[Tiếng Anh]- Ngân hàng đề thi HSG và thi vào trường chuyên lớp chọn

Thảo luận trong 'Ôn thi THPT Quốc gia' bắt đầu bởi thanhthuytu, 28 Tháng ba 2009.

Lượt xem: 82,426

  1. jerken06

    jerken06 Guest

    6. All the courses began in January will finish in June. (BEGIN) ( phải là " begining)
    8. It is really quite ordinary that we should have been at the same college without having met before ( ORDINARY) ( phải là " extraodinary)
     
  2. jerken06

    jerken06 Guest

    B. Supply the correct form of the word provided in brackets in each sentence. (5 points)
    1. His busy schedule made him completely (access) __inaccessory________ to his students.
    2. He works for UNESCO in a purely (advice) ___advisory_____ role.
    3. The sun and the are often (person)__personified_______ in poetry.
    4. I’ve never known such a (quarrel) _quarrling_____ person.
    5. I don’t care if you had had too much to drink. Your behaviour last night was (defend) __undefendable____ .
    E. Supply the correct tense of the verb in brackets. (8 points)
    1. You must tell me the truth. I insist on (tell) the truth. ( being told
    2. (Thompson catch ) the ball, we would have won the game. ( had Thompson caugh)
    3. Don’t worry. We (finish) the report by 11 o’clock. ( will have finished)
    4. Fred was pleased (admit) to the college. ( to be admitted
    5. There were some people (row) on the river. ( rowing
    6. Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He (not watch) TV right now. ( shouldn't be watching
    7. Were I (know) the answer, I (tell) you right away. ( to know/// would tell
    __________________
    __________________
     
