Cùng bạn ôn thi THPT 2018

Ngoại ngữ Ôn thi học kì II Anh 10

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi one_day, 30 Tháng tư 2018.

Lượt xem: 898

  1. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Ở topic này mình sẽ đăng đề thi học kì II lớp 10.
    Mọi người có thể chia nhỏ phần ra để làm, mình sẽ gộp lại sau.
    Đáp án sẽ được cập nhật khi đề được đăng sau 3 ngày.
    Rất mong topic để mọi người ủng hộ
    -----

    Đề 1:
    Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
    Câu 1. My friend lives in a old house in a small village.
    A B C D
    Câu 2. In spite of the car was cheap, it was in good condition.
    A B C D
    Câu 3. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties.
    A B C D
    Câu 4. What do you think of cartoon films? I find them interested.
    A B C D

    Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.
    Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved
    Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

    Read the passage carefully then choose the correct answers.
    We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.
    We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.
    Câu 7. How are the seas and rivers nowadays?
    A. are contaminated B. cannot be swum in
    C. are dirty enough to swim in D. are less dirty than they used to be
    Câu 8. What do traffic policemen have to do, in one well-known city?
    A. They have to cut down many trees. B. They don’t take enough care of the countryside
    C. They have to pollute the air D. They have to wear oxygen masks.
    Câu 9. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?
    A. Because people cut down many trees
    B. Because there are large areas of land that can't be used
    C. Because there is too little rice
    D. Because many trees have been polluted
    Câu 10. Wild animals are…………...
    A. being protected from natural environment
    B. So rare that they can't survive
    C. killed so many that they can't live in the forests
    D. in danger from extinction
    Câu 11. What's the best title for the passage?
    A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature

    Choose a word in each line that has different stress pattern.
    Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover
    Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

    Choose a best option for these sentences:
    Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.
    A. to B. for C. with D. in
    Câu 15. The cinema changed completely at ………………… end of ………………. 1920s.
    A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the
    Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.
    A. science fiction B. cartoon C. love story D. action
    Câu 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan?
    A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's
    Câu 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .................. in the country
    A. lived B. would live C. had lived D. lives
    Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.
    A. in B. to C. of D. at
    Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to sleep
    A. relax B. make C. delight D. lull
    Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.
    A. has built B. have built C. has been built D. have been built
    Câu 22. ...................... come to dinner on Saturday?
    A. Let's B. Would you mind C. Do you feel like D. How about
    Câu 23. I went to the library ..................... last night.
    A. study B. studying C. to studying D. to study
    Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.
    A. actors B. musicians C. singers D. authors
    Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.
    A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate
    Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………
    A. excitement B. excited C. excite D. exciting
    Câu 27. We know a lot of people ...................... live in London.
    A. which B. whose C. whom D. who
    Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there.
    A. tournament B. trophy C. continent D. host nation
    Câu 29. "Let's play some music." - "............................".
    A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.
    Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.
    A. who B. whom C. whose D. which

    Rewrite the sentences with the words given.
    1. He took the children to the park 3 days ago.
    -> The children_________________________.
    2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
    -> If________________________________________.
    3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
    ->___________________________________________
    4. We took many pictures although the sky was cloudy.
    -> In spite of_______________________________.
    5. We didn’t finish it until the end of last summer.
    -> It was not until__________________________.
    6. Nick is lazy so he is punished.
    -> If_____________________________________.
    7. Nobody has met them since last month.
    -> They__________________________________.
    8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
    -> ________________________________________.
     
    Happy Ending, Coco99, levietdung123525 others thích bài này.
  2. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Đáp án đề 1:
    1.B
    2. A
    3. C
    4. D
    5. D
    6. C
    7. A
    8. D
    9. B
    10. D
    11. B
    12. D
    13. C
    14. D
    15. B
    16. B
    17. B
    18. A
    19. B
    20. D
    21. C
    22. A
    23. D
    24. B
    25. B
    26. C
    27. D
    28. D
    29. B
    30. D
    Rewrite the sentences with the words given:
    1. He took the children to the park 3 days ago.
    -> The children were taken to the park 3 days ago.
    2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
    -> If Jack hadn’t answered well in the interview, he wouldn’t have got the job.
    3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
    -> When did you go to Nam’s birthday party?
    4. We took many pictures although the sky was cloudy.
    -> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.
    5. We didn’t finish it until the end of last summer.
    -> It was not until the end of last summer that we finished it.
    6. Nick is lazy so he is punished.
    -> If Nick weren’t lazy, he wouldn’t be punished.
    7. Nobody has met them since last month.
    -> They haven’t been met since last month.
    8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
    -> How does your brother go to school?
     
