Ngoại ngữ Topic Bồi dưỡng học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 10

Thảo luận trong 'Thảo luận - Chia sẻ chung' bắt đầu bởi Ye Ye, 6 Tháng tám 2017.

Lượt xem: 33,478

  1. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!

    Hello cả nhà.
    Hôm nay mình lập topic này để các bạn 2k2 chuyên Anh hoặc nằm trong đội tuyển Anh tham gia. Các bạn hãy chia sẻ những tài liệu bồi dưỡng hay mà các bạn được thầy cô phát hoặc sưu tầm trên internet. Ngoài ra, mọi người hãy đăng những bài tập nâng cao Tiếng anh lớp 10 của mình để tất cả mọi người cùng làm nhé.
    Mong là mọi người sẽ tích cực tham gia.
    @Ng.Klinh @Nhóc lười A2 @Hoàng Hương Giang @ngocktqtvn
     
  2. TajSaker

    TajSaker Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    779
    Điểm thành tích:
    194

    Riêng môn Anh thì chắc đâu cần phân biệt lớp nhỉ, lớp 9 vẫn làm bài ĐH được tuốt r104
    Trên FB có 2 page anh thấy rất hay :)
    - Chuyên Tiếng Anh-CVT
    - Ambrosia High School for the Gifted

    Các page này thường xuyên có bài tập mới (không bị lặp đáp án) đủ các thể loại từ word form, idioms, reading, listening. Trình độ chuẩn chuyên Anh cho những bạn muốn thử sức. Ngoài ra thỉnh thoảng họ cũng có share tài liệu, như page Ambrosia đang share bộ sách tổng hợp idioms, phrasal verbs, vocab,... cho các kì thi HSG đó :)
     
    Hà Chi0503, Kyanhdo, Osmund9 others thích bài này.
  3. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    Practice test 3 nhé

    E lm rồi cj up đáp án sau nhé!! @Ye Ye
     

    Các file đính kèm:

    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
    Ye Ye thích bài này.
  4. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    Chị ơi 2 ảnh sau bị ngược ạ
     
  5. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    làm thế nào để xoay lại đc nhể??
     
  6. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    chị chụp lại nhé
    đổi chiều chụp như hồi nãy
    huhu, phiền chị nhiều rồi
     
  7. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    ây, e chịu khó nhìn vậy, hiện giờ cj k cầm điện thoại.... T T
     
    Ye Ye thích bài này.
  8. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    vâng ạ
    em làm đây
     
  9. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    ok e!!! :c10

    làm xong chưa e @Ye Ye ????
     
    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
    Ye Ye thích bài này.
  10. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    Không bit có đúng không nữa. Chị xem giùm em nha
    1.B
    2.B
    3. C
    4. C
    5.D
    6.B
    7.C
    8.A
    9.B
    10.C
    11.D
    12.A
    13.A
    14.B
    15.C
    16.B
    17.A
    18.A
    19.A
    20.A
    21.D
    22.C
    23.B
    24.A
    25.C
     
  11. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    uh, đợi lát nữa cj gửi đáp án cho e nhé!
     
    Ye Ye thích bài này.
  12. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    vâng

    chị cứ đăng đi nhé
    mai em xem
    giờ em phải off rồi
     
    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
    ngchau2001 thích bài này.
  13. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    1.B
    2.B => C (Họ bị buộc tội âm mưu thực hiện hành động khủng bố)
    3. C
    4. C =>D (the host nation: nước chủ nhà)
    5.D
    6.B
    7.C
    8.A
    9.B
    10.C
    11.D
    12.A
    13.A
    14.B
    15.C => D (a northerly direction: Hướng bắc)
    16.B
    17.A => D (outlive: sống lâu hơn)
    18.A
    19.A
    20.A
    21.D => C (sau "little" là danh từ không đếm được)
    22.C
    23.B
    24.A
    25.C


    những câu sai cj chữa màu đỏ đấy. Bài e làm khá tốt, tiếp tục phát huy nhé! JFBQ00184070402A
     
    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
    Ye YeSnowball fan ken thích bài này.
  14. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    Lần này là bài đọc hiểu nhé!:D:D (mai cj bận nên cj up bài trc nhé!)

