English THCS IV. Fill in the gaps the most suitable preposition or particle. Write your answers in the correspond

Song_Ngu_123

Học sinh chăm học
Thành viên
20 Tháng chín 2021
359
200
76
Hà Nam
THCS Trần Phú
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

IV. Fill in the gaps the most suitable preposition or particle. Write your answers in the corresponding numbered boxes.
1. You look tired. Are you …………the weather?
2. I can’t do that job as well, I’ve enough …….my plate as it is.
3-4. She is always 3…............the go. I don’t know where she gets her energy 4……..........
5. Mr Jackson is an authority ……..linear programming.
6. He charged the minister ………………… lying about the economy.
7. They plan to blow ………………that old building because it's unsafe.
8. I am putting …………. money each month to buy a new car.
9. The book abounds ………………. close-up images from space.
10. A brief outline of the course were handed ………….to the students at the first meeting.
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
IV. Fill in the gaps the most suitable preposition or particle. Write your answers in the corresponding numbered boxes.
1. You look tired. Are you …………the weather?
2. I can’t do that job as well, I’ve enough …….my plate as it is.
3-4. She is always 3…............the go. I don’t know where she gets her energy 4……..........
5. Mr Jackson is an authority ……..linear programming.
6. He charged the minister ………………… lying about the economy.
7. They plan to blow ………………that old building because it's unsafe.
8. I am putting …………. money each month to buy a new car.
9. The book abounds ………………. close-up images from space.
10. A brief outline of the course were handed ………….to the students at the first meeting.
Tham khảo
1. You look tired. Are you under the weather? = ko khỏe
2. I can’t do that job as well, I’ve enough on my plate as it is. = quá bận
3-4. She is always 3on the go = bận rộn. I don’t know where she gets her energy 4 from
5. Mr Jackson is an authority on linear programming. = chuyên gia về
6. He charged the minister with lying about the economy. tuyên bố buộc tội
7. They plan to blow up = nổ/phá hủy that old building because it's unsafe.
8. I am putting aside money = để dành each month to buy a new car.
9. The book abounds in/with = đầy close-up images from space.
10. A brief outline of the course were handed out phân chia/ phân phát to the students at the first meeting.

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Ten words a day and some tips for learning
[Dịch thuật] Word order

Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn
Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
  • Like
Reactions: iwasyourfriend
Top Bottom