- 18 Tháng mười một 2013
 
- 3,360
 
- 6,062
 
- 801
 
Ey, welcome back
Key test 7
1. Tet vacation in Vietnam usually .... for almost three days
a. longs b. lasts c. spends d. finishes
Ở câu này ta cần 1 verb:
Long (adj) => loại (Không có longs nhé)
Last (v) (for) +time: Kéo dài trong thời gian bao lâu
Spend (Cấu trúc Spend + time +Ving): Dành bao nhiêu thời gian để làm gì
Finish + V-ing/ Noun: Hoành thành việc gì
2. When there is .... work, he goes on a vacation
a. many b. fewer c. less d. least
Ta thấy, work là noun không đếm được
=> Loại many, fewer
Lại có least (Ít nhất) là so sánh nhất nên phải đi với the
=> Chọn C
3. What do you like to do .... your winter vacation?
a. during b. for c. in d. with
During: Trong khoảng 1 khoảng thời gian kéo dài
In: Trong khoảng thời gian ngắn
E.g: I sleep during/ in the day
during: Tôi ngủ cả ban ngày (Dành cả ban ngày để ngủ)
in: Tôi ngu lúc ban ngày (Dành 1 thời gian ngắn lúc ban ngày để ngủ)
4. Who will take .... of the family when your mother's away?
a. part b. day c. care d. time
Take care of = Look after= Care for: Chăm sóc
5. My father loves watching soccer.
- ..... .
a. I do, too b. So like I c. I am, too d. So I do
Cấu trúc chỉ sự đồng tình:
(+) S+ trợ động từ/ to be, too = So+trợ động từ/ to be+ S (Ex: She does, too= So does she)
(-) S+ trợ động từ/ to be + not, either= Neither+trợ động từ/ to be+ S (Ex: She doesn't, either = Neither does she)
6. Mr Ha has .... days off than Mrs. Jenny
a. many b. less c. fewer d. much
Days là danh từ đếm được, mà câu là so sánh hơn (có than) => Dùng fewer
7. Mai is a really.... student. She studies hard.
a. keen b. lazy c. fast d. nervous
Keen: Hăng hái
Trans: Mai là học sinh rất hăng hái. Cô ấy học rất chăm chỉ
*Câu trúc với keen: Be keen on V-ing= be fond of V-ing = Like V-ing
8. Tung always helps children learn. He is a .... .
a. doctor b. muscian c. teacher d. writer
Trans: Tung luôn luôn giúp trẻ em học. Anh ấy là 1 giáo viên
Bài 2: Chia động từ.
1. I ...will come.... and see you next week.
Key word: Next week
2. Mrs Hoa ...gets.... six public holidays each year.
Key word: Each year
3. We are all fond of ..walking.. along the beach in the morning.
Be fond of V-ing: Thích làm gì
4. Ms Hong and her husband ..are working.. on her farm right now.
Key word: right now
5. Don't worry! You ..will have.. lots of friends.
Chỉ dự đoán trong tương lai
Bài 3: Cho dạng thích hợp của từ trong ngoặc.
1. I find Maths really interesting.
Find Sth/ SB +Adj: Thấy cái gì/ ai như thế nào
2. I hope you'll join in our Christmas celebration.
3. He earns more money than his wife.
So sánh hơn (than)
4. Summer holiday is the longest holiday in Viet Nam.
So sánh nhất
5. I will definitely be back by ten.
Đứng trước động từ to be => trạng từ (Definitely)
Bài 4: Viết lại câu.
1. John's brother has more vacations than Hoa's brother.
Hoa's brother has fewer vacations than John's brother.
2. Why don't we go to the café?
What about going to the café?
What about V-ing = Why don't we V= Let's V
3. Mai drinks more milk than her brother.
Mai's brother drinks less milk than Mai.
4. It's necessary for students to review their work before tests.
Students need to review their homework before tests.
It is necessary for sb to V= Sb need V
*More: It is compulsory/must for sb to V= Sb must V
5. We will have a vacation that lasts for three months.
We will have a three-month vacation.
Tình từ ghép: A number- noun(singular) + noun
Lưu ý: Phải viết number dạng chữ
*End*
Test yourself
*Multiple Choice*
1. In the morning, the chicken lay …… eggs than in the afternoon.
A. more B. much C. little D. less
2. If we have far more cows, we’ll surely have much …. milk.
A. more B. much C. many D. lots of
3. Lucy …. a three-month vacation in summer.
A. are always having B. always has C. is always having D. always have
4. She often works much ….. than me.
A. harder B. hard C. more hard D. hardest
5. The farmers grow …. of vegetables.
A. many different type B. many different types
C. much different type D. much different types
6. How many hours a day does Mr. John usually work, Lucy?
A. She usually works 8 hours a day. B. He usually works 8 hours a day.
C. Mr. John and Lucy usually works 8 hours a day. D. Lucy usually works 8 hours a day.
7. How do you know Mai like living in the countryside?
A. She often tells me she likes living there.
B. She oten visits her aunt in the countryside.
C. Yes, she often tells me she likes living there.
D. She often talks to me about her aunt in the countryside.
8. Why do some people think that students have an easy life?
A. The students only works a few hours a day and have long vacations.
B. They have long vacations.
C. Yes, the students only works a few hours a day and have long vacations.
D. Because they only works a few hours a day and have long vacations.
9. What will you do during your vacation, Mai?
A. I am going to visit my friend in Nha Trang. B. No, I won’t visit my friend in Hue.
C. I will visit my friend in Nha Trang. D. I often visit my friend in Nha Trang.
10. Do you work fewer hours than your elder sister, Minh?
A. Yes, I do. B.Yes, I am.
C. I do. D. I work fewer hours than my elder sister.
**** Good luck ***
My answer:Ey, welcome back
Key test 7
1. Tet vacation in Vietnam usually .... for almost three days
a. longs b. lasts c. spends d. finishes
Ở câu này ta cần 1 verb:
Long (adj) => loại (Không có longs nhé)
Last (v) (for) +time: Kéo dài trong thời gian bao lâu
Spend (Cấu trúc Spend + time +Ving): Dành bao nhiêu thời gian để làm gì
Finish + V-ing/ Noun: Hoành thành việc gì
2. When there is .... work, he goes on a vacation
a. many b. fewer c. less d. least
Ta thấy, work là noun không đếm được
=> Loại many, fewer
Lại có least (Ít nhất) là so sánh nhất nên phải đi với the
=> Chọn C
3. What do you like to do .... your winter vacation?
a. during b. for c. in d. with
During: Trong khoảng 1 khoảng thời gian kéo dài
In: Trong khoảng thời gian ngắn
E.g: I sleep during/ in the day
during: Tôi ngủ cả ban ngày (Dành cả ban ngày để ngủ)
in: Tôi ngu lúc ban ngày (Dành 1 thời gian ngắn lúc ban ngày để ngủ)
4. Who will take .... of the family when your mother's away?
a. part b. day c. care d. time
Take care of = Look after= Care for: Chăm sóc
5. My father loves watching soccer.
- ..... .
a. I do, too b. So like I c. I am, too d. So I do
Cấu trúc chỉ sự đồng tình:
(+) S+ trợ động từ/ to be, too = So+trợ động từ/ to be+ S (Ex: She does, too= So does she)
(-) S+ trợ động từ/ to be + not, either= Neither+trợ động từ/ to be+ S (Ex: She doesn't, either = Neither does she)
6. Mr Ha has .... days off than Mrs. Jenny
a. many b. less c. fewer d. much
Days là danh từ đếm được, mà câu là so sánh hơn (có than) => Dùng fewer
7. Mai is a really.... student. She studies hard.
a. keen b. lazy c. fast d. nervous
Keen: Hăng hái
Trans: Mai là học sinh rất hăng hái. Cô ấy học rất chăm chỉ
*Câu trúc với keen: Be keen on V-ing= be fond of V-ing = Like V-ing
8. Tung always helps children learn. He is a .... .
a. doctor b. muscian c. teacher d. writer
Trans: Tung luôn luôn giúp trẻ em học. Anh ấy là 1 giáo viên
Bài 2: Chia động từ.
1. I ...will come.... and see you next week.
Key word: Next week
2. Mrs Hoa ...gets.... six public holidays each year.
Key word: Each year
3. We are all fond of ..walking.. along the beach in the morning.
Be fond of V-ing: Thích làm gì
4. Ms Hong and her husband ..are working.. on her farm right now.
Key word: right now
5. Don't worry! You ..will have.. lots of friends.
Chỉ dự đoán trong tương lai
Bài 3: Cho dạng thích hợp của từ trong ngoặc.
1. I find Maths really interesting.
Find Sth/ SB +Adj: Thấy cái gì/ ai như thế nào
2. I hope you'll join in our Christmas celebration.
3. He earns more money than his wife.
So sánh hơn (than)
4. Summer holiday is the longest holiday in Viet Nam.
So sánh nhất
5. I will definitely be back by ten.
Đứng trước động từ to be => trạng từ (Definitely)
Bài 4: Viết lại câu.
1. John's brother has more vacations than Hoa's brother.
Hoa's brother has fewer vacations than John's brother.
2. Why don't we go to the café?
What about going to the café?
What about V-ing = Why don't we V= Let's V
3. Mai drinks more milk than her brother.
Mai's brother drinks less milk than Mai.
4. It's necessary for students to review their work before tests.
Students need to review their homework before tests.
It is necessary for sb to V= Sb need V
*More: It is compulsory/must for sb to V= Sb must V
5. We will have a vacation that lasts for three months.
We will have a three-month vacation.
Tình từ ghép: A number- noun(singular) + noun
Lưu ý: Phải viết number dạng chữ
*End*
Test yourself
*Multiple Choice*
1. In the morning, the chicken lay …… eggs than in the afternoon.
A. more B. much C. little D. less
2. If we have far more cows, we’ll surely have much …. milk.
A. more B. much C. many D. lots of
3. Lucy …. a three-month vacation in summer.
A. are always having B. always has C. is always having D. always have
4. She often works much ….. than me.
A. harder B. hard C. more hard D. hardest
5. The farmers grow …. of vegetables.
A. many different type B. many different types
C. much different type D. much different types
6. How many hours a day does Mr. John usually work, Lucy?
A. She usually works 8 hours a day. B. He usually works 8 hours a day.
C. Mr. John and Lucy usually works 8 hours a day. D. Lucy usually works 8 hours a day.
7. How do you know Mai like living in the countryside?
A. She often tells me she likes living there.
B. She oten visits her aunt in the countryside.
C. Yes, she often tells me she likes living there.
D. She often talks to me about her aunt in the countryside.
8. Why do some people think that students have an easy life?
A. The students only works a few hours a day and have long vacations.
B. They have long vacations.
C. Yes, the students only works a few hours a day and have long vacations.
D. Because they only works a few hours a day and have long vacations.
9. What will you do during your vacation, Mai?
A. I am going to visit my friend in Nha Trang. B. No, I won’t visit my friend in Hue.
C. I will visit my friend in Nha Trang. D. I often visit my friend in Nha Trang.
10. Do you work fewer hours than your elder sister, Minh?
A. Yes, I do. B.Yes, I am.
C. I do. D. I work fewer hours than my elder sister.
**** Good luck ***
| Tên | Điểm | Thứ hang thời gian | Thứ hạng điểm | Xếp hạng | Lưu ý | 
| @Đức Nhật Huỳnh | 3/5 | 1  | 4  | 2   | |
| @Nguyễn Triều Dương | 5/5 | 2  | 1  |  1    | |
| @Bestfriend Forever | 4/5 | 3  | 3  | 4JFBQ00185070404A  |  Bạn điền thông tin tên, quê quán và gửi vào hội thoại cho mình nhé :>>  | 
| @Asuna Yuuki | 5/5 | 4  | 1  | 2   | 
| Tên | Điểm | Thứ hạng thời gian | Thứ hạng điểm | Xếp hạng | Lưu ý | 
| @Nguyễn Triều Dương | 5/5 | 1  | 1  | 1![]()  | |
| @Đức Nhật Huỳnh | 4/5 | 2  | 4  | 3![]()  | |
| @The Joker | 5/5 | 3  | 1  | 2![]()  | |
| @Bestfriend Forever | 4/5 | 4  | 4  | 5JFBQ00185070404A | Bạn điền thông tin tên, quê quán và gửi vào hội thoại cho mình nhé :>>  | 
| @Asuna Yuuki | 5/5 | 5  | 1  | 3![]()  |