[Lớp 11] Ôn thi học kì 2

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Xin chào mọi người,
Để chuẩn bị tốt cho bài kiểm tra học kì 2 của môn Tiếng Anh, box Ngoại Ngữ đã lập ra topic ôn thi Học kì 2 (từ lớp 7 - 12)
Topic này danh cho teen 2k1 nha :)
  • Về phần ngữ pháp, chắc chắn trên lớp các thầy cô của các bạn đã giảng kĩ rồi nên mình sẽ không đăng lí thuyết nữa
  • Về phần bài tập, mình và anh @Minh Nhí sẽ thay phiên nhau đăng 1 đề vào thứ 4 và thứ 7 hàng tuần (20h); các bạn sẽ tự làm bài tập đó rồi mình và anh Nhí sẽ đăng đáp án (kèm lời giải chi tiết) để các bạn theo dõi.
OK, bắt đầu luôn nha :)
Các bạn có thể tag thêm bạn của mình vào để làm bài nhé :)
@tôi là ai? @phuongthao1910@gmail.com

TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable

IV. Identify the error in each sentence.
21. We were sacked due to Bill's carelessly schedule, and we all blamed him for that.
A B C D
22. The government suggested that small businesses gave their own ideas on the bill.
A B C D
23. Higher vocational education and training that combines teaching of both practical skills and theoretical expertise.
A B C D
24. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Choose the most suitable word for each space.
The University of Oxford, informally called "Oxford University", or simply "Oxford", (26) ______ in the city of Oxford, in England, is (27) ______ oldest university in the English-speaking world. It is also considered as one of the world's leading (28) ______ institutions. The university traces, its roots back to at least the end of the 11th century, (29) ______ the exact date of foundation remains unclear. Academically, Oxford is consistently ranked in the world's top ten universities. The University is also open (30) ______ overseas students, primarily from American universities, who may (31) _____ in study abroad programs during the summer months for more than a century, it has served as the home of the Rhodes Scholarship, (32) ______ brings highly accomplished students from a number of countries to study at Oxford as (33) ______ The University of Oxford is also a place where many talented
leaders from all over the world used to study. Twenty-five British Prime Ministers attended Oxford, including Margaret Thatcher and Tony Blair. At (34) ______ 25 other international leaders have been educated at Oxford, and this number includes King Harald V of Norway and King Abdullah II of Jordan. Bill Clinton is the first American President to attend Oxford. Forty-seven Nobel (35) __ winners have studied or taught at Oxford.
26. a. put b. placed c. located d. stood
27. a. a b. an c. the d. Ø
28. a. learning b. academic c. graduating d. scholar
29. a. although b. because c. since d. if
30. a. to b. for c. from d. up
31. a. write b. name c. enroll d. require
32. a. that b. where c. whose d. which
33. a. postgraduates b. postgraduated c. postgraduation d. postgraduating
34. a. last b. least c. late d. lately
35. a. present b. gift c. medal d. prize
VI. Read the following passage and choose the correct answers.

Fog is a cloud in contact with or just above the surface of land or sea. It can be a major environmental hazard. Fog on highways can cause chain-reaction accidents involving dozens of cars. Delays and shutdowns at airports can cause economic losses to airlines and inconveniences to thousands of travelers. Fog at sea has always been a danger to navigation. Today, with supertankers carrying vast quantities of oil, fog increases the possibility of catastrophic oil spills.
The most common type of fog, radiation fog, forms at night, when moist air near the ground loses warmth through radiation on a clear night. This type of fog often occurs in valleys, such as California's San Joaquin Valley. Another common type, advection fog, results from the movement of warm, wet air over cold ground. The air loses temperature to the ground and condensation sets in. This type of fog often occurs along the California coast and the shores of the Great Lakes. Advection fog also forms when air associated with a warm ocean current blows across the surface of a cold current. The thick fogs of the Grand Banks of Newfoundland, Canada, are largely of this origin; because here the Labrador Current comes in contact with the warm Gulf Stream.
Two other types of fog are somewhat more unusual. Frontal fog occurs when two fronts of different temperatures meet, and rain from the warm front falls into the colder one, saturating the air. Steam fog appears when cold air picks up moisture by moving other warmer water.
36. The first paragraph focuses on which aspect of fog?
A. its dangers B. its composition C. its beauty D. its causes
37. The. word "catastrophic' is closest in meaning to
A. accidental B. inevitable C. unexpected D. disastrous
38. According to the article, fog that occurs along the California coast is generally …………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
39. It can be inferred from the passage that the Labrador Current is ………….
A. cold B. weak C. polluted D. warm
40. The author organizes the discussion of the different types of fog according to …………
A. their geographic locations B. their relative density
C. the types of problems they cause D. their relative frequency
41. The author of the passage is probably an expert in the filed of …………………..
A. physics B. economics C. transportation D. meteorology
42. According to the article, fog that forms through radiation process of moist air is generally ....................
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
43. Which is not true of the frontal fog ?
A. It is quite common. B. It forms when two fronts of different temperatures meet.
C. The air is soaked. D. The warm front has rain falling into the colder front.
44. Which of the following is not caused by fog?
A. Tankers' crash B. Pile-up accidents C. Shutdowns at airports D. Temperature losses
45. Grand Banks of Newfoundland, Canada, is mainly affected by ………………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
 
L

LươngSơnBạc.

Xin chào mọi người,
Để chuẩn bị tốt cho bài kiểm tra học kì 2 của môn Tiếng Anh, box Ngoại Ngữ đã lập ra topic ôn thi Học kì 2 (từ lớp 7 - 12)
Topic này danh cho teen 2k1 nha :)
  • Về phần ngữ pháp, chắc chắn trên lớp các thầy cô của các bạn đã giảng kĩ rồi nên mình sẽ không đăng lí thuyết nữa
  • Về phần bài tập, mình và anh @Minh Nhí sẽ thay phiên nhau đăng 1 đề vào thứ 4 và thứ 7 hàng tuần (20h); các bạn sẽ tự làm bài tập đó rồi mình và anh Nhí sẽ đăng đáp án (kèm lời giải chi tiết) để các bạn theo dõi.
OK, bắt đầu luôn nha :)
Các bạn có thể tag thêm bạn của mình vào để làm bài nhé :)
@tôi là ai? @phuongthao1910@gmail.com

TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable

IV. Identify the error in each sentence.
21. We were sacked due to Bill's carelessly schedule, and we all blamed him for that.
A B C D
22. The government suggested that small businesses gave their own ideas on the bill.
A B C D
23. Higher vocational education and training that combines teaching of both practical skills and theoretical expertise.
A B C D
24. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Choose the most suitable word for each space.
The University of Oxford, informally called "Oxford University", or simply "Oxford", (26) ______ in the city of Oxford, in England, is (27) ______ oldest university in the English-speaking world. It is also considered as one of the world's leading (28) ______ institutions. The university traces, its roots back to at least the end of the 11th century, (29) ______ the exact date of foundation remains unclear. Academically, Oxford is consistently ranked in the world's top ten universities. The University is also open (30) ______ overseas students, primarily from American universities, who may (31) _____ in study abroad programs during the summer months for more than a century, it has served as the home of the Rhodes Scholarship, (32) ______ brings highly accomplished students from a number of countries to study at Oxford as (33) ______ The University of Oxford is also a place where many talented
leaders from all over the world used to study. Twenty-five British Prime Ministers attended Oxford, including Margaret Thatcher and Tony Blair. At (34) ______ 25 other international leaders have been educated at Oxford, and this number includes King Harald V of Norway and King Abdullah II of Jordan. Bill Clinton is the first American President to attend Oxford. Forty-seven Nobel (35) __ winners have studied or taught at Oxford.
26. a. put b. placed c. located d. stood
27. a. a b. an c. the d. Ø
28. a. learning b. academic c. graduating d. scholar
29. a. although b. because c. since d. if
30. a. to b. for c. from d. up
31. a. write b. name c. enroll d. require
32. a. that b. where c. whose d. which
33. a. postgraduates b. postgraduated c. postgraduation d. postgraduating
34. a. last b. least c. late d. lately
35. a. present b. gift c. medal d. prize
VI. Read the following passage and choose the correct answers.

Fog is a cloud in contact with or just above the surface of land or sea. It can be a major environmental hazard. Fog on highways can cause chain-reaction accidents involving dozens of cars. Delays and shutdowns at airports can cause economic losses to airlines and inconveniences to thousands of travelers. Fog at sea has always been a danger to navigation. Today, with supertankers carrying vast quantities of oil, fog increases the possibility of catastrophic oil spills.
The most common type of fog, radiation fog, forms at night, when moist air near the ground loses warmth through radiation on a clear night. This type of fog often occurs in valleys, such as California's San Joaquin Valley. Another common type, advection fog, results from the movement of warm, wet air over cold ground. The air loses temperature to the ground and condensation sets in. This type of fog often occurs along the California coast and the shores of the Great Lakes. Advection fog also forms when air associated with a warm ocean current blows across the surface of a cold current. The thick fogs of the Grand Banks of Newfoundland, Canada, are largely of this origin; because here the Labrador Current comes in contact with the warm Gulf Stream.
Two other types of fog are somewhat more unusual. Frontal fog occurs when two fronts of different temperatures meet, and rain from the warm front falls into the colder one, saturating the air. Steam fog appears when cold air picks up moisture by moving other warmer water.
36. The first paragraph focuses on which aspect of fog?
A. its dangers B. its composition C. its beauty D. its causes
37. The. word "catastrophic' is closest in meaning to
A. accidental B. inevitable C. unexpected D. disastrous
38. According to the article, fog that occurs along the California coast is generally …………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
39. It can be inferred from the passage that the Labrador Current is ………….
A. cold B. weak C. polluted D. warm
40. The author organizes the discussion of the different types of fog according to …………
A. their geographic locations B. their relative density
C. the types of problems they cause D. their relative frequency
41. The author of the passage is probably an expert in the filed of …………………..
A. physics B. economics C. transportation D. meteorology
42. According to the article, fog that forms through radiation process of moist air is generally ....................
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
43. Which is not true of the frontal fog ?
A. It is quite common. B. It forms when two fronts of different temperatures meet.
C. The air is soaked. D. The warm front has rain falling into the colder front.
44. Which of the following is not caused by fog?
A. Tankers' crash B. Pile-up accidents C. Shutdowns at airports D. Temperature losses
45. Grand Banks of Newfoundland, Canada, is mainly affected by ………………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
cho cả bài viết lại câu nữa bạn ak

ừkm, sẽ có đề có bạn nhé :)
 

tôi là ai?

Banned
Banned
Thành viên
9 Tháng tám 2017
1,831
1,479
224
Hà Nam
THCS dành cho hs cá biệt
TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy

Sao không làm hết tất luôn đi :)
vì đoạn dưới khó

Bạn sai khá nhiều đấy: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 nhé :)
Lần sau cố gắng làm hết bài nha :)
 
Last edited:

ng.htrang2004

Mod Anh
Cu li diễn đàn
9 Tháng chín 2017
5,889
1
9,834
924
18
Hà Tĩnh
THPT chuyên Đại học Vinh - ViKClanha
TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy
P/s: Lần sau post ít ít một, tầm 2-3 bài gì đó ý, chứ post nhiều mệt lắm, từ từ rồi em giải thêm!

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable

e sai câu 6, 8, 14 nhé; xem đáp án ở dưới nha :)
 
Last edited by a moderator:

Shmily.

Học sinh mới
Thành viên
14 Tháng mười 2017
13
6
6
Nghệ An
I. Không thích bài này :3 vì nó khó =)))
1. C
2. D
3. B
4. A
5. B
II.
6. C
7. B
8. B
9. A
10. B
III.
11. A
12. A
13. B
14. A
15. B
16. C
17. D
18. D
19. A
20. D
IV.
21. B
22. B
23. B

24. D
25. C
V.
26. C
27. C
28. B
29. A
30. A
31. C
32. D
33. A
34. B
35. D
VI.
36. A
37. D
38. B
39. A
40. D
41. D
42. A
43. A
44. D
45. B

Hic, dài quá sợ sai nhiều :'(

Không cần lo, sai thì sửa, có sao đâu ^^

Bạn sai câu 16 nhé, bạn xem đáp án ở dưới nhé :)
 

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
Xin lỗi mọi người hôm nay mình đăng bài muộn hơn 1 tiếng Yociexp100
Sau đây là lời giải chi tiết cho đề trước:

TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear /ɪə(r)/ B. dear/ɪə(r)/ C. pear /eə(r)/ D. clear/ɪə(r)/
2. A. punctual/ʌ/ B. rubbish /ʌ/ C. frustrate/ʌ/ D. furious /jʊ/
3. A. theatre /θ/ B. therefore /ð/ C. throughout/θ/ D. thunder/θ/
4. A. influenced /t/ B. terrified /d/ C. averaged /d/ D. accompanied /d/
5. A. hat /æ/ B. dangerous /eɪ/ C. battle /æ/ D. calculate /æ/
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. accurate B. customer C. com‘puter D. exercise
7. A. contaminate B. ‘supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. ‘popular C. financial D. romantic
9. A. environ‘mental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. re‘duce C. sanguine D. intimacy
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
On behalf of: thay mặt
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
“exam” đi với động từ “take”: làm bài kiểm tra
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
- compulsory: bắt buộc
- optional: tự chọn, không bắt buộc
- required: yêu cầu, bắt buộc
- limited: giới hạn

(Sinh viên cũng có cơ hội lựa chọn những môn học tùy ý ở Đại học).(các môn bắt buộc thì họ không có quyền chọn)
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
- habitat: môi trường sống
- habitant: người cư trú
- inhabit (v): ở, sống ở

15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
Have effect on sth: có tác động đến cái gì
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
column of smoke: cột khói
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
Câu điều kiện loại 2: không có thật ở hiện tại

18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
Câu điều kiện loại 3: không có thật ở quá khứ

19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
Meet one’s expectation: đáp ứng được kì vọng của ai
Dùng thì HTĐ vì đây là câu điều kiện loại 1 và thời gian được đưa ra trong lời gián tiếp vẫn chưa qua nên không cần lùi 1 thì.

20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
Câu vẫn còn thiếu động từ chính -> loại A và C
Make sth + adj: làm cho cái gì thế nào


IV. Identify the error in each sentence.
21. We were sacked due to Bill's carelessly schedule, and we all blamed him for that.
A B -> careless C D
Trước danh từ cần 1 tính từ
22. The government suggested that small businesses gave their own ideas on the bill.
A B C D
-> give
Câu giả định: S + suggest + that + S + (should) Vo : gợi ý ai đó nên làm gì

23. Higher vocational education and training that combines teaching of both practical skills and theoretical expertise.
A B -> combines C D
Câu này thiếu động từ chính, không cần mệnh đề quan hệ
24. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
A B C D -> working alone
Trạng từ đứng sau động từ

25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C -> widely D
Trạng từ đứng trước động từ và sau tobe để bổ nghĩa cho động từ
V. Choose the most suitable word for each space.

The University of Oxford, informally called "Oxford University", or simply "Oxford", (26) ______ in the city of Oxford, in England, is (27) ______ oldest university in the English-speaking world. It is also considered as one of the world's leading (28) ______ institutions. The university traces, its roots back to at least the end of the 11th century, (29) ______ the exact date of foundation remains unclear. Academically, Oxford is consistently ranked in the world's top ten universities. The University is also open (30) ______ overseas students, primarily from American universities, who may (31) _____ in study abroad programs during the summer months for more than a century, it has served as the home of the Rhodes Scholarship, (32) ______ brings highly accomplished students from a number of countries to study at Oxford as (33) ______ The University of Oxford is also a place where many talented
leaders from all over the world used to study. Twenty-five British Prime Ministers attended Oxford, including Margaret Thatcher and Tony Blair. At (34) ______ 25 other international leaders have been educated at Oxford, and this number includes King Harald V of Norway and King Abdullah II of Jordan. Bill Clinton is the first American President to attend Oxford. Forty-seven Nobel (35) __ winners have studied or taught at Oxford.
26. a. put b. placed c. located (nằm ở) d. stood
27. a. a b. an c. the (so sánh nhất) d. Ø
28. a. learning b. academic (học viện) c. graduating d. scholar
29. a. although (mặc dù; nối 2 vế trái ngược) b. because c. since d. if
30. a. to (open to sb: mở ra cho ai) b. for c. from d. up
31. a. write b. name c. enroll (+ in: đăng kí) d. require
32. a. that b. where c. whose d. which (đứng sau danh từ chỉ vật và có dấu phảy nên loại được 3 đáp án còn lại)
33. a. postgraduates (nghiên cứu sinh, người đang học sau đại học) b. postgraduated c. postgraduation d. postgraduating
34. a. last b. least (at least: có ít nhất) c. late d. lately
35. a. present b. gift c. medal d. prize (Nobel prize: giải Nobel)
VI. Read the following passage and choose the correct answers.


Fog is a cloud in contact with or just above the surface of land or sea. It can be a major environmental hazard. Fog on highways can cause chain-reaction accidents involving dozens of cars. Delays and shutdowns at airports can cause economic losses to airlines and inconveniences to thousands of travelers. Fog at sea has always been a danger to navigation. Today, with supertankers carrying vast quantities of oil, fog increases the possibility of catastrophic oil spills.
The most common type of fog, radiation fog, forms at night, when moist air near the ground loses warmth through radiation on a clear night. This type of fog often occurs in valleys, such as California's San Joaquin Valley. Another common type, advection fog, results from the movement of warm, wet air over cold ground. The air loses temperature to the ground and condensation sets in. This type of fog often occurs along the California coast and the shores of the Great Lakes. Advection fog also forms when air associated with a warm ocean current blows across the surface of a cold current. The thick fogs of the Grand Banks of Newfoundland, Canada, are largely of this origin; because here the Labrador Current comes in contact with the warm Gulf Stream.
Two other types of fog are somewhat more unusual. Frontal fog occurs when two fronts of different temperatures meet, and rain from the warm front falls into the colder one, saturating the air. Steam fog appears when cold air picks up moisture by moving other warmer water.
36. The first paragraph focuses on which aspect of fog?
A. its dangers (cause chain-reaction accidents; economic losses to airlines; a danger to navigation)
B. its composition C. its beauty D. its causes
37. The. word "catastrophic' is closest in meaning to
A. accidental B. inevitable C. unexpected D. disastrous: thảm họa
38. According to the article, fog that occurs along the California coast is generally …………
A. radiation fog B. advection fog (Line 5, Paragraph 2)
C. frontal fog D. steam fog
39. It can be inferred from the passage that the Labrador Current is ………….
A. cold (L6 -> L9 ; P2) B. weak C. polluted D. warm
40. The author organizes the discussion of the different types of fog according to …………
A. their geographic locations B. their relative density
C. the types of problems they cause D. their relative frequency (tần suất tương đối: the most common -> another common type -> more unusual)
41. The author of the passage is probably an expert in the filed of …………………..
A. physics B. economics C. transportation D. meteorology (khí tượng học)
42. According to the article, fog that forms through radiation process of moist air is generally ....................
A. radiation fog (L1, 2 ; P2)
B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
43. Which is not true of the frontal fog ?
A. It is quite common. (L1; P3 - more unusual)
B. It forms when two fronts of different temperatures meet.
C. The air is soaked.
D. The warm front has rain falling into the colder front.
44. Which of the following is not caused by fog?
A. Tankers' crash B. Pile-up accidents C. Shutdowns at airports D. Temperature losses (dựa vào đoạn 1 để loại trừ 3 đáp án còn lại)
45. Grand Banks of Newfoundland, Canada, is mainly affected by ………………
A. radiation fog B. advection fog (L6, 7, 8 ; P2) C. frontal fog D. steam fog
 

tôi là ai?

