Ngoại ngữ [Lớp 9] Ôn thi học kì 1

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi Minh Nhí, 24 Tháng mười một 2017.

Lượt xem: 3,252

  1. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  2. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    BÀI TẬP ÔN LUYỆN
    I.-Use the correct form and tense of the verb provided to complete the sentences


    1. You (see) ………………………………any good films recently.

    2. My bicycle isn’t here. ………….Somebody (take) ………………………it?

    3. How many times…………………you (be) ………… …..to Van Mieu?

    4. Is Lan used to ( write) ……………………………… to Maryam?

    5. I’m sorry. I (not finish) ………………………………this work yet.

    6. He used to (take) ………………………………to school by his mother.

    7. They (live) ………………… in that house since it (build). …………………………

    8. Last night my father (arrive) ………………… home at 10:30 pm. He (have) …………….. a bath and

    then (go) ………………………… to bed.

    9. ………………you (visit) ……………… One pillar Pagoda when you were in Hanoi?

    10. The telephone (invent) ………………………………by Alexander Bell.

    1/ have seen 2/ did somebody take 3/ have you been 4/ write 5/ haven’t finished

    6/ be taken 7/ have lived – was built 8/ arrived – had – went 9/ Did you visit

    10/ was invented

    11. She often (take) ……………………………… to the theatre by The Greens.

    12. If you (not learn) ……………………..the lessons carefully, you cannot do the test well

    13. The teacher asked her why she (not do) ……………………………… her homework.

    14. We are looking forward to (see) ………………………………you.

    5. It took me 2 hours (do) ……………………………… this work.

    6. They spend all morning (learn) ………………………………their lessons.

    7. Don’t forget (post) ……………………………… my letter.

    8. When……………….. you (start)………………… learning English? – Two years ago.

    1/ is taken 2/ don’t learn 3/ didn’t do 4/ seeing 5/ to do 6/ learning

    7/ to post 8/ did you start


    15. We (go) ……………………………… a picnic next week.

    16. I can’t go out because it (rain) ………………………………

    17. She (take) ……………………………… a trip to Halong Bay next month.

    18. Wearing uniform (help) ……………students (feel) ………………..equal in many ways

    19. He hates being (ask) …………………………about his family.

    6. You don’t mind (look after……………..the baby, do you?

    7. She tried to avoid(answer) ………………………..my questions.

    8. I think it (rain)………………………………. The sky is so cloudy

    9. We (have)………………. a party next Sunday. Would you like (come)……………….?

    10. Most people prefer (spend) …………………….money to (earn) ………………………it.

    11. He made me (repeat) ………………..his instruction (make) ………………….sure that I understood all

    12. He decided (put)…………….. broken glass on top of his wall (prevent) ………………boys from(climb) ………………..over it. He (practice)_______________ the piano every day.

    1/ will go 2/ is raining 3/ will take 4/ helps – feel 5/ asked

    6/ looking 7/ answering 8/ is going to rain 9/ are having – to come 10/ spending – earning 11/ repeat 12/ to pu – to prevent – climbing - practises

    II. Choose the correct preposition to complete each sentence :

    “ in , at , on , to , for , by , of , with , from , between , till , since"

    1- We will go ..............................................................Hue next week.

    2- My village is about 100 kilometers ........................ the south of HCH City.

    3- We often go for a walk .........................................................the weekends

    4- There is a meeting ........................................................... 9 am and 2 pm.

    5- He was born ........................................................................ 15th January.

    6- She often plays the piano ......................................................... night.

    7- We will live in Hanoi from September ...................................... December.

    8- She has been here .................................................... yesterday.

    9- ……………Wednesday

    10- …………………Christmas Day 17-………………2008

    11- …………………Winter

    12-……………………September

    18-………the entrance…..the village

    13-………………half past two

    14-……………… three hours 19.……………… 21st May 1998

    15-……………….the evening

    16-………………Monday morning 20……..Christmas and New Year

    1/ to 2/ from 3/ on 4/ between 5/ on 6/ at 7/ to

    8/ since 9/ on 10/ on 11/ in 12/ in 13/ at 14/ for 15/ in16/ on 17/ in 18/ at – of 19/ on 20/ at


    III.Give the correct form of the words given to finish the sentences
    1. We are really impressed by………………….of these villagers. (friend)

    2. There used to be a big tree at the ………………to this village. (enter)

    3. Paul’s old coat was so ………………out that he had to buy a new one (wear).

    4. People used to wear just a ……………..wrapped round the body (clothes).

    5. My grandmother didn’t work outside her home when she was young. She only did her…………….task (tradition).

    6. Students should be ……..to be proud of school uniforms (courage).

    7. What have they done to …………………. their own country? (modern)

    8. Lan wants to be a fashion ……………….when she grows up. (design)

    9. Islam is Malaysia’s official ………………. (religious)

    10. In many countries, education is free and ………… for Children. (compel)

    11. …………………is a source of income for radio, TV and newspapers. (advertise)

    12. Internet has ………………………. It is very time-consuming and costly (limit)

    13. I watch the news every day because it’s very …………………. ( inform)

    14. The Internet is a very useful means of …………….. (communicate)

    15. The Internet has ……………… developed in every field.(increase)

    1/ friendliness 2/ entrance 3/ worn 4/ clothing 5/ traditional

    6/ encourage 7/ modernize 8/ designer 9/ religion 10/ compulsory

    11/ advertising 12/ limitations 13/ informative 14/ communication 15/ increasingly
    IV. Supply the correct tense of the verbs:

    1. I ________(post) a letter to her 2 months ago.

    2. At this time yesterday we ________ (learn) English

    3. Ba usually________ (go) to school by bike.

    4. Lan ________ (read) book in her room at the moment.

    5. Have you ever ________ (eat) Chinese food yet? àYes, I ________ (eat) at a Chinese restaurant last year.

    6. I ________ (call) you tomorrow.

    7. If he ________ (study) hard, he (get) _________ good mark.

    8. When the phone rang, she ________ (cook) dinner.

    9. It is raining heavily, so we can’t________ (go) out.

    10. We enjoy ________ (play) soccer.

    1/ posted 2/ were learning 3/ goes 4/ is reading 5/ eaten – ate

    6/ will call 7/ studies – can 8/ was cooking 9/ go 10/ playing

    V. Supply the correct form of the words in brackets:

    1. He drives ________ (care). He never has an accident.

    2. The Ao Dai is the ________ (tradition) dress of Vietnamese women.

    3. Vietnamese people are very ________ (friend)

    4. Ba likes collecting stamps in his free time. He is a stamp________ (collect)

    5. They plant rice and raise cattle on the farm. They are________ (farm)

    1/ carefully 2/ traditional 3/ friendly 4/ collector 5/ farmers

    VI. Fill in each blank with a suitable preposition:

    A/ I am Hoa. I’m staying (1) ________my uncle and aunt. I always wear school uniform when I am (2) ________ school. Wearing uniforms encourage me to be proud (3)________my school. I usually go to school (4) ________Monday (5) ________Friday. My classes usually finish at 11.15(6) ________ morning, so I arrive home (7) ________11.15. I usually have English classes (8) ________Monday and Friday. I am good(9) ________English. I like listening (10) ________English songs (11) ________my free time. I have learned English (12) ________4 years. I think English will be necessary (13) _______my job in the future.

    14. Women usually wear the ao dai ________special occasions. It has never been out _______fashion.

    15. Jean cloth was made ________cotton ________the 18th century

    16. It is necessary ________ students ________wear school uniform.

    17. My home village is ________ the north ________Qui Nhon city.

    18. I’m looking forward ________ hearing from you.

    19. Nobody can deny the benefits ________ the internet in our life.

    20. You have read this article ________ the website, haven’t you?

    1/ with 2/ at 3/ of 4/ from 5/ to 6/ in 7/ at

    8/ on 9/ at 10/ to 11/ in 12/ for 13/ for

    14/ on 15/ of – in 16/ for – to 17/ in – of 18/ to

    19/ from 20/ on


    VII. Find out and correct the mistakes for the following sentences:

    1. What did you like when you are a young girl?

    2. You should be friendliness to your neighbors.

    3. He used to working full time but now he is a pastime worker.

    4. If I will see you tomorrow, I will give you a present.

    5. The examiner asked me where I live.

    6. Nga is very good for learning English.

    7. The course begins in November 5th.

    8. Ba wishes he can speak French well.

    9. You don’t like this music, don’t you?

    10. Mary speaks English and French, does she?

    11. Ba likes music, doesn’t Ba?

    12. Jane stayed at home because of it was raining.

    13. It takes 60 minutes for us for do this test.

    14. Thank you for your invite.

    15. It’s time we catch the bus.


    1/ are à were 2/ friendly 3/ work 4/ will see à see

    5/ lived 6/ at 7/ on 8/ could 9/ do you

    10/ doesn’t 11/ doesn’t he 12/ because 13/ to do 14/ invitation

    15/ to catch

    VIII. Complete the tag questions:

    1. Hoa won’t be late,…………………….?

    2. You’re hungry,…………………..?

    3. Lan doesn’t know the answer,…………………..?

    4. He can speak English,……………………?

    5. Your uncle is a journalist,…………………………?

    6. She hasn’t sent any e-mail to her friends,……………………?

    7. You parents worked in a factory,…………………..?

    8. She will be here tomorrow,………………………?

    9. This picture is yours,……………………….?

    10. Let’s go somewhere for a drink,………………………………….?

    1/ will she 2/ aren’t you 3/ does she 4/ can’t he 5/ isn’t he

    6/ has she 7/ didn’t they 8/ won’t she 9/ isn’t it 10/ shall we
     
  3. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 1
    A. LISTENING:


