M
metla2011
[TEX]PT\Leftrightarrow cosx(2x-\frac{\pi}{5})=cos\frac{\pi}{4} [/TEX]a, [TEX]\sqr{2}cosx(2x - \frac{\pi}{5}) =1[/TEX]
[TEX]\Leftrightarrow \left[ 2x^2-\frac{\pi}{5}x=\frac{\pi}{4}+k2\pi(1)\\ 2x^2-\frac{\pi}{5}x=-\frac{\pi}{4}+k2\pi(2) \right.[/TEX]
Giải (1):
∆[TEX]=\frac{\pi^2}{25}+2\pi+k16\pi[/TEX]
(1)[TEX]\Leftrightarrow \left[ x=\frac{\frac{\pi}{5}+\sqrt{\frac{\pi^2}{25}+2\pi+k16\pi}}{4}\\ x=\frac{\frac{\pi}{5}-\sqrt{\frac{\pi^2}{25}+2\pi+k16\pi}}{4}\right.[/TEX]([TEX]K\geq 0[/TEX],K thuộc Z)
(2) tương tự
Last edited by a moderator: