ankan

Y

yuper

[tex]\overline{n} = \frac{P.V}{R.T} = \frac{2.2,464}{300,3.\frac{22,4}{273}} [/tex]

\Rightarrow [TEX]\overline{n} = 0,2 mol[/TEX]

\Rightarrow [TEX]\overline{M}=\frac{10,2}{0,2}=51[/TEX]

\Rightarrow [TEX]C_3H_8[/TEX] và [TEX] C_4H_10[/TEX]

[TEX]C\overline{n}H2\overline{n}+2[/TEX] + [TEX](\overline{n}+\frac{\overline{n}+1}{2})O_2[/TEX] -----> [TEX]\overline{n}CO_2[/TEX] + [TEX](\overline{n}+1)H_2O[/TEX]
......0,2..............0,3[TEX]\overline{n} [/TEX]+0,1.............................................................................................................

\Rightarrow [TEX]nO_2 = (0,3\overline{n} + 0,1).2 = (0,3.3,5 + 0,1).2 = 2,3[/TEX]

\Rightarrow [TEX]VO_2 = \frac{2,3.300,3.\frac{22,4}{273}}{2,464} = 23 l[/TEX]
 
Top Bottom