    It was a Monday morning in the office and, as usual, everyone was busy sorting through their mail before starting work. The other staff had (1) ............... that Nicky, one of the computer operators, had been (2) ................ rather miserable recently and they wondered what might have happened to make her so (3) .................. . Suddenly, Nicky accidentally (4) ................ over a cup of coffee. As she was cleaing up the mess, the girl sitting next to her happened to glance at Nicky's right hand. There was a large swelling at the (5) ................ . "What on Earth have you (6) .................. to yourself? Does it (7) ................ ?" asked the girl. "Yes, it does. I think I've (8) ................. it using the computer," replied Nicky. "I think you'd better go and let the doctor (9) ............ it," said the girl. "Let's hope there's no permanent (10) ................. to your hand."

    1. A. recognized B. realized C. noticed D. identified
    2. A. appearing B. seeming C. pretending D. looking
    3. A. sick B. bored C. uninteresting D. depressed
    4. A. kicked B. punched C. hit D. knocked
    5. A. wrist B. elbow C. knee D. ankle
    6. A. made B. done C. happened D. brought
    7. A. harm B. hurt C. disturb D. upset
    8. A. injured B. ruined C. spoiled D. destroyed
    9. A. check B. inspect C. examine D. investigate
    10. A. pain B. destruction C. damage D. suffering

    tiếp 1 bài viết câu nhé!
    Rewrite these sentences using the word given. Do not change the word.
    1. I did not think that Peter would phone tonight. (unlikely)
    => I ....................................................... to phone tonight.
    2. Harry couldn't get his parents' permission to buy a motorbike. (let)
    => Harry's parents ................................................. a motorbike.
    3. Corporal Green was killed just before the armistice. (eve)
    => Corporal Green ............................................
    4. The cost of the repairs to the house was about $50. (region)
    => The cost .........................................................
    5. After years of hard work he could convert his ambitions into reality. (realize)
    => After ...........................................................................
    6. I was reluctant to make a promise to buy more goods from the same company. (commit)
    => I was reluctant ..............................................................................
    7. I know it inside out. (fingers)
    => I ................................................................................
    8. My brother is not feeling terribly well. (weather)
    => My brother ..............................................................................
    9. I daren't turn up TV because the baby might wake up. (fear)
    => I daren't ............................................................................
    10. There is no way that young man can achieve success in this test. (bound)
    => That young man ......................................................................
     
    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
  15. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)


    It was a Monday morning in the office and, as usual, everyone was busy sorting through their mail before starting work. The other staff had (1) ............... that Nicky, one of the computer operators, had been (2) ................ rather miserable recently and they wondered what might have happened to make her so (3) .................. . Suddenly, Nicky accidentally (4) ................ over a cup of coffee. As she was cleaing up the mess, the girl sitting next to her happened to glance at Nicky's right hand. There was a large swelling at the (5) ................ . "What on Earth have you (6) .................. to yourself? Does it (7) ................ ?" asked the girl. "Yes, it does. I think I've (8) ................. it using the computer," replied Nicky. "I think you'd better go and let the doctor (9) ............ it," said the girl. "Let's hope there's no permanent (10) ................. to your hand."

    1. A. recognized B. realized C. noticed D. identified
    2. A. appearing B. seeming C. pretending D. looking
    3. A. sick B. bored C. uninteresting D. depressed
    4. A. kicked B. punched C. hit D. knocked
    5. A. wrist B. elbow C. knee D. ankle
    6. A. made B. done C. happened D. brought
    7. A. harm B. hurt C. disturb D. upset
    8. A. injured B. ruined C. spoiled D. destroyed
    9. A. check B. inspect C. examine D. investigate
    10. A. pain B. destruction C. damage D. suffering
    Chị ơi bài này khó quá ạ
    Em làm chắc tệ lắm:r100


    1. I did not think that Peter would phone tonight. (unlikely)
    => I ................................ .to phone tonight.
    2. Harry couldn't get his parents' permission to buy a motorbike. (let)
    => Harry's parents ..didn't let buy a motorbike... a motorbike.
    3. Corporal Green was killed just before the armistice. (eve)
    => Corporal Green .. was killed on the eve of the armistice.........................................
    4. The cost of the repairs to the house was about $50. (region)
    => The cost ...of the repairs to the house was in region of $50......................................................
    5. After years of hard work he could convert his ambitions into reality. (realize)
    => After ....years of hard work he could realize his ambitions......
    6. I was reluctant to make a promise to buy more goods from the same company. (commit)
    => I was reluctant ..............................................................................
    7. I know it inside out. (fingers)
    => I ................................................................................
    8. My brother is not feeling terribly well. (weather)
    => My brother ..is under the weather............................................................................
    9. I daren't turn up TV because the baby might wake up. (fear)
    => I daren't ............................................................................
    10. There is no way that young man can achieve success in this test. (bound)
    => That young man ......................................................................
    Mấy câu em bỏ trống là em k biết á chị
    Chị giải thích ngữ pháp giúp em nha
     
    Last edited by a moderator: 8 Tháng tám 2017
    ngchau2001 thích bài này.
  16. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    It was a Monday morning in the office and, as usual, everyone was busy sorting through their mail before starting work. The other staff had (1) ............... that Nicky, one of the computer operators, had been (2) ................ rather miserable recently and they wondered what might have happened to make her so (3) .................. . Suddenly, Nicky accidentally (4) ................ over a cup of coffee. As she was cleaing up the mess, the girl sitting next to her happened to glance at Nicky's right hand. There was a large swelling at the (5) ................ . "What on Earth have you (6) .................. to yourself? Does it (7) ................ ?" asked the girl. "Yes, it does. I think I've (8) ................. it using the computer," replied Nicky. "I think you'd better go and let the doctor (9) ............ it," said the girl. "Let's hope there's no permanent (10) ................. to your hand."

    1. A. recognized B. realized C. noticed D. identified
    2. A. appearing B. seeming C. pretending D. looking
    3. A. sick B. bored C. uninteresting D. depressed
    4. A. kicked B. punched C. hit D. knocked (knock over a cup of coffee: làm vỡ ly cà phê)
    5. A. wrist B. elbow C. knee D. ankle
    6. A. made B. done C. happened D. brought
    7. A. harm B. hurt C. disturb D. upset
    8. A. injured B. ruined C. spoiled D. destroyed (injure: làm tổn thương; destroy: phá hủy, hủy diệt)
    9. A. check B. inspect C. examine D. investigate (examine: khám bệnh; check: kiểm tra; còn "check-up" là kiểm tra toàn diện về sức khỏe)
    10. A. pain B. destruction C. damage D. suffering (pain: nỗi đau; damage: thiệt hại)

    (Đúng: 6/10)

    Rewrite these sentences.....
    1. I did not think that Peter would phone tonight. (unlikely)
    => I ..thought (that) Peter was unlikely...... .to phone tonight.
    Structure: be unlikely to do sth: không chắc chắn, không có khả năng
    2. Harry couldn't get his parents' permission to buy a motorbike. (let)
    => Harry's parents ..didn't let him buy......... a motorbike.
    Structure: let sb do sth: cho phép ai đó làm gì
    3. Corporal Green was killed just before the armistice. (eve)
    => Corporal Green .. was killed on the eve of the armistice.........
    Structure: on the eve of = just before: ngay trước khi....
    4. The cost of the repairs to the house was about $50. (region)
    => The cost ...of the repairs to the house was in region of $50........
    Structure: in (the) region of = about: khoảng
    5. After years of hard work he could convert his ambitions into reality. (realize)
    => After ....years of hard work he could realize his ambitions......
    6. I was reluctant to make a promise to buy more goods from the same company. (commit)
    => I was reluctant .........to commit to buy more goods from the same company........
    Structure: - commit + to-V = promise + to-V: hứa làm gì
    - be reluctant: miễn cưỡng

    7. I know it inside out. (fingers)
    => I ...........have it at my fingers' end..............
    Structure: - inside out: hoàn toàn, tường tận
    - have sth at one's fingers' end: hoàn toàn quen thuộc với....

    8. My brother is not feeling terribly well. (weather)
    => My brother .......is under the weather..........
    Structure: be under the weather: ốm, không khỏe
    9. I daren't turn up TV because the baby might wake up. (fear)
    => I daren't ......turn up TV for fear of waking the baby up..........
    Structure: for fear of doing sth: vì sợ rằng, e rằng ....
    10. There is no way that young man can achieve success in this test. (bound)
    => That young man ............isn't bound to achieve success in this test................
    Structure: be bound + to-V: chắc chắn, nhất định

    (Đúng: 4/10)

    (Em cần luyện thêm nhiều bài viết lại câu nữa nhé!)
     