  3. juna2020

    juna2020 Guest

    Question 1: Use the correct form ofthe words in the brackets to complete the following sentences.
    1. The man could give no explanation for his violent behaviour. ( EXPLAIN)
    2. Although her visit was unexpected, we made her welcome just the same. ( EXPECT)
    3. I know all the boys who live in my neibourhood................(NEIGHBOUR)
    4. He does not agree with the belief..... that there is life on other planets. ( BELIEVE)
    5. He examined the parcel.suspisiously....., as he had no idea what it could be. (SUSPECT)
    6. All the courses .beginning in January will finish in June. (BEGIN)
    7. A letter should always end with the signature...... of the writer. ( SIGN)
    8. It is really quite extraordinary that we should have been at the same college without having met before ( ORDINARY)
    9. There is a great similarity between Hari and his twin brother. (SIMILAR)
    10. With a good description of the criminal from witnesses, the police were able to find him easily. ( DESCRIBE)
    Question 2: Supply each blank with a suitable preposition.
    1. We should go to class on time.
    2. She is listening to the radio now.
    3. It's a pity that I have to say good bye to....alll of you.
    4. Mr.Brown office is..on... the 7 floor.
    5. Translate it..into... Vietnamese.
    6. What is Hanoi famous..for......?
    7. My mother worked here as a doctor.for.... 2 years .from......1990 to 1992.
    8. Children go to school at......the age ..of.....six
    Question 3: Choose the word or phrase( A, B, C, D) which best compete each sentence
    1. A good way to go to foreign countries is ________air
    (A) by (B) in (C) on (D) with
    2. All her family came to the airport to _____ her off her trip to Australia.
    (A) call (B) get (C) see (D) take
    3. Help!
    (A) Just a minute (B) Moment (C) I come at once (D) Wait on
    4. Tell me_______ there is anything special that you would like to do.
    (A) which (B) if (C) that (D) so
    5. She asked___________ whether she really wanted to take the exam.
    (A) anyone else (B) each other (C) herself (D) one ( I also ask myself too ) :-s
    6. When she answers the phone, she often _________ in a funny accent, which annoys me.
    (A) repeats (B) says (C) speaks (D) tells
    7. I am going to ___________all my clothes and decide which to keep and which to give away.
    (A) get on (B) go through (C) hand in (D) look up
    8. I must find out _________ the train leave.
    (A) if (B) When (C) as (D) that
    9. Is there a place ____________ we can eat cheaply near here?
    (A) that (B) there (C) where (D) which
    10. He pointed to number 6 and said" That is the house she lives........"
    (A) there (B) where (C) in (D) in it
    Question 4: Decide which answer which best fits the space
    Making arrangements with Paul
    A few days ago Paul phoned me and (1).......whether I(2).......looking after his dog when he(3)....... away. I (4)......... that I didn't really like dog, but he said that he (5)......all his other friends, and that I (6)......his only hope. He invited me round to his house (7)......... to meet the dog, and he told me that he (8) ..... dinner for me. An hour later he phoned again and said that he (9) .......after all, so I (10)..... meeting the following day for lunch. The next morning he cancelled this oppointment and, after he (11) ...... said that he (12).......the dog to my house at 6.00. " I don't know exactly (13).........., " he said. " Could you tell me how (14).....there?" I quickly said I (15)..... out and put the phone down. Luckily I haven't heard from him since.
    1. A told B said me C. asked me D. spoke
    2. A would mind B want C. like D. will help
    3. A has gone B. went C. would go D. will help
    4. A told him B. said him C. asked him D. replied him
    5. A asks B. would ask C. will ask D. had already
    6. A am B will be C. had been D. asked
    7. A his evening B. that evening C. the evening D. in evening
    8. A is cooking B. will cook C. would cook D. had cooked
    9. A had to go out B. went out C. goes out D. has to go out
    10. A had suggested B would suggest C. suggested D. suggest
    11. A has done B. told me sorry C. asked D. had appologized
    12. A would bring B. had brought C. brought D. brings
    13. A where is it B. if it is C. where it is D. how was it
    14. A do I get B. I get C. I will get D. I am getting
    15. A went B. go C. will go D. was going
    Câu 6 phải là was chứ :-s
    Question 5: Complete each of the following sentences in such a way that means the same as the first
    1. Mary no longer prepares for the wedding parties
    - Mary doesn't prepare fore the wedding any more
    2. Who owns this motorcycle?
    - Who does this motorcycle belong to?
    3. How long have John and Mary been married?
    - When did J and M get married?
    4. Remember to check for spelling mistakes before you hand in your composition.
    - Don't forget to check for spelling mistakes ....
    5. The sea was too rough for the children to go swimming
    - The children were too young to go swimming in such the rough sea ?
    6. Mary rang hours and hours.
    - It is .................................................. ........................???
    7. He failed to win the race.
    - He didn't win the race
    8. It was only when I looked the room that I realised I hadn't turned off the cooker.
    - Not until I looked the room did I realize that I hadn't turned off the cooker.
    9.You know a bit about cars but I know more.
    - You don't know much about cars than me.
    10. The rain began to fall during my walk in the country.
    - While I were walking, the rain began to fall
    11. Because my brother has never been abroad before, he finds this trip exciting.
    - My brother finds it exciting to go abroad for the first time
    12. Which speed did he drive at on the high way last night?
    - How fast did he drive on the high way ?
    13. I consider that to manage to know what other people are thinking is quite impossible.
    - I find it impossible to manage to know what other people are thinking.
    14. It would be a good idea to take more exercise.
    - He advised me to take more ...
    15. I don't have a bigger problem than pronunciation.
    - My biggest problem is pronunciation
    16. Green Peace will organize a meeting at the Town Hall next Tuesday.
    - There will be a meeting organized by Green Peace at the Tơn Hall next tuesday
    17. I can't describe people as well as you can.
    - You' re better at describing people than me.
    18. I didn't arrive in time too see her.
    - I wasn't early enough to see her.
    19. He failed to win the race.
    - He didn't win the race.
    20. You may get hungry on the train, so take some sandwiches.
    - In case you are hungry, take some sandwiches

    Câu 6 làm sao vậy mấy bạn?
     
    Last edited by a moderator: 26 Tháng một 2010
  4. @ juna2020: Bn sử dụng cách viết lại câu, biến câu đó thành câu có chủ nghĩa giả nhé
     
  5. tranthuha93

    tranthuha93 Guest

    Mary rang hours and hours.
    câu này viết lại như sau:
    It is Mary who rang hours and hours
    câu này lớp 11 mới học mà nhỉ hồi cấp II chưa dc học:D:D:D:D
    Đây là 1 dạng câu, gọi là câu chẻ
    copy cho bn xem luôn này
    CLEFT SENTENCES ( CÂU CHẺ)​
    Trong tiếng Việt mình khi muốn nhấn mạnh một yếu tố nào đó trong câu ta thường nói "đây chính là"

    Ví dụ:

    Câu bình thường:

    Người đàn ông đã giết con hổ.

    Khi muốn nhấn mạnh người đã giết con hổ ta nói:

    Đây chính là người đã giết con hổ.

    Còn muốn nhấn mạnh con hổ ta nói:

    Đây chính là con hổ mà người đàn ông đã giết.

    Trong tiếng Anh để muốn nhấn mạnh như vậy người ta dùng cấu trúc cleft sentences ( câu chẻ) . Thuật ngữ "câu chẻ" có lẽ xuất phát từ hình tượng "chẻ" câu ra để chen các cụm từ khác vào để nhấn mạnh. Có hai hình thức dùng câu chẻ để nhấn mạnh:

    - Dùng mệnh đề quan hệ

    Ví dụ:

    Câu thường:

    Tom killed the tiger. ( Tom đã giết con hổ)

    Câu nhấn mạnh Tom:

    The person who killed the tiger was Tom ( người mà đã giết con hổ chính là Tom )

    Câu nhấn mạnh con hổ:

    The animal that Tom killed was the tiger. ( con vật mà Tom giết chính là con hổ )

    - Dùng cấu trúc It is/was .......that/who/when

    Ví dụ: cũng trong câu trên :

    It was Tom who killed the tiger

    It was the tiger that Tom killed.

    Trong chương trình bài học hôm nay các em chỉ học qua cách thứ hai mà thôi. Cách thức dùng câu chẻ loại này như sau:

    Nếu muốn nhấn mạnh cụm từ nào thì các em chỉ viết đem cụm đó đặt giữa it was/is who/that/when, các yếu tố khác giữ nguyên

    Nếu là quá khứ thì các em dùng was, hiện tại dùng is,cụm nhấn mạnh là thời gian thì dùng when, người dùng who, còn that thì dùng cho mọi đối tượng.

    Ví dụ:

    Câu thường:

    I bought the book in the shop near my school.

    => It was the book that I bought in the shop near my school.
    I bought the book in the shop near my school.
    => It was in the shop near my school where /that I bought the book.
    I bought the book in the shop near my school.
    => It was I that /who bought the book in the shop near my school.

    tham khảo: englishtime.us
     
    Last edited by a moderator: 26 Tháng một 2010
  6. t.p.ha

    t.p.ha Guest

    cảm ơn chị rất nhiều. em cũng gặp mấy lần câu này nhưng ko biết làm thế nào, thành ra em cứ làm là
    It's hours and hours since marry rang.
    bây jo` mới biết là sai^^
     
  7. mấy câu nay` la` đung' hết chưa vậy mấy bạn, ak` ma` nếu u nao` co' answer key của đề qgia 2009 thi` cho mjnh` xjn với, mjnh2 co' đề rui`, lam` dc sơ sơ nhưng hok bjx đúng hay sai nữa
     
  8. maicao23

    maicao23 Guest

    6..Mary rang hours and hours.
    It is .hours since Mary rang
    7. He failed to win the race.
    He didn't succeed in winning the race
    succeed in doing sth :thanh co^ng trong.....[/B]
     
