English THCS Điền dạng đúng

Hoàng Thu Thiên

Học sinh
Thành viên
7 Tháng chín 2021
169
94
21
Hưng Yên
Trung Học Phổ Thông Hồng Đức
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

It is cheap. It’s _____ inexpensive _____. (expensive)
___ Interactive ___ TV is available now. (interact)
The ___ interaction __ between this computer and the others is good. (interact)
The ___ development ___ of TV is always fast. (develop)
Libraries are helpful in ___ developing __ children’s love for books. (develop)
The Internet has __ increasingly ___ developed nowadays. (increase)
The Internet is one of the most important ___ inventions __ of our life. (invent)
Everyone has their ___ limitations ___ which are hardly recognized by themselves. (limit)
The website is not used for teenagers. It’s ___ - unusable __. (use)
Their ___ communication __ is always good. (communicate)
She is a __ communicative ___ girl. (communicate)
Giải thích
 
  • Like
Reactions: S I M O

Trinh Linh Mai

Học sinh tiến bộ
Thành viên
30 Tháng ba 2021
509
2,354
231
Thanh Hóa
THCS Định Hưng
It is cheap. It’s _____ inexpensive _____. (expensive)
___ Interactive ___ TV is available now. (interact)
The ___ interaction __ between this computer and the others is good. (interact)
The ___ development ___ of TV is always fast. (develop)
Libraries are helpful in ___ developing __ children’s love for books. (develop)
The Internet has __ increasingly ___ developed nowadays. (increase)
The Internet is one of the most important ___ inventions __ of our life. (invent)
Everyone has their ___ limitations ___ which are hardly recognized by themselves. (limit)
The website is not used for teenagers. It’s ___ - unusable __. (use)
Their ___ communication __ is always good. (communicate)
She is a __ communicative ___ girl. (communicate)
Giải thích

It is cheap. It’s _____ inexpensive _____. (expensive)
Sau tobe là một tính từ
Inexpensive (adj) - Không đắt, rẻ

___ Interactive ___ TV is available now. (interact)
Interactive TV - Phương tiện truyền thông
The ___ interaction __ between this computer and the others is good. (interact)
The + Noun
Interaction - Sự tương tác

The ___ development ___ of TV is always fast. (develop)
Development of sth - Sự phát triển của điều gì/cái gì
Libraries are helpful in ___ developing __ children’s love for books. (develop)
Be helpful in doing sth - Hữu ích khi làm việc gì
The Internet has __ increasingly ___ developed nowadays. (increase)
Sau động từ thường là một trang từ
The Internet is one of the most important ___ inventions __ of our life. (invent)
One the most + N
Mà important là adj nên ta cần một danh từ

Everyone has their ___ limitations ___ which are hardly recognized by themselves. (limit)
Thier là số nhiều nên danh từ cần chia cũng là số nhiều nha
Sau TTSH là một danh từ

The website is not used for teenagers. It’s ___ - unusable __. (use)
Sau tobe là tính từ
Their ___ communication __ is always good. (communicate)
Sau TTSH là một danh từ
She is a __ communicative ___ girl. (communicate)
Tính từ đứng trước danh từ để bổ nghĩa cho danh từ

Chúc bạn học tốt~~
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
It is cheap. It’s _____ inexpensive _____. (expensive)
___ Interactive ___ TV is available now. (interact)
The ___ interaction __ between this computer and the others is good. (interact)
The ___ development ___ of TV is always fast. (develop)
Libraries are helpful in ___ developing __ children’s love for books. (develop)
The Internet has __ increasingly ___ developed nowadays. (increase)
The Internet is one of the most important ___ inventions __ of our life. (invent)
Everyone has their ___ limitations ___ which are hardly recognized by themselves. (limit)
The website is not used for teenagers. It’s ___ - unusable __. (use)
Their ___ communication __ is always good. (communicate)
She is a __ communicative ___ girl. (communicate)
Giải thích
inexpensive = rẻ tiền
interactive = tương tác, interactive tv = truyền hình tương tác
development = sự phát triển
be helpful in v-ing = có ích trong việc gì, develop ở đây là phát triển
đây là TH dùng trạng từ trước động từ, và vì để chỉ tính chất việc phát triển nên dùng đuôi ing thay vì ed
invention là phát minh, đi cùng với one of the nên phải chia số nhiều
limitation = giới hạn
unusable = không thể được sử dụng
communication = giao tiếp, liên lạc
communicative = sẵn sàng nói chuyện, chia sẻ thông tin với ng khác

Ngoài ra bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng ~
[TIPs] Rewrite the sentences
Ten words a day and some tips for learning
[Dịch thuật] Word order


Luyện thi tốt nghiệp THPTQG môn tiếng Anh
NEXT 0.2
Chia sẻ phương pháp ôn thi
Tổng hợp kiến thức các môn

Chúc bạn một ngày vui vẻ!
 
Top Bottom