    Last edited: 8 Tháng tám 2017
    Lạp Hộ, baochau1112, hg44552 others thích bài này.
  17. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Bài viết:
    4,066
    Điểm thành tích:
    679
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Thanh Thủy

    Bài phonetics, trắc nghiệm và viết câu nhé! :D:D

    I. PHONETICS
    Ex1: Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.
    1. A. challenge B.brochure C. snatch D. chocolate
    2. A. phase B. danger C. bookcase D. literarture
    3. A. supply B. suppose C. support D. superb
    4. A. gone B. prone C. phone D. bone
    5. A. steward B. sew C. sewage D. dew
    Ex2: Find the word which has different stress pattern from the other.
    6. A. referee B. mathematics C. combination D. literature
    7. A. abolish B. visible C. magazine D. paradise
    8. A. generous B. regulate C. potentially D. mineral
    9. A. disappear B. occurence C. environment D. nutritious
    10. A. common D. visit C. economy D. parachute
    II. LEXICO-GRAMMAR
    1. I don't think she will share her feelings with you. She's a ..................... person.
    A. talkative B. confident C. reserved D. sociable
    2. When travelling into space, people should wear a(n) ......................
    A. spacewalk B. spacecraft C. spacesuit D. airsuit
    3. The 2002 World Cup was ................ by two nations, Japan and South Korea.
    A. represented B. hosted C. rained out D. built up
    4. I like swimming, snorkeling and other ............. sports.
    A. modern B. famous C. aquatic D. traditional
    5. Manchester United beat their .................. 3 - 1.
    A. enthusiast B. standing C. competition D. rival
    6. The children stood in a little group disciplined, and .......................
    A. mischievous B. obedient C. confident D. active
    7. "She seems to be .................. for the job." "Yes. Everybody think she's perfectly suited for it."
    A. ready-made B. self-made C. tailor-made D. home-made
    8. For the old generation in my village, taking part in contests itself is a(n) .................
    A. degradation B. prevention C. objection D. purity
    9. He ordered an immediate .................... to prevent any leak of radioactivity.
    A. check-in B. walkout C. breakdown D. shutdown
    10. They're so similar; you would need an expert to ............. them.
    A. trace B. pinpoint C. show D. differentiate
    III. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentences printed before it.
    1. Everyone was surprised that the singer had very little money when he died.
    => The singer ................................................................................
    2. Unless she's really hungry, she never eats snacks between meals.
    => Only .............................................................................................
    3. According to the headmaster, only 200 pupils will be admitted to school next term.
    => On the ......................................................................................
    4. If you work hard, you'll be able to succeed.
    => Work hard ................................................................................
    5. He's partially deaf so he finds it difficult to communicate on the phone.
    => Were it ......................................................................................
    6. John and his ex-wife are still good friends.
    => John remains on ....................................................................
    7. Such ridiculous proposal isn't worth serious consideration.
    => There is ..................................................................................
    8. Just after solving one problem, I was faced with another.
    => Hardly ........................................................................................
    9. No one stands a chance of beating Mansell in this year's championship.
    => It's a foregone ............................................................................
    10. Under no circumstances should you phone the police.
    => The last ..........................................................................................
     
    Ye Ye thích bài này.
  18. nabitho09@gmail.com

    nabitho09@gmail.com Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    39
    Điểm thành tích:
    81

    [​IMG]
     
  19. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    I. PHONETICS
    Ex1: Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.
    1. A. challenge B.brochure C. snatch D. chocolate
    2. A. phase B. danger C. bookcase D. literarture
    3. A. supply B. suppose C. support D. superb
    4. A. gone B. prone C. phone D. bone
    5. A. steward B. sew C. sewage D. dew
     
  20. Ye Ye

    Ye Ye Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học Thành viên Hội viên CLB Ngôn từ

    Bài viết:
    2,064
    Điểm thành tích:
    409
    Nơi ở:
    Hà Nam
    Trường học/Cơ quan:
    NEU (Dream)

    Ex2: Find the word which has different stress pattern from the other.
    6. A. referee B. mathematics C. combination D. literature
    7. A. abolish B. visible C. magazine D. paradise
    8. A. generous B. regulate C. potentially D. mineral
    9. A. disappear B. occurence C. environment D. nutritious
    10. A. common D. visit C. economy D. parachute
     
    Mục Phủ Mạn Tước thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->