[Toán 11] PTLG khó

N

ngomaithuy93

D

doremon.

[TEX] \frac{1}{sinx}+\frac{1}{sin(x-\frac{3\pi}{2})}=4sin(\frac{7\pi}{4}-x)[/TEX]
\Leftrightarrow[TEX]\frac{1}{cosx}+\frac{1}{sinx}=-2\sqrt{2}(sinx+cosx)[/TEX]


\Leftrightarrow[TEX]\left[\begin{sinx+cosx=0}\\{sin2x = \frac{-1}{\sqrt{2}} [/TEX]

[TEX] sinx+cosxsin2x+\sqrt{3}cos3x=2(cos4x+sin^3x)[/TEX]

\Leftrightarrow[TEX]3sinx+sin3x+2\sqrt{3}cos3x=4cos4x+3sinx-sin3x[/TEX]

\Leftrightarrow[TEX]\frac{1}{2}sin3x+\frac{\sqrt{3}}{2}cos3x=cos4x[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom