English THPT ngữ pháp

mimi160725

Học sinh mới
Thành viên
9 Tháng mười một 2021
16
8
6
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Rewrite the following sentences with the words given

1. They began building this house 2 months ago. (have)

2. My father hasn’t come back home since he joined into the volunteer campaign. (last)

3. We have been cooking for the party for four hours. (started)

4. I have never listened to jazz music before. (This)

5. The last time she met her grandmother was three years ago. (for)

6. My brother hasn’t smoked cigarettes for a month. (It’s)

7. Peter hasn’t eaten eel soup since last year. (The last time)
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Rewrite the following sentences with the words given

1. They began building this house 2 months ago. (have)

2. My father hasn’t come back home since he joined into the volunteer campaign. (last)

3. We have been cooking for the party for four hours. (started)

4. I have never listened to jazz music before. (This)

5. The last time she met her grandmother was three years ago. (for)

6. My brother hasn’t smoked cigarettes for a month. (It’s)

7. Peter hasn’t eaten eel soup since last year. (The last time)
They have been building this house for 2 months
My father last came back home was when he joined ....
We started cooking ... party 4 hours ago
This is the first time I have ever listened to Jazz music
She hasn't met her grandmother for 3 years
It's a month since my brother last smoked cigarettes
The last time P ate eel soup was a year ago.
Cấu trúc S has/have not V(p2) sth + [time] = It's [time] since S (last) V(p1)
The last time S V(p1) ... was [time] (ago) = S has/have not V(p2) since/for [time] = S last V(p1) was ...
S has/have been V-ing ... for [time] = S started/began V-ing ... [time] ago

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Thành ngữ
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
Top Bottom