    Last edited by a moderator: 9 Tháng ba 2010
  9. diema3

    diema3 Guest

    theo mình câu này còn có cách khác là
    ==> the children couldn't go swimming because the sea was too rough

    hoặc dùng cấu trúc : S + V+ SO + S+ V
     
  10. maicao23

    maicao23 Guest

    Trích:
    Nguyên văn bởi juna2020
    Question 5: Complete each of the following sentences in such a way that means the same as the first

    5. The sea was too rough for the children to go swimming
    - The children were too young to go swimming in such the rough sea ?

    theo mình câu này còn có cách khác là
    ==> the children couldn't go swimming because the sea was too rough
    hoặc dùng cấu trúc : S + V+ SO + S+ V
    __________________

    cả 2 cách đêu sai rui ....................................................................................................................................... phai vit lai = ctruc: S be so ADj /adv that S V .......................................................................5. The sea was too rough for the children to go swimming ___>> 5. The sea was so rough that the children could not go swimming
     
  11. diema3

    diema3 Guest

    nhưng câu này đề bài cho bắt đầu bằng the children mà
    theo mình cả 2 cách đều không sai đâu
     
  12. maicao23

    maicao23 Guest

    thiệt hả???........................................................................................mình chưa xem đề gốc mà -----------------hj hj ......................nhưng câu này có thể dùng cấu trúc PREVENT ...FROM DOING STH ??
     
    Last edited by a moderator: 28 Tháng bảy 2010
  13. Mình sưu tầm thêm được đề thi này :D

    Đề thi vào lớp 10 - Chuyên Lam Sơn - Thanh Hóa

    Question 1: Supply the correct form of the verb in brackets.
    1. It …… (be) my birthday tomorrow.
    2. I …… (not play) football since I …… (break) my leg.
    3. I …… (telephone) Bill as soon as I …… (get) home this evening.
    4. It was eleven o’clock and we ….. (just go) to bed when the telephone ..…(ring).
    5. I….(think) your father’s health…..(improve) so much since I….(see) him last.

    Question 2: Fill each blank with the correct form of the word given in capital letters
    1. ACT
    a. We must take …………. before things get worse.
    b. Don’t worry about the volcano. It’s been ………… for years.
    c. She said she wanted to be a television ………………. .
    2. BASE
    a. My grandfather only had a very …………….. education.
    b. The organization is run on a voluntary ………………..
    3. CONTINUE
    a. His latest book is a ………….. of his previous one.
    b. The train service was …………. because it wasn’t used by many people.
    c. Peter couldn’t get much work done as he was ………… being interrupted by people telephoning him.
    4. Compare
    a. I’m just a beginner in …….. with her.
    b. What happened two years ago is not really ……. in the situation now.

    Question 3: Fill each of the numbered blank spaces with the most suitable preposition.
    1. There has been a university in Oxford ..…… more than eight hundred years.
    2. They have been married ………2001.
    3. From 1992 …… last year we had a flat in the center of town.
    4. Can you wait for a few minutes ….….. I’m ready ?
    5. I haven’t spoken to Bill ….….. we were at school.

    Question 4: Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only ONE word in each space.
    A good memory is a great (1) …… in learning a language. Everybody learns his own language by …….2……. what he hears when he is a small child, and some children like boys and girls who live ……3…… with their ……4……. seem to learn …….5……. languages almost as easily as ……..6…… . In school, it’s not so …….7…… to learn a second language because the pupils have so little ……8…… for it, and they are busy ……9….. other ……10…… as well.
    The best ……11…… for most of us to remember things is to join them in our mind with something ……12…… we know already, or which we easily remember because we have a picture of it in our ……13…… . That is why it is ……14…….. to learn words in sentences, not by ……15…… , or to see, or to do, or to feel what a word means when we first use it…
    Question 5:
    a- Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.
    1- Each birthday is an occasion for various members of the family and friends ….. (together / to gather / to show )
    2- The essay …( reminds/ remembers / makes ) him of his family members and friends.
    3- … (Rush-hours / Traffic-lights / Traffic-jams) usually happen in the busiest areas of the city.
    4- We heard the birds … (sang / singing / to sing ) a beautiful song.
    5- He tries to avoid … (took / take / taking ) his lesson.
    b- Correct the mistake in the following sentences.
    1. Here she comes the new employee.
    2. She isn’t thought she is a nine year old girl.
    3. Can you remember when did he left ?
    4. We bought a new furniture for the living-room.
    5. We saw several kinds birds at the wildlife preserve.

