Chào mừng bạn đến với HMForum. Vui lòng đăng ký để sử dụng nhiều chức năng hơn!

Đề thi thử trường THPT Chuyên Ngoại ngữ Hà nội (có đáp án)

Thảo luận trong 'Ôn thi vào lớp 10' bắt đầu bởi pemivip, 29 Tháng tư 2011.

CHIA SẺ TRANG NÀY

Lượt xem: 45,582

  1. pemivip

    pemivip Guest

    Mở thêm 5000 cơ hội nhận ưu đãi học phí - Click ngay!

    > Đăng ký gia nhập BQT DIỄN ĐÀN


    Trường THPT Chuyên Ngoại Ngữ - ĐHNN – ĐH QG HN

    Đề kiểm tra kiến thức vài lớp 10 THPT Chuyên Ngoại ngữ năm 2011
    Môn: Tiếng Anh
    Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian phát đề)
    (Đề thi gồm 04 trang. Thí sinh làm bài thi vào Phiếu trả lời)

    (Chú ý: Thí sinh không được sử dụng bất kì tài liệu nào. CBCT không giải thích gì them)
    ________________________________________________________________________
    PART 1

    I. Choose the word whose main stress is placed differently from others’ in each line.

    [FONT=&quot]
    [/FONT] 1. A. schedule B. withdraw C. thermal D. province
    2. A. prosperity B. residential C. monotonous D. investigate
    3. A. compulsory B. conservative C. discouraging D.ornamental
    4. A. reinforce B. prosperous C. principal D. emerald
    5. A. valuable B. organize C. celibate D. envisage

    [FONT=&quot][/FONT]
    II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in the same line.

    [FONT=&quot]
    [/FONT] 6. A. distant B. embarrassment C. magnificent D. distract
    7. A. merchant B. interface C. emergency D. universal
    8. A. breakdown B. mislead C. creature D. heating
    9. A. deadline B. engine C. undermine D. combine
    10. A. expose B. coconut C. remote D. judo



    [FONT=&quot]III. Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to complete each of the following sentences [/FONT]
    11. “Let’s catch up over a cup of coffee this weekend, __________?”
    A. will you
    B. shall we
    C. won’t us
    D. will they
    12. The form teacher insists __________ homework regularly.
    A. that the student do
    B. that the student does
    C. the student to do
    D. that the student is doing
    13. It is very important that the students have full __________ to all library facilities, including multimedia and groupwork rooms.
    A. access
    B. license
    C. update
    D. agreement
    14. – “It was very kind of you to invite us to your party.”
    – “__________”
    A. It’s my pleasure.
    B. No, thanks.
    C. OK. That’s great.
    D. Good idea, thanks.
    15. They only invited 12 people to the ceremony but they bought up to 5 cartons of beer. They __________ that much.
    A. can’t buy
    B. were buying
    C. should not have bought
    D. should not buy
    16. The teacher always __________ that the student make an outline before writing the complete essay.
    A. reports
    B. tells
    C. says
    D. recommends
    17. Julie was very upset because her hob was __________ twice.
    A. turned off
    B. turned on
    C. turned down
    D. turned out
    18. __________ of patience, no one can beat Allison.
    A. Regardless
    B. In terms
    C. In spite
    D. In front
    19. Although they are twins, they don’t look __________.
    A. similarly
    B. after
    C. like
    D. alike
    20. It’s sometimes tiring to live __________ the expectations of your loved ones.
    A. up to
    B. far away from
    C. according to
    D. above
     
  2. pemivip

    pemivip Guest


    IV. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
    21. Although (A) colour is a minor (B) factor in soil composition, it is excellent (C) characteristic by which we can distinguish different soil layers (D).


    22. The (A) printing press makes it possibly (B) to print books more cheaply (C)and more quickly than ever before (D).


    23. We all (A) think that she will be suitable for (B) the work because she has been working (C) like (D) a secretary for a long time.


    24. Almost (A) medical doctors have had (B) some training (C) in (D) psychology and psychiatry.


    25. Not one (A) in one hundred children exposed to (B) the disease are (C) likely to develop symptoms (D) of it.


    26. The children forgot picking (A) up the note (B) from (C) the office and now they are (D) worried.


    27. Of all (A) mammals, dolphins are undoubtedly (B) between (C) the friendliest (D) to humans.


    28. Harmony (A), melody and rhythm are (B) important elements in mostly (C) forms of (D) music.


    29. Only by reading (A) carefully and slowly that you can (B) understand what (C) the manual says (D) .


    30. A galaxy, where it may (A) include billions (B) of stars, is held (C) together (D) by gravitational attraction.

    V. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each numbered space.

    Wikipedia
    The online encyclopaedia Wikipedia challenges our preconceptions about factual information. Before Wikipedia, it was (31) __________ as read that encyclopaedias were written by paid experts. In other (32) __________, before Wikipedia, the “reader” of an encyclopaedia had no control over the content. Wikipedia has changed all that, as anyone is allowed to edit and add content. The idea has certainly (33) __________ on and, for millions of people, Wikipedia (34) __________ a vital need.
    Wikipedia’s founders (35) __________ that, on the whole, the information on the site is no less accurate than more traditional encyclopaedias. Despite this, critics have (36) __________ the site for its inaccuracies . Articles on the site have certainly (37) __________ things which are not in fact true. However, although these have received wide media (38) __________, they essentially (39) __________ the problem. Most people have little (40) __________ how many inaccuracies there are in traditional printed encyclopaedias.


    [FONT=&quot][/FONT]31. A. given B. taken C. made D. put
    32. A. speech B. ways C. words D. terms

    33. A. got B. put C. taken D. caught
    34. A. says B. responds C. tells D. answers
    35. A. insists B. assist C. consist D. desist
    36. A. pronounced B. renounced C. denounced D. announced
    37. A. assented B. assigned C. asserted D. associated
    38. A. treatment B. coverage C. handling D. usage
    39. A. exaggerate B. boast C. flatter D. extend
    40. A. gist B. hint C. hunch D. inkling
     
  3. pemivip

    pemivip Guest


    VI. Read the passage and choose the correct answer among A, B, C or D.

    History books recorded that the first film with sound was The Jazz Singer in 1927. But sound films, or talkies, did not suddenly appear after years of silent screenings. From the earliest public performances in 1896, films were accompanied by music and sound effects. These were produced by a single pianist, a small band, or a full-scale orchestra; large movie theatres could buy sound-effect machines. Research into sound that was reproduced at exactly the same time as the pictures – called “synchronized sound” – began soon after the very first films were shown. With synchronized sound, characters on the movie screen could sing and speak. As early as 1896, the newly invented gramophone, which played a large disc carrying music and dialogue, was used as a sound system. The biggest disadvantage was that the sound and the pictures could become unsynchronized if, for example, the gramophone needle jumped or if the speed of projector changed. This system was only effective for a single song or dialogue sequence.
    In the “sound-on-film” system, sound was recorded as a series of marks on celluloid which could be read by an optical sensor. These signals would be placed on the film alongside the image, guaranteeing synchronization. Short feature films were produced in this ways as early as 1922. This system eventually brought us “talking pictures”.

