English THCS Ôn tập HK2

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Mình hiện đang có 1 số bt không biết cách giải mong nhận được sự hỗ trợ của mọi người
View attachment 196931 View attachment 196932 View attachment 196933 View attachment 196934 View attachment 196935
Q.IV
1 attractions
2 paintings = tranh
3 famous
4 unemployment
5 forbidden = cấm
6 interest = địa điểm nối tiếng
7 cultural
8 artist
9 traditional
10 woven = dệt
Q.1
1 Ba wishes he could speak English well (cấu trúc wish https://diendan.hocmai.vn/threads/ly-thuyet-cau-gia-dinh-hmf.828539/)
2 I wish I had a new car
3 It's important to keep the environment clean
4 Although he had a headache, he still went to work
5 She wishes she could spend ....
6 He used to have a lot of money
7 It was expected that the ...
8 I used to stay up late ....
used to V = đã từng làm gì

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Thành ngữ
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 

Hien Dang

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
2 Tháng chín 2021
836
1
858
136
21
Nam Định
NEU
IV,
1. My mum used to live in a small village when she...
used to do sth: đã từng làm gì
2. It is said that he is the most famous...
3. We were glad that our school organized...
4. I was sad that my brother didn't...
5. It is believed that Nha Trang is the best...
III,
1. It was unprofessional of her not to prepare for the presentation.
2. She was confident that she would win first prize.
3. Our teacher was relieved to hear that all of his students had made progress.
4. I was surprised to learn that he is the only child in his family.
5. The mother was happy to know that her daughter had enjoyed the party.
II,
1. It is expected that the report...
2. It is said that he...
3. It has been discovered that there...
4. It is expected that the professor will arrive this morning.
5. It is considered by many employers that computer skills are more important than work experience.
Cấu trúc câu bị động: https://diendan.hocmai.vn/threads/ly-thuyet-cau-bi-dong-hmf.828647/

Chúc bạn học tốt!
 
  • Like
Reactions: S I M O
Top Bottom