. I wish I could.....about a bit more.
a. lay
b. get
c. cast
d. hear
2. We don't have any firm plans when we get to California. Our intention is to.......about for a few days.
a. drift
b. cast
c. hear
d. set
3. Those auditors are obsessed with all the details. They.........about everywhere looking for irregularities.
a. cast
b. lay
c. root
d. fool
4. I had a lot of problems getting my spreadsheet to look nice. I had to........about with it for ages.
a. lounge
b. lay
c. fiddle
d. cast
5. I'm fed up with you being so unhelpful. If you.......me about any more, I'm going to complain to your Head Office.
a. mope
b. muck
c. lounge
d. get
6. Don't.......about. We've got to get this finished quickly.
a. mess
b. hear
c. cast
d. get
7. The appointment was at 10.00 but I had to.........about for almost an hour before he could see me.
a. wait
b. lay
c. cast
d. hear
8. Changes need to be made but I have absolutely no idea how to.........about making those changes.
a. lay
b. lounge
c. mope
d. set
9. If you've got a problem with your computer, ask Mark. He..............all about computers.
a. mopes
b. lounges
c. knows
d. fools
10. I already knew you were leaving. There's not much you don't..........about in this place.
a. mope
b. hear
c. lounge
d. fool
11. The project is completely blocked and they are trying to.......about for a solution.
a. mope
b. lay
c. lounge
d. cast
12. He was so angry that he started to........about the people nearest to him. We had to call security to throw him out.
a. mope
b. lay
c. lounge
d. fool
13. Everybody knows. News.........about fast here.
a. mopes
b. lounges
c. fools
d. gets
14. Please take this seriously. Don't.........about.
a. cast
b. hear
c. fool
d. get
15. They never get any work done. They just ........about all day.
a. lounge
b. hear
c. cast
d. get
16. Since he didn't get the promotion he spends all day walking around looking sad. I didn't think he was the sort to..........about like that.
a. mope
b. hear
c. cast
d. get
17. I'm not sure where it is exactly but I know it's..........around somewhere.
a. kicking
b. tinkering
c. hurling
d. going
18. He got really angry and started..........things about. One book almost hit me.
a. tinkering
b. going.
c. kicking
d. hurling
19. You've got no business .........about saying things about me.
a. tinkering
b. hurling
c. going
d. kicking
20. There's no point in........about with this document. It's useless. We'll have to start again.
a. tinkering
b. hurling
c. going
d. kicking
Ôi, mệt quá mệt quá!!!!! Thôi, cũng đáng. Ai bảo ta mải chơi, lỡ hẹn với các bé! Các bé làm đi nhé!
P/s: Các "bé Nhớn" cũng làm đi nhá! ;)
 
F

freakie_fuckie

Xin lỗi bé Kuc và bé Frakie!:khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15)::khi (15):
Ta đã trở lại rồi đây!!!!!!! :khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24)::khi (24):

Hôm nay làm một dạng bài khác mọi lần nhé! Làm theo Particle. Bài đầu này là ABOUT.

