English THPT Word form

HOWTOLEARN

Học sinh mới
Thành viên
10 Tháng năm 2022
1
1
6
20
Bến Tre
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1. The …………………. of trees occurs very slowly. (grow)

2. She had a ………………… action to save her family. (hero)

3. The factory is located in the …………………. of Vietnam. (south)

4. Acting has brought me some enormous ………………….. (enjoy)

5. He has had treatment for 2 months now without any ……………………… (improve)

6. You can ask that plumber for ………………on how to repair the racks in water pipes. (advise)

7. Rather ………………… researchers forecast that oil might run out in 30 years. (pessimism)

8. A complaint letter should be ended …………………… (impolite)

9. The drivers have left lots of garbage on the ground after their ………………… (refresh)

10. I think careless drivers should be fined …………………… (heavy)

11. Travelling to the countryside is becoming …………………….. popular nowadays. (increase)

12. …………………… are looking for an effective way to reduce energy consumption. (science)

13. What we must do is to keep the earth ……………………… (pollute)

14. We must use electricity ……………………… (economy)

15. ……………. energy is the best alternative source of energy. (sun)

16. Some volunteer …………………… are cleaning up the beach. (conserve)

17. ………………. is better than cure. (prevent)

18 A good body and love from our parents are the most ………………… thing I have. (price)

19The teacher stressed the need for regular …………………… (attend)

20Until her illness she was the main ………………… in the family. (provide)

21These toys made in the USA is ………………….. to children. (harm)

22Food is a ……………………… of our life. (need)

23No doubt there will be a great …………………. of food for the world’s population. (short)

24Our performance was very ………………… We should make more efforts. (appoint)

25I am …………... disappointed to know my children have not cleaned up all the trash. (extreme)

26Neighbors ……………… to the police about the noise from that house last night. (complaint)

27He is one of the most famous ……………………. all over the world. (environment)

28White ao dai symbolizes the ………………… of the girl students. (pure)

29Smoking does harm ………………………… to people’s health. (repair)

30Speaking in public seems to come quite ………………. to her. (nature)

31We are looking forward to the latest ………………… in computer technology. (innovate)

32……………………, you will have to make the decision yourself. (ultimate)

33The lava in that volcano ……………………. as it cools. (solid)

34Paper and most plastics are ………………… materials. (recycle)

35What should you do at school to ………………… pollution ? (minimum)

36Fuel …………………… can be cut down by having fewer cars on the roads. (consume)

37Governments encourage people to use the products which are ……………………… friendly (environment)

38Water is going on the floor because of the ………………… faucet (drip)

39Smoking can cause …………………… diseases. (respire)

40A ………………… is a person who installs and repairs things such as water pipes, toilets,… (plumbing)

41Let’s have an …………………… mend the iron. (electric)

42In Sweden, most houses will be …………………… by the sun soon. (hot)

43Water is …………………… as it passes through the rocks. (pure)

44Like beverage cans and bottle, this ……………………. can be recycled. (produce)

45She is said to be ………………. She’s not relied on to do her job properly. (efficiently)

46The sky is clear – it’s ……………………. (cloud)

47Lunar New Year is ………………… celebrated in many areas of Asia. (joy)

48My father is loved because we are always his ………………….. (prior)

49I don’t want to think of that ………………….. accident. (destroy)

50There were two ……………………… yesterday : Boxing and Swimming. (compete)

51Let me ………………….. you on your ……………………… (congratulation / nominate)

52His …………………… ……………………. him from others. (generous / distinction)

53Snow in the April in this area is a rare ………………….. (occur)

54It was one of the most …………………… earthquakes in Japan. (dangerous)

55Areas around HCM City can expect ………………… during the day. (cloudy)

56We have to …………………. all new words in the notebook. (memory)

57…….. waves are one of the great forces of nature. They are very dangerous for people. (tide)

58Tsunamis, earthquakes and typhoons are ………………. disasters. (nature)

59A typhoon is going to hit our area. What sorts of ………………. shall we make ? (prepare)

60…………….. food are very convenient for campers. (can)

61Today …………. can ……………… when the earthquake will occur. (science / prediction)

62The mountain was full of ……………… rock and ash when the ………………… was over.
 

