English THPT Vocab - music

Quy ẩn giang hồ

Học sinh
Thành viên
6 Tháng năm 2020
73
72
36
18
Hà Nội
THPT Cao Bá Quát
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
5.
I‟m a huge ____________ of Madonna.
A. album
B. contest
C. fan
D. nominee
6. The pop singer looks so ____________ on stage that everybody goes crazy with him.
A. passionate
B. modest
C. boring
D. renowned
7. Billy shows a remarkable ____________ for music.
A. talent
B. process
C. composer
D. recording
8. They have just ____________ their second album.
A. release
B. released
C. adore
D. adored
9. Susan‟s parents encouraged her to take part in the talent ____________.
A. instrument
B. contest
C. contestant
D. release
10. The band will release their third ___________ in May.
A. achievement
B. contest
C. album
D. audience
11. This famous Italian singer was just ______________ from the show last night because of his
scandal.
A. aired
B. released
C. adored
D. eliminated
12. They showed a ____________ of Robbie Williams being interviewed five years before he passed
away.
A. clip
B. melody
C. rhythm
D. figure
13. He would love to _____ his singing videos for his fans to watch on TikTok.
A. conquer
B. suffer
C. post
D. adore
14. His performance was so ______ that it made me fall asleep.
A. renowned
B. exciting
C. boring
D. talented
15. The band‟s latest album will be _______ in Italy next week . Their fans have been waiting for it for
over 1 year.
A. released
B. posted
C. adored
D. talented
16. Read some old song lyrics before composing a new one; this may help you get ideas and develop a
_______.
A. audience
B. idol
C. contestant
D. rhythm
17. We are delighted to announce the _______ of our first video product, designed to help five-string
banjo players learn from the local artists.
A. exciting
B. demanding
C. talent
D. release
18. His interest in music led to his acquaintance with the _______ Gluck, who became his close friend.
A. recording
B. composer
C. audience
D. wartime
19. A: "Can you concentrate on other things when you are listening to music?"
B: „____”
A. I prefer to work in a quite area.
B. I'm keen on listening to dance music.
C. I often share my favorite albums with friends.
D. I don't think music can help with this.
20. A: "Do you think music can heal sick people?"
B: “____”
A. I can't agree with you more.
B. The sooner, the better.
C. At least they can feel better.
D. Doctors cannot do so.
 

Tam Cửu

Học sinh tiến bộ
Thành viên
29 Tháng mười một 2017
976
1,999
211
22
Hải Dương
Đại học
II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
5.
I‟m a huge ____________ of Madonna.
A. album
B. contest
C. fan
D. nominee
6. The pop singer looks so ____________ on stage that everybody goes crazy with him.
A. passionate
B. modest
C. boring
D. renowned
7. Billy shows a remarkable ____________ for music.
A. talent
B. process
C. composer
D. recording
8. They have just ____________ their second album.
A. release
B. released
C. adore
D. adored
9. Susan‟s parents encouraged her to take part in the talent ____________.
A. instrument
B. contest
C. contestant
D. release
10. The band will release their third ___________ in May.
A. achievement
B. contest
C. album
D. audience
11. This famous Italian singer was just ______________ from the show last night because of his
scandal.
A. aired
B. released
C. adored
D. eliminated
12. They showed a ____________ of Robbie Williams being interviewed five years before he passed
away.
A. clip
B. melody
C. rhythm
D. figure
13. He would love to _____ his singing videos for his fans to watch on TikTok.
A. conquer
B. suffer
C. post
D. adore
14. His performance was so ______ that it made me fall asleep.
A. renowned
B. exciting
C. boring
D. talented
15. The band‟s latest album will be _______ in Italy next week . Their fans have been waiting for it for
over 1 year.
A. released
B. posted
C. adored
D. talented
16. Read some old song lyrics before composing a new one; this may help you get ideas and develop a
_______.
A. audience
B. idol
C. contestant
D. rhythm
17. We are delighted to announce the _______ of our first video product, designed to help five-string
banjo players learn from the local artists.
A. exciting
B. demanding
C. talent
D. release
18. His interest in music led to his acquaintance with the _______ Gluck, who became his close friend.
A. recording
B. composer
C. audience
D. wartime
19. A: "Can you concentrate on other things when you are listening to music?"
B: „____”
A. I prefer to work in a quite area.
B. I'm keen on listening to dance music.
C. I often share my favorite albums with friends.
D. I don't think music can help with this.
20. A: "Do you think music can heal sick people?"
B: “____”
A. I can't agree with you more.
B. The sooner, the better.
C. At least they can feel better.
D. Doctors cannot do so.