  3. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Đề 2
    I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

    1. A. photograph B. Stephen C. phone D. orphan
    2. A. ancient B. cancel C. city D. cigarette

    II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
    3. A. existence B. character C. scientist D. interesting
    4. A. competitor B. participant C. volunteer D. announcer

    III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
    5. How many countries took part in the first World Cup?
    A. interested B. participated C. competed D. co. operated

    IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
    6. Van Mieu was a place to memorialize the most brilliant scholars of the nation.
    A. honor B. keep in mind C. learn by heart D. gradually forget

    V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
    7. Mothers have long used folk songs to _______________ babies to sleep
    A. delight B. communicate C. buzz D. lull
    8. To attract film viewers, a majority of film makers now tend to expose nude ________.
    A. motions B. parts C. scenes D. Events
    9. Pélé is regarded _________ the greatest football player of all time
    A. at B. as C. for D. with
    10. Hoi An is famous ________________ its old temples and pagodas.
    A. in B. for C. at D. with
    11. "Would you mind helping me?" – "________."
    A. No, a problem B. Sure, no problem
    C. No, I wouldn't D. Yes, I would
    12.The building in the middle of the town_______ now.
    A. is being painted B. being painted C. is painting D. be painted
    13. It was not until ____________________ that she cooked the meal.
    A. her father would come home B. her father has come home
    C. her father came home D. her father comes home
    14. The Palace hotel was __________than the Grosvenor.
    A. expensive B. more expensive
    C. the most expensive D. the more expensive
    15. ______________ do you like to live – in the city or in the countryside?
    A. How B. When C. What D. Where
    16. The children became....................... about the cartoon.
    A. exciting B. to excite C. excited D. excite
    17. Peter has practiced playing the piano ________________ the piano contest next week.
    A. in order enter B. to entering C. to enter D. not to enter
    18. Everyone knows what is happening to......earth but we just do not know how to stop it.
    A. an B. a C. the D. Φ

    VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
    Football is the most (19).........sport in Britain, particularly amongst men. It (20)..........by boys in most schools. Most towns have an amateur football team which plays in a minor league. Football is also the most popular (21).........sport in Britain. Many people go to see their favorite professional team (22).........at home, and some go away matches. Many more people watch football (23)...........television.
    19. A. important B. famous C. difficult D. popular
    20. A. plays B. was played C. is played D. played
    21. A spectator B. viewer C. champion D. trophy
    22. A kicking B. taking C. running D. playing
    23. A in B.on C. over D. at

    VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
    Country music is one of the most popular kinds of music in the United States today. Maybe, country music is very popular because it is about simple but strong human feelings and events like love, sadness, good times and bad times. It tells real life stories and sounds the way people really talk. As life becomes more complicated and difficult, it is good to hear about simple ordinary people.
    Country music is sometimes called country-western music. It comes from two kinds of music. One is the traditional music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States. The other is traditional, cowboy music from the American West. The singers usually play guitars or electric guitars when they sing.
    Country music became very popular in the South. During World War II, thousands of people from the South moved to the Northeast and the Midwest to work in factories. They took their music with them. Soldiers from the rest of the country went to army camps in the South and learned to like country music there. Slowly, it became popular all over the United States.
    24. Country music is very popular because _______________________.
    A. it's about strong human feelings B. it's about events like love, sadness
    C. it tells about good times, bad times D. all are correct
    25. Country music is _______________________.
    A. the traditional music of the people in the eastern United States
    B. considered as the cowboy music from the American West
    C. sometimes called country-western music
    D. from two kinds of music which haven't been widely known
    26. According to the passage, it's untrue to say that ____________________________.
    A. Country music became very popular in the South
    B. Factory workers took country music with them from the South
    C. Country music was brought from the South by soldiers
    D. Gradually, country music became popular all over the United States
    27. The best title for the passage is _______________________________.
    A. Country music B. Music in the United States
    C. The Formation of Country Music D. The Benefits of Country Music
    28. The singers usually play _________________________ when they sing.
    A. drum and violins B. guitars or electric guitars
    C. the music instruments D. guitars and piano

