English THCS Filling

Zelly Nguyễn

Học sinh chăm học
Thành viên
26 Tháng tám 2021
437
214
76
Hưng Yên
THCS Nam Hồng
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

For each sentence, put in a combination of the correct form of one verb in A and one word in B. Certain words in B can be used more than once.

A put/ lead/ hold / land/ hit/ fall / take /talk / look /get
B into/ on/ down/ out/ upon / up / through / with
1. Don’t try to __________ me _____ going to the concert. I can’t afford the time.
2. If the boss tries to __________ you _____ another report, just say you can’t do it this week.
3. The examination is next week, so I must __________ _____ to some serious work.
4. We __________ his rude manner _____ to ignorance of our customs.
5. They were sad because the plan __________ _____ at the last minute.
6. We don’t __________ _____ much hope that the price will fall.
7. I don’t know you are unhappy, but don’t __________ it _____ on me!
8. They __________ _____ the solution quite by chance.
9. Clever salespeople are good at _______ customers _____ so that they buy things that they don’t need.
10. Mary has always __________ _____ to her uncle, who is a very successful actor.
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
For each sentence, put in a combination of the correct form of one verb in A and one word in B. Certain words in B can be used more than once.

A put/ lead/ hold / land/ hit/ fall / take /talk / look /get
B into/ on/ down/ out/ upon / up / through / with
1. Don’t try to __________ me _____ going to the concert. I can’t afford the time.
2. If the boss tries to __________ you _____ another report, just say you can’t do it this week.
3. The examination is next week, so I must __________ _____ to some serious work.
4. We __________ his rude manner _____ to ignorance of our customs.
5. They were sad because the plan __________ _____ at the last minute.
6. We don’t __________ _____ much hope that the price will fall.
7. I don’t know you are unhappy, but don’t __________ it _____ on me!
8. They __________ _____ the solution quite by chance.
9. Clever salespeople are good at _______ customers _____ so that they buy things that they don’t need.
10. Mary has always __________ _____ to her uncle, who is a very successful actor.

A / / / / / take / / /
B into/ on/ down/ out/ upon / up / through / with
1. Don’t try to _______talk___ me __into___ going to the concert. I can’t afford the time. talk sb into ving = thuyết phục ai làm gì
2. If the boss tries to ___land_______ you ___with__ another report, just say you can’t do it this week. land sb with sb/sth = to give somebody/yourself something unpleasant to do, especially because nobody else wants to do it
3. The examination is next week, so I must ___get_______ __down___ to some serious work. get down to = to start to direct your efforts and attention towards something
4. We ____put______ his rude manner ___down__ to ignorance of our customs. put sth down to sth = cho rằng cái gì là do đâu
5. They were sad because the plan ____fell______ __through___ at the last minute. fall through = thất bại
6. We don’t ____hold______ __out___ much hope that the price will fall. not hold out much hope = ít hy vọng rằng điều gì sẽ xảy ra
7. I don’t know you are unhappy, but don’t _____take_____ it __out___ on me! take it out on sb ~ giận cá chém thớt
8. They ______hit____ __on___ the solution quite by chance. hit on = tự dưng nghĩ ra ý tưởng
9. Clever salespeople are good at ____lead___ customers __on___ so that they buy things that they don’t need. lead on = lừa
10. Mary has always ____looked ______ ___up__ to her uncle, who is a very successful actor. look up to = respect

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Ten words a day and some tips for learning
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
Top Bottom