English THCS REWRITE THE SENTENCES

quynhanhtranthi12

Học sinh
Thành viên
21 Tháng hai 2022
3
2
21
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Khuya rồi chúng mình chăm chỉ làm nốt bài này rồi đi ngủ nhở. Mất công tớ type lên máy nãy giờ :)))
P/s: Mai tớ có đáp án sau (Hoặc các cậu tự google cũng được ;<)

1. If the work is finished by lunchtime, you can go home.

Get ______________________________________________________________

2. You haven’t done your work, have you?

It’s about _________________________________________________________

3. The fourth time he asked her to marry him, she accepted.

Only on his ________________________________________________________

4. He said that he had won as a result of luck.

He attributed ______________________________________________________

5. That reminds me of the first time I met my boyfriend.

That takes me _____________________________________________________

6. Just thinking about his face at that moment makes me laugh.

The very thought ___________________________________________________

7. The staff hated Frank’s new policies so intensely that they went on strike.

So intense ________________________________________________________

8. Apart from David, everyone else at the meeting was a party member.

With _____________________________________________________________

9. You could be arrested for not giving a breath sample to the police.

Refusal ___________________________________________________________

10. I suddenly realized the meaning of a “freebie”. (DAWNED)

_________________________________________________________________

11. Bruce said that the situation at work was like a family argument. (LIKENED)

_________________________________________________________________

12. I don’t think this record will ever be popular. (CATCH)

_________________________________________________________________

13. The success of our local team has made our city famous. (MAP)

_________________________________________________________________

14. He is certainly not a reliable witness. (MEANS)

_________________________________________________________________

15. It is uncertain whether the band’s tour will take place. (BALANCE)

_________________________________________________________________

16. A car crashed into a bus this morning. (COLLIDED)

A car _____________________________________________________________

17. All my friends have left me. (DESERTED)

_________________________________________________________________

18. Julie has to work very hard to earn just enough money to pay her bills. (ENDS)

_________________________________________________________________

19. If he drives so recklessly, he is certain to have an accident. (BOUND)

_________________________________________________________________

20. We must accept the fact that we have lost the golden opportunity. (TERMS)

_________________________________________________________________
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Chào bạn, xin lỗi bạn vì có thể bạn cần khá gấp mà chúng mình chưa hỗ trợ sớm được. Bạn thông cảm cho chúng mình nhé :Tonton23
1. If the work is finished by lunchtime, you can go home.
Get the work finished by lunchtime and you can go home
Get sth Vp2 = have sth Vp2 = làm cái gì hoặc thuê ai làm cái gì

2. You haven’t done your work, have you?
It’s about time you did your work
It's (about/high) time sb Ved = đã đến lúc ai đó làm gì. Một cấu trúc khác dùng với to-V cùng ý nghĩa là It's time for sb to V. Nếu bạn muốn tìm hiểu thêm thì bạn có thể đọc bài viết này [Lý thuyết] Câu giả định - HMF (mục 5)

3. The fourth time he asked her to marry him, she accepted.
Only on his fourth proposal did she accept him/ to marry him
Proposal = lời cầu hôn
Đây là một câu đảo ngữ với only, bạn có thể nhận ra khi trợ động từ được đảo lên trước chủ ngữ. Câu này còn có dạng bắt viết lại với Marriage nhưng mà như thế thì mình chưa biết viết


4. He said that he had won as a result of luck.
He attributed his success to hard work
attribute sth to sth = quy cái gì là do

5. That reminds me of the first time I met my boyfriend.
That takes me back to the time I met my boyfriend
take sb back to the time = gợi nhớ ai về cái gì

6. Just thinking about his face at that moment makes me laugh.
The very thought of his face at that moment makes me laugh
The very thought of sth = cứ nghĩ tới cái gì

7. The staff hated Frank’s new policies so intensely that they went on strike.
So intense was the hatred for Frank's new policies that the staff went on strike
Đây là một câu đảo ngữ với so ... that = quá ... mà, bạn có thể đọc thêm tại [Lý thuyết] Đảo ngữ - HMF (mục 7) để biết về cách cấu tạo câu nhé

8. Apart from David, everyone else at the meeting was a party member.
With the exception of Phillip, every else was a member of the party
With the exception of sb = apart from sb = except for sb = ngoài ai ra

9. You could be arrested for not giving a breath sample to the police.
Refusal to give a breath sample to the police could lead to your |being arrested| / |arrest|
tính từ sở hữu + v-ing hay N + V-ing sẽ cấu tạo thành một danh động từ
refusal to V = từ chối


10. I suddenly realized the meaning of a “freebie”. (DAWNED)
The meaning of a "freebie" suddenly dawned on me.
sth dawn on sb = sb realize sth

Toàn những câu viết lại kinh điển luôn nhỉ? Những câu tiếp theo sẽ được tiếp tục giải bởi thành viên BQT. Bạn có thể đăng 10c/bài để việc hỗ trợ diễn ra nhanh hơn nhé~
Bạn có thể tìm thấy những bài tương tự tại topic này [TIPs] Bài tập viết lại câu (Rewrite the sentences)
Trao đổi thêm nếu bạn có gì thắc mắc :MIM16
 

_dm.ttt

Cựu TMod Anh
Thành viên
7 Tháng sáu 2017
664
2
1,195
176
Đắk Lắk
FTU2
11. Bruce said that the situation at work was like a family argument. (LIKENED)
Bruce likened the situation at work to a family argument.
liken sth to sth: chỉ ra điểm tương đồng, so sánh, ví von

12. I don’t think this record will ever be popular. (CATCH)
I don’t think this record will ever catch on.
catch on (ph.v) = popular: phổ biến, nổi tiếng

13. The success of our local team has made our city famous. (MAP)
The success of our local team has put our city on the map.
put sth on the map = famous: nổi tiếng, có tiếng, được nhiều người biết đến

14. He is certainly not a reliable witness. (MEANS)
He is by no means a reliable witness.
by no mean = not at all = not in anyway (emphasize a negative statement): không bao giờ, không thể

15. It is uncertain whether the band’s tour will take place. (BALANCE)
The band's tour is on the balance.
on the balance = to be uncertain: không chắc chắn, chưa xác định được.

16. A car crashed into a bus this morning. (COLLIDED)
A car collided with a bus this morning.
sth collided with sth: cái gì va chạm với cái gì.

17. All my friends have left me. (DESERTED)
I have been deserted by all my friends.
deserted: bị bỏ rơi.

18. Julie has to work very hard to earn just enough money to pay her bills. (ENDS)
Julie has to work very hard to make ends meet.
make ends meet: kiếm đủ tiền để chi trả cho cuộc sống

19. If he drives so recklessly, he is certain to have an accident. (BOUND)
If he drives so recklessly, he is bound to have an accident.
bound to do sth: chắc chắn làm việc gì đó.

20. We must accept the fact that we have lost the golden opportunity. (TERMS)
We must come to terms with our having lost the golden opportunity.
Come to terms with sth: chấp nhận điều gì (thường là 1 điều khó khăn)

Bạn có thể tìm thêm các bài tương tự tại Feel free to ask more!
 
  • Love
Reactions: quynhanhtranthi12
Top Bottom