Phrasal Verbs with "ABOUT"
1. In my new job I'm stuck in my office. I wish I could.....about a bit more.
a. lay
b. get ;;) :-SS dont know why
c. cast
d. hear
2. We don't have any firm plans when we get to California. Our intention is to.......about for a few days.
a. drift ;;) câu này khá chắc : to drift about : to move from one job to the other
b. cast
c. hear
d. set
3. Those auditors are obsessed with all the details. They.........about everywhere looking for irregularities.
a. cast
b. lay
c. root :-SS to root about : to look in a place to find all the thing they want
d. fool
4. I had a lot of problems getting my spreadsheet to look nice. I had to........about with it for ages.
a. lounge
b. lay
c. fiddle ;;)~ to fiddle about : spend time doing sthing unsuccessfully
d. cast
5. I'm fed up with you being so unhelpful. If you.......me about any more, I'm going to complain to your Head Office.
a. mope
b. muck :D to muck about : behave silly
c. lounge
d. get
6. Don't.......about. We've got to get this finished quickly.
a. mess ;;) to mess about : làm loạn lên ? =)) chịu thôi :-j
b. hear
c. cast
d. get
7. The appointment was at 10.00 but I had to.........about for almost an hour before he could see me.
a. wait ;;)~ đoán bừa nhá :-* sai thì thôi, mặc kệ
b. lay
c. cast
d. hear
8. Changes need to be made but I have absolutely no idea how to.........about making those changes.
a. lay
b. lounge
c. mope
d. set :D to set 'bout : start to do sth. :-*
9. If you've got a problem with your computer, ask Mark. He..............all about computers.
a. mopes
b. lounges
c. knows ;;) đoán bừa =)) to know about : am hiểu về, hiểu biết về :-SS
d. fools
10. I already knew you were leaving. There's not much you don't..........about in this place.
a. mope
b. hear ;;) :d bừa
c. lounge
d. fool
11. The project is completely blocked and they are trying to.......about for a solution.
a. mope
b. lay
c. lounge
d. cast :)) 3 cái kia k phù hợp, bừa nốt :((
12. He was so angry that he started to........about the people nearest to him. We had to call security to throw him out.
a. mope ;;)~ to mope about : make the other feel blue :-SS
b. lay
c. lounge
d. fool
13. Everybody knows. News.........about fast here.
a. mopes
b. lounges
c. fools
d. gets :)) ;;) to get about : to update . to have? :)) bừa tiếp
14. Please take this seriously. Don't.........about.
a. cast
b. hear
c. fool =))
d. get
15. They never get any work done. They just ........about all day.
a. lounge ;;)~ câu này khá chắc : to lounge about : bỏ thời gian ra làm nhưng chả làm đk gì cả =)) hình như thế :-SS
b. hear
c. cast
d. get
16. Since he didn't get the promotion he spends all day walking around looking sad. I didn't think he was the sort to..........about like that.
a. mope :)) mope about : feel blue?
b. hear
c. cast
d. get
17. I'm not sure where it is exactly but I know it's..........around somewhere.
a. kicking
b. tinkering :)) bừa
c. hurling
d. going
18. He got really angry and started..........things about. One book almost hit me.
a. tinkering
b. going.
c. kicking
d. hurling ;;) k biết :-<
19. You've got no business .........about saying things about me.
a. tinkering
b. hurling
c. going
d. kicking :"< b-( mong là thế =))
20. There's no point in........about with this document. It's useless. We'll have to start again.
a. tinkering ;;) to tinker about : to repair : nghĩa gốc của tinkle là repair nên :))
b. hurling
c. going
d. kicking
Ôi, mệt quá mệt quá!!!!! Thôi, cũng đáng. Ai bảo ta mải chơi, lỡ hẹn với các bé! Các bé làm đi nhé!
P/s: Các "bé Nhớn" cũng làm đi nhá! ;)
DỀ khó, Phrasal verbs k thông dụng, ss mà có post key lên thì làm ơn nhét vô giải thích =)) Ps check giúp nghen :-*
 
P

pemivip

Complete each of the following sentences with a suitable verb (in the 1st part of the sentence) and a suitable preposition (in the 2nd part of the sentence)

1. The police were ... in to break ... the flight outside the dance hall.
2. My brother was ... up 2 days after the war broke ...
3. She's ... out! Quick somebody! Get the smelling salts! That should bring her ...
4. Unless the group ... up soon we'll have to call ... the concert.
5. James ... into quite a large sum of money when his parents were killed when the plane they were in crashed as it was taking ...
6. I ... across these old books while I was clearing ... the attic.
7. "You will ... me up at the meeting, won't you Bill?"
"Of course, Pat, you know you can account ... me for support"
8. I'm a bit ... up now, Miss Brown. So perhaps you wouldn't mind dealing ... this matter instead.
9. Things were really ... me down last week. In fact, I was almost tempted to do ... myself.
10. I've got some friends ... round this evening so I'd better go home and tidy ... the flat before they arrived.

 
F

freakie_fuckie

Complete each of the following sentences with a suitable verb (in the 1st part of the sentence) and a suitable preposition (in the 2nd part of the sentence)

1. The police were ... in to break ... the flight outside the dance hall.
2. My brother was ...called up 2 days after the war broke ..out.
3. She's passed... out! Quick somebody! Get the smelling salts! That should bring her round ...
4. Unless the group ... up soon we'll have to call off... the concert.
5. James .came.. into quite a large sum of money when his parents were killed when the plane they were in crashed as it was taking .off..
to come in to : to heritate
to take off : to begin to fly
6. I ..came. across these old books while I was clearing .away/out/up.. the attic.
to come across : to find sth accidentally
to clear away : cái này chắc nhất: to throw sth to have a clear space
7. "You will ...meet me up at the meeting, won't you Bill?"
"Of course, Pat, you know you can account ..to. me for support"
8. I'm a bit hurry up (tối qua k nghĩ nổi =)) ) now, Miss Brown. So perhaps you wouldn't mind dealing .with.. this matter instead.
9. Things were really ... me down last week. In fact, I was almost tempted to do .with.. myself.
10. I've got some friends . coming.. round this evening so I'd better go home and tidy up ... the flat before they arrived.
=)) Vẫn chả biết tí gì ;;)~ .
 