Nguyễn Thị Ngọc Bảo

Cựu TMod tiếng Anh | CN CLB Địa Lí
Thành viên
28 Tháng tám 2017
3,161
2
4,577
644
21
Nghệ An
Nghệ An
๖ۣۜɮօռìǟƈɛ❦
Bạn tham khảo nhé!
1. Growth (n):sự phát triển
2. Heroic (a): dũng cảm
3. Enjoyments (n): sự thích thú
4. Improvements (n): sự cải thiện
5. Advice (n): lời khuyên
6. Pessimistic (a): bi quan >< optimistic (a): lạc quan
7. Politely (adv): lễ phép
8. Refreshment (n): sự nghỉ ngơi
9. Heavily (adv): nặng nề
10. Increasingly (adv): tăng
11. Scientists (n): nhà khoa học
12. Unpolluted (a): Ko bị ô nhiễm
13. Economically (adv): tiết kiệm
14. Solar (a) + energy: năng lượng mặt trời
15. Conservationists (n): người ủng hộ bảo vệ môi trường
16. Prevention (n): sự ngăn cản
17. Priceless (adj): vô giá
18. Attendance (n): sự tham gia
19. Provider (n): người cung cấp
20. Harmless (a): vô hại
Bạn cũng có thể tham khảo và ủng hộ những topic sau để có sự tiến bộ về nhiều kỹ năng nè. Tổng hợp kiến thức các môn
Chúc bạn học tốt!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Để làm được dạng bài này bạn cần biết về vị trí của từ loại nhé Các loại từ trong tiếng Anh
Đồng thời tham khảo thêm topic sau Word formation 1 & Word formation 2 & Word formation 3 để go-pro dạng bài tập này :Tonton8
21 These toys made in the USA is …………harmful……….. to children. (harm)

22 Food is a ………………???……… of our life. (need)

23 No doubt there will be a great …………shortage = thiếu hụt………. of food for the world’s population. (short)

24 Our performance was very ……disappointing = đáng thất vọng…………… We should make more efforts. (appoint)

25 I am ……extremely = cực kì……... disappointed to know my children have not cleaned up all the trash. (extreme)

26 Neighbors complain = phàn nàn……… to the police about the noise from that house last night. (complaint)

27 He is one of the most famous ……environmentalists = nhà môi trường học (chia số nhiều vì one of the most adj + N số nhiều)………………. all over the world. (environment)

28 White ao dai symbolizes the ……purity = sự thuần khiết …………… of the girl students. (pure)

29 Smoking does harm ……unrepairable = không thể sửa chữa…………………… to people’s health. (repair)

30 Speaking in public seems to come quite ……unnatural = không tự nhiên (adv+adj)…………. to her. (nature)

31 We are looking forward to the latest ……innovation = đổi mới, sáng tạo…………… in computer technology. (innovate)

32……ultimately = cuối cùng thì………………, you will have to make the decision yourself. (ultimate)

33 The lava in that volcano ………solidifies = cứng lại……………. as it cools. (solid)

34 Paper and most plastics are ………non-recyclable = không thể tái chế………… materials. (recycle)

35 What should you do at school to ………minimize = giảm thiểu………… pollution? (minimum)

36 Fuel ………consumption = tiêu thụ …………… can be cut down by having fewer cars on the roads. (consume)

37 Governments encourage people to use the products which are …………environmentally…………… friendly (environment) = không gây hại cho môi trường

38 Water is going on the floor because of the ………dripping………… faucet (drip) = vòi nước rò rỉ

39 Smoking can cause ……respiratory……………… diseases. (respire) = bệnh về đường hô hấp

40 A ………plumber = thợ sửa ống nước………… is a person who installs and repairs things such as water pipes, toilets,… (plumbing)

41 Let’s have an ……electrician = thợ điện……………… mend the iron. (electric)

42 In Sweden, most houses will be ………………heated = bị nóng lên …… by the sun soon. (hot)
 
Top Bottom