    VII. Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
    29. Philip wasvery an noying at Joan's behavior.
    A. was B. very C. annoying D. Joan's behavior
    30. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties.
    A. He B. to C. knows D. difficulties
    31. It was not until last Sunday when I realized I had been wrong.
    A. was B. until C. when D. had been
    32. The film was most interesting than I had expected it to be.
    A. The film B. most C. had expected D. to be

    B. TỰ LUẬN (3.4pts):
    VIII. Supply the correct form of the word given in each of the following sentences (0.2pt/ sentence):

    33. The most _________________ movie of the year is "Avatar". (EXCITE)
    34. Being deaf and mute makes _________________ very difficult. (COMMUNICATE)
    35. She's training very hard so as to participate in the _______________. (COMPETE)

    IX. Complete the sentences with the correct form of tenses in brackets(0.2 pt/ sentence):
    36. Recently, we (GIVE) _________________ a questionnaire of 100 sentences by our English teacher.
    37. After she _____________ her homework, she went to bed. (DO)
    38. Can you name some of the films you (SEE)________________?

    X. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.4pt/sentence)
    39. He doesn't have the money so he cannot afford to buy a new car
    If ____________________________________________
    40. I wasn't hungry, so I didn't feel like eating.
    If I __________________________________________
    41. The students studied carefully. They didn't want to fail in the exams
    In order _______________________________________
    42. Our English teacher has given us five midterm tests so far.
    Five midterm tests_______________________________.
    43. There were about 90 to 100 people at the concert last night.
    ______________________________________________?
    44. The swimming pool didn't open until 10.45 a.m. yesterday.
    It was__________________________________________


    @Coco99
     
    Coco99 thích bài này.
  4. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Đáp án đề 2:
    1B2A3A4C
    5B6D7D8C
    910B11B12A
    13C14B15D16C
    17C18C19D20C
    21A22D23B24D
    25C26C27A28B
    29C30C31C32B
    B. TỰ LUẬN (3.4pts):
    VIII. Supply the correct form of the word given in each of the following sentences (0.2pt/ sentence):

    33. The most _______exciting__________ movie of the year is "Avatar". (EXCITE)
    34. Being deaf and mute makes ______communication___________ very difficult. (COMMUNICATE)
    35. She's training very hard so as to participate in the _______competition________. (COMPETE)
    IX. Complete the sentences with the correct form of tenses in brackets(0.2 pt/ sentence):
    36. Recently, we (GIVE) ________have been given_________ a questionnaire of 100 sentences by our English teacher.
    37. After she ______have done_______ her homework, she went to bed. (DO)
    38. Can you name some of the films you (SEE)______have seen__________?
    X. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.4pt/sentence)
    39. He doesn't have the money so he cannot afford to buy a new car
    If he had the money, he could afford to buy a new car
    40. I wasn't hungry, so I didn't feel like eating.
    If I had been hungry, I would have felt like eating
    41. The students studied carefully. They didn't want to fail in the exams
    In order not to fail the exam, the students studied carefully
    42. Our English teacher has given us five midterm tests so far.
    Five midterm tests have been given to us by our teacher so far
    43. There were about 90 to 100 people at the concert last night.
    How many people were there at the concert last night?
    44. The swimming pool didn't open until 10.45 a.m. yesterday.
    It was not until 10.45 a.m yesterday that the swimming pool opened
     
  5. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Đề 3:
    I. Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each question.
    Copenhagen
    In spite of being the capital of one of Europe’s smallest countries, the clean and friendly city of Copenhagen offers a host of cultural and sightseeing opportunities. With a vast number of pedestrianised streets, the best way to sightsee is by foot, or you may prefer a leisurely canal cruise past the colorful waterfront houses.
    Sights not be missed include Rosenborg Castle which houses the Crown Jewels, Amalienborg Palace, the Little Mermaid and the famous Tivoli Gardens with a myriad of restaurants and bars, concert halls and a fairground offering something for everyone. Also worth a visit is the Viking Museum and for something different why not tour the Carlsberg Brewery. Shoppers will enjoy the fine shops of the Stroget and don’t forget the side-streets leading from it. After sunset, head for Nyhavn quayside.
    “A rarity among capital cities - it does not overwhelm you, but rather takes you gently in and shows you its sights with quiet pride. The Little Mermaid is smaller than you imagined (but she is, after all, “Little”) and there isn’t a single inch of neon among the light bulbs of Tivoli.” - John Carter.
    1. It can be inferred that Copenhagen . . . . . . . . . .
    A. is the smallest capital city in Europe.
    B. is the capital of a European country.
    C. is the capital of the smallest country in Europe.
    D. All are correct.
    2. Which of the following is NOT true about Copenhagen?
    A. Visiting the city, you can enjoy the sights and learn about its cultures.
    B. It’s advisable to tour the city on foot.
    C. Cars and other vehicles are not allowed in many of Copenhagen streets.
    D. You can’t drive in the city because the streets are so narrow.
    3. According to the text, tourists . . . . . . . . . .
    A. can have food and drinks or entertainment in the Tivoli Gardens.
    B. will not remember the sights.
    C. should not visit many places including Amalienborg Palace.
    D. can make a tour of the Carlsberg Brewery for some music.
    4. Which of the following statements is true?
    A. There are more light bulbs than neon lights in Tivoli.
    B. The Little Mermaid is too small to enjoy.
    C. Visitors can do the shopping in the Stroget only.
    D. Nyhavn quayside is a place to visit in the evening.

    II. Choose the one (A, B, C or D) that best completes each sentence.
    5. Jane . . . . . . . . . . a sweet dream when the alarm clock . . . . . . . . . .
    A. had/ rang B. was having/ rang
    C. was having/ was ringing D. had had/ was ringing
    6. She’s . . . . . . . . . . fascinating woman. Do you know she’s . . . . . . . . . . leader of the opposition party?
    A. a/ Ø B. a/ the C. the/ a D. Ø/ Ø
    7. It . . . . . . . . . . that the strike will end soon.
    A. is hoped B. are hoped C. hopes D. hoped
    8. You’re very quiet. What . . . . . . . . . . about?
    A. will you think B. are you thinking C. do you think D. have you thought
    9. People often visit Kyoto in April, . . . . . . . . . . they can see the beautiful cherry blossoms.
    A. where B. that C. when D. which
    10. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.
    Despite (I) being good at (II) math, but (III) he couldn’t solve the problem (IV).
    A. II B. III C. I D. IV
    11. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.
    You shouldn’t worry (I) too much (II) for (III) your children; they’re grown up (IV) now.
    A. IV B. II C. I D. III
    12. “Would you like to come to my birthday party, Sarah?” asked Frederic. is closest in meaning to “. . . . . . . . . .”
    A. Frederic invited Sarah to his birthday party.
    B. Frederic asked Sarah if she liked his birthday party or not.
    C. Frederic reminded Sarah of his coming birthday party.
    D. Frederic asked if Sarah was able to come to his birthday party.
    13. They helped me a lot. I don’t know what I . . . . . . . . . . without their help.
    A. would do B. had done C. have done D. would have done
    14. . . . . . . . . . . the storm, the ship couldn’t reach its destination on time.
    A. Although B. Because of C. In spite of D. Because
    15. Would you answer . . . . . . . . . . telephone, please? I’m trying to lull . . . . . . . . . . baby.
    A. the/ a B. a/ a C. a/ the D. the/ the
    16. “How about driving to the countryside this Sunday?” - “. . . . . . . . . .”
    A. That’s a good idea! B. Never mind.
    C. Yes, I’m driving. D. That’s my pleasure!
    17. The book . . . . . . . . . . is on the top shelf is a present from my friend.
    A. who B. that
    C. Ø D. Both B and C are correct
    18. He turned off the lights before going out . . . . . . . . . . waste electricity.
    A. so that not B. so as not to C. as not to D. in order that not
    19. We were all . . . . . . . . . . to hear about the breakup of their marriage.
    A. shocking B. shock C. shocked D. feel shocked
    20. He is trying to buy the same ring . . . . . . . . . . he lost two months ago.
    A. that B. which C. Ø D. All are correct
    21. In my mother’s . . . . . . . . . ., it is essential to eat a big breakfast.
    A. opinion B. feeling C. idea D. confidence
    22. She won the first prize in the drawing . . . . . . . . . .
    A. competitive B. competitor C. compete D. competition
    23. “If I were you, I would take the job,” said my roommate. is closest in meaning to “. . . . . . . . .”
    A. My roommate was thinking about taking the job.
    B. My roommate introduced the idea of taking the job to me.
    C. My roommate advised me to take the job.
    D. My roommate insisted on taking the job for me.
    24. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.
    A language is considered (I) dead when (II) it no longer used (III) for oral communication (IV).
    A. III B. I C. II D. IV
    25. Please keep your voice down in this section of the library. If you . . . . . . . . . . to talk loudly, I . . . . . . . . . . to ask you to leave.
    A. had continued/ would have had B. continue/ would have
    C. continue/ will have D. continued/ would have
    26. Mr. Jones, . . . . . . . . . . I was working for, was very generous about overtime payments.
    A. whom B. that C. Ø D. All are correct
    27. “I think I’m going to miss my train.” - “Well, . . . . . . . . . . you to the station.”
    A. I’m going to take B. I would take C. I’ll take D. I’m taking
    28. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.
    When (I) have you been (II)? I’ve been looking (III) for you for hours (IV).
    A. III B. I C. IV D. II
    29. “How often do you go to school?” - “. . . . . . . . . .”
    A. I go there by bus B. I don’t think so.
    C. Every day except Sunday. D. I go there early.
    30. “He last had his eyes tested ten months ago.” is closest in meaning to “. . . . . . . . . .”
    A. He hasn’t tested his eyes for ten months.
    B. He had tested his eyes ten months before.
    C. He didn’t have any test on his eyes in ten months.
    D. All are correct.
    31. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.
    Julie failed (I) her driving test (II) because (III) she hasn’t practiced (IV) enough.
    A. IV B. III C. II D. I
    32. You will become ill if you . . . . . . . . . . working so hard.
    A. don’t stop B. won’t stop C. didn’t stop D. haven’t stopped

    III. Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best completes each gap.
    Music

    What kind of music do you (33) . . . . . . . . . .? Some people like going to (34) . . . . . . . . . . concerts, and listening to an orchestra. The (35) . . . . . . . . . . wear very formal clothes, and the audience is silent until the end of the (36) . . . . . . . . . . Perhaps you’re a rock music (37) . . . . . . . . . . Rock concerts are often held (38) . . . . . . . . . . football stadiums or in parks in a crazy atmosphere. Everyone shouts, dances to the music, or sings the songs. Traditional music is (39) . . . . . . . . . . at weddings and parties in many countries. Nowadays, we can easily (40) . . . . . . . . . . music, of all kinds, in shops, lifts or any other public places. Many people even (41) . . . . . . . . . . their own music at home or (42) . . . . . . . . . . their own music with them whenever travelling. Music is everywhere!
    33. A. enjoy B. have C. favorite D. listen
    34. A. classics B. classic C. classified D. classical
    35. A. actors B. instruments C. musicians D. composers
    36. A. action B. performance C. event D. music
    37. A. friend B. idol C. enthusiasm D. fan
    38. A. on B. at C. inside D. in
    39. A. played B. set C. formed D. acted
    40. A. perform B. understand C. listen D. hear
    41. A. take B. do C. get D. make
    42. A. lift B. hold C. carry D. play