    41. The passage is mainly about the __________.
    A. history of silent movies
    C. development of sound with movies
    B. disadvantages of synchronized sound
    D. research into sound reproduction
    42. According to the passage, films using sound effects were screened __________.
    A. before 1896
    B. as early as 1896
    C. as early as 1922
    D. in 1927
    43. The word “screenings” is closest in meaning to __________.
    A. projections
    B. revelations
    C. demonstrations
    D. diversions
    44. Whish of the following is not mentioned as a producer of sound to accompany movies?
    A. a jazz singer
    B. a single pianist
    C. a small band
    D. a gramophone
    45. It can be referred that __________.
    A. most movie theaters had a pianist
    B. sound-effects machines were not common because they were expensive
    C. orchestras couldn’t synchronize sound with the pictures
    D. gramophones were developed about the same time as moving pictures
    46. According to the passage, gramophones were ineffective because they __________.
    A. got out of synchronization with the picture
    B. were too large for most movie theaters.
    C. were newly invented and still had imperfections
    D. changed speeds when the needle jumped
    47. The word “sequence” is closest in meaning to __________.
    A. interpretation
    B. progression
    C. distribution
    D. organization
    48. The phrase “these signals” refers to __________.
    A. sounds
    B. series
    C. marks
    D, sensors
    49. According to the passage, sound-on-film guaranteed synchronization because the recording was __________.
    A. made during the film of the picture
    B. read by an optical sensor
    C, inserted beside the image on the film
    D. marked on the gramophone
    50. Short feature films produced as early as 1922 __________.
    A. were recorded by optical sensors
    B. put musicians out of work
    C. were only effective for dialogue sequences
    D. preceding talking pictures.

    Part 2

    VII. Give the correct form of the word in brackets to complete the passage.
    MADAME TUSSAUD’S
    Madame Tussaud’s is one of the most popular attractions in London and as it is very (51. crowd) __________ in summer, make sure you get there early. This famous and highly (52. entertain) __________ museum contains life-like wax figures, which are (53. continue) __________ brought up to date. On display are (54. real) __________ models of famous people, from the latest pop stars to (55. history) __________ figures. You can also see today’s politicians and the most well-known TV (56. person) __________. You can buy a combined ticket which allow you (57. admit) __________ to both the Museum and the Planetarium next door. The Planetarium is open (58. day) __________ from 10 am to 5.30 pm and (59. present) __________ are given every hour. Baker Street is the (60. near) __________ underground station for both attractions.
     
  4. pemivip

    pemivip Guest


    VIII. Fill ONE suitable word in each numbered space of the following passage.

    People have been diving without mechanical aids since ancient times. In those days, divers mainly went underwater to search (61) __________ pearls or sponges. Various ways of supplying divers with air, and so permitting them to stay underwater for long period of time, have been tried for well (62) __________ two thousand years. Alexander (63) __________ said to have gone underwater in an early (64) __________ of diving machine, and Aristotle talked about apparatus (65) __________ permitted divers to breathe underwater.
    It was not (66) __________ the beginning of the 18th century that more advanced equipment was developed. In 1717. the first practical diving machine, or “diving bell” (67) ___________ it was called, was invented. This was a small wooden room with an open bottom, glass windows at the top to (68) __________ in light, and a supply of air coming through leather tubes. Something similar, made of steel, is (69) __________ use today for underwater work, (70) __________ as building of the foundations of bridges.

    Part 3

    IX. Complete the second sentence so that its meaning stays the same as the first one, beginning with the word(s) given.

    71. They do not clean the windows so the room looks rather dark.
    Were they ______________________________________________________________.
    72. The keeper had no sooner opened the cage door than the tiger attacked him.
    Hardly _________________________________________________________________.
    73. I expect you were pleased to get home after such a terrible holiday.
    You must _______________________________________________________________.
    74. Peter regrets not studying Spanish when he had the chance.
    Peter wishes ____________________________________________________________.
    75. I would prefer you to wear something more formal to work.
    I‘d rather _______________________________________________________________.

    X. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. You must use between 2 and 5 words, including the word given.

    76. The salesman said she was sorry she was late for the meeting. APOLOGIZED
    The salesman ____________________________________________late for the meeting.
    77. It will take us 3 years to complete the project. COMPLETED
    In three years’ time ______________________________________________the project.
    78. The company felt sufficiently confident to take on over 100 new employees. ENOUGH
    The company felt ____________________________________ over 100 new employees.
    79. It is not necessary for you to carry the book – I’ll lend you mine. NEED
    You ___________________________________________ the book – I’ll lend you mine.
    80. It is their duty to carry the luggage to the cabins. RESPONSIBLE
    They ______________________________________________the luggage to the cabins.

    XI. (81-100) You borrowed some books from your school library. Unfortunately you have to go away to visit a sick relative and cannot return the book in time.

