English THCS Viết lại câu

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,361
6,062
801
Chào bạn, bạn tham khảo
1. Urgent action must be taken to solve the problem of homelessness
URGENT ACTION = KHẨN CẤP, NHANH CHÓNG
TAKE ACTION = HÀNH ĐỘNG

2. Enormous effort has been made to find a cure for this disease.
TRY HARD =ENORMOUS EFFORT

3. The very thought of his face at that moment makes me laugh.
THOUGHT OF STH = SUY NGHĨ VỀ = THINK OF/ ABOUT

4. There was an agreement among the teachers to introduce the new methods.
AGREE-->AGREEMENT

5. The boy dances attendance on his father.
DANCE ATTENDANCE ON = to do everything that someone asks you to and treat them in a special way = obey

6. I have some colleagues whose attitudes to work that I simply fail to understand.
Đại từ quan hệ : WHOSE +N

7. I did not realize the extent to which he was influenced by his brother.
THE EXTENT = MUCH

8. Mass tourism is responsible for the environmental problems.
BE RESPONSIBLE FOR = chịu trách nhiệm

9. I cancelled my subscription to that magazine 6 months ago.
Quá khứ đơn : S + Ved/2

10. These books have been lent by the British Council library.
ON LOAN = being borrowed

Mời bạn tham khảo thêm ( Click vào để vào link)
+ Chinh phục kì thi tốt nghiệp THPT Quốc gia
+ Level up your Vocabulary
+ IDIOMS theo chủ đề
+ Dịch thuật -Word order
+ Luyện nghe Tiếng Anh Magic Ears
+ TRỌN BỘ kiến thức học tốt các môn dành cho bạn.

Chúc bạn học tốt !
 
  • Like
Reactions: 14101311
Top Bottom