Ngoại ngữ [Tiếng Anh] Topic giải đề thi vào 10

Thảo luận trong 'Ôn thi THPT Quốc gia' bắt đầu bởi one_day, 21 Tháng ba 2017.

Lượt xem: 31,289

  1. one_day

    one_day Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    2,587
    Điểm thành tích:
    449
    [TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn học. Click ngay để nhận!


    Bạn đang TÌM HIỂU về nội dung bên dưới? NẾU CHƯA HIỂU RÕ hãy ĐĂNG NHẬP NGAY để được HỖ TRỢ TỐT NHẤT. Hoàn toàn miễn phí!

    TOPIC GIẢI ĐỀ THI VÀO 10
    Topic này sẽ cung cấp cho các bạn đề thi vào 10 chuyên và không chuyên của các trường THPT (có đáp án và giải thích)
    Đối tượng tham gia: các bạn học sinh từ lớp 6 - 9
    Thời gian đăng đề: 2 tuần 1 lần, trong 2 tuần mình sẽ đăng lần lượt các phần của đề (đăng 1 lần thì dài lắm ^^)
    Đáp án sẽ được công bố khi có từ 3 người trở lên tham gia trả lời bài hoặc sau 3 ngày đăng bài, tùy theo điều kiện nào đến trước. Bài trả lời đúng 100% sẽ được mình Like =))
    Lưu ý: Không tra google, không sử dụng từ điển
    ---------

    #ĐỀ SỐ 1
    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
    1. A. set B. head C. heat D. dead
    2. A. machine B. inspiration C. exchange D. champagne
    3. A. pleased B. erased C. increased D. amused
    II. Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    4. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)
    5. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    6. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)
    7. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)
     
  2. joon_young#1

    joon_young#1 Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    639
    Điểm thành tích:
    229
    Nơi ở:
    Nam Định
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Lê Quý Đôn

    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
    1. A. set B. head C. heat D. dead
    2. A. machine B. inspiration C. exchange D. champagne
    3. A. pleased B. erased C. increased D. amused
    II. Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    4. The Internet has helped students study more ________effectively________. (EFFECT)
    5. It is _____disappointing_____ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    6. We are trying to have a(n) ________unpolluted______ world. (POLLUTE)
    7. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______encouragement________ to better my knowledge. (COURAGE)
    P/s: Bài này em tự làm đó chị..... Chắc sai nhiều lắm nhỉ :confused:
     
    one_daySnowball fan ken thích bài này.
  3. oliviascarlettt

    oliviascarlettt Học sinh Thành viên

    Bài viết:
    35
    Điểm thành tích:
    31

    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
    1. A. set B. head C. heat D. dead
    2. A. machine B. inspiration C. exchange D. champagne
    3. A. pleased B. erased C. increased D. amused
    II. Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    4. The Internet has helped students study more effectively. (EFFECT)
    5. It is disappointing that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    6. We are trying to have a(n) unpolluted world. (POLLUTE)
    7. I am thankful to my teacher who always gives me lots of encouragement to better my knowledge. (COURAGE)
     
    nhokway74ld thích bài này.
  4. nhokway74ld

    nhokway74ld Học sinh Thành viên

    Bài viết:
    118
    Điểm thành tích:
    26
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học/Cơ quan:
    THCS xuân mai a

    Lời giải như sau em chưa chắc đúng vì ms học lớp 8 :
    I.
    1. A. set B. head C. heat D. dead
    2. A. machine B. inspiration C. exchange D. champagne
    3. A. pleased B. erased C. increased D. amused
    II.
    4. The Internet has helped students study more effectively. (EFFECT)
    5. It is disappointing that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    6. We are trying to have a unpolluted world. (POLLUTE)
    7. I am thankful to my teacher who always gives me lots of encouragement to better my knowledge. (COURAGE)
     
  5. one_day

    one_day Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    2,587
    Điểm thành tích:
    449

