You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
CM
1 - (sin^6 anfa +cos^6 anfa)=3.cos^2 anfa.cos^2 anfa
Có phải bạn nhầm bên vế phải không? Nếu là 3. cos^2 anfa.sin^2 anfa thì sẽ làm như sau;
sin^6 anfa+cos^6 anfa= (sin^2anfa+ cos^2 anfa) . ( sin^4 anfa+ cos^4 anfa-sin^2anfa.cos^2 anfa)= sin ^4 anfa+ cos^4 anfa-sin^2anfa.cos^2 anfa.
--> pt<---> 1- (sin ^4 anfa + cos^4 anfa- sin^2anfa.cos^2 anfa) = 3. cos^2 anfa.sin ^2 anfa
<---> 1= sin^4 anfa+ cos^4 anfa +2 sin^2anfa.cos^2 anfa. = (sin^2 anfa +cos^2 anfa)^2