tính khoảng cách

T

tbn93

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

hocmai.toan học cho em hỏi cong thức khoảng cách từ một điểm đến một mặt phẳng trong SGK vẫn có thể áp dung cho khoang cách từ một điểm đến một dường thẳng phai không hả thầy , còn công thức từ một điểm đến một đường thẳng là độ dài tích có hướng cua 2 vecto chia cho độ dai vecto chỉ phương của đường thẳng mà thầy bá phương đã dạy thì cung áp dụng được hả thầy , 2công thức nay đều dùng được ha thầy . thầy có the giải thích rõ hơn cho em không ạ
 
H

hocmai.toanhoc

Chào em!
Em xem lại lý thuyết nhé!
- Nếu em học ban cơ bản thì em chỉ học công thức tính khoảng cách từ 1 điểm đến 1 mặt phẳng: [TEX]d(M; (P))=\frac{|Ax_0+By_0+Cz_0+D|}{\sqrt{A^2+B^2+C^2}[/TEX]
trong đó [TEX]A; B; C [/TEX]là tọa độ vectơ pháp tuyến của mp(P).
[TEX]x_0; y_0; z_0[/TEX] là tọa độ điểm M.
- Còn khoảng cách từ 1 điểm đến 1 đường thẳng: em học ban cơ bản thì làm như sau:
+ B1: Lập phương trình mp(P) đi qua M và vuông góc với đường thẳng d.
+ B2: Tìm tọa độ giao điểm H là nghiệm của (d) và mp(P).
+ B3: d(M; d)=MH.
- Cách 2: Nếu em học ban nâng cao thì em chỉ cần áp dụng công thức:
[TEX]d(M; d)=\frac{|[\vec{IM};\vec{u}]|}{|\vec{u}|}[/TEX]
 
Q

qetsdhfkbf

montblanc pens,mont blanc jot down,subtract montblanc pens ,montblanc pens sales circumstance

Mont Blanc is a brand which is well-known website marketing . a higher conclusion company. They enjoy a substantial various gifts that will vary from writing instruments to be able to different watches. Among the renowned product will be Mont Blanc penrefills. Each one of these montblanc pens products are specially designed for the Mont Blanc ball point pens.Among the major problems that merchant confronts is without a doubt replication. A lot of under-developed nations bulk generate replications.along with replicates of their quality items. Therefore it's very crucial to look at the details of the product just before you purchase them.One of several main characteristics which you will need to look at on Mont Blanc pen refills is the logo design. Their logo is a 'White Star' montblanc pen commonly known as a bird splat. It's got 6 corners as opposed to duplicates which might depict the logo through a 5 cornered star. wheb buying refills you absolutely need to be sure that the logo is on the product in order to avoid shopping for a look-alike.You will discover Mont Blanc items available on a number of web-sites. Independent sellers purchase discount montblanc pens the products and catalog them in an intend to market these things through diverse programs. In case you are purchasing the product online you then definately need to be aware of product duplication. Other than the logo you can also check for the certificate of authenticity on the product. If the seller includes this as a part of the package deal then everyone can be sure that the product montblanc pens sale is original.While buying on the web look for sites which offer free shipping and delivery on your product simply because it's the most straightforward to reduce the price of the product. As it is a high end brand many online sellers provide shipping free of cost along with huge reductions on the product.
 
Top Bottom