    #ĐỀ SỐ 1
    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
    1. A. set /set/
    B. head /hed/
    C. heat /hiːt/
    D. dead /ded/
    2. A. machine /məˈʃiːn/
    B. inspiration /ˌɪnspəˈreɪʃn/
    C. exchange /ɪksˈtʃeɪndʒ/
    D. champagne /ʃæmˈpeɪn/
    3. A. pleased /âm -ed phát âm là "d"/
    B. erased /d/
    C. increased /t/
    D. amused /d/
    II. Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    4. The Internet has helped students study more effectively. (EFFECT)
    study effectively: học 1 cách hiệu quả
    5. It is disappointing that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    disappointing (adj): đáng thất vọng (dùng cho vật)
    6. We are trying to have a(n) unpolluted world. (POLLUTE)
    unpolluted (adj): không bị ô nhiễm, trong sạch
    7. I am thankful to my teacher who always gives me lots of encouragement to better my knowledge. (COURAGE)
    lots of + noun
    encouragement: sự động viên, cổ vũ
    ---------

    #ĐỀ SỐ 1
    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)
    8. The examination will be held ________ June, 2007.
    A. in B. on C. at D. to
    9. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.
    A. In B. On C. Over D. At
    10. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.
    A. up B. on C. off D. to
    11. The boy was greatly proud _______ his success at school.
    A. on B. of C. at D. in
    12. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.
    A. in B. by C. for D. of
    13. He read his article on the website last night, ________?
    A. doesn’t he B. didn’t he C. did he D. hasn’t he
    14. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?
    A. to spend B. spend C. to spending D. spending
    15. Passover ________ in Israel and by all Jewish people.
    A. is hold B. is celebrating C. celebrates D. is celebrated
    16. “When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.”
    A. to be worked B. to working C. will work D. to work
    17. If Ba were rich, he ________ around the world.
    A. should travel B. travelled C. could travel D. must travel
    18. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.
    A. though B. because C. but D. despite
    19. Study harder _________________.
    A. if you will pass the exam B. and you will pass the examC. unless you pass the exam D. or you will pass the exam
    20. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.
    A. will stay B. could stay C. is staying D. can stay
    21. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.
    A. to buy B. buy C. buying D. bought
    22. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.
    A. why B. who C. which D. whose
    23. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.”
    _ “_____________”
    A. That’s a fine day B. That’s a good trip C. Yes, please D. Yes, let’s
    24. _ “Thank you very much”
    _ “______________”
    A. Are you worried? B. You’re welcome C. Not all D. Nothing
    25. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.
    A. accounts B. applies C. asks D. prepares
    26. Ho Chi Minh City will ___________ temperatures between [tex]25^0C[/tex] and [tex]30^0C[/tex] tomorrow.
    A. experience B. arrive C. achieve D. occur

     
    Minh NhíSnowball fan ken thích bài này.
  6. oliviascarlettt

    oliviascarlettt Học sinh Thành viên

    Bài viết:
    35
    Điểm thành tích:
    31

    Èo, đợt đầu sai một lỗi rồi, lần này để em thử lại ~~ Hy vọng đúng
    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)
    8. A. in
    9. B. on
    10. D. to
    11. B. of
    12.C. for
    13. B. didn't he
    14. C. to spending
    15. D. is celebrated
    16. D. to work
    17.C. could travel
    18. A. though
    19. B. and you will pass the exam
    20. B. could stay
    21. A. to buy
    22. B. who
    23. D. Yes, let’s
    24. B. You’re welcome
    25. A. accounts
    26. A. experience
     
  7. Wang Yuan

    Wang Yuan Giải ba cuộc thi Văn học trong tôi Thành viên

    Bài viết:
    70
    Điểm thành tích:
    81

    8. A 9 D 10.B 11 B 12.D 13.B 14.C
    15.D 16.D 17.C 18.A 19.B 20.B 21.A
    22.B 23.D 24.B 25.A 26.D
     
    Snowball fan ken thích bài này.
  8. one_day

    one_day Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    2,587
    Điểm thành tích:
    449


    #ĐỀ SỐ 1
    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)
    8. The examination will be held ________ June, 2007.
    A. in B. on C. at D. to
    giới từ in đi với tháng và năm
    9. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.
    A. In B. On C. Over D. At
    giới từ on đi với dịp gì đó, đêm thứ nhất, đêm thứ hai
    10. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.
    A. up B. on C. off D. to
    equal to: bằng với
    11. The boy was greatly proud _______ his success at school.
    A. on B. of C. at D. in
    proud of: tự hào về
    12. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.
    A. in B. by C. for D. of
    well-qualified: đủ tiêu chuẩn (cho vị trí nào đó)
    13. He read his article on the website last night, ________?
    A. doesn’t he B. didn’t he C. did he D. hasn’t he
    Cấu trúc câu hỏi đuôi
    14. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?
    A. to spend B. spend C. to spending D. spending
    be used to +V-ing: quen với việc
    15. Passover ________ in Israel and by all Jewish people.
    A. is hold B. is celebrating C. celebrates D. is celebrated
    Câu bị động diễn tả 1 điều luôn luôn đúng
    16. “When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.”
    A. to be worked B. to working C. will work D. to work
    begin to do something: bắt đầu làm việc gì đó
    17. If Ba were rich, he ________ around the world.
    A. should travel B. travelled C. could travel D. must travel
    Câu điều kiện loại 2, điều kiện không có thật ở hiện tại
    18. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.
    A. though B. because C. but D. despite
    mệnh đề nhượng bộ liên kết bằng "though" (mặc dù)
    19. Study harder _________________.
    A. if you will pass the exam B. and you will pass the examC. unless you pass the exam D. or you will pass the exam
    Cấu trúc đưa ra điều kiện và kết quả kéo theo
    20. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.
    A. will stay B. could stay C. is staying D. can stay
    Câu ước "wish" đưa ra điều ước cho tương lai
    21. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.
    A. to buy B. buy C. buying D. bought
    stop to do sth: dừng lại để làm 1 việc gì khác
    22. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.
    A. why B. who C. which D. whose
    mệnh đề quan hệ bổ nghĩa cho danh từ the cooker: nồi cơm điện
    23. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.”
    _ “_____________”
    A. That’s a fine day B. That’s a good trip C. Yes, please D. Yes, let’s
    Đáp lại 1 lời đề nghị rủ rê nào đó =))
    24. _ “Thank you very much”
    _ “______________”
    A. Are you worried? B. You’re welcome C. Not all D. Nothing
    Đáp lại lời cảm ơn
    25. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.
    A. accounts B. applies C. asks D. prepares
    account for: chiếm (bao nhiêu %), giải thích cho (việc gì đó)
    26. Ho Chi Minh City will ___________ temperatures between [tex]25^0C[/tex] and [tex]30^0C[/tex] tomorrow.
    A. experience B. arrive C. achieve D. occur
    experience temperatures between ... and ...: có trải nghiệm qua các nhiệt độ từ .... tới ...
    arrive: đến
    achieve: đạt được (thành tích)
    occur: xảy ra
    ----------
    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)
    Mr. Brown and some (27) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (28) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (29) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (30) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (31) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (32) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (33) _________ are eager to work hard so as to refresh this (34) ________ area.
    27. A. voluntary B. volunteers C. volunteering D. volunteer
    28. A. in B. to C. into D. onto
    29. A. or B. and C. because D. though
    30. A. selected B. chosen C. collected D. elected
    31. A. dump B. yard C. area D. place
    32. A. happened B. provided C. achieved D. shown
    33. A. Them all B. They all C. All them D. All they
    34. A. spoiling B. spoil C. spoiled D. spoils
     
    Snowball fan ken thích bài này.
  9. Snowball fan ken

    Snowball fan ken Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    434
    Điểm thành tích:
    224