Banned
Banned
Thành viên
9 Tháng tám 2017
1,831
1,479
224
Hà Nam
THCS dành cho hs cá biệt
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. com‘puter D. exercise
7. A. contaminate B. ‘supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. ‘popular C. financial D. romantic
9. A. environ‘mental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. re‘duce C. sanguine D. intimacy
cách làm đi

TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy

Sao không làm hết tất luôn đi :)
vì đoạn dưới khó

Bạn sai khá nhiều đấy: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 nhé :)
Lần sau cố gắng làm hết bài nha :)
mình ko thi khối D nên cx ko hk anh mấy
ngữ pháp lm đc
nhưng yếu 2 phân trên á
giờ mình cần có quy tắc trọng âm đơn giản nhát
tóm lại khoảng 8 dòng
đơn giản đến mấy thì cũng không thể trong 8 dòng được đâu bạn à =)
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Chou Chou

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
Sau đây là đề mới nha: @tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @Shmily.

TEST 2
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. measure B. leisure C. ensure D. pleasure
2. A. expression B. division C. decision D. television
3. A. advance B. advent C. advice D. adjustment
4. A. showered B. linked C. concerned D. belonged
5. A. fever B. example C. ignore D. ink
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. associate B. introductory C. continental D. revolutionary
7. A. career B. descent C. cement D. hustle
8. A. demand B. copper C. national D. novelist
9. A. affect B. effect C. defeat D. decent
10. A. establish B. impossible C. manufacture D. perversity
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. When it was built, the Great Pyramid was 147 meters high on a ______ of 230 meters square.
A. basic B. base C. basin D. basement
12. You and I went there together, ______?
A. didn't you B. did you C. did we D. didn't we
13. I invited Tim and Andy to go on a trip with me, but __________ of them was able to go.
A. both B. either C. none D. neither
14. The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. The students which won the poetry contest are happy.
C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.
15. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold
16. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that
17. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
18. He is very capable________ learning and understanding things.
A. with B. of C. at D. about
19. If she _______ the train last night, she here now.
A. took / were B. were taking / is
C. had taken / would have been D. had taken / would be
20. Most universities _______ students who want to attend the university to pass three A-Levels.
A. receive B. tell C. require D. ask
IV. Identify the error in each sentence.
21. I invited 20 people to my party, some of them are my former classmates.
A B C D
22. Although its height, Mount Whitney, one of the north America’s highest mountains, is popular with hikers.
A B C D
23. Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A B C D
24. Only a few films show at the Gray Theater are suitable for children.
A B C D
25. In 1960 John F. Kennedy became the youngest man ever to elect president.
A B C D
V. Rewrite these sentences.
26. They believed that he was in town last night.
-> He __________________________________________________
27. His sister is living in London and his cousin is, too.
-> Not only _______________________________________________
28. They had no intention of travelling around the world.
-> They didn’t intend ______________________________________
29. The chair is an antique. Sally inherited it from her grandmother.
-> The chair ______________________________________________
30. Without the rain, I wouldn’t have been late for school.
-> If it _____________________________________________
 
  • Like
Reactions: tôi là ai?

tôi là ai?

Banned
Banned
Thành viên
9 Tháng tám 2017
1,831
1,479
224
Hà Nam
THCS dành cho hs cá biệt
@Nghĩa bá đạo ]@tôi là ai?[/USER] @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @Shmily.

TEST 2
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. measure B. leisure C. ensure D. pleasure
2. A. expression B. division C. decision D. television
3. A. advance B. advent C. advice D. adjustment
4. A. showered B. linked C. concerned D. belonged
5. A. fever B. example C. ignore D. ink
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. associate B. introductory C. continental D. revolutionary
7. A. career B. descent C. cement D. hustle
8. A. demand B. copper C. national D. novelist
9. A. affect B. effect C. defeat D. decent
10. A. establish B. impossible C. manufacture D. perversity
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. When it was built, the Great Pyramid was 147 meters high on a ______ of 230 meters square.
A. basic B. base C. basin D. basement
12. You and I went there together, ______?
A. didn't you B. did you C. did we D. didn't we
13. I invited Tim and Andy to go on a trip with me, but __________ of them was able to go.
A. both B. either C. none D. neither
14. The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.
15. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold
16. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that
17. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
18. He is very capable________ learning and understanding things.
A. with B. of C. at D. about
19. If she _______ the train last night, she here now.
A. took / were B. were taking / is
C. had taken / would have been D. had taken / would be
20. Most universities _______ students who want to attend the university to pass three A-Levels.
A. receive B. tell C. require D. ask
IV. Identify the error in each sentence.
21. I invited 20 people to my party, some of them are my former classmates.
A B C D
22. Although its height, Mount Whitney, one of the north America’s highest mountains, is popular with hikers.
A B C D
23. Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A B C D
24. Only a few films show at the Gray Theater are suitable for children.
A B C D
25. In 1960 John F. Kennedy became the youngest man ever to elect president.
A B C D
V. Rewrite these sentences.
26. They believed that he was in town last night.
-> He
27. His sister is living in London and his cousin is, too.
-> Not only
28. They had no intention of travelling around the world.
-> They didn’t intend ______________________________________
29. The chair is an antique. Sally inherited it from her grandmother.
-> The chair ______________________________________________
30. Without the rain, I wouldn’t have been late for school.
-> If it _____________________________________________
Sao ko làm bài cuối đi nè :)
 
  • Like
Reactions: Chou Chou

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
KEY:
TEST 2
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. measure /ʒ/ B. leisure /ʒ/ C. ensure /ʃ/ D. pleasure /ʒ/
2. A. expression /ʃ/ B. division /ʒ/ C. decision /ʒ/ D. television /ʒ/
3. A. advance /əd/ B. advent /æd/ C. advice /əd/ D. adjustment /əd/
4. A. showered /d/ B. linked /t/ C. concerned /d/ D. belonged /d/
5. A. fever /iː/ B. example /ɪ/ C. ignore /ɪ/ D. ink /ɪ/
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. a‘ssociate B. introductory C. continental D. revolutionary
7. A. career B. descent C. cement D. ‘hustle
8. A. de‘mand B. copper C. national D. novelist
9. A. affect B. effect C. defeat D. ‘decent
10. A. establish B. impossible C. manu‘facture D. perversity
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. When it was built, the Great Pyramid was 147 meters high on a ______ of 230 meters square.
A. basic B. base C. basin D. basement
a base of sth: nền tảng của cái gì đó
12. You and I went there together, ______?
A. didn't you B. did you C. did we D. didn't we
câu hỏi đuôi với động từ thường ở thì quá khứ

13. I invited Tim and Andy to go on a trip with me, but __________ of them was able to go.
A. both B. either C. none D. neither
- neither of sb: không ai (dùngcho 2 người)
- none of sb: không ai (dùng cho 3 người trở lên)

14. The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. The students which won the poetry contest are happy.
C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.
mệnh đề quan hệ
15. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold
hold - held - held: tổ chức
16. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that
Mệnh đề quan hệ: N (nơi chốn) + WHERE + S + V / N (nơi chốn) + WHICH + V / N (nơi chốn) + giới từ (in/ on/ at/...) + WHICH + S + V
17. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
- alternative: thay thế
- expensive: đắt đỏ
- cheap: rẻ
- limited: hạn chế

18. He is very capable________ learning and understanding things.
A. with B. of C. at D. about
be capable of V-ing: có khả năng làm gì
19. If she _______ the train last night, she here now.
A. took / were B. were taking / is
C. had taken / would have been D. had taken / would be
câu điều kiện hỗn hợp 2 và 3

20. Most universities _______ students who want to attend the university to pass three A-Levels.
A. receive B. tell C. require D. ask
- require: yêu cầu
- receive: nhận
- tell: kể
- ask: hỏi
IV. Identify the error in each sentence.

21. I invited 20 people to my party, some of them are my former classmates.
A B C -> of whom D
mệnh đề quan hệ
22. Although its height, Mount Whitney, one of the north America’s highest mountains, is popular with hikers.
A -> In spite of/ Despite B C D
in spite of/ despite + N/ N.P: mặc dù = although + S + V
23. Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A B C D -> living
phân từ hiện tại

24. Only a few films show at the Gray Theater are suitable for children.
A B -> shown C D
phân từ quá khứ
25. In 1960 John F. Kennedy became the youngest man ever to elect president.
A B C D -> to be elected
bị động
V. Rewrite these sentences.

26. They believed that he was in town last night.
-> He was believed to be in town last night.
Câu bị động đặc biệt:
upload_2018-3-21_1-26-22.png

27. His sister is living in London and his cousin is, too.
-> Not only his sister but also his cousin is living in London.
Câu đảo ngữ với Not only... but also:
- Not only + trợ động từ / be + S + V/adj/adv + ... + but + S + also + O
-Khi hai chủ ngữ được nối với nhau bởi not only... but also thì động từ được chia theo chủ ngữ đứng gần động từ

28. They had no intention of travelling around the world.
-> They didn’t intend to travel around the world.
Intend to-V: có ý định làm gì

29. The chair is an antique. Sally inherited it from her grandmother.
-> The chair which Sally inherited from her grandmother is an antique.
Mệnh đề quan hệ

30. Without the rain, I wouldn’t have been late for school.
-> If it hadn’t been for the rain, I wouldn’t have been late for school.
Câu điều kiện loại 3
 

Minh Nhí

Mod Tiếng Anh (Nghỉ phép)|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,361
6,060
801
TEST 3

III. Choose the best answer of the four choices to complete each of the following sentences.
6. EMS stand for ____.
A. Electronic Mail Service B. Express Mail Service
C. Economic Mail Service D. Environment management Service
7. We offer a very ____________ rate for parcels of under 2 kg.
A. compete B. competition C. competitive D. competitor
8. Water power provides energy without______________
A. pollute B. pollution C. polluted D. pollutes
9. The boy __________I borrowed this pen lives next to my door.
A. from that B. whom C. whose D. from whom
10. Most of our energy comes from ______________fuels.
A. natural B. fossil C. different D. artificial
11. She has one of the biggest _________ of stamps in Britain.
A. collection B. collective C. collector D. collections
12. The singer was ____________ on the piano by her sister.
A. performed B. played C. helped D. accompanied
13. Your name is Thomas, ____________?
A. isn’t it B. aren’t you C. is it D. are you
14. Not only John but also his two brothers ____ football as their recreation every weekend.
A. play B. Plays C. were playing D. has played
15. _____________ gave me that picture book.
A. Mary B. It was Mary C. It was Mary whom D. It was Mary whose
16. It is the library ____.
A. that I often borrow books B. that I often borrow books from
C. where I often borrow books from D. from that I often borrow books
17. Each country sends its best athletes ____ participation expresses the friendship and solidarity.
A. who B. Which C. That D. whose
18. The fence _______ my house was made of wood.
A. to surround B. which surrounds C. surrounded D. which surrounding
19. The astronauts were able to send the information back to the Earth.
A. spacemen B. space stations C. Spaceships D. space shots
20. _______from many countries competed in the Olympic Games.
A. Spectators B. Athletes C. Audience D. Viewers
 

tôi là ai?

Banned
Banned
Thành viên
9 Tháng tám 2017
1,831
1,479
224
Hà Nam
THCS dành cho hs cá biệt
TEST 3

III. Choose the best answer of the four choices to complete each of the following sentences.
6. EMS stand for ____.
A. Electronic Mail Service B. Express Mail Service
C. Economic Mail Service D. Environment management Service
7. We offer a very ____________ rate for parcels of under 2 kg.
A. compete B. competition C. competitive D. competitor
8. Water power provides energy without______________
A. pollute B. pollution C. polluted D. pollutes
9. The boy __________I borrowed this pen lives next to my door.
A. from that B. whom C. whose D. from whom
10. Most of our energy comes from ______________fuels.
A. natural B. fossil C. different D. artificial
11. She has one of the biggest _________ of stamps in Britain.
A. collection B. collective C. collector D. collections
12. The singer was ____________ on the piano by her sister.
A. performed B. played C. helped D. accompanied

13. Your name is Thomas, ____________?
A. isn’t it B. aren’t you C. is it D. are you
14. Not only John but also his two brothers ____ football as their recreation every weekend.
A. play B. Plays C. were playing D. has played
15. _____________ gave me that picture book.
A. Mary B. It was Mary C. It was Mary whom D. It was Mary whose

16. It is the library ____.
A. that I often borrow books B. that I often borrow books from
C. where I often borrow books from D. from that I often borrow books
17. Each country sends its best athletes ____ participation expresses the friendship and solidarity.
A. who B. Which C. That D. whose
18. The fence _______ my house was made of wood.
A. to surround B. which surrounds C. surrounded D. which surrounding
19. The astronauts were able to send the information back to the Earth.
A. spacemen B. space stations C. Spaceships D. space shots

20. _______from many countries competed in the Olympic Games.
A. Spectators B. Athletes C. Audience D. Viewers

Bạn xem lại các câu 9, 11, 12, 13, 15, 17, 18, 19 nhé :)
 
  • Like
Reactions: Chou Chou

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
KEY FOR TEST 3

III. Choose the best answer of the four choices to complete each of the following sentences.
6. EMS stand for ____.
A. Electronic Mail Service B. Express Mail Service
C. Economic Mail Service D. Environment management Service
EMS là loại dịch vụ nhận gửi, vận chuyển và phát các loại thư, tài liệu, vật phẩm hàng hoá (bưu gửi) theo chỉ tiêu thời gian được Tổng Công ty Bưu chính – Viễn thông Việt Nam công bố trước.
7. We offer a very ____________ rate for parcels of under 2 kg.
A. compete B. competition C. competitive D. competitor
competitive rate: mức giá cạnh tranh
8. Water power provides energy without______________
A. pollute B. pollution C. polluted D. pollutes
Sau giới từ thường là danh từ hoặc V-ing
9. The boy __________I borrowed this pen lives next to my door.
A. from that B. whom C. whose D. from whom
Mệnh đề quan hệ: GIỚI TỪ + whom/ which + S + V

10. Most of our energy comes from ______________fuels.
A. natural B. fossil C. different D. artificial
fossil fuel: nhiên liệu hóa thạch
11. She has one of the biggest _________ of stamps in Britain.
A. collection B. collective C. collector D. collections
one of + N(số nhiều) => loại A, B, C
vị trí này cần dnah từ chỉ sự vật

12. The singer was ____________ on the piano by her sister.
A. performed B. played C. helped D. accompanied
be accompanied on the piano: được đệm nhạc piano

13. Your name is Thomas, ____________?
A. isn’t it B. aren’t you C. is it D. are you
câu hỏi đuôi
14. Not only John but also his two brothers ____ football as their recreation every weekend.
A. play B. Plays C. were playing D. has played
Not only + N1 + but also + N2 + V (chia theo N2)
15. _____________ gave me that picture book.
A. Mary B. It was Mary C. It was Mary whom D. It was Mary whose
đây là 1 câu đơn bình thường
Đáp án C, D chắc chắn loại
Đáp án B phải là "It was Mary who/ that" mới đúng

16. It is the library ____.
A. that I often borrow books B. that I often borrow books from
C. where I often borrow books from D. from that I often borrow books
Loại A vì borrow sth from somewhere
Loại C vì trong câu chẻ không dùng WHERE
không chọn D vì trong MĐQH, GIỚI TỪ chỉ cộng với WHICH/ WHOM

17. Each country sends its best athletes ____ participation expresses the friendship and solidarity.
A. who B. Which C. That D. whose
MĐQH: "participation" là của "athletes" -> dùng đại từ quan hệ chỉ sự sở hữu WHOSE
18. The fence _______ my house was made of wood.
A. to surround B. which surrounds C. surrounded D. which surrounding
MĐQH: đã có động từ chính là "was" nên cần 1 MĐQH hoặc participle (trường hợp này là chủ động nên có thể dùng present participle)
19. The astronauts were able to send the information back to the Earth.
A. spacemen B. space stations C. Spaceships D. space shots
astronauts = spacemen: nhà du hành vũ trụ
20. _______from many countries competed in the Olympic Games.
A. Spectators B. Athletes C. Audience D. Viewers
Athlete: vận động viên
 

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
@tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @phuongthao1910@gmail.com @Shmily.
TEST 4
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. rough B. sum C. utter D. union
2. A. noon B. tool C. blood D. spoon
3. A. chemist B. chicken C. church D. century
4. A. thought B. tough C. taught D. bought
5. A. pleasure B. heat C. meat D. feed
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. develop B. adjective C. generous D. popular
7. A. beautiful B. important C. delicious D. exciting
8. A. element B. regular C. believing D. policy
9. A. punctual B. tolerant C. utterance D. occurrence
10. A. expensive B. sensitive C. negative D. sociable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. As she didn’t understand his question she merely gave him a .................... look.
A. blank B. clear C. simple D. useless
12. We hope that the students themselves will enjoy taking ................ in the projects.
A. place B. part C. notice D. advantage
13. The Ponagar Cham Towers are located on Cu Lao Marble Hill, 2 km north of Nha Trang.
A. lain B. built C. sited D. detected
14. Robert always hated ______ by other children.
A. teasing B. having teased C. to be teased D. being teased
15. We'll need more staff _______ we start the new project.
A. unless B. whether C. in case D. or
16. An _______ is a student at a university or college who is studying for his or her first degree.
A. undergraduate B. application C. insurance D. exam
17. It is _______ education that can make life of people in developing countries less miserable.
A. a B. an C. the D. Ø
18. If I _______ it was a formal party, I wouldn't have gone wearing jeans and a jumper.
A. knew B. had known C. had been knowing D. could know
19. ______ perhaps the most awe inspiring among the great structures of the world.
A. The Great Wall of China B. The Great Wall of China is
C. That The Great Wall of China is D. The Great Wall of China which is
20. Scarcely had the man left when the bomb exploded.
A. The bomb had exploded before the man left.
B. No sooner had the man left than the bomb exploded.
C. The man left and had the bomb exploded.
D. The bomb went off because of the man
IV. Rewrite these sentences.
21. I would have lent you some money if I had known you were broke.
=> Had I ..............................................................................................
22. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
=> In spite of .......................................................................................
23. Since the farmers used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drink polluted water. (Use perfect participle)
=> .......................................................................................................
24. The Japanese Bridge that was built in the early 1600s became a main tourist attraction in Hoi An. (Use past participle)
=> ...........................................................................................................
25. They have acted irresponsibly towards the environment. They were criticised for that. (Combine the sentence. Use perfect gerunds)
=> .............................................................................................................
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. The final thing ...................... (remember) is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.
27. A: You look so happy! What’s up?
B: I .................... (receive) an offer for a summer intership in Japan.
28. The young woman ...................... (talk) with the principal is our new teacher.
29. ...................... (read) the instructions carefully, he started to install the application.
30. He admitted ....................... (forget) to turn off the electric cooker.
 