    Write a letter to the library. Explain what has happened and tell them what you want to do about it.

    You should write at least 150 words. You do NOT need to write your own address. Begin and end your letter as followed:

    Dear Sir/Madam,
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yours sincerely,
    Reader
    -THE END-
    P/s: Ôi cái đề dài quá, đúng là bây giờ mới hiểu được nỗi "cực khổ" của ss Gió =))=))=))
     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 29 Tháng tư 2011
  5. pemivip

    pemivip Guest


    Các bạn có thể copy về rồi làm, và check đáp án sau đây:

    [FONT=&quot] [/FONT]

    [FONT=&quot]Part 1: 50 points - One point for each item[/FONT]
    1.B
    2.B
    3.D
    4. A
    4. A
    11. B
    12. A
    13. A
    14. A
    15. C
    16. D
    17. C
    18. B
    19. D
    20. A
    21. C
    22. B
    23. D
    24. A
    25. C
    26. A
    27. C
    28. C
    29. B
    30. A
    31. B
    32. C
    33. D
    34. D
    35. A
    36. C
    37. C
    38. B
    39. A
    40. D
    41. C
    42. B
    43. A
    44. A
    45. D
    46. C
    47. B
    48. C
    49. C
    50. D

    [FONT=&quot]Part 2: 20points- One point for each item[/FONT]
    51. crowded 52. entertaining 53. continually 54. realistic
    55. historical 56. personalities 57. admission 58. daily
    59. presentations 60. nearest
    61. for 62. over 63. is/was 64. type/kind/sort
    65. which/that 66. until/till 67. as 68. let
    69. in 70. such
    [FONT=&quot]Part 3:[/FONT]
    71- 80: 10 points - One point for each item
    71. Were they to clean the window, the room wouldn’t look rather dark.
    72. Hardly had the keeper opened the cage door when the tiger ........ .
    73. You must have been pleased to get home ......... .
    74. Peter wishes he had studied Spanish when ......... .
    75. I’d rather you wore something more formal to work.
    76. The salesman apologized for being late for the meeting.
    77. In three years’ time we will have completed the project.
    78. The company felt confident enough to take on over 100 new employees.
    79. You do not need to buy/need not buy the book – I’ll lend you mine.
    80. They are responsible for carrying the luggage to the cabins.
    81-100: 20 points
    There are two main things in the letter:
    1. explaining what has happened
    2. telling the librarian what the reader wants to do about it
    Structural parts: 4 p, use of language: 6 p, content: 8 p, length: 2 p

     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 29 Tháng tư 2011
  6. tranthuha93

    tranthuha93 Guest


    bạn nào có đề thi thử đại học share với haixxxxxxxxxxxxxxxxxxx
     
  7. haha_2910

    haha_2910 Guest


    đêi là đề cho lớp 9 thi vào lớp 10 phải ko:D
    thank nha.............
     
  8. amser_omg

    amser_omg Guest


    oj!
    ai co de thi vao lop 10 chuyen tieng anh cua tp ha noi may nam vua qua ko?
    lam on jup mjh vs! hjk!
     
  9. ngoclan97

    ngoclan97 Guest


    ai có đề thj vào lớp 10 chuyên ngữ của mấy năm trước cho e vs
    cảm ơn nhìu nhiu flém
     


  10. Trường CNN có bán tài liệu có các đề thi mấy năm đấy!
     
  11. ngoclan97

    ngoclan97 Guest


    hic
    ss ơi e đâu có ở hà nội
    làm sao mà mua đc chứ
     

  12. :-< ss ạ, em lưu rồi, năm nay thấy trên mạng thì em copy được một vài đề thôi ạ :(( mà đừng ôn, đề anh mấy năm ngoái có sát quái đâu :(( Em thấy ss nên tham khảo bài viết của ss Mi trên kia ấy :)) chuẩn đề thi thử năm nay đấy ạ, đề này khó hơn đề mấy năm trước nhiều :-< ;;)~ Làm được đề thi thử thì thừa sức làm mấy đề năm trước :) ss có thể tìm đề thi mười ở trang web của trường ấy
    http://flss.edu.vn/home.asp?param=News&NewsID=41 Mấy đề thi thì gõ tag là ra thôi mà, nhờ Gúc là ổn cả, muốn Full version thì (giống như Flo nói, vào thẳng trường nhé ) ;))~
    -thân-
     


  13. Thanks! :)

    Tuy nhiên thực chất cần đề thi là để luyện thôi chứ không nên coi có sát hay không.