    Question 6: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.
    1. Nobody has heard of John since he went to live in America.
    John ………………………………………………………..
    2. It was dark when we arrived because the journey took a very long time.
    ……… so ……… that ………..
    3. “You’ve passed your driving test, Ron! Well done !” said Carol.
    Carol congratulated ……………………………………………….
    4. He felt ill to get up.
    He did not …………………………………..
    5. I was sitting next to a boy in the exam. He told me the answers.
    The boy I ……………………………………………………….
    6. The days get colder and colder.
    Each day …………………………
    7. I thought that learning to drive would be difficult, but it isn’t.
    Learning to drive is ………………………………………….
    8. If I take the job I’ll have to move to London.
    Taking the job will ………………………………………………
    9. A week ago today we were in China.
    This …………………………………..
    10. Mary hasn’t finished her work yet.
    Mary is ……………………………….
     
  14. olympuslord

    olympuslord Guest

    Question 1: Supply the correct form of the verb in brackets.
    1. It will be (be) my birthday tomorrow.
    2. I haven't palyed (not play) football since I …broke (break) my leg.
    3. I …telephoned… (telephone) Bill as soon as I got (get) home this evening.
    4. It was eleven o’clock and we …had just gone. (just go) to bed when the telephone ..rang…(ring).
    5. I…think.(think) your father’s health…has improved..(improve) so much since I…saw.(see) him last.

    :-s
    1. ACT
    a. We must take ……action……. before things get worse.
    b. Don’t worry about the volcano. It’s been ……acted…… for years.
    c. She said she wanted to be a television ……actor……. .
     
    Last edited by a moderator: 28 Tháng bảy 2010
  15. tranthuha93

    tranthuha93 Guest


    1- Each birthday is an occasion for various members of the family and friends ….. (together / to gather / to show )
    2- The essay …( reminds/ remembers / makes ) him of his family members and friends.
    3- … (Rush-hours / Traffic-lights / Traffic-jams) usually happen in the busiest areas of the city.
    4- We heard the birds … (sang / singing / to sing ) a beautiful song.
    5- He tries to avoid … (took / take / taking ) his lesson.
    b- Correct the mistake in the following sentences.
    1. Here she comes the new employee.
    2. She isn’t thought she is a nine year old girl.\Rightarrowto be
    3. Can you remember when did he left ?\Rightarrowhe left
    4. We bought a new furniture for the living-room.\Rightarrowbỏ
    5. We saw several kinds birds at the wildlife preserve. \Rightarrowof birth

    Question 6: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.
    1. Nobody has heard of John since he went to live in America.
    John has not been heard since,,,
    2. It was dark when we arrived because the journey took a very long time.
    when we arrivedIt was…… so …dark…… that the journey did not take a very long time
    3. “You’ve passed your driving test, Ron! Well done !” said Carol.
    Carol congratulated Ron on having passed his driving test

    5. I was sitting next to a boy in the exam. He told me the answers.
    The boy I …
    was sitting in the examtold me the answers.

    7. I thought that learning to drive would be difficult, but it isn’t.
    Learning to drive is
    not difficult as i thought






    3. I …telephoned (telephone) Bill as soon as I had got (get) home this evening.
     
  16. Đề thi vào lớp 10 - Chuyên Lam Sơn - Thanh Hóa

    Đáp án :):


    Question 1: (10 points)
    1. is
    2. have not played / broke
    3. will telephone / get
    4. had just gone / rang
    5. think / has improved / saw
    Question 2: ( 10 points )
    1. a- action b. inactive c. actress
    2. a. basic b. basis
    3. a. continuation b. discontinued c. continually
    4. a. comparison b. comparable
    Question 3: ( 5 points )
    1. for
    2. since
    3. until
    4. until
    5. since
    Question 4: ( 15 points )
    1. help 6. one 11. way
    2. remembering 7. easy 12. which
    3. abroad 8. time 13. mind
    4. parents 9. with 14. better
    5. two 10. subjects 15. themselves
    Question 5: ( 10 points )
    a.
    1- to gather
    2- reminds
    3- traffic-jams
    4- singing
    5- taking
    b. 1- Here she comes … \Rightarrow Here comes… (without she)
    2- She isn’t thought she is … \Rightarrow She isn’t thought to be …
    3- … when did he left ? \Rightarrow … when he left ? (without did )
    4- We bought a new … \Rightarrow We bought new … (without a)
    5- We saw several kinds birds … \Rightarrow We saw several kinds of birds …


    Question 6: ( 10 points )
    1. John has not been heard of since he went to live in America.
    2. The journey took so long that it was dark when we arrived.
    3. Carol congratulated Ron on passing his driving test.
    4. He did not feel well enough to get up.
    5. The boy I was sitting next to in the exam told me the answers.
    6. Each day it gets colder.
    7. Learning to drive is not as difficult as I thought it would be.
    8. Taking the job will mean moving to London.
    9. This time last week we were in China.
    10. Mary is still working.
     
    Last edited by a moderator: 29 Tháng bảy 2010
  17. Khởi động lại pic nha ;)!