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
KEY FOR TEST 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. rough /ʌ/ B. sum /ʌ/ C. utter /ʌ/ D. union /juː/
2. A. noon /uː/ B. tool /uː/ C. blood /ʌ/ D. spoon /uː/
3. A. chemist /k/ B. chicken /tʃ/ C. church /tʃ/ D. century /tʃ/
4. A. thought /ɔː/ B. tough /ʌ/ C. taught /ɔː/ D. bought /ɔː/
5. A. pleasure /e/ B. heat /iː/ C. meat /iː/ D. feed /iː/
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. de‘velop B. adjective C. generous D. popular
7. A. ‘beautiful B. important C. delicious D. exciting
8. A. element B. regular C. be‘lieving D. policy
9. A. punctual B. tolerant C. utterance D. o‘ccurrence
10. A. ex‘pensive B. sensitive C. negative D. sociable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. As she didn’t understand his question she merely gave him a .................... look.
A. blank B. clear C. simple D. useless
give sb a blank look: nhìn ai đờ đẫn, trống rỗng
12. We hope that the students themselves will enjoy taking ................ in the projects.
A. place B. part C. notice D. advantage
take part in: tham gia
13. The Ponagar Cham Towers are located on Cu Lao Marble Hill, 2 km north of Nha Trang.
A. lain B. built C. sited D. detected
site (v): to build or place something in a particular position: xây ở, đặt, để
14. Robert always hated ______ by other children.
A. teasing B. having teased C. to be teased D. being teased
bị động với động từ “hate”: hate being P.P: ghét bị thế nào/ làm gì

15. We'll need more staff _______ we start the new project.
A. unless B. whether C. in case D. or
in case: trong trường hợp
16. An _______ is a student at a university or college who is studying for his or her first degree.
A. undergraduate B. application C. insurance D. exam
undergraduate: sinh viên chưa tốt nghiệp
17. It is _______ education that can make life of people in developing countries less miserable.
A. a B. an C. the D. Ø
“education” không phải danh từ đếm được -> loại A, B
Nó cũng không phải là 1 danh từ xác định -> loại C

18. If I _______ it was a formal party, I wouldn't have gone wearing jeans and a jumper.
A. knew B. had known C. had been knowing D. could know
câu điều kiện loại 3
19. ______ perhaps the most awe inspiring among the great structures of the world.
A. The Great Wall of China B. The Great Wall of China is
C. That The Great Wall of China is D. The Great Wall of China which is
câu đang cần chủ ngữ và động từ chính
20. Scarcely had the man left when the bomb exploded.
A. The bomb had exploded before the man left.
B. No sooner had the man left than the bomb exploded.
C. The man left and had the bomb exploded.
D. The bomb went off because of the man
Đảo ngữ với “Scarcely/ Hardly…when…” và “No sooner…than…”: diễn tả 1 hành động xảy ra ngay sau hành động trước
- Scarcely/ hardly + had + S + P.P + WHEN + S + V(QKĐ)
- No sooner + had + S + P.P + THAN + S + V(QKĐ)
IV. Rewrite these sentences.

21. I would have lent you some money if I had known you were broke.
=> Had I known you were broke, I would have lent you some money
Đảo ngữ câu điều kiện loại 3

22. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
=> In spite of his broken leg, he managed to get out of the car.
In spite of/ Despite + N, S + V = Although + clause, S + V

23. Since the farmers used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drink polluted water. (Use perfect participle)
=> Having used too much chemical fertilizer on their farm, the farmers now have drink polluted water.
24. The Japanese Bridge that was built in the early 1600s became a main tourist attraction in Hoi An. (Use past participle)
=> The Japnanese Bridge built in the early 1600s became a main tourist attraction in Hoi An
Sr, lúc đầu câu này cho đề sai: phải là Use past participle
25. They have acted irresponsibly towards the environment. They were criticised for that. (Combine the sentence. Use perfect gerunds)
=> They were criticised for having acted irresponsibly towards the environment.
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.

26. The final thing .........to remember......... (remember) is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.
27. A: You look so happy! What’s up?
B: I .........have received........... (receive) an offer for a summer intership in Japan.
28. The young woman .........talking............. (talk) with the principal is our new teacher.
29. .............Having read......... (read) the instructions carefully, he started to install the application.
30. He admitted .........forgetting.............. (forget) to turn off the electric cooker.

@Phạm Liên @tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo)
 

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
Hi guys :D
@tôi là ai? @phuongthao1910@gmail.com @Shmily Karry's @lâm chấn phong @Phạm Liên @Quang Tung @Phaly


TEST 5
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. parents B. brothers C. weekends D. Feelings
2. A. laughed B. washed C. helped D. weighed
3. A. afterwards B. advise C. agree D. allow
4. A myth B. tenth C. both D. with
5. A. whole B. whoose C. whoop D. white
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. govern B. cover C. perform D. father
7. A. national B. cutural C. musician D. popular
8. A. amazing B. following C. covering D. finishing
9. A. ambitious B. occurrence C. chocolate D. position
10. A. education B. community C. development D. unbreakable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. In most _______ developed countries, up to 50% of _______ population enters higher education at some time in their lives.
A. Ø / the B. the / a C. Ø / Ø D. the / Ø
12. _______ if a war happened?
A. What you would do B. What would you do
C. What will you do D. What will you do
13. Mr. Pike provided us with an _______ guide to the full-time and part-time programs on offer to a range of candidates drawn from schools and colleges.
A. inform B. informative C. informed D. information
14. If my client _______ me her fax number, I _______ to post a letter to her.
A. gave/ will not have B. will give / do not have
C. had given / wouldn't have had D. had given / will not have had
15. Neither I nor she_______ seen the film before.
A. were B. has C. was D. have
16. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
17. Portland, Maine, is________ the poet Henry Wadsworth Longfellow spent his early years.
A. where B. it where C. where is D. which is where
18. The old man said he________ in this village for over 70 years.
A. has been living B. was living C. is living D. had been living
19. It was ____________ that I knew she was your mother.
A. your introduction B. until your introduction
C. not until you introduced her D. until you introduced
20. Having missed too many lessons ________________________________.
A. he wasn’t allowed to take the final test B. he wasn’t allowed taking the final test
C. they didn’t let him take the final test D. he wasn’t able to allow taking the final test
IV. Identify the error in each sentence.
21. It was nice to see all his family, all of who I have met before.
A B C D
22. British people are very interested in watching and take part in sports.
A B C D
23. Higher education is very importance to national economies, and it is also a source of trained and educated personnel for the whole country.
A B C D
24. To raise livestock successful, farmers must select cattle for breeding and apply a dietary regimen
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. A: You look tired!
B: I ............................. (search) for information about higher education all morning.
27. The Taj Mahal complex, ....................... (recognise) as a World Heritage Site in 1983, includes the tomb,the mosque, the guest house, and the main gate.
28. He could not recall ........................ (see) the traffic accident.
29. The first book ........................... (read) on my summer reading list is “War and Peace”.
30. He admitted .......................... (forget) to turn off the electric cooker.
VI. Write these sentences, using subordinate provided
31. Peter: “Would you like to go to the party with me, Mary?” (invited)
=>
32. “Don’t forget to take your medicine regularly,” Quan’s father said. (reminded)
=>
33. We cut down many forests. The Earth becomes hot. (combine 2 sentences)
=>
34. We didn’t go on holiday because we did not have enough money. (conditional sentence)
=>
35. No smoking /allow/ in this compartment,/ it ? (use the words given to build sentence)
=>
 

Thuykieu0703

Học sinh mới
Thành viên
24 Tháng tư 2018
8
7
6
21
Hà Nam
Lý nhân
Xin chào mọi người,
Để chuẩn bị tốt cho bài kiểm tra học kì 2 của môn Tiếng Anh, box Ngoại Ngữ đã lập ra topic ôn thi Học kì 2 (từ lớp 7 - 12)
Topic này danh cho teen 2k1 nha :)
  • Về phần ngữ pháp, chắc chắn trên lớp các thầy cô của các bạn đã giảng kĩ rồi nên mình sẽ không đăng lí thuyết nữa
  • Về phần bài tập, mình và anh @Minh Nhí sẽ thay phiên nhau đăng 1 đề vào thứ 4 và thứ 7 hàng tuần (20h); các bạn sẽ tự làm bài tập đó rồi mình và anh Nhí sẽ đăng đáp án (kèm lời giải chi tiết) để các bạn theo dõi.
OK, bắt đầu luôn nha :)
Các bạn có thể tag thêm bạn của mình vào để làm bài nhé :)
@tôi là ai? @phuongthao1910@gmail.com

TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable

IV. Identify the error in each sentence.
21. We were sacked due to Bill's carelessly schedule, and we all blamed him for that.
A B C D
22. The government suggested that small businesses gave their own ideas on the bill.
A B C D
23. Higher vocational education and training that combines teaching of both practical skills and theoretical expertise.
A B C D
24. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Choose the most suitable word for each space.
The University of Oxford, informally called "Oxford University", or simply "Oxford", (26) ______ in the city of Oxford, in England, is (27) ______ oldest university in the English-speaking world. It is also considered as one of the world's leading (28) ______ institutions. The university traces, its roots back to at least the end of the 11th century, (29) ______ the exact date of foundation remains unclear. Academically, Oxford is consistently ranked in the world's top ten universities. The University is also open (30) ______ overseas students, primarily from American universities, who may (31) _____ in study abroad programs during the summer months for more than a century, it has served as the home of the Rhodes Scholarship, (32) ______ brings highly accomplished students from a number of countries to study at Oxford as (33) ______ The University of Oxford is also a place where many talented
leaders from all over the world used to study. Twenty-five British Prime Ministers attended Oxford, including Margaret Thatcher and Tony Blair. At (34) ______ 25 other international leaders have been educated at Oxford, and this number includes King Harald V of Norway and King Abdullah II of Jordan. Bill Clinton is the first American President to attend Oxford. Forty-seven Nobel (35) __ winners have studied or taught at Oxford.
26. a. put b. placed c. located d. stood
27. a. a b. an c. the d. Ø
28. a. learning b. academic c. graduating d. scholar
29. a. although b. because c. since d. if
30. a. to b. for c. from d. up
31. a. write b. name c. enroll d. require
32. a. that b. where c. whose d. which
33. a. postgraduates b. postgraduated c. postgraduation d. postgraduating
34. a. last b. least c. late d. lately
35. a. present b. gift c. medal d. prize
VI. Read the following passage and choose the correct answers.


Fog is a cloud in contact with or just above the surface of land or sea. It can be a major environmental hazard. Fog on highways can cause chain-reaction accidents involving dozens of cars. Delays and shutdowns at airports can cause economic losses to airlines and inconveniences to thousands of travelers. Fog at sea has always been a danger to navigation. Today, with supertankers carrying vast quantities of oil, fog increases the possibility of catastrophic oil spills.
The most common type of fog, radiation fog, forms at night, when moist air near the ground loses warmth through radiation on a clear night. This type of fog often occurs in valleys, such as California's San Joaquin Valley. Another common type, advection fog, results from the movement of warm, wet air over cold ground. The air loses temperature to the ground and condensation sets in. This type of fog often occurs along the California coast and the shores of the Great Lakes. Advection fog also forms when air associated with a warm ocean current blows across the surface of a cold current. The thick fogs of the Grand Banks of Newfoundland, Canada, are largely of this origin; because here the Labrador Current comes in contact with the warm Gulf Stream.
Two other types of fog are somewhat more unusual. Frontal fog occurs when two fronts of different temperatures meet, and rain from the warm front falls into the colder one, saturating the air. Steam fog appears when cold air picks up moisture by moving other warmer water.
36. The first paragraph focuses on which aspect of fog?
A. its dangers B. its composition C. its beauty D. its causes
37. The. word "catastrophic' is closest in meaning to
A. accidental B. inevitable C. unexpected D. disastrous
38. According to the article, fog that occurs along the California coast is generally …………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
39. It can be inferred from the passage that the Labrador Current is ………….
A. cold B. weak C. polluted D. warm
40. The author organizes the discussion of the different types of fog according to …………
A. their geographic locations B. their relative density
C. the types of problems they cause D. their relative frequency
41. The author of the passage is probably an expert in the filed of …………………..
A. physics B. economics C. transportation
D. meteorology
42. According to the article, fog that forms through radiation process of moist air is generally ....................
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
43. Which is not true of the frontal fog ?
A. It is quite common. B. It forms when two fronts of different temperatures meet.
C. The air is soaked. D. The warm front has rain falling into the colder front.
44. Which of the following is not caused by fog?
A. Tankers' crash B. Pile-up accidents C. Shutdowns at airports D. Temperature losses
45. Grand Banks of Newfoundland, Canada, is mainly affected by ………………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
Sau đây là đề mới nha: @tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @Shmily.

TEST 2
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. measure B. leisure C. ensure D. pleasure
2. A. expression B. division C. decision D. television
3. A. advance B. advent C. advice D. adjustment
4. A. showered B. linked C. concerned D. belonged
5. A. fever B. example C. ignore D. ink
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. associate B. introductory C. continental D. revolutionary
7. A. career B. descent C. cement D. hustle
8. A. demand B. copper C. national D. novelist
9. A. affect B. effect C. defeat D. decent
10. A. establish B. impossible C. manufacture D. perversity
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. When it was built, the Great Pyramid was 147 meters high on a ______ of 230 meters square.
A. basic B. base C. basin D. basement
12. You and I went there together, ______?
A. didn't you B. did you C. did we D. didn't we
13. I invited Tim and Andy to go on a trip with me, but __________ of them was able to go.
A. both B. either C. none D. neither
14. The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. The students which won the poetry contest are happy.
C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.
15. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold
16. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that
17. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
18. He is very capable________ learning and understanding things.
A. with B. of C. at D. about
19. If she _______ the train last night, she here now.
A. took / were B. were taking / is
C. had taken / would have been D. had taken / would be
20. Most universities _______ students who want to attend the university to pass three A-Levels.
A. receive B. tell C. require D. ask
IV. Identify the error in each sentence.

21. I invited 20 people to my party, some of them are my former classmates.
A B C D
22. Although its height, Mount Whitney, one of the north America’s highest mountains, is popular with hikers.
A B C D
23. Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A B C D
24. Only a few films show at the Gray Theater are suitable for children.
A B C D
25. In 1960 John F. Kennedy became the youngest man ever to elect president.
A B C D
V. Rewrite these sentences.

26. They believed that he was in town last night.
-> He _was believed to be in town last night_________________________________________________
27. His sister is living in London and his cousin is, too.
-> Not only _his sister but also his causin is living in london______________________________________________
28. They had no intention of travelling around the world.
-> They didn’t intend to travell around the world______________________________________
29. The chair is an antique. Sally inherited it from her grandmother.
-> The chair which Sally inheritated from her grandmother is an antique____________________________________________
30. Without the rain, I wouldn’t have been late for school.
-> If it _hadn't been the rain, i wouldn't have been late for school____________________________________________
@tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @phuongthao1910@gmail.com @Shmily.
TEST 4
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. rough B. sum C. utter D. union
2. A. noon B. tool C. blood D. spoon
3. A. chemist B. chicken C. church D. century
4. A. thought B. tough C. taught D. bought
5. A. pleasure B. heat C. meat D. feed
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. develop B. adjective C. generous D. popular
7. A. beautiful B. important C. delicious D. exciting
8. A. element B. regular C. believing D. policy
9. A. punctual B. tolerant C. utterance D. occurrence
10. A. expensive B. sensitive C. negative D. sociable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. As she didn’t understand his question she merely gave him a .................... look.
A. blank B. clear C. simple D. useless
12. We hope that the students themselves will enjoy taking ................ in the projects.
A. place B. part C. notice D. advantage
13. The Ponagar Cham Towers are located on Cu Lao Marble Hill, 2 km north of Nha Trang.
A. lain B. built C. sited D. detected
14. Robert always hated ______ by other children.
A. teasing B. having teased C. to be teased D. being teased
15. We'll need more staff _______ we start the new project.
A. unless B. whether C. in case D. or
16. An _______ is a student at a university or college who is studying for his or her first degree.
A. undergraduate B. application C. insurance D. exam
17. It is _______ education that can make life of people in developing countries less miserable.
A. a B. an C. the D. Ø
18. If I _______ it was a formal party, I wouldn't have gone wearing jeans and a jumper.
A. knew B. had known C. had been knowing D. could know
19. ______ perhaps the most awe-inspiring among the great structures of the world.
A. The Great Wall of China B. The Great Wall of China is
C. That The Great Wall of China is D. The Great Wall of China which is
20. Scarcely had the man left when the bomb exploded.
A. The bomb had exploded before the man left.
B. No sooner had the man left than the bomb exploded.
C. The man left and had the bomb exploded.
D. The bomb went off because of the man
IV. Rewrite these sentences.
21. I would have lent you some money if I had known you were broke.
=> Had I .known you were broke I would have lent you some money.............................................................................................
22. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
=> In spite of ..the fact that his leg was broken, he managed to get out of the car.....................................................................................
23. Since the farmers used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drink polluted water. (Use perfect participle)
=> ..having used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drunk olluted water.....................................................................................................
24. The Japanese Bridge that was built in the early 1600s became a main tourist attraction in Hoi An. (Use past participle)
=> the Japanese bridge built in the early 1600s became a main tourist attaction in Hoi an ...........................................................................................................
25. They have acted irresponsibly towards the environment. They were criticised for that. (Combine the sentence. Use perfect gerunds)
=> having acted irresponsibly towards the environment, they were criticized for that.............................................................................................................
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. The final thing ..........to remember............ (remember) is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.
27. A: You look so happy! What’s up?
B: I ..............have received...... (receive) an offer for a summer intership in Japan.
28. The young woman .......talking............... (talk) with the principal is our new teacher.
29. .................having read..... (read) the instructions carefully, he started to install the application.
30. He admitted ..having forgotten..................... (forget) to turn off the electric cooker.
.....
TEST 1
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. hear B. dear C. pear D. clear
2. A. punctual B. rubbish C. frustrate D. furious
3. A. theatre B. therefore C. throughout D. thunder
4. A. influenced B. terrified C. averaged D. accompanied
5. A. hat B. dangerous C. battle D. calculate
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. accurate B. customer C. computer D. exercise
7. A. contaminate B. supervisor C. investigate D. convenient
8. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
9. A. environmental B. personality C. representative D. technological
10. A. suffer B. reduce C. sanguine D. intimacy
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.
A. on / of B. in / for C. with / at D. for / at
12. The A-level (short for Advanced Level) is a General Certificate of Education set of exams _______ in the U.K.
A. taken B. spent C. met D. indicated
13. Students also have the opportunity to choose from a wide range of _______ courses in the university.
A. compulsory B. optional C. required D. limited
14. The panda's natural ______ is the bamboo forest.
A. habitat B. habitant C. inhabit D. inhabiting
15. I think that the global warming is going to have terrible _____ on life in the world.
A. consequences B. effects C. causes D. results
16. In industrial cities, ______of smoke are the popular sight.
A. column B. pillars C. stacks D. tubes
17. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.
A. am / will take B. was / have taken
C. had been / will have taken D. were / would take
18. Without your recommendation, we _______ any success last year.
A. had not got B. did not get
C. will not have got D. would not have got
19. Carrie said she will join the company if the starting salary _______ her expectations.
A. meets B. met C. has met D. had met
20. Not being completely fluent in the language _______.
A. to make daily chores such as shopping and eating out pretty uncomfortable
B. makes daily chores to go shopping and eat out pretty uncomfortable
C. making daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable
D. makes daily chores like shopping and eating out pretty uncomfortable

IV. Identify the error in each sentence.
21. We were sacked due to Bill's carelessly schedule, and we all blamed him for that.
A B C D
22. The government suggested that small businesses gave their own ideas on the bill.
A B C D
23. Higher vocational education and training that combines teaching of both practical skills and theoretical expertise.
A B C D
24. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Choose the most suitable word for each space.
The University of Oxford, informally called "Oxford University", or simply "Oxford", (26) ______ in the city of Oxford, in England, is (27) ______ oldest university in the English-speaking world. It is also considered as one of the world's leading (28) ______ institutions. The university traces, its roots back to at least the end of the 11th century, (29) ______ the exact date of foundation remains unclear. Academically, Oxford is consistently ranked in the world's top ten universities. The University is also open (30) ______ overseas students, primarily from American universities, who may (31) _____ in study abroad programs during the summer months for more than a century, it has served as the home of the Rhodes Scholarship, (32) ______ brings highly accomplished students from a number of countries to study at Oxford as (33) ______ The University of Oxford is also a place where many talented
leaders from all over the world used to study. Twenty-five British Prime Ministers attended Oxford, including Margaret Thatcher and Tony Blair. At (34) ______ 25 other international leaders have been educated at Oxford, and this number includes King Harald V of Norway and King Abdullah II of Jordan. Bill Clinton is the first American President to attend Oxford. Forty-seven Nobel (35) __ winners have studied or taught at Oxford.
26. a. put b. placed c. located d. stood
27. a. a b. an c. the d. Ø
28. a. learning b. academic c. graduating d. scholar
29. a. although b. because c. since d. if
30. a. to b. for c. from d. up
31. a. write b. name c. enroll d. require
32. a. that b. where c. whose d. which
33. a. postgraduates b. postgraduated c. postgraduation d. postgraduating
34. a. last b. least c. late d. lately
35. a. present b. gift c. medal d. prize
VI. Read the following passage and choose the correct answers.


Fog is a cloud in contact with or just above the surface of land or sea. It can be a major environmental hazard. Fog on highways can cause chain-reaction accidents involving dozens of cars. Delays and shutdowns at airports can cause economic losses to airlines and inconveniences to thousands of travelers. Fog at sea has always been a danger to navigation. Today, with supertankers carrying vast quantities of oil, fog increases the possibility of catastrophic oil spills.
The most common type of fog, radiation fog, forms at night, when moist air near the ground loses warmth through radiation on a clear night. This type of fog often occurs in valleys, such as California's San Joaquin Valley. Another common type, advection fog, results from the movement of warm, wet air over cold ground. The air loses temperature to the ground and condensation sets in. This type of fog often occurs along the California coast and the shores of the Great Lakes. Advection fog also forms when air associated with a warm ocean current blows across the surface of a cold current. The thick fogs of the Grand Banks of Newfoundland, Canada, are largely of this origin; because here the Labrador Current comes in contact with the warm Gulf Stream.
Two other types of fog are somewhat more unusual. Frontal fog occurs when two fronts of different temperatures meet, and rain from the warm front falls into the colder one, saturating the air. Steam fog appears when cold air picks up moisture by moving other warmer water.
36. The first paragraph focuses on which aspect of fog?
A. its dangers B. its composition C. its beauty D. its causes
37. The. word "catastrophic' is closest in meaning to
A. accidental B. inevitable C. unexpected D. disastrous
38. According to the article, fog that occurs along the California coast is generally …………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
39. It can be inferred from the passage that the Labrador Current is ………….
A. cold B. weak C. polluted D. warm
40. The author organizes the discussion of the different types of fog according to …………
A. their geographic locations B. their relative density
C. the types of problems they cause D. their relative frequency
41. The author of the passage is probably an expert in the filed of …………………..
A. physics B. economics C. transportation
D. meteorology
42. According to the article, fog that forms through radiation process of moist air is generally ....................
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog
43. Which is not true of the frontal fog ?
A. It is quite common. B. It forms when two fronts of different temperatures meet.
C. The air is soaked. D. The warm front has rain falling into the colder front.
44. Which of the following is not caused by fog?
A. Tankers' crash B. Pile-up accidents C. Shutdowns at airports D. Temperature losses
45. Grand Banks of Newfoundland, Canada, is mainly affected by ………………
A. radiation fog B. advection fog C. frontal fog D. steam fog[/QUOTE]
Sau đây là đề mới nha: @tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @Shmily.

TEST 2
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. measure B. leisure C. ensure D. pleasure
2. A. expression B. division C. decision D. television
3. A. advance B. advent C. advice D. adjustment
4. A. showered B. linked C. concerned D. belonged
5. A. fever B. example C. ignore D. ink
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. associate B. introductory C. continental D. revolutionary
7. A. career B. descent C. cement D. hustle
8. A. demand B. copper C. national D. novelist
9. A. affect B. effect C. defeat D. decent
10. A. establish B. impossible C. manufacture D. perversity
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. When it was built, the Great Pyramid was 147 meters high on a ______ of 230 meters square.
A. basic B. base C. basin D. basement
12. You and I went there together, ______?
A. didn't you B. did you C. did we D. didn't we
13. I invited Tim and Andy to go on a trip with me, but __________ of them was able to go.
A. both B. either C. none D. neither
14. The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. The students which won the poetry contest are happy.
C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.
15. The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold
16. Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that
17. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
18. He is very capable________ learning and understanding things.
A. with B. of C. at D. about
19. If she _______ the train last night, she here now.
A. took / were B. were taking / is
C. had taken / would have been D. had taken / would be
20. Most universities _______ students who want to attend the university to pass three A-Levels.
A. receive B. tell C. require D. ask
IV. Identify the error in each sentence.

21. I invited 20 people to my party, some of them are my former classmates.
A B C D
22. Although its height, Mount Whitney, one of the north America’s highest mountains, is popular with hikers.
A B C D
23. Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A B C D
24. Only a few films show at the Gray Theater are suitable for children.
A B C D
25. In 1960 John F. Kennedy became the youngest man ever to elect president.
A B C D
V. Rewrite these sentences.