    B. PHONETICS

    I. Circle the word whose main stressed syllable is different from that of the others. (0.5 m)

    1. a. benefit b. impression c. importance d. advantage

    2. a. traditional b. fashionable c. convenient d. compulsory

    II. Circle the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the others. (0.5m)

    1. a. depend b. ethnic c. region d. impress

    2. a. increase b. mean c. leak d. weather

    C. LANGUAGE FOCUS

    I. Choose the best answer. (3ms)

    1. I wish today ................ my birthday.

    a. am b. is c. are d. were

    2. This book ................ in 2000.

    a. wrote b. is written c. has written d. was written

    3. What do you use the Internet for? - ................

    a. Get information. b. Be got information,

    c. To get information. d. Be getting information.

    4. You should practise ................ English with your classmates.

    a. to speak b. speak c. being spoken d. speaking

    5. Buddhists often go to................ to pray.

    a. pagoda b. church c. park d. mosque

    6. The unit of currency in Cambodia is the ................

    a. dollar b. peso c. baht d. riel

    7. Everything is O.K, ................? - Of course.

    a. is it b. isn’t it c. are they d. aren't they

    8. There ................ be a market here.

    a. used to b. is using to c. use to d. is used to

    9. I ................ English since 2014.

    a. learn b. have learned c. am learning d. learned

    10. It was very hot, ................ I opened all the windows.

    a. because b. but c. so d. when

    11. What ................ of learning English do you find the most interesting?

    a. side b. aspect c. field d. sound

    12. We usually go to our home village ................ the summer.

    a. in b. of c. at d. for

    II. Give the correct form of the word in brackets. (0.5m)

    1. Nguyen Du has been considered a famous Vietnamese (poem) ___________.

    2. I was really (impression) ___________ by the beauty of the city.

    D. READING

    I. Choose one of the words given to fill in each gap. (1m)

    and

    important

    editor

    games

    well-drawn

    news

    The Daily Sun is a very good newspaper. It has all the latest (1) ..................... and there is also an excellent sports page with well-written (2) ..................... interesting reports of football and hockey matches. The middle pages contain two crossword puzzles and some very (3) ..................... cartoons of famous people and events. Finally, there are always interesting letters to the (4) .....................

    II. Read the article about doing homework. Answer the questions. (1m)

    Doing homework

    It is a good idea to start your homework early. If you can do it before your evening meal, you will have more time later to do things that you enjoy, like talking on the phone.

    It is also better to do homework as soon as possible after the teacher has given it to you. Then, if the homework is difficult and you need time to think about it, you will still have time to do it.

    Always turn off your mobile phone and the television when you are doing homework. You will work a lot faster without them. Make sure you have a quiet place to work, with enough light and a comfortable chair.

    Questions:

    1. Is it good to do homework late or early?

    ..............................................................................................................................................

    2. When is it better for us to do homework?

    ..............................................................................................................................................

    3. Why do we have to turn off our mobile phone and the television when we are doing homework?

    ..............................................................................................................................................

    4. Do you enjoy doing your homework? Why? Or why not?

    ..............................................................................................................................................

    E. WRITING

    I. Complete the second sentence with the same meaning. (1m)

    1. We should plant trees around the school yard.

    Trees...............................................................................................................................

    2. I don’t have a laptop.

    I wish..............................................................................................................................

    3. “Are you using my pencil, Ba?”, Hoa said.

    Hoa asked.......................................................................................................................

    4. Study hard or you’ll fail the exam.

    If.....................................................................................................................................

    II. Make the complete sentence from the cues given. (1m)

    1. I / not see / her / since / she / move / Ho Chi Minh City.

    ..............................................................................................................................................

    2. Last night / new washing machine / not/ work / so/ my father / take / back / shop.

    ..............................................................................................................................................


    ANSWER KEY


    A. LISTENING

    Part 1: (0.5 m) (0.1m x 5= 0.5m)

    1. – d 2. – a 3. – f

    Part 2: (0.5 m) (0.1m x 5=0.5m)

    4. – b 5. – c 6. – e

    1. F 2. T 3. T

    Part 3: (0.5 m) (0.1m x 5= 0.5m)

    4. T 5. F 6. F

    1. Monday 2. January

    3. 9.15 / quarter past nine/ nine

    fifteen 4. 57

    B. PHONETICS

    I. (0.5 m) (0.25m x 2= 0.5m)

    1.a. benefit 2.b. fashionable

    II. (0.5m) (0.25m x 2= 0.5m)

    1. c. region 2. d. weather

    C. LANGUAGE FOCUS

    I. ( 3ms ) (0.25m x 12= 3ms)

    5. station

    1.d. were 5.a. pagoda

    2.d. was written 6.d. riel

    3.c. To get information. 7. b. isn’t it

    8. a.used to

    4.d. speaking 9.b. have learned

    10. c.so

    11.b. aspect

    12. a. in



    II. (0.5m) (0.25m x 2= 0.5m)

    1. poet 2. impressed
    D. READING

    I. (1m) (0.25m x 4= 1m)

    1. news 2. and 3.well-drawn 4. editor

    II. (1m) (0.25m x 4= 1m)

    1. It is good to do homework early.

    2.It is better for us to do homework as soon as possible after the teacher has given it to us.

    3. Because we will work a lot faster without them.

    4. (Students’ ideas.)

    E. WRITING
    I. (1m) (0.25m x 4= 1m)

    1. Trees should be planted around the school yard.

    2. I wish I had a laptop.

    3. Hoa asked Ba if/ whether he was using her pencil.

    4. If you study hard, you’ll pass/ won’t fail the exam.

    Or: If you don’t study hard, you’ll fail/ won’t pass the exam. II. ( 1m ) (0.5m x 2= 1m)

    1. I have not seen her since she moved to Ho Chi Minh City.

    2. Last night, the new washing machine did not work, so my father took it back to the shop.
     
  4. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    ĐỀ SỐ 2

    A. LANGUAGE FOCUS :


    I. Choose and circle the word whose underlined part is pronounced differently

    from that of the others: (1.0 pt)

    1. A. comprise B. divive C. primary D. religion

    2. .A. attended B. started C. persuaded D. learned

    3. A. campus B. access C. pagoda D. blanket

    4. A. A invention B. question C. information D. protection

    II. Circle the best answer: (1.0 pt)

    5. For me, Internet is a wonderful ___ of modern life.

    A. discovery B. invention C. benefits D. inventors

    6. We must learn English at school. It’s a(n) ___ subject.

    A. compulsory B. national C. optional D. primary

    7. The ___ of people attracts tourists coming to Viet Nam.

    A. friendly B. friend C. friendship D. friendliness

    8. The weather was bad, ___ we didn’t go on a picnic.

    A. however B. but C. because D. so

    III. Supply the correct form of the word or verbs in brackets: (1.0 pt)

    9. I ………………………................................……Lan since 2005.( not see)

    10. If we ……………………………………... the train, we can get the next one. (miss)

    11. He works for a ………………………………………..….. bank in Ha Noi. (nation)

    12. Many …………………............ took inspiration from VietNam’s ethnic minorities. (design)

    13. She asked me what my hobby .................................... (be)

    IV. Fill in the gap with a suitable preposition: (1.0 pt)

    14. We are looking forward ………………….. hearing from you .

    15. The final exam will be held ……………... May 5th, 2007.

    16. The competition will take place ……………... 7am and 11am.

    17. Can you tell me how many chapters this book consists……………………..?.

    V. Circle the underlined word or phrase that needs correcting: (0.5 pt)

    18.You don’t know what time the cartoon “ Tom and Jerry” is on, isn’t it ?

    A B C D

    19.Mss. Chi said she would go to Hue tomorrow.

    A B C D

    B. READING

    * Read the passage, then answer the questions. (2.5 pts)

    Nga is my friend. She is studying English in London because she needs English for her job. She works for a bank in Hanoi. She learned English at school and university, too. She has forgotten a lot of it. She wants to improve her listening skill. Her listening is terrible. This is her biggest problem. People talk very quickly and she can’t understand them. She likes studying English well. She hopes she can talk to people from all over the world and understand the words of her favorite songs.

    *Answer the questions:

    20. What is Nga doing in London?

    21. Where does she work?

    22. Did she learn English at school and university?

    23.What skills of learning English is she bad at?

    24. Can she understand what people talk ?

    C. WRITING:

    I. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one: (2.0 pts)

    25.I’m sorry, I can’t help you

    => I wish ……………………………………………………………………...

    26. The club has postponed the match.

    => The match………………………………………………………………….

    27. .“Do you want time to type your report?” Tom asked Sussan

    => Tom asked Sussan ……………………………………………………………..

    28. Nam said “ I’m going to visit my aunt tomorrow”

    => Nam said ….…………………………………………………………………

    II. Write complete sentences using the suggested words: (1.0 pt)

    29. She / be / tired / so / go / home / yesterday.
    …………………………………………………………………………….

    30. He / study / English / for / four years.
    ……………………………………………………………………………


    ……………………………THE END……………………………





    ANWSER:


    A. LANGUAGE FOCUS

    I. 1m (0.25 x 4 = 1m)
    1.D 2. D 3. C 4. B

    II. 1m (0.25 x 4 = 1m)
    5. B 6. A 7. D 8. D

    III. 1m (0.2 x 5 = 1m)
    9. have not seen 10. miss 11. national 12. designers 13. was

    IV. 1m (0.25 x 4 = 1m)
    14. to 15. on 16. between 17. Of

    V. 0.5m (0.25 x 2 = 0.5m)
    18.D 19. D

    B. READING
    2.5ms (0.5 x 5 = 2.5m)

    20. She is studying English in London.

    21. She works for a bank in Hanoi.

    22. Yes, she did.

    23. She is bad at listening.

    24. No, she can’t.

    C. Writing

    I. 2ms (0.5 x 4 = 2m)
    25. I wish I could help you.

    26. The match has been postponed.

    27. Tom asked Susan if she wanted to type her report.

    28. Nam said he was going to visit his aunt the next day.

    II. 1m (0.5 x 2 = 1m)
    29. She was tired, so she went home early yesterday.

    30. He has studied English for four years.
     
    tiểu thiên sứMinh Nhí thích bài này.
  5. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang Học sinh tiêu biểu Thành viên

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    3,726
    Đã được thích:
    5,908
    Điểm thành tích:
    664
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Chị ơi sao lại có đáp án luôn vậy ạ ?
     
    ngchau2001 thích bài này.
  6. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    ừ, các em tự làm rồi check đáp án ở trên nhé! Hay cứ 2-3 hôm sau khi chị up 1 đề thì up đáp án nhỉ?? :D Cái nào cũng được hết á :D
     
    tiểu thiên sứ thích bài này.
  7. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang Học sinh tiêu biểu Thành viên

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    3,726
    Đã được thích:
    5,908
    Điểm thành tích:
    664
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Chị ơi chị có biết tài liệu nào phục vụ cho kì thi tỉnh môn anh không ạ? E tìm hoài mak chẳng thấy tài liệu nào ạ
     
    ngchau2001 thích bài này.
  8. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    ĐỀ 3

    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)


    1. A. accept B. activity C. across D. afraid

    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow

    3. A. display B. drive C. exciting D. idea

    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season

    Question II: Choose the best answer (2pts)

    1. The ao dai is usually made of a light.................

    A. cotton B. design C. symbol D. material

    2. They................. in Hue................. a long time.

    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since

    3. These plants .................................. for animals' food.

    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow

    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................

    A. occasions B. times C. situations D. places

    5. He used to ...................................................... to school by his mother.

    A. take B. taking C. taken D. be taken

    6. They wish they .............................. a new house now.

    A. have B. had C. will have D. would have

    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.

    A. and B. but C. because D. so

    8. He asked me where I ................................ the next day.

    A. go B. went C. will go D. would go

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (2 pts)

    1. Lan (eat)..............................................................dinner when his friend called.

    2. She rarely (get) ............................................. home before six o'clock.

    3. We (not/ begin) ............................... to study for the test yet.

    4. They (see) .................................................................. this movie before.

    5. My friend is a writer. She (write) .............................................. many books.

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

    down – air – quickly – about – save - dirty – important – pollute – grow

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) .......................... to swim in. There is so much smoke in the (2) ................................ that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) ............................. the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4)......................... so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) ......................... enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ............................. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) .............................. the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) ..................the Earth.

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts)

    1. He can't pass the examination.

    -> He wishes ...........................................................................

    2. She asked me "Where do you live?"

    -> She asked me ........................................................................

    3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

    -> He started ...........................................................................

    4. They can't speak English fluently.

    -> They wish .......................................................................................

    Question VI. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

    Everybody knows that in studying foreign languages practice is the key to fluency. All foreign language learners even the advanced learners need practice. There is a fact that a learner can know a lot of grammar rules and have a large vocabulary; however, they can't speak well yet. So the learners must know how to use what they have learnt, apart from the ability to explain grammar rules. Listening, speaking, reading and writing are all important skills but most English learners find listening and writing the most difficult.

    1. The key to fluency in studying a foreign language is practice.

    2. Advanced learners needn't practice.

    3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills.

    4. A learner can't speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary.
     
    Hanh157tiểu thiên sứ thích bài này.
  9. hoangnga2709

    hoangnga2709 Giải Danh dự "Thử thách cùng Box Hóa 2017" Thành viên

    Tham gia ngày:
    3 Tháng chín 2014
    Bài viết:
    972
    Đã được thích:
    1,187
    Điểm thành tích:
    284
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Bình Định


    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

    1. A. accept B. activity C. across D. afraid

    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow

    3. A. display B. drive C. exciting D. idea

    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season

    Question II: Choose the best answer (2pts)

    1. The ao dai is usually made of a light.................

    A. cotton B. design C. symbol D. material

    2. They................. in Hue................. a long time.

    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since

    3. These plants .................................. for animals' food.

    A. can grow B. can be grown C. have grown D. grow

    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................

    A. occasions B. times C. situations D. places

    5. He used to ...................................................... to school by his mother.

    A. take B. taking C. taken D. be taken

    6. They wish they .............................. a new house now.

    A. have B. had C. will have D. would have

    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.

    A. and B. but C. because D. so

    8. He asked me where I ................................ the next day.

    A. go B. went C. will go D. would go

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (2 pts)

    1. Lan (eat)..........................was eating....................................dinner when his friend called.

    2. She rarely (get) ....................gets......................... home before six o'clock.

    3. We (not/ begin) ..............haven't begun................. to study for the test yet.

    4. They (see) ............................have seen...................................... this movie before.

    5. My friend is a writer. She (write) ..................has written............................ many books.

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

    down – air – quickly – about – save - dirty – important – pollute – grow

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) .............dirty............. to swim in. There is so much smoke in the (2) ...............air................. that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) ..............pollute............... the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4)...........down............ so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) ..............grow........... enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ...........quickly................. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) ................about.............. the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) .........Save.........the Earth.

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts)

    1. He can't pass the examination.

    -> He wishes he could pass the examination.

    2. She asked me "Where do you live?"

    -> She asked me where I lived.

    3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

    -> He started living in Hanoi when she was 10.

    4. They can't speak English fluently.

    -> They wish could speak English fluently.

    Question VI. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

    Everybody knows that in studying foreign languages practice is the key to fluency. All foreign language learners even the advanced learners need practice. There is a fact that a learner can know a lot of grammar rules and have a large vocabulary; however, they can't speak well yet. So the learners must know how to use what they have learnt, apart from the ability to explain grammar rules. Listening, speaking, reading and writing are all important skills but most English learners find listening and writing the most difficult.

    1. The key to fluency in studying a foreign language is practice.
    ---->T
    2. Advanced learners needn't practice.
    ---->F
    3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills.
    ---->T
    4. A learner can't speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary.
    ---->T
     
    ngchau2001 thích bài này.
  10. Hiền Nhi

    Hiền Nhi CTV thử việc môn Toán Cộng tác viên thử việc

    Tham gia ngày:
    19 Tháng ba 2017
    Bài viết:
    519
    Đã được thích:
    669
    Điểm thành tích:
    154
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Nghệ An
    Trường học:
    THPT Phan Đăng Lưu


    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

    1. A. accept B. activity C. across D. afraid

    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow

    3. A. display B. drive C. exciting D. idea

    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season

    Question II: Choose the best answer (2pts)

    1. The ao dai is usually made of a light.................

    A. cotton B. design C. symbol D. material

    2. They................. in Hue................. a long time.

    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since

    3. These plants .................................. for animals' food.

    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow (thiếu chữ n phải k chị?)

    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................

    A. occasions B. times C. situations D. places

    5. He used to ...................................................... to school by his mother.

    A. take B. taking C. taken D. be taken

    6. They wish they .............................. a new house now.

    A. have B. had C. will have D. would have

    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.

    A. and B. but C. because D. so

    8. He asked me where I ................................ the next day.

    A. go B. went C. will go D. would go

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (2 pts)

    1. Lan (eat).........was eatinh........................dinner when his friend called.

    2. She rarely (get) ...gets... home before six o'clock.

    3. We (not/ begin) ...haven't begun. to study for the test yet.

    4. They (see) ....have seen.... this movie before.

    5. My friend is a writer. She (write) ....wrote... many books.

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

    down – air – quickly – about – save - dirty – important – pollute – grow

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) ...dirty to swim in. There is so much smoke in the (2) ..air... that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) .pollute.. the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4)...down.. so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) .grow enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ....quickly. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) ..about. the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) .Save the Earth.

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts)

    1. He can't pass the examination.

    -> He wishes he could pass the examination
    2. She asked me "Where do you live?"

    -> She asked me where i lived
    3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

    -> He started living in Hanoi when she was 10
    4. They can't speak English fluently.

    -> They wish .they could speak English fluently

    Question VI. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

    Everybody knows that in studying foreign languages practice is the key to fluency. All foreign language learners even the advanced learners need practice. There is a fact that a learner can know a lot of grammar rules and have a large vocabulary; however, they can't speak well yet. So the learners must know how to use what they have learnt, apart from the ability to explain grammar rules. Listening, speaking, reading and writing are all important skills but most English learners find listening and writing the most difficult.

    1. The key to fluency in studying a foreign language is practice. T

    2. Advanced learners needn't practice. F

    3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills. T

    4. A learner can't speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary.T
     
    ngchau2001 thích bài này.
  11. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    BÀI TẬP THÍ ĐIỂM
    E1. Choose the word in which the underlined part is not pronounced the same as those in the other words of the group.


    1. A. watched B. stopped C. needed D. fixed

    2. A. government B. environment C. comment D. development

    E2. Choose the best answer A, B,C or D to complete these sentences.

    1.It is important to ___________ the wonders of the world so that future generations can see them with their own eyes.

    A. destroy B. ignore C. remain D. preserve

    2.You don't have to go to a supermarket for that. Just wait for a street ___________ to go past, and buy it.

    A. person B. vendor C. supplier D. purchaser

    3.Production methods in the village are normally ___________ from ancestors to the younger generations.

    A. passed away B. passed out C. passed up D. passed down

    4.It's a great experience to be sitting comfortably in a ___________ pulled by someone through the ancient streets.

    A. bicycle B. rickshaw C. car D. train

    5.___________ by the sea, the country has the advantage of having a large coastal area.

    A. Situating B. Located C. Locating D. Stood

    6.I love it when we go to see plays, and try to ___________ when we get back home.

    A. play B. role-play C. act them out D. act

    7.It is hard for people of different ___________ to get along in an extended family.

    A. generations B. genders C. blood D. families

    8. We used_________ the kites when we were small.

    A. fly B. to fly C. flew D. flying

    E3. Read the passage. Then answer the questions.

    On Sunday, Ba invited Liz to join his family on a day trip to his own village about 60 km to the north of Ha Noi. The village lies near the foot of a mountain and by a river. Many people go there on weekends to have a rest after a hard working week.

    The journey to the village is very interesting. People have the chance to travel between the green paddy fields and cross a small bamboo forest before they reach a big old banyan tree at the entrance to the village.

    Liz met Ba’s family at his house early in the morning; and after two hours traveling by bus, they reached the big old tree. Everyone felt tired and hungry, so they sat down under the tree and had a snack

    * Questions:

    1. Where is Ba’s village ?

    …………………………………………………………………………………………..

    2. Do many people like going there for their weekends?

    …………………………………………………………………………………………..

    3. How did Ba and his family get to the village?

    ………………………………………………………………………………………….

    4. Where is the banyan tree ?

    ……………………………………………………………………………………………

    5. How did they feel after two hours traveling by bus?

    …………………………………………………………………………………………....
    E4. Rewrite the second sentences with the words given.

    1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay.

    She wishes………………………………………………………….………………….……..…

    2. He had a lot of money, but now he doesn't.

    He used……………………………………………………………………………………..……

    3.Scientists have discovered that there is water on Mars.

    → It has been …………………………………………………………………….……………..

    4.We expect the professor will arrive this morning.

    → It is expected ………………………………………………………………………..…….…

    5.I usually stayed up late to watch football matches last year.

    → I used to …………………………………………………………………………………..….

    6.We started learning English five years ago.

    → We have ……………………………………………………………………………………...

    E5. Rearrange the words to make meaningful sentences.

    1. I /when / was / girl / a / little / used to / I / get up / 9 o'clock /at .

    =>...............................................................................................................................................

    2. Rice / in/ tropical/ grown/ is / countries.

    => ............................................................................................................................................

    3. haven’t / Sue / we / a /time / seen / for / long / . /

    =>.................................................................................................................................

    4. I / used to / sit / two / girls / between / when / was / I / at / the / primary school /./

    =>.................................................................................................................................

    E6.Find the word which has a different sound in the part underlined.

    1.A. frame B.artisan C. attraction D.handicraft

    2.A.drumhead B.cultural C.pollution D.luxury

    3. A.weave B.please C.seafood D.clear

    4.A.affordable B.forbidden C.metropolitan D.cosmopolitan

    E7.Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.


    1.The flower was ______ out of a single piece of valuable wood.

    A.carved B.moulded C.cast D.given

    2.In this town, they ______ all the frames in steel.

    A.make B.have C.mould D.cast

    3.She is skilled at _______cloth.

    A.giving B.weaving C.doing D.carving

    4.I love going to this place ______ it’s the quietest place in the city.

    A.so B.despite C.in order to D.because

    5. What time will you _______ for Da Lat?

    A.set off B.set up C.deal with D.look through

    6.They keep changing the decoration of the shop ____ they can attract more young people.

    A.so that B.because C.although D.when

    7.______ she’s young, she’s the most famous artisan in the village.

    A.When B.Although C.Whereas D.In order to

    8. .______there are modern knitting machines, the artisans in my village like using traditional looms.

    A. So that B. In spite of C. Despite D. Although

    E8.Complete each sentence using a verb from the box.

    get up turned down passed down turn up


    1.The craft of basket weaving is usually __________from generation to generation

    2.What time does your mother usually _________ in the morning?

    3.I invited her to join our trip to Trang An, but she __________ my invitation.

    4. We arranged to meet in front of the lantern shop at 8 o’clock, but she didn’t ______


    E9. Match the phrasal verbs with their meaning and write Vietnamese meaning.


    0.get up A.have enough money to live 0. E : ngủ dậy

    1.come back B. have a good relationship with somebody 1. ... : _________

    2.close down C. return 2.... : _________

    3.live on D. stop doing business 3.... : _________

    4.get on with E. get out of bed 4.... : _________


    E10.Read the text and answer the questions.


    Last month, we went to Doi Tam, a village famous for its drum making techniques, in Ha Nam Province. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.
    I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes four workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage process. Stretching the drumhead is the most challenging stage since they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.
    Nowadays, Doi Tam drums are not only famous in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

    1. When was the craft first introduced to the village?

    ........................................................................................................................................

    2. How many stages do the craftsmen have to follow to make a drum?

    ........................................................................................................................................

    3.Are Doi Tam drums sold to Japan, and the USA?

    ........................................................................................................................................

    4.Where is Doi Tam village?

    ........................................................................................................................................
     
    tiểu thiên sứ, Hiền Nhingchau2001 thích bài này.
  12. hoangnga2709

    hoangnga2709 Giải Danh dự "Thử thách cùng Box Hóa 2017" Thành viên

    Tham gia ngày:
    3 Tháng chín 2014
    Bài viết:
    972
    Đã được thích:
    1,187
    Điểm thành tích:
    284
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Bình Định


    E1. Choose the word in which the underlined part is not pronounced the same as those in the other words of the group.