    Còn việc thi thử thì đề thi khó hay không là do từng năm, không nói trước được vì nhiều đề thi dễ nhưng có đề khó hơn đề thi thử năm nay.

    Đề thi trường Ams ra cho học sinh làm để chuẩn bị thì lại không khó nhưng đến khi thi thì chưa biết thế nào được!

    P/s:
    1. Flora nhé! ;;)
    2. Pemivip là con trai nhớ, không phải tên là Mi đâu! ;))
     
  14. thiennhan12

    thiennhan12 Guest


    IV. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
    21. Although (A) colour is a minor (B) factor in soil composition, it is excellent (C) characteristic by which we can distinguish different soil layers (D).


    22. The (A) printing press makes it possibly (B) to print books more cheaply (C)and more quickly than ever before (D).


    23. We all (A) think that she will be suitable for (B) the work because she has been working (C) like (D) a secretary for a long time.


    24. Almost (A) medical doctors have had (B) some training (C) in (D) psychology and psychiatry.


    25. Not one (A) in one hundred children exposed to (B) the disease are (C) likely to develop symptoms (D) of it.


    26. The children forgot picking (A) up the note (B) from (C) the office and now they are (D) worried.


    27. Of all (A) mammals, dolphins are undoubtedly (B) between (C) the friendliest (D) to humans.


    28. Harmony (A), melody and rhythm are (B) important elements in mostly (C) forms of (D) music.


    29. Only by reading (A) carefully and slowly that you can (B) understand what (C) the manual says (D) .


    30. A galaxy, where it may (A) include billions (B) of stars, is held (C) together (D) by gravitational attraction.

    V. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each numbered space.

    Wikipedia
    The online encyclopaedia Wikipedia challenges our preconceptions about factual information. Before Wikipedia, it was (31) __________ as read that encyclopaedias were written by paid experts. In other (32) __________, before Wikipedia, the “reader” of an encyclopaedia had no control over the content. Wikipedia has changed all that, as anyone is allowed to edit and add content. The idea has certainly (33) __________ on and, for millions of people, Wikipedia (34) __________ a vital need.
    Wikipedia’s founders (35) __________ that, on the whole, the information on the site is no less accurate than more traditional encyclopaedias. Despite this, critics have (36) __________ the site for its inaccuracies . Articles on the site have certainly (37) __________ things which are not in fact true. However, although these have received wide media (38) __________, they essentially (39) __________ the problem. Most people have little (40) __________ how many inaccuracies there are in traditional printed encyclopaedias.


    31. A. given B. taken C. made D. put
    32. A. speech B. ways C. words D. terms
    33. A. got B. put C. taken D. caught
    34. A. says B. responds C. tells D. answers
    35. A. insists B. assist C. consist D. desist
    36. A. pronounced B. renounced C. denounced D. announced
    37. A. assented B. assigned C. asserted D. associated
    38. A. treatment B. coverage C. handling D. usage
    39. A. exaggerate B. boast C. flatter D. extend
    40. A. gist B. hint C. hunch D. inkling
    __________________
     
  15. bffaf

    bffaf Guest


    Thanks a lot. !
     

  16. Thanks mí bác nhá, tự luyện từ bây h thuôi

    #SYSE_MinKi
     
  17. nil.wire

    nil.wire Guest


    ối cái bài viết đúng là cái bài thi hsg huyện năm nay... haizz
     

  18. chị quynh-anh ơi nếu có bán thì bán ở đâu ạ? e cảm ơn.;)