    Mr. Brown and some (27) ________D__________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (28) ____C________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (29) _____B____ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (30) _____A_____ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (31) ___A______. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (32) ______B____ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (33) ____C_____ are eager to work hard so as to refresh this (34) ____B____ area.
    chẳng biết đúng không nữa :p
     
    joon_young#1The heaven in the sky thích bài này.
  10. joon_young#1

    joon_young#1 Học sinh tiến bộ Thành viên

    Bài viết:
    639
    Điểm thành tích:
    229
    Nơi ở:
    Nam Định
    Trường học/Cơ quan:
    THPT Lê Quý Đôn

    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)
    Mr. Brown and some (27) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (28) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (29) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (30) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (31) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (32) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (33) _________ are eager to work hard so as to refresh this (34) ________ area.
    27. A. voluntary B. volunteers C. volunteering D. volunteer
    28. A. in B. to C. into D. onto
    29. A. or B. and C. because D. though
    30. A. selected B. chosen C. collected D. elected
    31. A. dump B. yard C. area D. place
    32. A. happened B. provided C. achieved D. shown
    33. A. Them all B. They all C. All them D. All they
    34. A. spoiling B. spoil C. spoiled D. spoils
    Lâu rồi chưa làm Anh...... ặc :(
     
  11. one_day

    one_day Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    2,587
    Điểm thành tích:
    449

    #ĐỀ SỐ 1
    Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)
    Mr. Brown and some (27) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (28) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (29) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (30) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (31) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (32) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (33) _________ are eager to work hard so as to refresh this (34) ________ area.
    27. A. voluntary B. volunteers C. volunteering D. volunteer
    Sau "some" và trước danh từ "conservationists" phải là tính từ
    28. A. in B. to C. into D. onto
    to be divided into: được phân chia thành
    29. A. or B. and C. because D. though
    group 2 ...., and group 3
    Liên từ anh được dùng để kết nối 2 mệnh đề song song trong câu ghép đẳng lặp
    30. A. selected B. chosen C. collected D. elected
    select = choose: chọn lựa
    collect: thu thập, lấy
    elect: bầu chọn
    31. A. dump B. yard C. area D. place
    garbage dump: bãi rác
    32. A. happened B. provided C. achieved D. shown
    provided by: được cung cấp bởi
    33. A. Them all B. They all C. All them D. All they
    They all = All of them: tất cả họ
    34. A. spoiling B. spoil C. spoiled D. spoils
    spoiled area: khu vực bị làm hư hỏng
    --------
    Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    35. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)
    36. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    37. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)
    38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)

    (39-42) Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)
    Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?
    Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.
    Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!
    Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.
    Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?
    Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.
    Mrs. Lan: I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?
    Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.
    39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one.
    40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months.
    41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong.
    42. Electricity numbers are recorded every month.
    (43-46) Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)
    43. Ba said, Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?”
    Ba suggested that chicken shouldn’t ........................................
    44. The last time she went out with him was 9 months ago.
    It is .......................................................................................
    45. There was too much snow for us to go out.
    There was such .....................................................................
    46. Miss Huong Tram is the best student in this class.
    Nobody .................................................................................

    Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)
    47. You’re tired as you got up too late to watch TV last night. A B C D
    48. The Internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of informations. A B C D
    49. The bus is such an inexpensive means of transport that people take them very often. A B C D
    50. She has been playing as a professional tennis player from 1990s. A B C D
     
    Snowball fan ken thích bài này.
  12. one_day

    one_day Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT tích cực 2017

    Bài viết:
    2,587
    Điểm thành tích:
    449

    Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
    35. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)
    => effectively
    36. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
    => disappointing
    37. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)
    => unpolluted
    38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)
    => encouragement

    (39-42) Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)
    Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?
    Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.
    Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!
    Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.
    Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?
    Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.
    Mrs. Lan: I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?
    Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.
    39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one. T
    40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months. T
    41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong. F
    42. Electricity numbers are recorded every month. T
    (43-46) Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)
    43. Ba said, Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?”
    Ba suggested that chicken shouldn’t be eaten
    44. The last time she went out with him was 9 months ago.
    It is 9 months since she (last) went out with him
    45. There was too much snow for us to go out.
    There was such a lot of snow that we couldn't go out
    46. Miss Huong Tram is the best student in this class.
    Nobody in this class is as good as Miss Huong Tram
    Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)
    47. You’re tired as you got up too late to watch TV last night. A B C D
    got up (thức dậy) -> stay up (thức khuya)
    48. The Internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of informations. A B C D
    informations -> information (danh từ không đếm được)
    49. The bus is such an inexpensive means of transport that people take them very often. A B C D
    very often -> so often
    50. She has been playing as a professional tennis player from 1990s. A B C D
    fromm 1990s -> since the 1990s
     
    baochau1112 thích bài này.
  13. cunvinh9c

    cunvinh9c Học sinh mới Thành viên

    Bài viết:
    20
    Điểm thành tích:
    6

    I. Give the right form of the verbs in the following brackets . ( 2 points )1. Mr Hung asked me where I ( go ) the next day . …………………………………..2. Nga ( study ) English for four years . ……………………………………3. My teacher ( teach ) us English . ……………………………………4. She ( listen ) to music when I came . ……………………………………II. Choose A,B,C or D to complete these sentences. ( 3 points )1. He asked me where I……………….A.live B.to live C.lived D.living2.We have bought this house……………..2006. A.at B.since C.on D .for3.I saw your school’s………….on television. A.advertise B.advertisement C. advertiser D.advertised4.I enjoy…………English. A.learn B.learning C.to learn D.learnt5.They said that they………………..in Hanoi city . A.lived B.live C.to live D.living6.I have English…………….Tuesday and Saturday. A.at B.on C.in D.intoIII. Read the following text and answer the questions given : ( 2 points )Mai has just returned home after a long vacation. She visited Ha Tien last week. That was thefirst time Mai went away from home.Mai visited many places in Ha Tien such as: Mui Nai Beach, Duong Beach, Hang Pagoda,Thach Dong and so on. But she was impressed by the beauty of the sea and the special seafoodhere. Mai swam freely in the fresh water. She tried the food and went to Hang Pagoda to pray.She said” I will come back Ha Tien next year”. 1. Which places did Mai visit ?………………………………………………………………………………………….. 2. What impressed her most ? ………………………………………………………………………………………………. 3. Where did she visit ? ……………………………………………………………………………………………… 4. Will she visit Ha tien next year ? …………………………………………..IV.Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same : ( 1 point )1. She asked me “ What are you doing now ? ” .=> She asked me ……………………………………………….2. Mr Hoan said “ I’m sorry , I can’t do this exercise ” => Mr Hoan said ………………………………………………V.Give the correct form of the words in parentheses : ( 2 points )1. Those tourists love Vietnam for the .........................of its people. (friend)2. We had an .......................day in my home village. ( enjoy)3 .The old theatre of our city was enlarged and ......................... ( modern )4. Cong Vinh is a famous football ……………….. ( play )
     
  14. baochau1112

    baochau1112 Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Cu li diễn đàn

    Bài viết:
    6,343
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    1. Mr Hung asked me where I ( go ) the next day => would go
    2. Nga ( study ) English for four years => has studied
    3. My teacher ( teach ) us English => teaches
    4. She ( listen ) to music when I came => was listening
    II. Choose A,B,C or D to complete these sentences. ( 3 points )
    1. He asked me where I……………….
    A.live B.to live C.lived D.living
    2.We have bought this house……………..2006.
    A.at B.since C.on D .for.
    3.I saw your school’s………….on television.
    A.advertise B.advertisement C. advertiser D.advertised
    4.I enjoy…………English.
    A.learn B.learning C.to learn D.learnt
    5.They said that they………………..in Hanoi city .
    A.lived B.live C.to live D.living
    6.I have English…………….Tuesday and Saturday.
    A.at B.on C.in D.into
    III. Read the following text and answer the questions given : ( 2 points )
    Mai has just returned home after a long vacation. She visited Ha Tien last week. That was the first time Mai went away from home.Mai visited many places in Ha Tien such as: Mui Nai Beach, Duong Beach, Hang Pagoda,Thach Dong and so on. But she was impressed by the beauty of the sea and the special seafoodhere. Mai swam freely in the fresh water. She tried the food and went to Hang Pagoda to pray.She said” I will come back Ha Tien next year”.
    1. Which places did Mai visit ?
    => She visited Ha Tien last week
    2. What impressed her most ?
    => She was impressed by the beauty of the sea and the special seafood here
    3. Where did she visit ?
    => She visited many places in Ha Tien such as: Mui Nai Beach, Duong Beach, Hang Pagoda,Thach Dong and so on.
    4. Will she visit Ha tien next year ?
    => Yes, she will
    IV.Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same : ( 1 point )
    1. She asked me “ What are you doing now ? ”
    .=> She asked me what I was doing then
    2. Mr Hoan said “ I’m sorry , I can’t do this exercise ”
    => Mr Hoan said that he was sorry and added that he couldn't do that exercise
    V.Give the correct form of the words in parentheses : ( 2 points )
    1. Those tourists love Vietnam for the .........................of its people. (friend) => friendliness
    2. We had an .......................day in my home village. ( enjoy) => enjoyable
    3 .The old theatre of our city was enlarged and ......................... ( modern ) => modernized
    4. Cong Vinh is a famous football ……………….. ( play ) => player

