![](https://blog.hocmai.vn/wp-content/uploads/2017/07/hot.gif)
![](https://blog.hocmai.vn/wp-content/uploads/2017/07/hot.gif)
1 , Tính
a, 2x^2 + 3.( x -1).(x+1) - 5x.(x+1)
b, (8 - 5x ).(x+2) + 4.(x-2).(x+1)+2.(x-2).(x+2)+10
c,4.(x-1)(x+5)- (x+2).(x+5) - 3.(x-1).(x+2)
d, ( x^2n + x^n.y^n+y^2n).(x^n - y^n ) . (x^ 3n + y^3n)
2, Tìm x
a,(x+2).(x+3)- (x-2).(x+5) = 0
b,(2x+3).(x-4)+(x-5).(x-2)= (3x-5).(x-4)
a, 2x^2 + 3.( x -1).(x+1) - 5x.(x+1)
b, (8 - 5x ).(x+2) + 4.(x-2).(x+1)+2.(x-2).(x+2)+10
c,4.(x-1)(x+5)- (x+2).(x+5) - 3.(x-1).(x+2)
d, ( x^2n + x^n.y^n+y^2n).(x^n - y^n ) . (x^ 3n + y^3n)
2, Tìm x
a,(x+2).(x+3)- (x-2).(x+5) = 0
b,(2x+3).(x-4)+(x-5).(x-2)= (3x-5).(x-4)