    1. A. watched B. stopped C. needed D. fixed

    2. A. government B. environment C. comment D. development

    E2. Choose the best answer A, B,C or D to complete these sentences.

    1.It is important to ___________ the wonders of the world so that future generations can see them with their own eyes.

    A. destroy B. ignore C. remain D. preserve

    2.You don't have to go to a supermarket for that. Just wait for a street ___________ to go past, and buy it.

    A. person B. vendor C. supplier D. purchaser

    3.Production methods in the village are normally ___________ from ancestors to the younger generations.

    A. passed away B. passed out C. passed up D. passed down

    4.It's a great experience to be sitting comfortably in a ___________ pulled by someone through the ancient streets.

    A. bicycle B. rickshaw C. car D. train

    5.___________ by the sea, the country has the advantage of having a large coastal area.

    A. Situating B. Located C. Locating D. Stood

    6.I love it when we go to see plays, and try to ___________ when we get back home.

    A. play B. role-play C. act them out D. act

    7.It is hard for people of different ___________ to get along in an extended family.

    A. generations B. genders C. blood D. families

    8. We used_________ the kites when we were small.

    A. fly B. to fly C. flew D. flying

    E3. Read the passage. Then answer the questions.

    On Sunday, Ba invited Liz to join his family on a day trip to his own village about 60 km to the north of Ha Noi. The village lies near the foot of a mountain and by a river. Many people go there on weekends to have a rest after a hard working week.

    The journey to the village is very interesting. People have the chance to travel between the green paddy fields and cross a small bamboo forest before they reach a big old banyan tree at the entrance to the village.

    Liz met Ba’s family at his house early in the morning; and after two hours traveling by bus, they reached the big old tree. Everyone felt tired and hungry, so they sat down under the tree and had a snack

    * Questions:

    1. Where is Ba’s village ?
    ---->His village about 60 km to the north of HaNOi.
    2. Do many people like going there for their weekends?
    ---->Yes, they do
    3. How did Ba and his family get to the village?
    ---->They get to the village by bus.
    4. Where is the banyan tree ?
    ---->It is at the entrance to the village.
    5. How did they feel after two hours traveling by bus?
    ---->They felt tired and hungry after two hours traveling by bus.
    E4. Rewrite the second sentences with the words given.
    1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay.
    →She wishes she spent her vacation in Ha Long Bay.
    2. He had a lot of money, but now he doesn't.
    →He used to have a lot of money.
    3.Scientists have discovered that there is water on Mars.
    → It has been discovered by the scientists that there is water on Mars.
    4.We expect the professor will arrive this morning.
    → It is expected that the professor will be arriving this morning.
    5.I usually stayed up late to watch football matches last year.
    → I used to stay up late to watch football matches.
    6.We started learning English five years ago.
    → We have learned English for five years.
    E5. Rearrange the words to make meaningful sentences.
    1. I /when / was / girl / a / little / used to / I / get up / 9 o'clock /at .
    => I used to get up at 9 o'clock when I was a little girl.
    2. Rice / in/ tropical/ grown/ is / countries.
    => Rice is grown in tropical countries.
    3. haven’t / Sue / we / a /time / seen / for / long / . /
    =>We haven't seen Sue for a long time.
    4. I / used to / sit / two / girls / between / when / was / I / at / the / primary school /./
    =>I used to sit between two girls when I was at the primary school.
    E6.Find the word which has a different sound in the part underlined.

    1.A. frame B.artisan C. attraction D.handicraft

    2.A.drumhead B.cultural C.pollution D.luxury

    3. A.weave B.please C.seafood D.clear

    4.A.affordable B.forbidden C.metropolitan D.cosmopolitan
    (Sao anh không gạch chân ạ?)
    E7.Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.


    1.The flower was ______ out of a single piece of valuable wood.

    A.carved B.moulded C.cast D.given

    2.In this town, they ______ all the frames in steel.

    A.make B.have C.mould D.cast

    3.She is skilled at _______cloth.

    A.giving B.weaving C.doing D.carving

    4.I love going to this place ______ it’s the quietest place in the city.

    A.so B.despite C.in order to D.because

    5. What time will you _______ for Da Lat?

    A.set off B.set up C.deal with D.look through

    6.They keep changing the decoration of the shop ____ they can attract more young people.

    A.so that B.because C.although D.when

    7.______ she’s young, she’s the most famous artisan in the village.

    A.When B.Although C.Whereas D.In order to

    8. .______there are modern knitting machines, the artisans in my village like using traditional looms.

    A. So that B. In spite of C. Despite D. Although

    E8.Complete each sentence using a verb from the box.

    get up turned down passed down turn up


    1.The craft of basket weaving is usually _____passed down_____from generation to generation

    2.What time does your mother usually ____get up_____ in the morning?

    3.I invited her to join our trip to Trang An, but she _____turned down_____ my invitation.

    4. We arranged to meet in front of the lantern shop at 8 o’clock, but she didn’t ___turn up___


    E9. Match the phrasal verbs with their meaning and write Vietnamese meaning.


    0.get up A.have enough money to live 0. E : ngủ dậy

    1.come back B. have a good relationship with somebody 1.C : ____trở lại_____

    2.close down C. return 2.D... : ____phá sản_____

    3.live on D. stop doing business 3.A... : ____sống dựa vào_____

    4.get on with E. get out of bed 4..B.. : _____có mối quan hệ tốt____

    1
    E10.Read the text and answer the questions.


    Last month, we went to Doi Tam, a village famous for its drum making techniques, in Ha Nam Province. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.
    I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes four workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage process. Stretching the drumhead is the most challenging stage since they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.
    Nowadays, Doi Tam drums are not only famous in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

    1. When was the craft first introduced to the village?

    ---->It was introduced to the village in the 8th or 9th century.
    2. How many stages do the craftsmen have to follow to make a drum?
    ---->There are eight stages to make a drum.
    3.Are Doi Tam drums sold to Japan, and the USA?
    ---->No, they aren't.
    4.Where is Doi Tam village?
    ---->It is in Ha Nam Province.
     
    ngchau2001tiểu thiên sứ thích bài này.
  13. Hiền Nhi

    Hiền Nhi CTV thử việc môn Toán Cộng tác viên thử việc

    Tham gia ngày:
    19 Tháng ba 2017
    Bài viết:
    519
    Đã được thích:
    669
    Điểm thành tích:
    154
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Nghệ An
    Trường học:
    THPT Phan Đăng Lưu


    E1. Choose the word in which the underlined part is not pronounced the same as those in the other words of the group.

    1. A. watched B. stopped C. needed D. fixed

    2. A. government B. environment C. comment D. development

    E2. Choose the best answer A, B,C or D to complete these sentences.

    1.It is important to ___________ the wonders of the world so that future generations can see them with their own eyes.

    A. destroy B. ignore C. remain D. preserve

    2.You don't have to go to a supermarket for that. Just wait for a street ___________ to go past, and buy it.

    A. person B. vendor C. supplier D. purchaser

    3.Production methods in the village are normally ___________ from ancestors to the younger generations.

    A. passed away B. passed out C. passed up D. passed down

    4.It's a great experience to be sitting comfortably in a ___________ pulled by someone through the ancient streets.

    A. bicycle B. rickshaw C. car D. train

    5.___________ by the sea, the country has the advantage of having a large coastal area.

    A. Situating B. Located C. Locating D. Stood

    6.I love it when we go to see plays, and try to ___________ when we get back home.

    A. play B. role-play C. act them out D. act

    7.It is hard for people of different ___________ to get along in an extended family.

    A. generations B. genders C. blood D. families

    8. We used_________ the kites when we were small.

    A. fly B. to fly C. flew D. flying

    E3. Read the passage. Then answer the questions.

    On Sunday, Ba invited Liz to join his family on a day trip to his own village about 60 km to the north of Ha Noi. The village lies near the foot of a mountain and by a river. Many people go there on weekends to have a rest after a hard working week.

    The journey to the village is very interesting. People have the chance to travel between the green paddy fields and cross a small bamboo forest before they reach a big old banyan tree at the entrance to the village.

    Liz met Ba’s family at his house early in the morning; and after two hours traveling by bus, they reached the big old tree. Everyone felt tired and hungry, so they sat down under the tree and had a snack

    * Questions:

    1. Where is Ba’s village ?

    His village is about 60km to the north of Hà Noi
    2. Do many people like going there for their weekends?

    Yes, they do
    3. How did Ba and his family get to the village?

    By bus

    4. Where is the banyan tree ?

    At the entrance to the village.


    5. How did they feel after two hours traveling by bus?

    They felt tired and hungry
    E4. Rewrite the second sentences with the words given.


    1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay.

    She wishes she spent her vacation in Ha Long Bay

    2. He had a lot of money, but now he doesn't.

    He used to have a lot of money

    3.Scientists have discovered that there is water on Mars.

    → It has been discovered that there is water on Mars by scientist

    4.We expect the professor will arrive this morning.

    → It is expected that the professor will arrive this morning

    5.I usually stayed up late to watch football matches last year.

    → I used to used to stay up late to watch football matches last year

    6.We started learning English five years ago.

    → We have leart English 5 years ago

    E5. Rearrange the words to make meaningful sentences.

    1. I /when / was / girl / a / little / used to / I / get up / 9 o'clock /at .

    =>I used to get up at 9 o'clock when i was a little girl

    2. Rice / in/ tropical/ grown/ is / countries.

    =>Rice is grown in tropical countries

    3. haven’t / Sue / we / a /time / seen / for / long / . /

    =>We haven't seen Sue for a long time.

    4. I / used to / sit / two / girls / between / when / was / I / at / the / primary school /./

    =>.I used to sit between two girls when i was at the primary school

    E6.Find the word which has a different sound in the part underlined.

    1.A. frame B.artisan C. attraction D.handicraft

    2.A.drumhead B.cultural C.pollution D.luxury

    3. A.weave B.please C.seafood D.clear

    4.A.affordable B.forbidden C.metropolitan D.cosmopolitan

    E7.Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.


    1.The flower was ______ out of a single piece of valuable wood.

    A.carved B.moulded C.cast D.given

    2.In this town, they ______ all the frames in steel.

    A.make B.have C.mould D.cast

    3.She is skilled at _______cloth.

    A.giving B.weaving C.doing D.carving

    4.I love going to this place ______ it’s the quietest place in the city.

    A.so B.despite C.in order to D.because

    5. What time will you _______ for Da Lat?

    A.set off B.set up C.deal with D.look through

    6.They keep changing the decoration of the shop ____ they can attract more young people.

    A.so that B.because C.although D.when

    7.______ she’s young, she’s the most famous artisan in the village.

    A.When B.Although C.Whereas D.In order to

    8. .______there are modern knitting machines, the artisans in my village like using traditional looms.

    A. So that B. In spite of C. Despite D. Although

    E8.Complete each sentence using a verb from the box.

    get up turned down passed down turn up



    1.The craft of basket weaving is usually passed down from generation to generation

    2.What time does your mother usually get up in the morning?

    3.I invited her to join our trip to Trang An, but she turned down my invitation.

    4. We arranged to meet in front of the lantern shop at 8 o’clock, but she didn’t _turn up


    E9. Match the phrasal verbs with their meaning and write Vietnamese meaning.


    0.get up A.have enough money to live 0. E : ngủ dậy

    1.come back B. have a good relationship with somebody 1.C : trở lại

    2.close down C. return 2.D: phá sản

    3.live on D. stop doing business 3.A : sống nhờ

    4.get on with E. get out of bed 4.B : hòa thuận


    E10.Read the text and answer the questions.


    Last month, we went to Doi Tam, a village famous for its drum making techniques, in Ha Nam Province. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.
    I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes four workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage process. Stretching the drumhead is the most challenging stage since they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.
    Nowadays, Doi Tam drums are not only famous in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

    1. When was the craft first introduced to the village?

    in the 8th or 9th century

    2. How many stages do the craftsmen have to follow to make a drum?


    there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.

    3.Are Doi Tam drums sold to Japan, and the USA?

    No, they aren't
    4.Where is Doi Tam village?
    in Ha Nam Province
     
    ngchau2001tiểu thiên sứ thích bài này.
  14. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Đáp án ĐỀ 3

    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

    1. A 2. B 3. A 4. D

    Question II: Choose the best answer (2pts)

    1. C 2. C 3. B 4. A 5. D 6. B 7. D 8. D

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (3 pts)

    1. was eating 2. gets 3. haven't begun 4. have seen

    5. has written 6. takes

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) dirty to swim in. There is so much smoke in the (2) air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) pollute the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4) down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) grow enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed to many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) Save the Earth.

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts )

    1 He wishes he could pass the examination.

    2 She asked me where I lived.

    3 She started living in Hanoi when she was 10.

    4 They wish they could speak English fluently.

    Question VI: Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

    1. T

    2. F

    3. F

    4. T


     
    Last edited: 2 Tháng mười hai 2017
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  15. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang Học sinh tiêu biểu Thành viên

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    3,726
    Đã được thích:
    5,908
    Điểm thành tích:
    664
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    E1. Choose the word in which the underlined part is not pronounced the same as those in the other words of the group.

    1. A. watched B. stopped C. needed D. fixed

    2. A. government B. environment C. comment D. development

    E2. Choose the best answer A, B,C or D to complete these sentences.

    1.It is important to ___________ the wonders of the world so that future generations can see them with their own eyes.

    A. destroy B. ignore C. remain D. preserve

    2.You don't have to go to a supermarket for that. Just wait for a street ___________ to go past, and buy it.

    A. person B. vendor C. supplier D. purchaser


    3.Production methods in the village are normally ___________ from ancestors to the younger generations.

    A. passed away B. passed out C. passed up D. passed down

    4.It's a great experience to be sitting comfortably in a ___________ pulled by someone through the ancient streets.

    A. bicycle B. rickshaw C. car D. train

    5.___________ by the sea, the country has the advantage of having a large coastal area.

    A. Situating B. Located C. Locating D. Stood

    6.I love it when we go to see plays, and try to ___________ when we get back home.

    A. play B. role-play C. act them out D. act

    7.It is hard for people of different ___________ to get along in an extended family.

    A. generations B. genders C. blood D. families

    8. We used_________ the kites when we were small.

    A. fly B. to fly C. flew D. flying

    E3. Read the passage. Then answer the questions.

    On Sunday, Ba invited Liz to join his family on a day trip to his own village about 60 km to the north of Ha Noi. The village lies near the foot of a mountain and by a river. Many people go there on weekends to have a rest after a hard working week.

    The journey to the village is very interesting. People have the chance to travel between the green paddy fields and cross a small bamboo forest before they reach a big old banyan tree at the entrance to the village.

    Liz met Ba’s family at his house early in the morning; and after two hours traveling by bus, they reached the big old tree. Everyone felt tired and hungry, so they sat down under the tree and had a snack

    * Questions:

    1. Where is Ba’s village ?
    ---->His village about 60 km to the north of Hanoii.
    2. Do many people like going there for their weekends?
    ---->Yes, they do
    3. How did Ba and his family get to the village?
    ---->They got to the village by bus.
    4. Where is the banyan tree ?
    ---->It is at the entrance to the village.
    5. How did they feel after two hours traveling by bus?
    ---->They felt tired and hungry .
    E4. Rewrite the second sentences with the words given.
    1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay.
    She wishes she spent her vacation in Ha Long Bay.
    2. He had a lot of money, but now he doesn't.
    He used to have a lot of money.
    3.Scientists have discovered that there is water on Mars.
    It has been discovered by the scientists that there is water on Mars.
    4.We expect the professor will arrive this morning.
    It is expected that the professor will be arriving this morning.
    5.I usually stayed up late to watch football matches last year.
    I used to stay up late to watch football matches.
    6.We started learning English five years ago.
    We have learned English for five years.
    E5. Rearrange the words to make meaningful sentences.
    1. I /when / was / girl / a / little / used to / I / get up / 9 o'clock /at .
    =>When I was a little girl, I used to get up at 9 o'clock.
    2. Rice / in/ tropical/ grown/ is / countries.
    => Rice is grown in tropical countries.
    3. haven’t / Sue / we / a /time / seen / for / long / . /
    =>We haven't seen Sue for a long time.
    4. I / used to / sit / two / girls / between / when / was / I / at / the / primary school /./
    =>I used to sit between two girls when I was at the primary school.
    E6.Find the word which has a different sound in the part underlined.

    1.A. frame B.artisan C. attraction D.handicraft

    2.A.drumhead B.cultural C.pollution D.luxury

    3. A.weave B.please C.seafood D.clear

    4.A.affordable B.forbidden C.metropolitan D.cosmopolitan
    Không gạch chân thì hơi khó đó anh

    E7.Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.


    1.The flower was ______ out of a single piece of valuable wood.

    A.carved B.moulded C.cast D.given

    2.In this town, they ______ all the frames in steel.

    A.make B.have C.mould D.cast

    3.She is skilled at _______cloth.

    A.giving B.weaving C.doing D.carving

    4.I love going to this place ______ it’s the quietest place in the city.

    A.so B.despite C.in order to D.because

    5. What time will you _______ for Da Lat?

    A.set off B.set up C.deal with D.look through

    6.They keep changing the decoration of the shop ____ they can attract more young people.

    A.so that B.because C.although D.when

    7.______ she’s young, she’s the most famous artisan in the village.

    A.When B.Although C.Whereas D.In order to

    8. .______there are modern knitting machines, the artisans in my village like using traditional looms.

    A. So that B. In spite of C. Despite D. Although

    E8.Complete each sentence using a verb from the box.

    get up turned down passed down turn up



    1.The craft of basket weaving is usually passed down from generation to generation

    2.What time does your mother usually get up in the morning?

    3.I invited her to join our trip to Trang An, but she turned down my invitation.

    4. We arranged to meet in front of the lantern shop at 8 o’clock, but she didn’t turn up


    E9. Match the phrasal verbs with their meaning and write Vietnamese meaning.


    0.get up A.have enough money to live 0. E : ngủ dậy

    1.come back B. have a good relationship with somebody 1.C : trở lại

    2.close down C. return 2.D... : phá sản

    3.live on D. stop doing business 3.A... : sống dựa vào

    4.get on with E. get out of bed 4..B.. : có mối quan hệ tốt

    1
    E10.Read the text and answer the questions.


    Last month, we went to Doi Tam, a village famous for its drum making techniques, in Ha Nam Province. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.
    I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes four workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage process. Stretching the drumhead is the most challenging stage since they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.
    Nowadays, Doi Tam drums are not only famous in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

    1. When was the craft first introduced to the village?

    ---->In the 8th or 9th century.
    2. How many stages do the craftsmen have to follow to make a drum?
    ---->There are eight stages
    3.Are Doi Tam drums sold to Japan, and the USA?
    ---->No, they aren't.
    4.Where is Doi Tam village?
    ---->Ha Nam Province.
     
    AosoraVinh Tino (tông sư) thích bài này.
  16. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Đáp án ĐỀ THÍ ĐIỂM

    E1. Choose the word in which the underlined part is not pronounced the same as those in the other words of the group.

    1.C
    2.C

    E2. Choose the best answer A, B,C or D to complete these sentences.

    1. D.

    2.B.

    3.D.

    4.B.

    5.B.

    6.C.

    7.A.

    8.B.

    E3. Read the passage. Then answer the questions.

    1.It is about 60 km to the north of Ha Noi.

    2.Yes, they do.

    3.They took a bus to get there.

    4.It is at the entrance to the village

    5.Everyone felt tired and hungry.

    E4. Rewrite the second sentences with the words given

    1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay. (WISHES)

    -> She wishes she spent her vacation in Ha Long Bay.

    2. He had a lot of money, but now he doesn't. (USED)

    -> He used to have a lot of money.

    3.Scientists have discovered that there is water on Mars.

    -> It has been discovered that there is water on Mars.

    4.We expect the professor will arrive this morning.

    -> It is expected that the professor will arrive this morning

    5.I usually stayed up late to watch football matches last year.

    → I used to stay up late to watch football matches last year.

    6.We started learning English five years ago.

    → We have learned/ learnt English for five years.

    E5. Rearrange the words to make meaningful sentences:

    1. I /when / was / girl / a / little / used to / I / get up / 9 o'clock /at .

    =>I used to get up at 9 o’clock when I was a little girl.

    2. rice / in/ tropical/ grown/ is / countries.

    => Rice is grown in tropical countries.

    3. haven’t / Sue / we / a /time / seen / for / long / . /

    =>We haven’t seen Sue for a long time.

    4. I / used to / sit / two / girls / between / when / was / I / at / the / primary school /./

    =>I used to sit between two girls when I was at the primary school.


    E6.Find the word which has a different sound in the part underlined.


    1.A 2.C 3. D 4.A

    E7.Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.


    1.A 2.C 3.B 4.D
    5.A 6.A 7.A 8.D

    E8.Complete each sentence using a verb from the box


    1. passed down 2. get up 3. turned down 4. turn up

    E9. Match the phrasal verbs with their meaning and write Vietnamese meaning.

    1. C: trở lại 2.D: ngừng hoạt động 3.A: sống dựa vào 4.B: hòa thuận

    E10.Read the text and answer the questions.

    1. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century.

    2. The craftsmen have to follow eight stages to make a drum.

    3.Yes, they are.

    4. It is in Ha Nam Province.
     
  17. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  18. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    Hiền Nhi thích bài này.
  19. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,718
    Đã được thích:
    3,313
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ THI HỌC KỲ 1 TIẾNG ANH 9 THÍ ĐIỂM
    I. LISTENING


    1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

    A trip to Chuông Village
    Famous for making conical hats
    Location: Phương Trung Commune, Thanh Oai (1) ……………………………..
    Distance: (2) ……………………………… kilometres from Ha Noi centre
    Activities: learning to make (3) ……………………….; going around the village
    Means of transport: by (4) ……………………………………
    Date: (5) ………………………….., Sunday


    2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.


    Kate is living in Melbourne. She feels proud when it became the most liveable city in (1) …………………. According to her, there are many recreational facilities, and the transport system is very (2) …………………………….. There are also many cultural (3) …………………………………… in a year, which makes her feel great. However, Kate doesn’t like the (4) …………………………………… because it is so changeable and may become extreme. Kate suggests young people stay in Melbourne because of its educational (5) …………………………………. and fantastic nightlife.

    II. READING

    1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

    More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages.
    One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the rest of their lives. When they work, they have to manage both the job and schoolwork. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the schoolwork. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for their later careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience.
    Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true and are less likely to spend it foolishly.

    1.

    Which of the following is a good title for the passage?


    A. Why teenagers should work


    B. Advantages and disadvantages of part-time jobs


    C. Part-time jobs cause stress

    2.

    According to the passage, what is NOT an effect of part-time jobs?


    A. Teenagers become organized.


    B. Teenagers become stressed.


    C. Teenagers are more likely to have successful careers.

    3.

    The word “cope with” in the passage is closest in meaning to ______.


    A. fight against


    B. deal with


    C. suffer from

    4.

    According to the passage, when teenagers have jobs, they are more likely to _______.


    A. spend foolishly


    B. want expensive things


    C. appreciate money

    5.

    According to the passage, which of the following is TRUE?


    A. Only some US students do part-time jobs.


    B. US students suffer part-time job stress.


    C. Part-time jobs are somehow good for teenagers.

    2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

    TEENS’ SOURCES OF STRESS



    1. In adolescence, teens experience so many physical and psychological changes that they may not know how to deal with. Many boys feel obsessed with their voice or appearance. Girls feel annoyed with unwanted spots on their faces.
    2. As teens reach adolescence, they have more friends and come in contact with many more people. They now have to learn to interact socially and they may find it is not easy to adjust in the complicated world or to gain social acceptance.
    3. Many teenagers start to have emotional feelings for another boy or girl, or feel the need to be loved. If a teen fails to get love from the one he/she likes or loves, they may find it is hard to get over the painful experience.
    4. Pressures to do well academically can be a source of stress. If teens are academically strong, they can perform well. If not, they suffer from endless stress.
    5. Being under pressures of a number of things, teenagers become constantly anxious. If they are unlucky to fail in anything, they may fall into the feeling of self-doubt and low self-esteem.

    List of Headings

    A. Academic stress

    B. Low self-esteem stress

    C. Stress due to physical or physiological changes

    D. Social stress

    E. Stress due to romantic relationships

    III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

    1. Choose the best option to complete the sentence.

    1. She speaks English as …………as I do.

    A. good

    B. better

    C very good

    D. well

    2. I knew they were talking about me……… they stopped when I entered the room.

    A. because

    B. so that

    C. despite

    D. therefore

    3. The librarian told us not…… reference books out of the library.

    A. to take

    B. taking

    C. take

    D. took

    4. When I came to visit her last night, she …..a bath.

    A. had

    B. was having

    C. were having

    D. is having

    5. Nobody liked the film,…………….?

    A. does he

    B. doesn't he

    C. did they

    D. didn't they

    6. Although he loved his country, …………………… most of his life abroad.

    A. but spent

    B. but he spent

    C. he spent

    D. so he spent

    7. Many students aren't keen……….. their study at school.

    A. about

    B. for

    C. with

    D. on

    8. She hasn't written to me…………… we met last time.

    A. before

    B. since

    C. ago

    D. for

    9. You can rely…………Jack. He always keeps his promise.

    A. in

    B. for

    C. on

    D. with

    10. We didn’t go camping yesterday _________ it rained heavily.

    A. because B. although C. despite D. In spite of

    2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences.

    be

    kill

    transport

    dye

    1. In the countryside in Viet Nam, families ……………………… extended, i.e. three or more generations lived together in the same house.

    2. The farmers in my home village …………………………….. rice home on trucks. They used buff alo-driven carts.

    3. In many places in the world, people ………………… cloth with natural materials. 4. Tuberculosis – TB – ……………………… a lot of people. It was a fatal disease.


    III. WRITING

    1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

    Example: Ngoc / usually / play / badminton / Sunday.

    Answer: Ngoc usually plays badminton on Sundays.

    1. People / know / Ha Long Bay / recognise / UNESCO.

    ……………………………………………………………………………………….

    2. Temple of Literature / be / first / destination / schedule.

    ……………………………………………………………………………………….

    3. They / think / visit / Mai Chau / this / time / year / be / best.

    ……………………………………………………………………………………….

    4. People / believe / visit / Huong Pagoda / bring / luck.

    ……………………………………………………………………………………….

    2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

    You may have to change the form of the verb.

    1. I don’t remember exactly when my parents started this workshop.

    (set up) ……………………………………………………………………………….

    2. We have to try harder so that our handicrafts can stay equal with theirs. (keep up with) ………………………………………………………………………………….

    The end

    ĐÁP ÁN VÀ THANG ĐIỂM

    I. LISTENING ( 10 câu x 0,2 = 2,0 điểm)

    1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

    1. District

    2. 30

    3. conical hats

    4. car

    5. 7 a.m

    2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

    1. 2015

    2. reliable

    3. festivals

    4. weather

    5. opportunities

    II. READING ( 10 câu x 0,2 = 2 điểm )

    1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

    1. A

    2. B

    3. B

    4. C

    5. C

    2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

    1. C

    2. D

    3. E

    4. A

    5. B

    III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

    1. Choose the best option to complete the sentence. ( 10 câu x 0,2 = 2 điểm )

    1. D

    2. D

    3. A

    4. B

    5. D

    6. B

    7. D

    8. B

    9. C

    10. A

    2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences. ( 4 câu x 0,25 = 1 điểm )

    1. used to be 2. didn’t use to transport

    3. used to dye 4. used to kill

    IV. WRITING

    1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

    ( 4 câu x 0,5 = 2 điểm )

    1. People know that Ha Long Bay is recognised by UNESCO.

    2. Temple of Literature is the first destination in my schedule.

    3. They think that visiting Mai Chau at this time of the year is the best.

    4. People believe that visiting Huong Pagoda will bring them luck.

    2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

    You may have to change the form of the verb. ( 2 câu x 0,5 = 1,0 điểm )

    1. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop.

    2. We have to try harder so that our handicrafts can keep up with theirs.
     
  20. ngchau2001

    ngchau2001 Cựu Mod tiếng Anh Thành viên TV BQT được yêu thích nhất 2017

    Tham gia ngày:
    4 Tháng năm 2017
    Bài viết:
    3,877
    Đã được thích:
    4,007
    Điểm thành tích:
    679
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Phú Thọ
    Trường học:
    THPT Thanh Thủy


    I. LISTENING TEST(2pts)
    II. Circle the word A, B, C or D in each group whose underlined part
    is pronounced differently from others. (1 pt)
    1. A. out B.about C.round D.would
    2. A. helped B.washed C.played D.laughed
    3. A. child B.school C.headache D.chemistry
    4. A. heat B.reason C.teacher D.appear
    III. Circle the best answer among A, B, C or D to complete the following sentences. (2 pts)
    1.A: “May I go out for just a while?” – B: “ ”
    A. It’s nice of you!.
    B.That’s great!
    C.Go ahead!
    D.Yes, you could!
    2. Mother! Someone ________- my bike. I cannot see it.
    A. took
    B.has taken
    C.takes
    D.is taking
    3. He was named ________- a famous singer.
    A. for
    B.to
    C.from
    D.after
    4. She said she ________- Ha Long Bay the following day.
    A. would visit
    B.will visit
    C.visited
    D.will be visited
    5. Hoa never goes to the zoo, _________- ?
    A. is she
    B.does she
    C.doesn’t she
    D.isn’t she
    6. Is she used ________- up early in the morning?
    A. to get
    B.get
    C.getting
    D.to getting
    7. She will be ________- by the structure of the complex of Hue Monuments.
    A. impressed
    B.impress
    C.impression
    D.impressment
    8. It’s nearly three months ________- he visited his parents.
    A. While
    B.during
    C.since
    D.when
    IV. I Give the correct tense/ form of the verb in brackets. (1 pt) Answers:
    1. Nam (not see) ..........................- his sister for a long time.
    2. She (ask) .................................. me if I came from Vietnam.
    3. Listen to these foreigners! What language they (speak) ..............................?
    4. The house ( build) ..................................- ten years ago.
    V. Fill in each numbered blank with one suitable word in the box to complete the passage. (1pt)
    Manyto getrecentlydecorating buy
    Great numbers of home computers have been sold (1) ________________. People know more about computers than they used (2) ________________. Computers help us much in our work and they are playing a big part in our lives. (3) ________________- people believe we can look forward to the day when our household jobs like cleaning, ironing and (4) __________________will be done by computer-controlled robots.
    VI. Read the following passage and answer the questions. (1 pt)
    As a result of years of research, we know that too much animal fat is bad for our health. For example, American eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of their diet, they have high rates of cancer and heart disease. In Japan, in contrast, people eat large amounts of grains and very little meat. The Japanese also have low rates of cancer and heart disease. In fact the Japanese live longer than anyone else in the world. Unfortunately, when people move to the US, the rates of heart disease and cancer increase as their diet changes. Moreover, as hamburgers, ice-cream, and other high fat food become popular in Japan, the rates of heart disease and cancer are increasing there as well. People are also eating more meat and dairy products in other countries such as Cuba and Hungary. Not surprisingly, the disease rates in these countries are increasing along with the change in diet. Consequently, doctors everywhere advise people to eat more grains, fruit and vegetables and to eat less meat and fewer dairy products.
    Questions:
    1.Why do American have high rates of cancer and heart disease?
    _________________.
    2. Do the Japanese live longer than anyone else in the world?
    _________________.
    3. In which countries are people also eating more meat and dairy products?
    _________________.
    4. What do doctors everywhere advise people?
    _________________.
    VII. Rewrite the sentence so that it means as the first one, beginning with the given words. (0,5 pt)
    1. I haven’t seen my brother for a month.
    => I didn’t _________________.
    2. “How often do you go to the English club?” Nam asked Lan.
    => Nam asked Lan _________________.
    VIII. Using the suggested words or phrases to write meaningful sentences. (0,5 pt)
    1. We / used / wear / uniforms / when / we / be / school.
    => _________________.
    2. He / wish / he / have / new / computer.
    => _________________.
    IX. In 50- 60 words, write a paragraph about some effective ways to learn English. (1 pt)
    ……………………………………………………………………

    KEY:

    I. Listening( 2pts)
    II. Choose the word in each group whose underlined part
    is pronounced differently from others. (1 pt) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
    1. D.would 2. C.played 3. A. child 4. D.appear
    III. Choose the best answer among A, B,C or D to complete the following sentences. ( 2 pts) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
    1. C.go ahead 2. B.has taken 3. D.after 4.A.would visit
    5. does she 6.D.to getting 7. A. impressed 8.C.since
    IV. I Give the correct tense/ form of the verb in brackets. (1 pt)( Mỗi câu đúng 0.25 điểm)
    1. hasn’t seen 2. asked 3. are they speaking 4. was built.
    V. Fill in each numbered blank with one suitable word in the box to complete the passage. (1 pt)
    1. recently 2. to get 3. many 4. decorating
    VI. Read the following passage then answer the questions. (1 pt) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
    1. Because they eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables.
    2. Yes, they do.
    3. People are also eating more meat and dairy products in other countries such as Cuba and Hungary/ In Cuba and Hungary, (people are also eating more meat and dairy products).
    4. Doctors everywhere advise people to eat more grains, fruit and vegetables and to eat less meat and fewer dairy products.
    VII. Rewrite the sentence so that it means as the first one, beginning with the given words. (0,5 pt) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
    1. I didn’t see my brother a month ago.
    2. Nam asked Lan how often she went to the English Club.
    VIII. Using the suggested words of phrases to write meaningful sentences. (0,5 pt) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
    1.We used to wear uniforms when we were at school.
    2.He wishes he had a new computer.
    IX. In 60- 80 words, write a paragraph about some effective ways to learn English(1 pt)
     

CHIA SẺ TRANG NÀY