    P/s: Lần sau e hãy đăng ra 1 topic mới nhé. E để vậy chị khó kiểm soát để giúp e lắm ^^
     
  15. baochau1112

    baochau1112 Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Cu li diễn đàn

    Bài viết:
    6,343
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    Mọi người đã sẵn sàng để tiếp tục thử sức với đề ôn thi tiếng anh vào 10 chưa? Sẽ có đáp án chi tiết nhé :D ;) Chúc mọi người học tốt <3

    I. Circle the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed. (2.5pts)


    1. I usually play football with my friends ________ summer.

    A. at B. in C. on D. from

    2. He will be in Ha Noi from Tuesday _______ Sunday.

    A. in B. at C. to D. for

    3. Children are often afraid ________ spiders.

    A. of B. with C. about D. in

    4. - Nga: “ ________ Birthday!” - Lan: “Thank you.”

    A. Happy B. Happiness C. Happily D. Happyly

    5. - Bill: “ ________ languages can you speak?” - Helen: “Two, English and Vietnamese.”

    A. How much B. How old C. How far D. How many

    6. He suggested ________ for a walk in the park.

    A. to go B. went C. going D. go

    7. If you want to get good grades, you ________ study hard.

    A. can B. must C. may D. will

    8. I want to save money to _______ a new bicycle.

    A. buy B. sell C. waste D. do

    9. Students shouldn’t _______ too much time playing computer games.

    A. bring B. help C. give D. spend

    10. We feel _______ that all of you will get good marks in this test.

    A. bored B. hopeful C. sorry D. disappointed

    11. I'd love to play tennis with you ________ I have to do my homework now.

    A. or B. but C. and D. because

    12. I really like the book _________ you bought yesterday.

    A. whom B. who C. which D. when

    13. Your brother likes watching cartoons, _______?

    A. didn’t he B. did he C. does he D. doesn’t he

    14. - Peter: “Why don’t we go for a picnic tomorrow?” - Jane: “________.”

    A. Yes, please B. You’re so kind C. That’s a good idea D. We don’t

    15. He’s old enough to take care of himself. In this sentence, “take care of” means _________.

    A. give up B. look after C. turn on D. go on

    16. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. city B. kind C. five D. night

    17. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. easy B. friendly C. sky D. sunny

    18. Choose the word with the different stress pattern.

    A. weather B. father C. teacher D. suggest

    19. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

    Mary always gets up early because she is never late for class.

    A B C D

    20. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

    We know that Peter and Daisy have learnt Vietnamese since 5 years.

    A B C D

    II. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences. (1.5pts)

    1. Michael Jackson is her favorite …………………………..…… . (sing)

    2. You will get a good ………………………..………. at this school. (educate)

    3. It is very …………………………………..… to drive too fast in the street. (danger)

    4. We should turn off the lights when going out to save ……………………………. . (electric)

    5. If we …………………. the water, we will have no fresh water to use. (pollution)

    6. Please could you speak more ……………………………….. ? (slow)



    III. Put the verbs in brackets into the correct tenses. (1.5pts)


    1. Janet usually ………………………..…… the bus to school every day. (take)

    2. Don’t make so much noise. We ………………………………….… now. (work)

    3. I ………………………………….. the football match on TV last night. (not watch)

    4. I ………………………………….…. the washing up when the phone rang. (do)

    5. They …………………………….. English for seven years up to now. (study)

    6. If we keep our environment cleaner, we ………………… a happier and healthier life. (live)



    IV. Fill in the numbered blank in the letter of invitation with ONE suitable word from the box. (1.5pts)

    new at a Why some watch





    Hi Tony,

    Are you busy on Friday night? We are going to have (1)………… pizza party with (2)…………....

    friends from our Italian class. And we’re going to (3)…………….. a video as well – the (4)……....….....

    Oliver Stone film. I know you love his films! The party starts (5)………….......…. 8 o’clock at my house.

    (6)………….. don’t you come round?

    Jenny

    V. Read the passage and answer the following questions. (1.5pts)

    Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didn’t go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son.

    During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn’t have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it “penicillin”. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.


    1. Where was Alexander Fleming born?

    2. Did he work in an office before he went to university?

    ………………………………………………………………………………………………………………………….

    3. What did he study at university?

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    4. How many children did he have?

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    5. What kind of drug did he discover?

    ………………………………………………………………………………………………………………………….

    6. When did he win the Nobel Prize in medicine?

    ………………………………………………………………………………………………………………………….



    VI. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence, using the

    words given. (1.5pts)



    1. “I’m really happy about your improvement in English,” said the teacher.

    The teacher told me that ………………………………………………..……… in English.


    2. I don’t have enough time to finish this work.

    I wish I ………………………………………………………………………to finish this work.


    3. Going to the beach in such hot weather is interesting.

    It is ……………………………………………….………to the beach in such hot weather.


    4. Do they usually feed the animals three times a day?

    Are ……………………………………………………………………… ?
     
    roates, one_daySnowball fan ken thích bài này.
  16. roates

    roates Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    93
    Điểm thành tích:
    96

    I. Circle the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed. (2.5pts)


    1. I usually play football with my friends ________ summer.

    A. at B. in C. on D. from

    2. He will be in Ha Noi from Tuesday _______ Sunday.

    A. in B. at C. to D. for

    3. Children are often afraid ________ spiders.

    A. of B. with C. about D. in

    4. - Nga: “ ________ Birthday!” - Lan: “Thank you.”

    A. Happy B. Happiness C. Happily D. Happyly

    5. - Bill: “ ________ languages can you speak?” - Helen: “Two, English and Vietnamese.”

    A. How much B. How old C. How far D. How many

    6. He suggested ________ for a walk in the park.

    A. to go B. went C. going D. go

    7. If you want to get good grades, you ________ study hard.

    A. can B. must C. may D. will

    8. I want to save money to _______ a new bicycle.

    A. buy B. sell C. waste D. do

    9. Students shouldn’t _______ too much time playing computer games.

    A. bring B. help C. give D. spend

    10. We feel _______ that all of you will get good marks in this test.

    A. bored B. hopeful C. sorry D. disappointed

    11. I'd love to play tennis with you ________ I have to do my homework now.

    A. or B. but C. and D. because

    12. I really like the book _________ you bought yesterday.

    A. whom B. who C. which D. when

    13. Your brother likes watching cartoons, _______?

    A. didn’t he B. did he C. does he D. doesn’t he

    14. - Peter: “Why don’t we go for a picnic tomorrow?” - Jane: “________.”

    A. Yes, please B. You’re so kind C. That’s a good idea D. We don’t

    15. He’s old enough to take care of himself. In this sentence, “take care of” means _________.

    A. give up B. look after C. turn on D. go on

    16. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. city B. kind C. five D. night

    17. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

    A. easy B. friendly C. sky D. sunny

    18. Choose the word with the different stress pattern.

    A. weather B. father C. teacher D. suggest

    19. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

    Mary always gets up early because she is never late for class.

    A B C D => so

    20. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence.

    We know that Peter and Daisy have learnt Vietnamese since 5 years.

    A B C D => for

    II. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences. (1.5pts)

    1. Michael Jackson is her favorite ……singer.…… . (sing)

    2. You will get a good …………education..………. at this school. (educate)

    3. It is very ……………dangerous……..… to drive too fast in the street. (danger)

    4. We should turn off the lights when going out to save …………electricity………. . (electric)

    5. If we ………pollute…. the water, we will have no fresh water to use. (pollution)

    6. Please could you speak more ………slowly………….. ? (slow)



    III. Put the verbs in brackets into the correct tenses. (1.5pts)


    1. Janet usually ………takes…..…… the bus to school every day. (take)

    2. Don’t make so much noise. We ……………are working………….… now. (work)

    3. I ………did not watched………….. the football match on TV last night. (not watch)

    4. I …………was doing…….…. the washing up when the phone rang. (do)

    5. They ………have studíed……….. English for seven years up to now. (study)

    6. If we keep our environment cleaner, we ……will live…… a happier and healthier life. (live)



    IV. Fill in the numbered blank in the letter of invitation with ONE suitable word from the box. (1.5pts)

    new at a Why some watch





    Hi Tony,

    Are you busy on Friday night? We are going to have (1)…a… pizza party with (2)……some....

    friends from our Italian class. And we’re going to (3)……watch….. a video as well – the (4)……new....

    Oliver Stone film. I know you love his films! The party starts (5)……at....…. 8 o’clock at my house.

    (6)…WHY.. don’t you come round?

    Jenny

    V. Read the passage and answer the following questions. (1.5pts)

    Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didn’t go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son.

    During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn’t have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it “penicillin”. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.


    1. Where was Alexander Fleming born?
    Alexander Fleming was born in Scotland
    2. Did he work in an office before he went to university?

    ………yes, he did

    3. What did he study at university?

    ............medicine..................................

    4. How many children did he have?

    …...........only one...........................

    5. What kind of drug did he discover?

    ………penicillin…………………………………

    6. When did he win the Nobel Prize in medicine?

    ……………………in 1954, he won the Nobel Prize in medicine.........


    VI. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence, using the

    words given. (1.5pts)



    1. “I’m really happy about your improvement in English,” said the teacher.

    The teacher told me that …he was really happy about my improvement........... in English

    2. I don’t have enough time to finish this work.

    I wish I …had enough time…………to finish this work.


    3. Going to the beach in such hot weather is interesting.

    It is ……interesting……to the beach in such hot weather.


    4. Do they usually feed the animals three times a day?

    Are ……the animal fed three times a day… ?
     
    baochau1112 thích bài này.
  17. baochau1112

    baochau1112 Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Cu li diễn đàn

    Bài viết:
    6,343
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    Well done ;) Em làm đúng 99% nhé :D
    E kiểm tra lại phần III câu 3 đi :D
     
  18. roates

    roates Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    93
    Điểm thành tích:
    96

    sơ suất quá, nhìn cái đề e làm vội, bỏ ed đi chị nhỉ, em toàn chủ quan phần này :D cảm ơn chị ạ :)
     
    baochau1112 thích bài này.
  19. baochau1112

    baochau1112 Phụ trách nhóm Văn | CN CLB Khu vườn ngôn từ Cu li diễn đàn

    Bài viết:
    6,343
    Điểm thành tích:
    1,304
    Nơi ở:
    Quảng Nam
    Trường học/Cơ quan:
    Vi vu tứ phương

    Ok, thêm đề chứ?
     
    roatesSnowball fan ken thích bài này.
  20. roates

    roates Học sinh chăm học Thành viên

    Bài viết:
    93
    Điểm thành tích:
    96

    -dạ, chị cứ đăng lên đi ạ, chắc lát em học xong mới làm ddcj :)
     
    baochau1112 thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY