English THCS Fill in the gaps with a suitable preposition if necessary.

loann_nguyễnn

Học sinh mới
Thành viên
9 Tháng chín 2021
37
37
6
17
Hà Nam
THCS Lương Khánh Thiện
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

100- I ran................. my friend yesterday.
101- He was ................. George in the examination list.
102- You should try to keep up ............... the other students in your class.
103- Please don't lean ........... that wall. There's fresh paint .............. that wall.
104- Frankly, I don't want to ague ........... you .......... that particular subject.
105- The street is named .............. one of our heroes.
106- He wouldn't say any thing ............ fear .......... hurting me.
107- I object ............. going to the movies on weekday.
108- We are used ............. working long hour.
109- Everyone was hoping.............. a fine day.
110- I was longing ..............him to invite me to the party.
111- You can rely ............. that person.
112- She was dress ........... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away .............. home.
114- Why did you quarrel .............. your friends ............. such a small matter.
115- She reminds me .............. my mother.
116- The police said he was involved ............. the robbery.
117- Now she is engaged .............. decorating their new house.
118- Soldiers protect us ................. the enemy.
119- John was so tired ............. hard work that he could hardly move.

giúp em với ạ
mai em phải nộp r ạ:>(:>(:>(:>(
 
  • Like
Reactions: S I M O

Hien Dang

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
2 Tháng chín 2021
836
1
858
136
21
Nam Định
NEU
100- I ran........into......... my friend yesterday. (vô tình gặp)
101- He was ................. George in the examination list. (câu này không rõ ý lắm, ở trên hay ở dưới)
102- You should try to keep up ......with......... the other students in your class. (bắt kịp với)
103- Please don't lean .....against...... that wall. There's fresh paint ........on...... that wall. (dựa vào)
104- Frankly, I don't want to ague .....with...... you .....about..... that particular subject.
105- The street is named ......after........ one of our heroes. (được đặt tên theo)
106- He wouldn't say any thing .....in....... fear .....of..... hurting me.
107- I object .......to...... going to the movies on weekday. (phản đối)
108- We are used ........to..... working long hour. (quen với việc gì)
109- Everyone was hoping.........for..... a fine day.
110- I was longing ......for........him to invite me to the party. (mong chờ)
111- You can rely .......on...... that person. (tin tưởng vào)
112- She was dress .......in.... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away ......from........ home. (chạy trốn)
114- Why did you quarrel ....with.......... your friends ......about....... such a small matter. (cãi nhau)
115- She reminds me .......of....... my mother. (gợi nhắc về)
116- The police said he was involved .......in...... the robbery.
117- Now she is engaged ........on...... decorating their new house.
118- Soldiers protect us ..........from....... the enemy.
119- John was so tired ......from...... hard work that he could hardly move.

Chúc bạn học tốt!
 

loann_nguyễnn

Học sinh mới
Thành viên
9 Tháng chín 2021
37
37
6
17
Hà Nam
THCS Lương Khánh Thiện
100- I ran........into......... my friend yesterday. (vô tình gặp)
101- He was ................. George in the examination list. (câu này không rõ ý lắm, ở trên hay ở dưới)
102- You should try to keep up ......with......... the other students in your class. (bắt kịp với)
103- Please don't lean .....against...... that wall. There's fresh paint ........on...... that wall. (dựa vào)
104- Frankly, I don't want to ague .....with...... you .....about..... that particular subject.
105- The street is named ......after........ one of our heroes. (được đặt tên theo)
106- He wouldn't say any thing .....in....... fear .....of..... hurting me.
107- I object .......to...... going to the movies on weekday. (phản đối)
108- We are used ........to..... working long hour. (quen với việc gì)
109- Everyone was hoping.........for..... a fine day.
110- I was longing ......for........him to invite me to the party. (mong chờ)
111- You can rely .......on...... that person. (tin tưởng vào)
112- She was dress .......in.... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away ......from........ home. (chạy trốn)
114- Why did you quarrel ....with.......... your friends ......about....... such a small matter. (cãi nhau)
115- She reminds me .......of....... my mother. (gợi nhắc về)
116- The police said he was involved .......in...... the robbery.
117- Now she is engaged ........on...... decorating their new house.
118- Soldiers protect us ..........from....... the enemy.
119- John was so tired ......from...... hard work that he could hardly move.

Chúc bạn học tốt!
Hien Dangem cảm ơn nh ạ
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
100- I ran................. my friend yesterday.
101- He was ................. George in the examination list.
102- You should try to keep up ............... the other students in your class.
103- Please don't lean ........... that wall. There's fresh paint .............. that wall.
104- Frankly, I don't want to ague ........... you .......... that particular subject.
105- The street is named .............. one of our heroes.
106- He wouldn't say any thing ............ fear .......... hurting me.
107- I object ............. going to the movies on weekday.
108- We are used ............. working long hour.
109- Everyone was hoping.............. a fine day.
110- I was longing ..............him to invite me to the party.
111- You can rely ............. that person.
112- She was dress ........... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away .............. home.
114- Why did you quarrel .............. your friends ............. such a small matter.
115- She reminds me .............. my mother.
116- The police said he was involved ............. the robbery.
117- Now she is engaged .............. decorating their new house.
118- Soldiers protect us ................. the enemy.
119- John was so tired ............. hard work that he could hardly move.

giúp em với ạ
mai em phải nộp r ạ:>(:>(:>(:>(
loann_nguyễnn100- I ran........ACROSS = TÌNH CỜ GẶP......... my friend yesterday.
101- He was ......ABOVE = CAO HƠN........... George in the examination list.
102- You should try to keep up ........WITH = BẮT KỊP....... the other students in your class.
103- Please don't lean .....ON = DỰA VÀO...... that wall. There's fresh paint ......ON........ that wall.
104- Frankly, I don't want to ague ....WITH...... you ...ABOUT. = TRANH CÃI VỀ...... that particular subject.
105- The street is named .....AFTER = ĐẶT TÊN THEO......... one of our heroes.
106- He wouldn't say any thing .....FOR....... fear ....OF..= SỢ LÀ.... hurting me.
107- I object ....TO = TỪ CHỐI, CHÊ......... going to the movies on weekday.
108- We are used .........TO = QUEN VỚI.... working long hour.
109- Everyone was hoping.....FOR = MONG ĐỢI......... a fine day.
110- I was longing ........FOR = MONG NGÓNG......him to invite me to the party.
111- You can rely .....ON = TIN TƯỞNG........ that person.
112- She was dress .....UP...... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away ...FROM = RỜI........... home.
114- Why did you quarrel .......WITH....... your friends ....ABOUT = CÃI NHAU VỚI AI VỀ......... such a small matter.
115- She reminds me .......OF = GỢI NHỚ VỀ....... my mother.
116- The police said he was involved ......IN = THAM GIA VÀO....... the robbery.
117- Now she is engaged ......IN = BẬN RỘN........ decorating their new house.
118- Soldiers protect us ........FROM = BẢO VỆ......... the enemy.
119- John was so tired ......FROM ....... hard work that he could hardly move.

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Sửa lỗi sai - How to debug
[Dịch thuật] Word order

Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
  • Love
Reactions: loann_nguyễnn

loann_nguyễnn

Học sinh mới
Thành viên
9 Tháng chín 2021
37
37
6
17
Hà Nam
THCS Lương Khánh Thiện
100- I ran........ACROSS = TÌNH CỜ GẶP......... my friend yesterday.
101- He was ......ABOVE = CAO HƠN........... George in the examination list.
102- You should try to keep up ........WITH = BẮT KỊP....... the other students in your class.
103- Please don't lean .....ON = DỰA VÀO...... that wall. There's fresh paint ......ON........ that wall.
104- Frankly, I don't want to ague ....WITH...... you ...ABOUT. = TRANH CÃI VỀ...... that particular subject.
105- The street is named .....AFTER = ĐẶT TÊN THEO......... one of our heroes.
106- He wouldn't say any thing .....FOR....... fear ....OF..= SỢ LÀ.... hurting me.
107- I object ....TO = TỪ CHỐI, CHÊ......... going to the movies on weekday.
108- We are used .........TO = QUEN VỚI.... working long hour.
109- Everyone was hoping.....FOR = MONG ĐỢI......... a fine day.
110- I was longing ........FOR = MONG NGÓNG......him to invite me to the party.
111- You can rely .....ON = TIN TƯỞNG........ that person.
112- She was dress .....UP...... white at the dance.
113- When I was a child , I once tried to run away ...FROM = RỜI........... home.
114- Why did you quarrel .......WITH....... your friends ....ABOUT = CÃI NHAU VỚI AI VỀ......... such a small matter.
115- She reminds me .......OF = GỢI NHỚ VỀ....... my mother.
116- The police said he was involved ......IN = THAM GIA VÀO....... the robbery.
117- Now she is engaged ......IN = BẬN RỘN........ decorating their new house.
118- Soldiers protect us ........FROM = BẢO VỆ......... the enemy.
119- John was so tired ......FROM ....... hard work that he could hardly move.

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Sửa lỗi sai - How to debug
[Dịch thuật] Word order

Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
Một Nửa Của Sự Thậtem cảm ơn nhiều ạ
 
  • Love
Reactions: S I M O
Solution
Top Bottom