[Toán 8] Tính a^2+b^2.

  • Thread starter s.m.a.r.t.b.r.a.i.n
  • Ngày gửi
  • Replies 1
  • Views 775

V

vansang02121998

[tex]+;a^3-3ab^2=5[/tex]

[tex]\Leftrightarrow (a^3-3ab^2)^2=25[/tex]

[tex]\Leftrightarrow a^6-6a^4b^2+9a^2b^4=25^{(1)}[/tex]

[tex]+; b^3-3a^2b=10[/tex]

[tex]\Leftrightarrow (b^3-3a^2b)^2=100[/tex]

[tex]\Leftrightarrow b^6-6a^2b^4+9a^4b^2=100^{(2)}[/tex]

[tex]+; (1);(2) \Rightarrow a^6+3a^4b^2+3a^2b^4+b^6 =125[/tex]

[tex]\Leftrightarrow (a^2+b^2)^3 = 125 [/tex]

[tex]\Leftrightarrow a^2+b^2=5[/tex]
 
Top Bottom