1. Linda was very nervous, which made her look like a bashful girl. (CAME)
=>
Such was her nervousness that Linda came over as a bashful girl
Vế đầu có công thức của "such"
Vế sau có "come over as" : tỏ ra như là
2. As soon as the funds ran out, they had to abandon the scheme (PETERED)
=>
The instant the funds
petered out, they had to abandon the scheme
"The instant" = "as soon as" : Ngay khi
peter out: cạn kiệt
3. We didn't learn he still managed to live with very little money as a waiter until later (EKED)
=>
Not until later did we learn, he still eked out an existence as a waiter
Vế đầu là đảo ngữ với "not until"
Vế sau là thành ngữ "eke out" : kiếm sống một cách khó khăn
4. Nobody is certain if the project will be permitted to continue (GO-AHEAD)
=> It's still
touch and go whether the project will be given the go-ahead or not.
Touch and go: không chắc chắn
Give the go-ahead: cho phép
5. Laura's teacher says that she doesn't have a serious enough attitude to her work. (SERIOUSLY)
=> Laura doesn't
take her work seriously enough according to her teacher.
To have serious attitude to something= to take something seriously.
according to: theo như
6. Your encouragement helped to make things less grievous after such a heavy loss (CUSHION)
=> It was
your encouragement that helped (to) cushion below after such a heavy loss
Dạng câu chẻ với chủ từ
make things less grievous = cushion below : làm cho bớt nghiêm trọng đi
7. I'm sure it wasn't Mrs. Elton you saw because she's in Bristol
=> It
can't have been Mrs Elton you saw because she is in Bristol
can't have + V3 : sử dụng cho phỏng đoán chắc chắn về hành động đã xảy ra trong quá khứ
8. As a result of the bad weather, there may be delay to some international flights (SUBJECT)
=> Due to the bad weather, some international flights are/will be subject to possible delay.
be subject to Vo : có nguy cơ , có khả năng
@ngochaad Hay quá ta
9. David was responsible for the family business as soon as his father retired. (CHARGE)
=> Scarcely h
ad his father retired when David took in charge of the family business
Đảo ngữ với Scarcely
take in charge of = be in charge of = put someone in charge of: tiếp quản
@Khởi Đầu Mới <3
10.My father is not feeling well these days (WEATHER)
=> My father is
under the weather these days
under the weather: mệt, khó chịu
@Snowbun ,
@hanhtung.td@gmail.com ,
@baochau1112 ,
@BeDODO ,
@hoangnga2709 ,
@Snowball fan ken , ,
@ngochaad ,
@Tuấn Anh Phan Nguyễn ,
@Khởi Đầu Mới ,
@ngchau2001 ,
@Hà Chi0503 ,
@Ngố Ngây Ngô ,
@Narumi04 ,
@Hàn Tuệ Lâm ,
@Hàn Nhã Anh ,
@Lưu Thị Thu Kiều ,
@Một Nửa Của Sự Thật ,...............