    IV. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
    43. A. ethnic B. theatre C. weather D. south
    44. A. animals B. casual C. disaster D. design
    45. A. science B. variety C. capital D. delight
    46. A. followed B. located C. scored D. orphaned

    V. Pick out the word that has the stress pattern different from that of the others.
    47. A. liberty B. audience C. tropical D. protect
    48. A. endangered B. diversity C. melody D. enjoyable
    49. A. gallery B. lyrical C. Argentina D. necessary
    50. A. communicate B. international C. achieve D. occasion

    @Coco99
     
  6. Coco99

    Coco99 Học sinh chăm học Thành viên

    Tham gia ngày:
    19 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    55
    Đã được thích:
    180
    Điểm thành tích:
    54
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học:
    Life!


    1. D
    2. D
    3. A
    4.A
    5.B
    6.B
    7.C
    8.B
    9.A
    10.C
    11.D
    12.A
    13.D
    14.B
    15.D
    16.A
    17.B
    18.C
    19.C
    20.D
    21.A
    22.D
    23.D
    24.A
    25.B
    26.D
    27.C
    28.B
    29.C
    30.D
    31.??
    32.B
    33.D
    34.B
    35.C
    36.B
    37.D
    38.C
    39.A
    40.C
    41.B
    42.D
    43.C
    44.A
    45.C
    46.B
    47.D
    48.C
    49.C
    50.B
    Omg, nhiều quá @@
     
    one_day thích bài này.
  7. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    Đây là đáp án đề 3:
    Screenshot (43).png
    Screenshot (42).png
    @Coco99 : Bạn kiểm tra giúp mình nhé ...!
     
    Coco99 thích bài này.
  8. one_day

    one_day Mod tiếng Anh Cu li diễn đàn TV BQT tích cực 2017

    Tham gia ngày:
    13 Tháng tám 2013
    Bài viết:
    2,412
    Đã được thích:
    1,086
    Điểm thành tích:
    389
    Giới tính:
    Nữ


    ĐỀ 4:
    A. PHẦN TRẮC NGHIỆM
    I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại.
    Câu 1: A. consider B. become C. cup D. city
    Câu 2: A. design B. classical C. music D. museum

    II. Chọn phần gạch chân cần được sửa để có câu đúng.
    Câu 3: It was (A) surprised (B) that (C)she passed the (D) exam.
    Câu 4: If I (A) don't like you, I wouldn't (B) invite you (C) to my(D) house.
    Câu 5: (A) It was not until 1915 (B) that the cinema really (C) becomes (D)an industry.
    Câu 6: (A) In spite interruption, she was still (B) able to finish (C) her assignment before (D) class

    III. Đọc đọan văn và chọn câu trả lời đúng nhất để điền vào khoảng trống.

    FOOTBALL
    Association football, soccer or simply football is a/an (7) ..................sport played between two teams each (8)..................of 11 players and is widely considered to be the most (9)..................sporting game in the world. It is a ball game played on a rectangular grass field with a (10).................. at each end. The object of the game is to (11)..................by kicking or heading the ball into the opposing goal.
    Câu 7: A. team B. couple C. individual D. running
    Câu 8: A. competing B. including C. consisting D. eliminating
    Câu 9: A. popular B. popularity C. populous D. popularly
    Câu 10: A. pole B. gate C. goal D. net
    Câu 11: A. consider B. eliminate C. compete D. score

    IV. Chọn câu có nghĩa đúng như câu được cho.
    Câu 12: Tom eats the whole cake, so he feels sick.
    A. Tom feels sick because he hasn't eaten the whole cake.
    B. If Tom didn't eat the whole cake, he wouldn't feel sick.
    C. If Tom had eaten the whole cake, he would have felt sick.
    D. If Tom hadn't eaten the whole cake, he wouldn't feel sick.
    Câu 13: They were carrying two injured players out of the field.
    A. Two players were injured and carried out of the field.
    B. Two players were injured and carrying out of the field.
    C. Two injured players were being carried out of the field.
    D. The field was being carried two injured players.
    Câu 14: They didn't recognize me until I talked.
    A. It was not until I talked that they recognized me. B. They recognized me when I talked.
    C. They didn’t recognize me when I talked D. It was not until I talked they recognized me.