26. They believed that he was in town last night.
-> He _was believed to be in town last night_________________________________________________
27. His sister is living in London and his cousin is, too.
-> Not only _his sister but also his causin is living in london______________________________________________
28. They had no intention of travelling around the world.
-> They didn’t intend to travell around the world______________________________________
29. The chair is an antique. Sally inherited it from her grandmother.
-> The chair which Sally inheritated from her grandmother is an antique____________________________________________
30. Without the rain, I wouldn’t have been late for school.
-> If it _hadn't been the rain, i wouldn't have been late for school____________________________________________
@tôi là ai? @Nguyễn Võ Hà Trang ( Fan Noo) @phuongthao1910@gmail.com @Shmily.
TEST 4
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. rough B. sum C. utter D. union
2. A. noon B. tool C. blood D. spoon
3. A. chemist B. chicken C. church D. century
4. A. thought B. tough C. taught D. bought
5. A. pleasure B. heat C. meat D. feed
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. develop B. adjective C. generous D. popular
7. A. beautiful B. important C. delicious D. exciting
8. A. element B. regular C. believing D. policy
9. A. punctual B. tolerant C. utterance D. occurrence
10. A. expensive B. sensitive C. negative D. sociable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. As she didn’t understand his question she merely gave him a .................... look.
A. blank B. clear C. simple D. useless
12. We hope that the students themselves will enjoy taking ................ in the projects.
A. place B. part C. notice D. advantage
13. The Ponagar Cham Towers are located on Cu Lao Marble Hill, 2 km north of Nha Trang.
A. lain B. built C. sited D. detected
14. Robert always hated ______ by other children.
A. teasing B. having teased C. to be teased D. being teased
15. We'll need more staff _______ we start the new project.
A. unless B. whether C. in case D. or
16. An _______ is a student at a university or college who is studying for his or her first degree.
A. undergraduate B. application C. insurance D. exam
17. It is _______ education that can make life of people in developing countries less miserable.
A. a B. an C. the D. Ø
18. If I _______ it was a formal party, I wouldn't have gone wearing jeans and a jumper.
A. knew B. had known C. had been knowing D. could know
19. ______ perhaps the most awe-inspiring among the great structures of the world.
A. The Great Wall of China B. The Great Wall of China is
C. That The Great Wall of China is D. The Great Wall of China which is
20. Scarcely had the man left when the bomb exploded.
A. The bomb had exploded before the man left.
B. No sooner had the man left than the bomb exploded.
C. The man left and had the bomb exploded.
D. The bomb went off because of the man
IV. Rewrite these sentences.
21. I would have lent you some money if I had known you were broke.
=> Had I .known you were broke I would have lent you some money.............................................................................................
22. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
=> In spite of ..the fact that his leg was broken, he managed to get out of the car.....................................................................................
23. Since the farmers used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drink polluted water. (Use perfect participle)
=> ..having used too much chemical fertilizer on their farm, they now have drunk olluted water.....................................................................................................
24. The Japanese Bridge that was built in the early 1600s became a main tourist attraction in Hoi An. (Use past participle)
=> the Japanese bridge built in the early 1600s became a main tourist attaction in Hoi an ...........................................................................................................
25. They have acted irresponsibly towards the environment. They were criticised for that. (Combine the sentence. Use perfect gerunds)
=> having acted irresponsibly towards the environment, they were criticized for that.............................................................................................................
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. The final thing ..........to remember............ (remember) is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.
27. A: You look so happy! What’s up?
B: I ..............have received...... (receive) an offer for a summer intership in Japan.
28. The young woman .......talking............... (talk) with the principal is our new teacher.
29. .................having read..... (read) the instructions carefully, he started to install the application.
30. He admitted ..having forgotten..................... (forget) to turn off the electric cooker.
.....
 
  • Like
Reactions: Chou Chou

Chou Chou

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
TV BQT được yêu thích nhất 2017
4 Tháng năm 2017
4,070
4,350
704
21
Phú Thọ
THPT Thanh Thủy
Test 1 mình đã chữa chi tiết rồi bạn nhé, bạn có thể xem đáp án ở đó rồi chấm điểm nhé :)
@Thuykieu0703
 
  • Like
Reactions: Tên để làm gì

Thuykieu0703

Học sinh mới
Thành viên
24 Tháng tư 2018
8
7
6
21
Hà Nam
Lý nhân
Hi guys :D
@tôi là ai? @phuongthao1910@gmail.com @Shmily Karry's @lâm chấn phong @Phạm Liên @Quang Tung @Phaly


TEST 5
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. parents B. brothers C. weekends D. Feelings
2. A. laughed B. washed C. helped D. weighed
3. A. afterwards B. advise C. agree D. allow
4. A myth B. tenth C. both D. with
5. A. whole B. whoose C. whoop D. white
II. Choose the word whose stress is different.
6. A. govern B. cover C. perform D. father
7. A. national B. cutural C. musician D. popular
8. A. amazing B. following C. covering D. finishing
9. A. ambitious B. occurrence C. chocolate D. position
10. A. education B. community C. development D. unbreakable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. In most _______ developed countries, up to 50% of _______ population enters higher education at some time in their lives.
A. Ø / the B. the / a C. Ø / Ø D. the / Ø
12. _______ if a war happened?
A. What you would do B. What would you do
C. What will you do D. What will you do
13. Mr. Pike provided us with an _______ guide to the full-time and part-time programs on offer to a range of candidates drawn from schools and colleges.
A. inform B. informative C. informed D. information
14. If my client _______ me her fax number, I _______ to post a letter to her.
A. gave/ will not have B. will give / do not have
C. had given / wouldn't have had D. had given / will not have had
15. Neither I nor she_______ seen the film before.
A. were B. has C. was D. have
16. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
17. Portland, Maine, is________ the poet Henry Wadsworth Longfellow spent his early years.
A. where B. it where C. where is D. which is where
18. The old man said he________ in this village for over 70 years.
A. has been living B. was living C. is living D. had been living
19. It was ____________ that I knew she was your mother.
A. your introduction B. until your introduction
C. not until you introduced her D. until you introduced
20. Having missed too many lessons ________________________________.
A. he wasn’t allowed to take the final test B. he wasn’t allowed taking the final test
C. they didn’t let him take the final test D. he wasn’t able to allow taking the final test
IV. Identify the error in each sentence.
21. It was nice to see all his family, all of who I have met before.
A B C D
22. British people are very interested in watching and take part in sports.
A B C D
23. Higher education is very importance to national economies, and it is also a source of trained and educated personnel for the whole country.
A B C D
24. To raise livestock successful, farmers must select cattle for breeding and apply a dietary regimen
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. A: You look tired!
B: I ............................. (search) for information about higher education all morning.
27. The Taj Mahal complex, ....................... (recognise) as a World Heritage Site in 1983, includes the tomb,the mosque, the guest house, and the main gate.
28. He could not recall ........................ (see) the traffic accident.
29. The first book ........................... (read) on my summer reading list is “War and Peace”.
30. He admitted .......................... (forget) to turn off the electric cooker.
VI. Write these sentences, using subordinate provided
31. Peter: “Would you like to go to the party with me, Mary?” (invited)
=>
32. “Don’t forget to take your medicine regularly,” Quan’s father said. (reminded)
=>
33. We cut down many forests. The Earth becomes hot. (combine 2 sentences)
=>
34. We didn’t go on holiday because we did not have enough money. (conditional sentence)
=>
35. No smoking /allow/ in this compartment,/ it ? (use the words given to build sentence)
=>
TEST 5
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. parents B. brothers C. weekends D. Feelings
2. A. laughed B. washed C. helped D. weighed
3. A. afterwards B. advise C. agree D. allow
4. A myth B. tenth C. both D. with
5. A. whole B. whoose C. whoop D. white
II. Choose the word whose stress is different.

6. A. govern B. cover C. perform D. father
7. A. national B. cutural C. musician D. popular
8. A. amazing B. following C. covering D. finishing
9. A. ambitious B. occurrence C. chocolate D. position
10. A. education B. community C. development D. unbreakable
III. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the right word or phrase to complete the sentences.

11. In most _______ developed countries, up to 50% of _______ population enters higher education at some time in their lives.
A. Ø / the B. the / a C. Ø / Ø D. the / Ø
12. _______ if a war happened?
A. What you would do B. What would you do
C. What will you do D. What will you do
13. Mr. Pike provided us with an _______ guide to the full-time and part-time programs on offer to a range of candidates drawn from schools and colleges.
A. inform B. informative C. informed D. information
14. If my client _______ me her fax number, I _______ to post a letter to her.
A. gave/ will not have B. will give / do not have
C. had given / wouldn't have had D. had given / will not have had
15. Neither I nor she_______ seen the film before.
A. were B. has C. was D. have
16. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.
A. alternative B. expensive C. cheap D. limited
17. Portland, Maine, is________ the poet Henry Wadsworth Longfellow spent his early years.
A. where B. it where C. where is D. which is where
18. The old man said he________ in this village for over 70 years.
A. has been living B. was living C. is living D. had been living
19. It was ____________ that I knew she was your mother.
A. your introduction B. until your introduction
C. not until you introduced her D. until you introduced
20. Having missed too many lessons ________________________________.
A. he wasn’t allowed to take the final test B. he wasn’t allowed taking the final test
C. they didn’t let him take the final test D. he wasn’t able to allow taking the final test
IV. Identify the error in each sentence.
21. It was nice to see all his family, all of who I have met before.
A B C D
22. British people are very interested in watching and take part in sports.
A B C D
23. Higher education is very importance to national economies, and it is also a source of trained and educated personnel for the whole country.
A B C D
24. To raise livestock successful, farmers must select cattle for breeding and apply a dietary regimen
A B C D
25. Magnesium is much lighter than steel, so it is wide used in space vehicles and aircraft.
A B C D
V. Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.
26. A: You look tired!
B: I .....have searched........................ (search) for information about higher education all morning.
27. The Taj Mahal complex, ...........was recognized........... (recognise) as a World Heritage Site in 1983, includes the tomb,the mosque, the guest house, and the main gate.
28. He could not recall ........having seen................ (see) the traffic accident.
29. The first book .......to read................... (read) on my summer reading list is “War and Peace”.
30. He admitted ........having forgotten.................. (forget) to turn off the electric cooker.
VI. Write these sentences, using subordinate provided
31. Peter: “Would you like to go to the party with me, Mary?” (invited)
=>Pete invited Mary to go to the Party with him
32. “Don’t forget to take your medicine regularly,” Quan’s father said. (reminded)
=>Quan’s father reminded him to take his medicine regularly
33. We cut down many forests. The Earth becomes hot. (combine 2 sentences)
=> Because we cut down many forests, the Earth becomes hot
34. We didn’t go on holiday because we did not have enough money. (conditional sentence)
=>If we had had enough money, we would have gone on holiday
35. No smoking /allow/ in this compartment,/ it ? (use the words given to build sentence)
=>[/QUOTE] No smoking is allowed in this compartment, isn't it?
 
Top Bottom