[TA]-Cùng dắt tay nhau vào 10 \:D/

Thảo luận trong 'Ôn thi THPT Quốc gia' bắt đầu bởi tomcangxanh, 2 Tháng năm 2010.

Lượt xem: 84,093

  1.  
  2. athena_kute

    athena_kute Guest

     
  3. được dùng là "my borrowing your pen" à :-? Em không biết đâu nhưng cách 2 của anh cơ mà cũng lạ :((Borrowing anh coi ở đây là N sao? lạ hén. Đi thi nếu không chắc thì có lẽ không nên áp dụng , cách 2 này chưa thấy ai làm bao giờ ấy :(9 Làm như Athena cho đơn giản đi :((
     
  4. tomcangxanh

    tomcangxanh Guest

    Key đề phú yên:


    PRONUNCIATION

    I. 1 pt

    1. B
    2. C
    3. B
    4. D

    II. 1.5 pts

    1. easily
    2. swimmer
    3. length
    4. impression
    5. weigh
    6. surprising

    GRAMMAR

    I. 4 pts

    1. B
    2. D
    3. D
    4. D
    5. A
    6. C
    7. B
    8. D
    9. A
    10.B (in the path nhé)
    11.B
    12.B
    13.C
    14.C
    15.B
    16.D

    II. 1.5pts
    1. A
    2. C
    3. B
    4. D
    5. A
    6. C

    READING

    I. 2.5pts

    1.B
    2.D
    3.A
    4.C
    5.C
    6.B
    7.B
    8.C
    9.A
    10.C

    II. 2.5 pts

    1.A
    2.B
    3.B
    4.B
    5.C

    III. 2.5 pts
    1. invention
    2. be
    3. with
    4. and
    5. that
    6. however
    7. read
    8. written
    9. expensive
    10. more

    WRITING

    I. 2.5 pts

    1. I wasn’t early enough to see her.
    2. He suggested that I should put my luggage under the seat.
    3. All the switches must be turned off before leaving the workshop.
    4. That car belongs to Mrs Edwards.
    5. Would you mind if I borrowed your pen ?
    II. 2 pts
     
    Last edited by a moderator: 18 Tháng sáu 2011
  5. ưmmmm, hay đáy chứ nhỉ!
    I wish I could do it! OK! YES
     
    Last edited by a moderator: 29 Tháng sáu 2011
  6. Mai mình sẽ đưa bài giải lên, chờ chút xíu nhé!!!!
     
  7. tomcangxanh

    tomcangxanh Guest

    Bài giải cho cái gì hả em? Lần sau đừng post nhiều bài lẻ tẻ nhé.
     
  8. post tiếp đi chị. Đề thi HSG lớp 10 ý.Thanks chị nhìu!
     
    Last edited by a moderator: 5 Tháng mười một 2011
  9. kedaotauz1

    kedaotauz1 Guest

    Sai chính tả nhiều quá đấy ^^ em lười quá nên sữa lại rất ít thông cảm ghi cho vui thôi hihihi ^.,.^!:p:p;):D;):p:p!
     
  10. gimper1997

    gimper1997 Guest

    Trời xem cái topic mà nhì nhù nhì nhằng chả biết đường nào mà lần.
    Cái nào đề của tỉnh, mà cái nào là đề của huyện vậy? Em cần cái đề thi vào trường chuyên mà chẳng biết cái nào , ai chỉ hộ em với ? Cho xin ngữ pháp luôn nha !!
     
  11. hungphino1

    hungphino1 Guest

    up đề thi chuyên đi mấy pro ơi!
    Ak` mak` tiện hỏi tý ko phải: có a chị nào đag học ở chuyên Nguyễn Huệ- Hà Nội ko?Cho e hỏi mức độ đề tý!
    Nam sau e thi vào đấy. Ko bik thế nào đây! A chị nào bjk mức độ đề chuyên Tiếng Anh thì giúp e nhé! Send cả đề thi càng tốt! E tks nhìu!
    Có j` pm e wa yahoo na: forever_nolove26@yahoo.com
    nguyenhungphi2698@Gmail.com
    thanks mọi người!
     
  12. gimper1997

    gimper1997 Guest

    Không biết mọi người đâu hết mà không chả lời giùm mình được nhỉ?
     
  13. mấy a chị giúp e nha.gần thi rồi mà e học anh lơ tơ mơ quá
    I. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others
    4. A. activity B. congratulate C. distinguish D. compliment
    5. A. response B. support C. memory. D. terrific
    B. GRAMMAR AND STRUCTURES
    I. Choose the best answer for each of the following sentences.
    6. Solar energy doesn’t cause…………
    A. pollution B. polluted C. pollute D. pollutant
    7. What ……….you do if you had a car?
    A. would B. do C. will D. did
    8. My family is aware of saving …………….
    A. energetic B. energy. C. energize D. energetically
    9. The people ……….live next door keep having all night parties
    A. which B. whose C. whom D. who
    10. He……………a new bike.
    A. has just been give B. has just been gave
    C. has just been given D. has just been giving
    11. Who will go with you tomorrow? The man …………..to my mother.
    A. talk B. talking C. talked D. to talk
    12. The teacher said that we work harder on our …………….
    A. pronounce B. pronunciation. C. pronuciation D. pronunciasion
    13. Don’t let children ………..in the kitchen.
    A. play B. playing C. to play D. played
    14. Tornadoes or funnel shaped storms can suck up anything…………..is in their path.
    A. whose B. whom C. that D. when
    15. Who does she the girl………….we met yesterday?
    A. whom B. that. C. which D. whose
    16. We can go out tonight …………..we are short of money.
    A. so B. and C. however D. because
    17. She didn’t want to go ………she knew all her friends would be there.
    A. even though B. therefore C. so that D. wherever
    18. My father is very busy.------------; he is always willing to give a hand with the housework.
    A. despite B. although C. therefore D. however
    19. Loan: “What ………….this weekend?” - Hoa: “Oh, we’re going windsurfing. It’s fantastic!”
    A. would you do B. are you doing C. are you going D. do you do
    20. We can protect the environment by……………air pollution.
    A. to reduce B. reduced C. reducing D. reduce
    21. If people stop using dynamite for fishing, a lot of sea creatures will be well……………
    A. preservation B. preserved C. preserve D. preservative
    22. Was telephone ………………by Alexander Bell?
    A. invented B. invention C. inventing D. inventor
    23. She wanted to know why…………away
    A. she goes B. does she go C. did she go D. she went
    24. …………the teacher reminded her not to talk so much in class , she kept on doing that.
    A. Although B. But C. because D. However
    25. This is the best movie…………I have seen.
    A. which B. that C. who D. where
    II.
    1.They can’t make tea with cold water.
    ………………………………………………………………………………
    2. The chief engineer was instructing all the workers of the plant.
    ………………………………………………………………………………
    3. Somebody has taken some of my books away.
    ………………………………………………………………………………
    4. They will hold the meeting before the May Day.
    ………………………………………………………………………………
    5. They have to repair the engine of the car.
    ………………………………………………………………………………
    6. The boys took away some pictures.
    ………………………………………………………………………………
    7. People spend a lot of money on advertising every day.
    ………………………………………………………………………………
    8. They may use this room for the classroom.
    ………………………………………………………………………………
    9. The teacher is going to tell the story.
    ………………………………………………………………………………
    10. Mary is cutting the cake with a sharp knife.
    ………………………………………………………………………………
    11. He has provided the victims with food and clothing.
    ………………………………………………………………………………
    12. You mustn’t used this machine after 5.30 pm
    ………………………………………………………………………………
    13. They told the new students where to sit.
    ………………………………………………………………………………
    14. John used to visit Mr Cole at weekends.
    ………………………………………………………………………………
    15. my father won’t collect me at the station tomorrow.
    ………………………………………………………………………………
    Exercise 5:Change the following sentences into the passive voice :Yes – No questions:
    Do they teach English here?
    ………………………………………………………………………
    Will you invite her to your wedding party?
    ………………………………………………………………………
    Did the teacher give some exercises?
    ………………………………………………………………………
    Is he going to write a poem?
    ………………………………………………………………………
    Have they changed the window of the laboratory?
    Exercise 6:Change the following sentences into the passive voice :
    Wh-question:
    When will you do the work? …………………………………………………………….
    How many days did she spend finishing the work?
    ………………………………………………………………………
    Why didn’t they help him? ……………………………………………………………..
    Who are they keeping in the kitchen? ………………………………………………….
    Who did the police find the lost man? ………………………………………………….
    Who looked after the children for you?………………………………………………….
    Exercise 7: Change the following sentences into the active voice
    Sentences of imperative:
    Open your book. ……………………………………………………………………….
    Take off your hat!…………………………………………………………………….
    Don’t do that silly thing again!…………………………………………
    let’s tell them about it!…………………………………………………
    Don’t let the other see you. ………………………………………………
     
  14. ryeohuyen

    ryeohuyen Guest

    chị ơi em có ý kiến về đáp án một chút nhé ! câu 2 bài chia động từ đó ! e nghĩ phải là has been collecting mới đúng chứ ạ ! vì cô ấy đã và bây h thì cô ấy vẫn đang tiếp tục sưu tầm tem chứ ạ
     
  15. ryeohuyen

    ryeohuyen Guest

    hi để mình giúp bạn nhé :D
    bạn làm rồi kiểm tra đáp án xem nha ! ^^ mình giúp đc vậy thôi
     
  16. pemap1702

    pemap1702 Guest

    chi oi.thuc su co nhieu tu em chua hoc toi thi lam sao day k.co duoc mo tu dien ken xem khong
     
  17. 123tuananh

    123tuananh Guest

    Mình không giỏi lắm. ai chia sẻ kinh nghiem học với mình, add nik yahoo cua minh nha: legendary_pitch.

     
    Last edited by a moderator: 3 Tháng hai 2013
  18. ltvien

    ltvien Guest

    hình như đây là mấy cái test ôn thi vào lớp 10 phải không???
     
  19. chị ơi post lên nhiều vào nhá e rất thic làm t.anh
     
  20. các anh ơi sao câu đầu : They (see) to go out 3 times a day=> are seen sao k dc lak see các a giải giùm e vs
     
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY