toán9

L

lonely1999

Last edited by a moderator:
P

pe_lun_hp

a.
$(4+\sqrt{15}).(\sqrt{10}-\sqrt{6}).(\sqrt{4-\sqrt{15}})$

$ = (\sqrt{4+\sqrt{15}})(\sqrt{4+\sqrt{15}})(\sqrt{4-\sqrt{15}})(\sqrt{10}-\sqrt{6})$

$ = (\sqrt{4+\sqrt{15}}).1.\sqrt{2}.(\sqrt{5} - \sqrt{3})$

$=\sqrt{8 + 2\sqrt{15}}(\sqrt{5} - \sqrt{3})$

$=(\sqrt{5} - \sqrt{3})(\sqrt{5} + \sqrt{3}) = 2$
 
T

thupham22011998

[TEX]b, =3\sqrt{3}-\frac{3}{2}.3\sqrt{5}+\sqrt{3}+5\sqrt{5}[/TEX]
[TEX]=4\sqrt{3}+\sqrt{5}[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom