You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Ta có: [TEX]a^4+b^4+c^4+abcd \geq abc(a+b+c)+abcd=abc(a+b+c+d)[/TEX]
Từ đó
[TEX]\Rightarrow \frac{1}{a^4+b^4+c^4+abcd}\leq \frac{1}{abc(a+b+c+d)}[/TEX]
Tương tự, ta cũng có:
[TEX] \frac{1}{b^4+c^4+d^4+abcd}\leq \frac{1}{bcd(a+b+c+d)}[/TEX]
[TEX] \frac{1}{c^4+d^4+a^4+abcd}\leq \frac{1}{cda(a+b+c+d)}[/TEX]
[TEX] \frac{1}{d^4+a^4+b^4+abcd}\leq \frac{1}{dab(a+b+c+d)}[/TEX]
Cộng 4 BĐT trên theo từng vế ta có điều phải chứng minh