5. I‟m a huge ____________ of Madonna.
A. album
B. contest
C. fan
D. nominee
6. The pop singer looks so ____________ on stage that everybody goes crazy with him.
A. passionate
B. modest
C. boring
D. renowned
7. Billy shows a remarkable ____________ for music.
A. talent
B. process
C. composer
D. recording
8. They have just ____________ their second album.
A. release
B. released
C. adore
D. adored
9. Susan‟s parents encouraged her to take part in the talent ____________.
A. instrument
B. contest
C. contestant
D. release
10. The band will release their third ___________ in May.
A. achievement
B. contest
C. album
D. audience
11. This famous Italian singer was just ______________ from the show last night because of his
scandal.
A. aired
B. released
C. adored
D. eliminated
12. They showed a ____________ of Robbie Williams being interviewed five years before he passed
away.
A. clip
B. melody
C. rhythm
D. figure
13. He would love to _____ his singing videos for his fans to watch on TikTok.
A. conquer
B. suffer
C. post
D. adore
14. His performance was so ______ that it made me fall asleep.
A. renowned
B. exciting
C. boring
D. talented
15. The band‟s latest album will be _______ in Italy next week . Their fans have been waiting for it for
over 1 year.
A. released
B. posted
C. adored
D. talented
16. Read some old song lyrics before composing a new one; this may help you get ideas and develop a
_______.
A. audience
B. idol
C. contestant
D. rhythm
17. We are delighted to announce the _______ of our first video product, designed to help five-string
banjo players learn from the local artists.
A. exciting
B. demanding
C. talent
D. release
18. His interest in music led to his acquaintance with the _______ Gluck, who became his close friend.
A. recording
B. composer
C. audience
D. wartime
19. A: "Can you concentrate on other things when you are listening to music?"
B: „____”
A. I prefer to work in a quite area.
B. I'm keen on listening to dance music.
C. I often share my favorite albums with friends.
D. I don't think music can help with this.
20. A: "Do you think music can heal sick people?"
B: “____”
A. I can't agree with you more.
B. The sooner, the better.
C. At least they can feel better.
D. Doctors cannot do so.


If you are not willing to learn, no one can help you. If you are determined to learn, no one can stop you.
Bên cạnh thì box Anh có một loạt những topic học thuật cũng như bài tập tự luyện cho các bạn củng cố hơn! Theo dõi box Anh cũng như các môn học khác để được cải thiện trình độ mỗi ngày
Tổng hợp đề, ngữ pháp trọng tâm & từ vựng ôn thi
Chúc bạn học tốt nhé

 
  • Like
Reactions: Quy ẩn giang hồ

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Bổ sung giải thích
contest = cuộc thi
fan of = người hâm mộ của ai
nominee = ứng cử viên
passionate = nhiệt huyết
modest = ít ỏi
boring = buồn chán
renowned = nổi tiếng
talent for = tài năng về
process = quá trình (làm gì dẫn đến 1 kết quả nào đó)
composer = nhà biên soạn
recording = (bản) ghi âm
released = phát hành (câu này có dấu hiệu của thì HTHT => dùng phân từ 2), danh từ của release là sự phát hành
adore = yêu thích
instrument = nhạc cụ
contestant = thí sinh dự thi
achievement = thành tựu
aired = phát sóng
eliminated = loại trừ
melody = giai điệu
rhythm = nhịp điệu
figure = mô hình
conquer = chinh phục
post = đăng tải
audience = khán giả
idol = thần tượng
exciting = thú vị
demanding = cần nhiều thời gian, năng lượng, sự chú ý
audience= khán giả
wartime = thời gian diễn ra chiến tranh
 
Top Bottom