$\sqrt{3x+1} - \sqrt{6-x}+3x^2 -14x-8 =0$

N

nguyenbahiep1

[laTEX]dk: 3x +1 \geq 0 \\ \\ 6 -x \leq 0 \\ \\ \sqrt{3x+1}- 4 + 1- \sqrt{6-x}+3x^2 -14x-5 =0 \\ \\ \frac{3(x-5)}{\sqrt{3x+1}+ 4} + \frac{x-5}{1+ \sqrt{6-x}} + (x-5)(3x+1) = 0 \\ \\ \\ TH_1: x= 5 \\ \\ TH_2: \frac{3}{\sqrt{3x+1}+ 4} + \frac{1}{1+ \sqrt{6-x}} + (3x+1) = 0 \\ \\ \frac{3}{\sqrt{3x+1}+ 4} + \frac{1}{1+ \sqrt{6-x}} > 0 \\ \\ 3x+1 \geq 0 \\ \\ \frac{3}{\sqrt{3x+1}+ 4} + \frac{1}{1+ \sqrt{6-x}} + (3x+1) > 0 phuong-trinh-vo-nghiem [/laTEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom