English THCS Viết lại câu

Khánhly2k7

Học sinh tiến bộ
Thành viên
11 Tháng năm 2020
374
1,564
156
17
Hà Nội
THCS Cổ Nhuế
Last edited:

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,361
6,062
801
Chào em, cảm ơn em đã trở thành thành viên của diễn đàn.
Em tham khảo nhé!

V- Em cần thuộc các cụm động từ mà SGK đề cập.
SET UP = Thành lập
KEEP UP WITH = theo kịp
SET OFF =khởi hành
TURN UP =XUẤT HIỆN
TURN DOWN = từ chốichối
1. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop.
2. We have to try harder so that our handicrafts can keep up with theirs.
3. What time will you set off for Da Lat?
4. We arranged to meet in front of the lantern shop at 8 o’clock, but she never turned up.
5. The artisans in my village can live on basket weaving.

IX-Em cần nắm kiến thức về Complex sentences.
There are different types of dependent clause.
A dependent clause of concession begins with a subordinator although, though, or even though. It shows an unexpected result.
Example:
Although she was tired, she finished knitting the scarf for her dad.
A dependent clause of purpose begins with a subordinator so that or in order that. It tells the purpose of the action in the independent clause.
Example:
The artisan moulded the clay so that he could make a mask.
A dependent clause of reason begins with a subordinator because, since, or as. It answers the question “Why?”
Example:
Since it was raining, they cancelled the trip to Trang An.
A dependent clause of time begins with a subordinator when, while, before, after, as soon as, etc. It tells when the action described in the independent clause takes place.
Example:
When I have free time, I usually go to the museum.



1. Although there are modern knitting machines, the artisans in my village like using traditional looms.
2. Many children like to go to Bat Trang Ceramic village as they can make their ovvn pottery there.
3. We have to follow more than ten stages so that we can make a simple conical hat.
4. Sinh paintings are special since they are burned after worship.
5. We’ll have to phone you first before we organise the trip.
6. We were visiting an old building while they were going to a traditional market.
7. Mary often goes home as soon as the class is over so that her mother wouldn't wait for her
8. Linda didn’t go to school last week because she was ill
9. The artisan moulded the copper so that they could make a bronze drum.
10. Although I was tired after a long trip, I still went to visit Tay Ho conical hat making village right away. ( đề hơi sai sai )
VI-Em học từ vựng, tập xác định key words
1.T
2.F
3. T
4. T
5. F
6. T
7. F

Nếu có thắc mắc gì bạn có thể đặt câu hỏi
Mời bạn tham khảo thêm

+ Chinh phục kì thi tốt nghiệp THPT Quốc gia
+ Level up your Vocabulary
+ IDIOMS theo chủ đề
+ Dịch thuật -Word order
+ Luyện nghe Tiếng Anh Magic Ears
+ TRỌN BỘ kiến thức học tốt các môn dành cho bạn.
Chúc bạn học tốt!
 
Last edited:
Top Bottom