    Chọn từ có trọng âm khác với những từ còn lại.
    Câu 15: A. event B. postpone C. compete D. football
    Câu 16: A. language B. emotion C. communicate D. combine
    Chọn từ hoặc cụm từ đúng để điền vào khoảng trống:
    Câu 17: We are learning English …………… a good job.
    A. got B. get C. getting D. to get
    Câu 18: If I............ ill, I wouldn't have been absent from class.
    A. weren't B. hadn't been C. had been D. would have been
    Câu 19: The children became ………………….. about the cartoon.
    A. exciting B. to excite C. excited D. excite
    Câu 20: How do you do? .I’m Bill Thomson.- .............................
    A. What do you do? B. How do you do?
    C. Very well. Thank you D. Thank you
    Câu 21: The roads in our town..................... .
    A. wide B. are being widen C. are being widened D. are being wide
    Câu 22: Like language, music is used to...............
    A. entertain B. communicate C. entertainment D. communication
    Câu 23: “..................does she jog every day for?” “To stay fit.”
    A. What B. Why C. Which D. When
    Câu 24: They do not want to live in a big city.................. they know its advantages.
    A. as if B. and C. but D. although
    Câu 25: Pele is famous .................. his football record.
    A. for B. on C. of D. with
    Câu 26: ............did you buy this book? -I bought it yesterday.
    A. Why B. Who C. What D. When
    Câu 27: To say goodbye to somebody, you say”...................”
    A. Pardon? B. Bless you! C. See you! D. Great you!
    Câu 28: There is ………………….. book on the table. …………… book is new.
    A. the / The B. a / The C. the/ A D. an / The
    Câu 29: The World Cup is held every four years.
    A. attracted B. followed C. planned D. organized
    Câu 30: It was not until December 25 ..................the exam results would be announced.
    A. which B. that C. what D. when
    -----------------------------------------------

    B. PHẦN TỰ LUẬN
    Dựa vào từ gợi ý để viết lại những câu sau sao cho cùng nghĩa như câu được cho

    1. The girl didn't do her homework until her mother came home.
    => It was not until..................................................................................... .....................
    2. They went out although the weather was bad.
    => In spite of.......................................................................................................................
    3. We don’t buy this car because we don’t have enough money.
    => If...........................................................................................................................
    4. I didn’t have an umbrella with me and so I got wet
    => If............................................................................................................................
    5. They are decorating the living - room
    => The living - room......................................................................................................

    @Coco99
     
  9. Happy Ending

    Happy Ending Học sinh Thành viên

    Tham gia ngày:
    23 Tháng hai 2018
    Bài viết:
    83
    Đã được thích:
    106
    Điểm thành tích:
    21
    Giới tính:
    Nam
    Nơi ở:
    Du học sinh
    Trường học:
    Hocmai^^


    Có gì sai bạn giúp mình nhé :)
    A.
    1.D 2.B 3.A 4.A 5.C 6.A 7.A 8.B 9.B 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.D 16.A 17.D 18.B 19.C 20.C
    21.C 22.B 23.B 24.D 25.A 26.D 27.C 28.B 29.D 30.B
    B.

    1. The girl didn't do her homework until her mother came home.
    => It was not until the girl's mother came home that she did her homework.
    2. They went out although the weather was bad.
    => In spite of the bad weather, they went out.
    3. We don’t buy this car because we don’t have enough money.
    => If we had enough money, we would buy this car.
    4. I didn’t have an umbrella with me and so I got wet
    => If I had had an umbrella, I wouldn't have gotten wet.
    5. They are decorating the living - room
    => The living - room are decorated.
     
    Last edited: 30 Tháng tư 2018
    Coco99one_day thích bài này.

CHIA SẺ TRANG NÀY