Last edited by a moderator:
G

gioxanh

Complete each of the following sentences with a suitable verb (in the 1st part of the sentence) and a suitable preposition (in the 2nd part of the sentence)

1. The police were .called.. in to break .up.. the flight outside the dance hall. (the fight chứ nhỉ ;)) sao lại là Flight ;)))
2. My brother was ..called. up 2 days after the war broke .out..
3. She's .fading.. out! Quick somebody! Get the smelling salts! That should bring her .round..
4. Unless the group .are made.. up soon we'll have to call ..off. the concert.
5. James .came.. into quite a large sum of money when his parents were killed when the plane they were in crashed as it was taking .off..
6. I .came.. across these old books while I was clearing .away.. the attic.
7. "You will .pcik.. me up at the meeting, won't you Bill?"
"Of course, Pat, you know you can account ..for. me for support"
8. I'm a bit .hurrying.. up now, Miss Brown. So perhaps you wouldn't mind dealing .with.. this matter instead.
9. Things were really .let.. me down last week. In fact, I was almost tempted to do .with.. myself.
10. I've got some friends .come.. round this evening so I'd better go home and tidy .up.. the flat before they arrived.


chém trong vô thức =))
 
P

pemivip

complete each of the following sentences with a suitable verb (in the 1st part of the sentence) and a suitable preposition (in the 2nd part of the sentence)

1. The police were called in to break up the flight outside the dance hall.
to call in = to ask sb to come
to break up = to end

2. My brother was called up 2 days after the war broke out.
to call up = to call service (in the army) : Nhập ngũ
to break out = to start suddenly (unpleasant thing)

3. She's passing out! Quick somebody! Get the smelling salts! That should bring her round.
to pass out = to lose one's consciousness, faint (ngất)
to bring sb round = to bring sb back from unconsciousness

4. Unless the group turns up soon we'll have to call off the concert.
to turn up = to appear
to call off = to cancel

5. James came into quite a large sum of money when his parents were killed when the plane they were in crashed as it was taking off
to come into = to inherit
to take off = to launch

6. I came across these old books while i was clearing out the attic.
to come across = to meet accidentally
to clear out = to make sth clear, tidy by removing rubbish

7. "you will back me up at the meeting, won't you bill?"
"of course, pat, you know you can account on me for support"
to back sb up = to support
to account on sb (chưa hiểu lắm chỗ này, cô ko nói nhưng chắc = rely on)

8. I'm a bit tied up now, miss brown. So perhaps you wouldn't mind dealing with this matter instead.
to be tied up = to be busy
to deal with : Giải quyết

9. Things were really letting me down last week. In fact, i was almost tempted to do away with myself.
to let sb down = to disappoint sb
to do away with = to abolish

10. I've got some friends coming round this evening so i'd better go home and tidy up the flat before they arrived.
to come round : đến chơi
to tidy up: Dọn dẹp



:-* .
 
F

freakie_fuckie

complete each of the following sentences with a suitable verb (in the 1st part of the sentence) and a suitable preposition (in the 2nd part of the sentence)

1. The police were called in to break up the flight outside the dance hall.
to call in = to ask sb to come
to break up = to end
2. My brother was called up 2 days after the war broke out.
to call up = to call service (in the army) : Nhập ngũ
to break out = to start suddenly (unpleasant thing)
3. She's passing out! Quick somebody! Get the smelling salts! That should bring her round.
to pass out = to lose one's consciousness, faint (ngất)
to bring sb round = to bring sb back from unconsciousness
4. Unless the group turns up soon we'll have to call off the concert.
to turn up = to appear
to call off = to cancel
5. James came into quite a large sum of money when his parents were killed when the plane they were in crashed as it was taking off
to come into = to inherit
to take off = to launch
6. I came across these old books while i was clearing out the attic.
to come across = to meet accidentally
to clear out = to make sth clear, tidy by removing rubbish
7. "you will back me up at the meeting, won't you bill?"
"of course, pat, you know you can account on me for support"
to back sb up = to support
to account on sb (chưa hiểu lắm chỗ này, cô ko nói nhưng chắc = rely on)
8. I'm a bit tied up now, miss brown. So perhaps you wouldn't mind dealing with this matter instead.
to be tied up = to be busy
to deal with : Giải quyết
9. Things were really letting me down last week. In fact, i was almost tempted to do away with myself.
to let sb down = to disappoint sb
to do away with = to abolish
10. I've got some friends coming round this evening so i'd better go home and tidy up the flat before they arrived.
to come round : đến chơi
to tidy up: Dọn dẹp


:-* .

10. I've got some friends coming round this evening so i'd better go home and tidy up the flat before they arrived.
SB get someone to do sth : em nghĩ là to come round :D Mong là k bị mắng =))
 
P

pemivip

10. I've got some friends coming round this evening so i'd better go home and tidy up the flat before they arrived.
SB get someone to do sth : em nghĩ là to come round :D Mong là k bị mắng =))

Cái này chả khác gì I've got some friends who are coming round this evening so i'd better go home and tidy up the flat before they arrived.
\Rightarrow Mệnh đề quan hệ rút gọn bỏ who are đi.
P/s: get sb to do sth dùng ở đây sai, bởi cụm từ này nghĩa là khiến cho, làm cho \Rightarrow khiếm nhã. Phải để ý tới hoàn cảnh sử dụng câu nhá.
 
Top Bottom