    Đề thi vào lớp 10 - Chuyên Lam Sơn - Thanh Hóa
    Năm học: 2005-2
    006

    Question 1: (2,0 p) Supply the correct form of the verb in brackets.
    1. What you ( do ) after you ( go ) home yesterday?
    2. Before leaving home in the morning, she (tell) her mother she (work) in the factory that
    afternoon.
    3. I realised that someone ( steal ) my wallet when I ( feel ) his hand in my pocket.
    4. She (be) here but she (go) down with flu.
    5. Bill (have) breakfast when I (stop) at his house this morning.
    Question 2: (2,0 p)
    a- (1,0 p) In each sentence has one mistake, find and correct it.
    1. No matter how hard his life be, he is determined to study well.
    2. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant?
    3. Travelling by air is preferable than travelling by train.
    4. She is looking forward to go to Europe after she finishes her studies at the university.
    5. Sorry, I seem to have taken the wrong umbrella for mistake.
    b- (1,0 p) Fill each blank with the appropriate form of the word given in brackets.
    1. Every year we celebrate our ……. . (depend)
    2. There’s no …… service in the United Kingdom. ( nation)
    3. The temperature is very …….. at this time of the year. (vary)
    4. He gets very angry if you ……… with his ideas. (agree)
    5. She smiles so ……… , doesn’t she? (attract)
    Question 3: (1,0 p) Fill each of the blank with the most suitable preposition.
    1. Students were angry ……. being treated like children.
    2. They export their products ….... markets ….… the world.
    3. I am extremely grateful .....… all the teachers ….… their help.
    4. She went to London ……. the aim ….… finding a job.
    5. He’s sitting …….the chair .….… to the piano.
    6. She suffers ….… a lack of confidence.
    Question 4: (2,0 p) Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only ONE word in each space.
    Food plays an ...1... part in the development of nations. In countries where food is ..2.., people have to spend most of their time getting enough to eat. This usually slows down ..3.., because men have little time to ….4…. to science, industry, government, and art. In nations where food is ….5…. and easy to get, men have more time to spend in activities that ….6…. to progress, and enjoyment of leisure. The problem of ……7…. good food for everybody has not yet been solved. Many wars have been ….8…. for food. But it is no longer necessary to go to war for food . Nations are beginning to put scientific knowledge to work for a …9… of their food problems. They work together in the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) to help hungry nations …10… more food.
    Question 5: (1,0 p) Read the text and choose the correct word for each space: English around the world
    English is the first language of many people in countries outside the United Kingdom.
    When you...1... speakers of English from around the world, you ...2.... notice that they do not all speak in the same way. There are also some ......3...... in the words they use, including the names of ...4.... objects that are part of everyone’s daily life. But although pronunciation and ...5... are not the same everywhere, it is interesting that English speakers...6.... opposite sides of the world can understand ...7... other quite easily. It does not seem to ...8... where they learnt the language. And of course this is one reason why speakers of other languages are keen ...9... learning English too. If you know English, you are more...10... to be able to study or work in all sorts of exciting places, such as the United States or Australia.
    1. A- recognise B- meet C- find D- attend
    2. A- originally B- strangely C- curiously D- immediately
    3. A- mistakes B- corrections C- changes D- differences
    4. A- common B- popular C- favourite D- general
    5. A- reading B- composition C- dictation D- vocabulary
    6. A- of B- in C- from D- at
    7. A- each B- one C- the D- some
    8. A- mine B- care C- matter D- worry
    9. A- by B- on C- to D- for
    10. A- likely B- probably C- possibly D- luckily
    Question 6: (2,0 p)
    a- Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same
    as the sentence printed before it. (1,0 ®iÓm)
    1. I’m sure he was at home last night.
    He ..........
    2. Nam’s parents were here last week and gave us a present.
    Nam’s parents, .........
    3. Although Sue felt tired, she stayed up late talking to Jill.
    Despite ...........
    4. It was a hot day so we had lunch outside in the garden.
    It was such ........
    5. I’ve been working for this company for ten years.
    I started ......
    b- Make one sentence from each group of sentences, beginning as shown. (1,0 ®iÓm)
    1. I lent you a book. It was written by a friend of mine. She lives in France.
    The book I …
    2. I used to own a dog. People came to the door. The dog never barked at them.
    The dog…
    3. I bought my car from a woman. She lives in a house. You can see the house over
    there.
    The woman I …
    4. My friend Bill has decided to buy a motor-bike. His car was stolen last week.
    My friend Bill, …
    5. I bought a new car. It cost me a lot of money.
    The new …

     
  18. Question 1: (2,0 p) Supply the correct form of the verb in brackets.
    1. What did you do after you had gone home yesterday?
    2. Before leaving home in the morning, she told her mother she worked in the factory that afternoon.
    3. I realised that someone has stolen my wallet when I felt his hand in my pocket.
    4. She had been here but she went down with flu.
    5. Bill was having breakfast when I stopped at his house this morning.

    Question 2: (2,0 p)
    a- (1,0 p) In each sentence has one mistake, find and correct it.
    1. No matter how hard his life be -> is, he is determined to study well.
    2. Could -> Would you mind telling me the way to the nearest restaurant?
    3. Travelling by air is preferable than -> to travelling by train.
    4. She is looking forward to go -> going to Europe after she finishes her studies at the university.
    5. Sorry, I seem to have taken the wrong umbrella for mistake.
    b- (1,0 p) Fill each blank with the appropriate form of the word given in brackets.
    1. Every year we celebrate our independence (depend)
    2. There’s no national service in the United Kingdom. ( nation)
    3. The temperature is very varying at this time of the year. (vary)
    4. He gets very angry if you disagree with his ideas. (agree)
    5. She smiles so attractablely , doesn’t she? (attract)

    Question 3: (1,0 p) Fill each of the blank with the most suitable preposition.
    1. Students were angry with being treated like children.
    2. They export their products on markets over the world.
    3. I am extremely grateful to all the teachers with their help.
    4. She went to London with the aim of finding a job.
    5. He’s sitting on the chair next to the piano.
    6. She suffers from a lack of confidence.

    Question 4: (2,0 p) Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only ONE word in each space.
    Food plays an important part in the development of nations. In countries where food is good, people have to spend most of their time getting enough to eat. This usually slows down ...3..., because men have little time to listen to science, industry, government, and art. In nations where food is delicious and easy to get, men have more time to spend in activities that ….6…. to progress, and enjoyment of leisure. The problem of the good food for everybody has not yet been solved. Many wars have been happened for food. But it is no longer necessary to go to war for food . Nations are beginning to put scientific knowledge to work for a meal of their food problems. They work together in the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) to help hungry nations have more food.

    Question 6: (2,0 p)
    a- Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same
    as the sentence printed before it. (1,0 ®iÓm)
    1. I’m sure he was at home last night.
    He surely was at home last night.
    2. Nam’s parents were here last week and gave us a present.
    Nam’s parents, who gave us a present, were here last week.
    3. Although Sue felt tired, she stayed up late talking to Jill.
    Despite feeling tired, she stayed up late talking to Jill
    4. It was a hot day so we had lunch outside in the garden.
    It was such a hot day that we had lunch outside in the garden.
    5. I’ve been working for this company for ten years.
    I started working for this company for ten years.
    b-
    Make one sentence from each group of sentences, beginning as shown. (1,0 ®iÓm)
    1. I lent you a book. It was written by a friend of mine. She lives in France.
    The book I was lent was written by a friend of mine who lives in France.
    2. I used to own a dog. People came to the door. The dog never barked at them.
    The dog used to be owned. People came to the door. They were never barked at.
    3. I bought my car from a woman. She lives in a house. You can see the house over there.
    The woman I bought my car from lives in a house over there.
    4. My friend Bill has decided to buy a motor-bike. His car was stolen last week.
    My friend Bill, whose car was stolen last week, has decided to buy a motorbike.
    5. I bought a new car. It cost me a lot of money.
    The new car was bought. I was costed a lot of money.



    Chưa đủ sức qua rồi! Haizzz! Mọi người check đi ạ! Chịu! :((

    @hachiko: Sai nhiều quá! :((

     
    Last edited by a moderator: 15 Tháng mười một 2010
  19. ĐÁP ÁN :)

    Question 1:
    1. did you do / had gone
    2. told / would work
    3. was stealing / felt
    4. should have been / has gone
    5. was having / stopped
    Question 2:
    a
    1. be --> is
    2. Could --> Would
    3. than --> to
    4. go --> going
    5. for --> by
    b-
    1. independence
    2. national
    3. variable
    4. disagree
    5. attractively
    Question 3:
    1. at
    2. to... .throughout
    3. to ...for
    4. with ...of
    5. on... next
    6. from
    Question 4:
    1. important 6. lead
    2. scarce 7. providing
    3. progress 8. fought
    4. devote 9. solution
    5. plentiful 10. produce

    Question 5:
    1- B 2- D 3- D 4- A 5- D
    6- C 7- A 8- C 9- B 10- A
    Question 6:
    a-
    1. -->He must have been at home last night.
    2.-->Nam’s parents, who were here last week, gave us a present.
    3.-->Despite feeling tired, Sue stayed up late talking to Jill.
    4.-->It was such a hot day that we had lunch outside in the garden.
    5.-->I started working for this company ten years ago.
    b.
    1. --> The book I lent you was written by a friend of mine who lives in France.
    2.--> The dog I used to own never barked at people who came to the door.
    3. --> The woman I bought my car from lives in the house you can see over there.
    4. --> My friend Bill, whose car was stolen last week, has decided to buy a motor-bike.
    5.--> The new car I bought costs me a lot of money.

     
  20. thao_won

    thao_won Guest

    Đề tuyển sinh Anh chuyên LÊ QUÝ ĐÔN Quảng Trị năm nay ^^
     

    Các file đính kèm:

Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY