Cùng bạn ôn thi học kỳ 2

Ngoại ngữ [Lớp 9] Cùng bạn ôn thi học kì 2

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi Nguyễn Võ Hà Trang, 15 Tháng ba 2018.

Lượt xem: 1,303

  1. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!


    Chào các bạn, dường như đã gần hết tháng 3, chúng ta lại đến tháng 4- một tháng chiến đấu hết mình để ôn thi. Để hỗ trợ các bạn ôn thi, mình đã soạn một ít tài liệu liên quan đến môn tiếng anh 9, chúc các bạn ôn thi thật tốt nhé!

    Nội dung thì mình sẽ tổng hợp ngữ pháp toàn bộ 5 units trong HK2 lớp 9, kèm theo đó là bài tập vận dụng, một số câu nâng cao, ... Mỗi tuần mình sẽ post 1 nội dung về 1 unit, tùy theo mục mình sẽ tìm bài tập rồi gom lại cho vào đây, đối với các bài tập nâng cao sẽ được bôi đỏ.

    Tham gia ôn thi hk2 cùng Hà Trang nhé!
     
  2. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Unit 6. The Environment
    Một số bài tập cho phần Adj and Adv:
    I, Chia dạng đúng của từ trong ngoặc
    1. He.............runs. (quick)
    2. Mandy is a.............girl. (well)
    3. The class is.............loud today. (terrible)
    4. Max is a.............singer. (good)
    5. You can.............open this tin. (easy)
    II. Chọn từ chính xác để điền vào câu:
    1 They dance the Tango (beautiful / beautifully)
    2 She planned their trip to Greece very (careful / carefully)
    3 Jim painted the kitchen very (bad / badly)
    4 She speaks very (quiet / quietly)
    5 Turn the stereo down. It's too (loud / loudly)

    Thế này thôi, phần này khá dễ!
     
  3. Trang Ran Mori

    Trang Ran Mori Học sinh Thành viên

    Tham gia ngày:
    29 Tháng một 2018
    Bài viết:
    223
    Đã được thích:
    198
    Điểm thành tích:
    46
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Nội
    Trường học:
    Thcs thanh lâm a


    Tiếng Anh mk hk chán lắm, bạn có thể giúp mk môn này đc chứ, cảm ơn nhiều!

    Bạn cứ tham gia bạn nhé, tránh làm loãng topic!
    #NVHT
     
    Last edited by a moderator: 15 Tháng ba 2018
  4. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Hơi buồn khi chưa thấy ai tham gia :(
    I, Chia dạng đúng của từ trong ngoặc
    1. He.............runs. (quick) => quickly
    2. Mandy is a.............girl. (well) => good
    3. The class is.............loud today. (terrible) => terribly
    4. Max is a.............singer. (good) => good
    5. You can.............open this tin. (easy) => easily
    II. Chọn từ chính xác để điền vào câu:
    1 They dance the Tango (beautiful / beautifully)
    2 She planned their trip to Greece very (careful / carefully)
    3 Jim painted the kitchen very (bad / badly)
    4 She speaks very (quiet / quietly)
    5 Turn the stereo down. It's too (loud / loudly)

    Hi vọng mọi người sẽ tham gia nhiều hơn!
    @Aosora @Kyanhdo @vulinhchihytq @Ngọc Đạt @Asuna Yuuki @ricchin1403 @Phạm Thúy Hằng @phanhnguyen26 @Harry Nanmes @Nguyễn Thị Ngọc Bảo, ...
     
    Minhminhng2, Aosora, Hiểu Lam4 others thích bài này.
  5. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Một số câu về Mệnh đề trạng ngữ chỉ lý do:
    She is very beautiful so many boy love her
    -> Because
    @ricchin1403 designs very excellently because she has practiced for a long time (so)
    ->
    @Kyanhdo is the member of 4 clubs so I really look up to her
    -> Because
    HOCMAI has many good Mod so many students choose to ask their questions
    -> As
    Because she is old, she retires.
    -> Since
    Since she didn’t learn hard, she failed the exam (so)
    ->

    Tạm chừng đó nhé, hi vọng các bạn sẽ tham gia!
    P/s: Xin lỗi vì làm phiền các bạn có tên!
     
    Last edited: 22 Tháng ba 2018
    Asuna Yuuki, Thiên ThuậnKyanhdo thích bài này.
  6. Kyanhdo

    Kyanhdo Học sinh tiến bộ Thành viên TV ấn tượng nhất 2017 HV CLB Hóa học vui Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên English Club Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    22 Tháng sáu 2017
    Bài viết:
    998
    Đã được thích:
    1,248
    Điểm thành tích:
    184
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    TP Hồ Chí Minh
    Trường học:
    THCS Nguyễn Văn Nghi, Gò Vấp


    She is very beautiful so many boy love her
    -> Because she is beautiful, many boy love her.
    @ricchin1403 designs very excellently because she has practiced for a long time (so)
    -> She has practiced for a long time so @ricchin1403 designs very excellently
    @Kyanhdo is the member of 4 clubs so I really look up to her (Thank you so much!!!:D:D)
    -> Because @Kyanhdo is the member of 4 club, I really look up to her.
    HOCMAI has many good Mod so many students choose to ask their questions
    -> As HOCMAI has many good Mod, many students choose to Ask their questions
    Because she is old, she retires.
    -> Since she is old, she retires
    Since she didn’t learn hard, she failed the exam (so)
    -> She didn't learn hard so she failed the exam.
     
    Last edited by a moderator: 22 Tháng ba 2018
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  7. Hiểu Lam

    Hiểu Lam CTV thiết kế Cộng tác viên HV CLB Lịch sử

    Tham gia ngày:
    24 Tháng tư 2017
    Bài viết:
    753
    Đã được thích:
    1,010
    Điểm thành tích:
    174
    Giới tính:
    Nữ


    She is very beautiful so many boy love her
    -> Because she is beautiful so many boy love her.
    @ricchin1403 designs very excellently because she has practiced for a long time (so)
    -> @ricchin1403 has practiced for a long time so she designs very excellently.
    Thank you so much!
    @Kyanhdo is the member of 4 club so I really look up to her
    -> Because @Kyanhdo is the member of 4 clubs so I really look up to her.
    HOCMAI has many good Mod so many students choose to ask their questions
    -> As HOCMAI has many good Mod, many students choose to ask their questions.
    Because she is old, she retires.
    -> Since she is old, she retires.
    Since she didn’t learn hard, she failed the exam (so)
    -> She didn't learn hard so she failed the exam.
     
    Last edited by a moderator: 22 Tháng ba 2018
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  8. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    I. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
    1. If__________(the weather/be) beautiful tomorrow, ____________(we/drive) to @vulinhchihytq 's house.
    2. If ___________ (@Asuna Yuuki /send) the letter now, ____________ (@ricchin1403 /receive) it tomorrow.
    3. ____________ (I/be) angry if ___________ (Jack/arrive) late again.
    4. ______________ (@Aosora /come) to your house if ________(she/have) enough time.
    5. If ____________ (she/not/pass) this exam, ____________ (she/not/get) the job that she wants.
    6. If ____________ (@Kyanhdo/ do) this exercise, (I/ like) for you in this topic!
    II. Rewrite
    1.Vegetarians don't eat meat.
    If you're a vegetarian, _____________________________
    2. People who live in a cold country don't like hot weather.
    If you live ______________________________________
    3. Teachers have to work very hard.
    If you're a teacher, _______________________________
    4. People who do a lot of exercise stay fit and healthy.
    If you _________________________________________
    5. Mechanics understand engines.
    If you're a ______________________________________

    Lần này mình post nhiều hơn một tí, hi vọng các bạn ủng hộ ^v^
     
    Vũ Linh Chii thích bài này.
  9. Hiểu Lam

    Hiểu Lam CTV thiết kế Cộng tác viên HV CLB Lịch sử

    Tham gia ngày:
    24 Tháng tư 2017
    Bài viết:
    753
    Đã được thích:
    1,010
    Điểm thành tích:
    174
    Giới tính:
    Nữ


    1. If the weather is(the weather/be) beautiful tomorrow, we wil drive(we/drive) to @vulinhchihytq 's house.
    2. If @Asuna Yuuki sends(@Asuna Yuuki /send) the letter now, @ricchin1403 will receive (@ricchin1403 /receive) it tomorrow.
    3. I will be angry(I/be) angry if Jack arrives (Jack/arrive) late again.
    4. @Aosora will come(@Aosora /come) to your house if she has(she/have) enough time.
    5. If she does not pass(she/not/pass) this exam, she will not get(she/not/get) the job that she wants.
    6. If @Kyanhdo does(@Kyanhdo/ do) this exercise, I will like(I/ like) for you in this topic!
    II. Rewrite
    1.Vegetarians don't eat meat.
    If you're a vegetarian, you will not eat meat.
    2. People who live in a cold country don't like hot weather.
    If you live in a cold country, you will not like hot weather.
    3. Teachers have to work very hard.
    If you're a teacher, you will work very hard.
    4. People who do a lot of exercise stay fit and healthy.
    If you do a lot of exercise, you will stay fit and healthy.
    5. Mechanics understand engines.
    If you're a mechanic, you will understand engines.
     
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  10. Kyanhdo

    Kyanhdo Học sinh tiến bộ Thành viên TV ấn tượng nhất 2017 HV CLB Hóa học vui Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên English Club Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    22 Tháng sáu 2017
    Bài viết:
    998
    Đã được thích:
    1,248
    Điểm thành tích:
    184
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    TP Hồ Chí Minh
    Trường học:
    THCS Nguyễn Văn Nghi, Gò Vấp


    1. If the weather is beautiful tomorrow, we wil drive to @vulinhchihytq 's house.
    2. If @Asuna Yuuki sends the letter now, @ricchin1403 will receive it tomorrow.
    3. I will be angry angry if Jack arrives late again.
    4. @Aosora will come to your house if she has enough time.
    5. If she does not pass this exam, she will not get the job that she wants.
    6. If @Kyanhdo does this exercise, I will like for you in this topic! (Oh :D)
    II. Rewrite
    1.Vegetarians don't eat meat.
    => If you're a vegetarian, you will not eat meat.
    2. People who live in a cold country don't like hot weather.
    => If you live in a cold country, you will not like hot weather.
    3. Teachers have to work very hard.
    => If you're a teacher, you will work very hard.
    4. People who do a lot of exercise stay fit and healthy.
    => If you do a lot of exercise, you will stay fit and healthy.
    5. Mechanics understand engines.
    => If you're a mechanic, you will understand engines.
     
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  11. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Tại phần này không khó nên hầu như đúng hết mất rồi :D

    @Kyanhdo @ricchin1403 Hai người làm thử bài này nhé:
    TEST 1 FOR UNIT 1
    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)
    1. A. accept B. activity C. across D. afraid
    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow
    3. A. display B. drive C. exciting D. idea
    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season
    Question II: Choose the best answer (2pts)
    1. The ao dai is usually made of a light.................
    A. cotton B. design C. symbol D. material
    2. They................. in Hue................. a long time.
    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since
    3. These plants .................................. for animals' food.
    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow
    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................
    A. occasions B. times C. situations D. places
    5. He used to ...................................................... to school by his mother.
    A. take B. taking C. taken D. be taken
    6. They wish they .............................. a new house now.
    A. have B. had C. will have D. would have
    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.
    A. and B. but C. because D. so
    8. He asked me where I ................................ the next day.
    A. go B. went C. will go D. would go
     
    Kyanhdo thích bài này.
  12. Vũ Linh Chii

    Vũ Linh Chii Học sinh tiến bộ Thành viên

    Tham gia ngày:
    18 Tháng năm 2014
    Bài viết:
    1,214
    Đã được thích:
    1,204
    Điểm thành tích:
    209
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Tuyên Quang
    Trường học:
    THCS Bình Xa


    Question II: Choose the best answer (2pts)
    1. The ao dai is usually made of a light.................
    A. cotton B. design C. symbol D. material
    2. They................. in Hue................. a long time.
    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since
    3. These plants .................................. for animals' food.
    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow
    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................
    A. occasions B. times C. situations D. places
    5. He used to ...................................................... to school by his mother.
    A. take B. taking C. taken D. be taken
    6. They wish they .............................. a new house now.
    A. have B. had C. will have D. would have
    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.
    A. and B. but C. because D. so
    8. He asked me where I ................................ the next day.
    A. go B. went C. will go D. would go
    Bài 1 Chị ko thấy từ gạch chân
    E chấm nhé >< Sai thì cứ nhắc nhở ... Chị rất kém tiếng anh nên ...
     
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.
  13. Hiểu Lam

    Hiểu Lam CTV thiết kế Cộng tác viên HV CLB Lịch sử

    Tham gia ngày:
    24 Tháng tư 2017
    Bài viết:
    753
    Đã được thích:
    1,010
    Điểm thành tích:
    174
    Giới tính:
    Nữ


    TEST 1 FOR UNIT 1
    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)
    1. A. accept B. activity C. across D. afraid
    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow
    3. A. display B. drive C. exciting D. idea
    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season
    Question II: Choose the best answer (2pts)
    1. The ao dai is usually made of a light.................
    A. cotton B. design C. symbol D. material
    2. They................. in Hue................. a long time.
    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since
    3. These plants .................................. for animals' food.
    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow
    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................
    A. occasions B. times C. situations D. places
    5. He used to ...................................................... to school by his mother.
    A. take B. taking C. taken D. be taken
    6. They wish they .............................. a new house now.
    A. have B. had C. will have D. would have
    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.
    A. and B. but C. because D. so
    8. He asked me where I ................................ the next day.
    A. go B. went C. will go D. would go
     
    Nguyễn Võ Hà TrangAsuna Yuuki thích bài này.
  14. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)
    1. A. accept B. activity C. across D. afraid a
    2. A. boat B. cow C. grocer D. grow
    3. A. display B. drive C. exciting D. idea
    4. A. amusing B. cousin C. homesick D. season
    Quên mất cái underline :D
    Question II: Choose the best answer (2pts)
    1. The ao dai is usually made of a light.................
    A. cotton B. design C. symbol D. material
    Material: chất liệu
    2. They................. in Hue................. a long time.
    A. were living/ for B. were living/ since C. have lived/ for D. have lived/ since
    3. These plants .................................. for animals' food.
    A. can grow B. can be grow C. have grown D. grow
    4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................
    A. occasions B. times C. situations D. places
    5. He used to ...................................................... to school by his mother.
    A. take B. taking C. taken D. be taken
    6. They wish they .............................. a new house now.
    A. have B. had C. will have D. would have
    7. It rains heavily, ........................................ I can't go to the movies with you.
    A. and B. but C. because D. so
    8. He asked me where I ................................ the next day.
    A. go B. went C. will go D. would go
    Well- done!
    8/8
    Từ cần dùng ở đây là chất liệu, cotton là 1 loại chất liệu thôi
    Since+ mốc thời gian
    for+ khoảng thời gian
    Cái này là do lỗi của đề, đáng ra là can be grown, tuy nhiên chị nên xem xét để đưa ra dạng chính xác nhé, ở đây là bị động
    Be/ get used to doing sth: quen làm ở hiện tại
    Used to do sth: từng quen làm trong quá khứ
    Đây là điều ước hiện tại, động từ cần phải lùi về quá khứ đơn
    Chị xem qua nhé:https://diendan.hocmai.vn/threads/cau-dieu-kien-va-cau-mong-uoc.647307/
    The next day là thời gian trong tương lai nên động từ cũng phải tương lai, mà đây là câu tường thuật nên cần phải lùi 1 thì.
    Chị đọc nhé: https://diendan.hocmai.vn/threads/cau-tuong-thuat.649151/

    Ai còn thắc mắc thì hỏi tại topic này nhé
     
  15. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Ôn thi Học Kì 2 môn Tiếng Anh
    Unit 7. Saving energy

    Phần lý thuyết
    Các phần quan trọng:
    • Connectives: and, but, so, or, because, therefore, however
    • Phrasal verb
    • Make suggestions with "suggest"

    Yociexp30>>>Nếu không thấy thì các bạn có thể tải file PDF TẠI ĐÂY<<<Yociexp30
    Khi nào có thời gian Hà Trang sẽ post bài tập lên nhé.
    Chúc các bạn may mắn​
     
    Tohru - sanKyanhdo thích bài này.
  16. Tohru - san

    Tohru - san Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    6 Tháng ba 2018
    Bài viết:
    5
    Đã được thích:
    1
    Điểm thành tích:
    6
    Giới tính:
    Nam
    Nơi ở:
    Đồng Nai
    Trường học:
    TH - THCS Nguyễn Khuyến


    Hình như là bạn ghi sai phần câu hỏi của bài 1 đúng không? Tại mình thấy nó hơi hơi kì cục 1 chút. Nếu là câu 4,5 thì ghi vậy cũng đúng nhưng mà câu 1,2,3 thì nó hơi kì 1 chút. Mình không bít mình đúng hay sai nữa. Nếu mình sai thì mong bạn thông cảm cho vì mình mới là noob thui à. HIHI!
    I/
    1. quickly.
    2. good.
    3. terrible.
    4. good.
    5. easy.
    II/
    1. beautifully.
    2. carefully.
    3. bad.
    4. quiet.
    5. loud.
     
  17. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    TEST
    Choose the word which is stressed differently from the rest.

    1. A. survival B. pollution C. government D. material.
    2. A. problem B. enforce C. people D. certain
    3. A. complicated B. automobile C. activity D. gradually.
    4. A. marine B. require C. water D. provide.
    5. A. available. B. individual. C. engineering D. transportation.
    Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
    6. A. things B. engineers C. scientists D. individuals.
    7. A. discharge B. soil C. thus D. business.
    8. A. death B. breathe C. that D. other.
    9. A. material B. pollution C. benefit D. stop.
    10. A. survival B. life C. scientist D. automobile.
    Choose A, B, C or D that best completes each sentence.
    11. Do you know when automobiles were invented?
    A. cars B. carts C. trains D. steamboats.
    12. It is automobiles that provide millions of people with transportation.
    A. supply B. submit C. bring D. cause.
    13. Large amounts of dangerous waste are .......... daily by the factory.
    A. survived B. come C. brought D. discharged.
    14. The oil slick seriously threatens ..... life around the island.
    A. forestry B. marine C. land D. world.
    15. The pollution problem is very complicated to solve.
    A. quick B. easy C. complex D. prompt.
    16. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the amount of pollution.
    A. provide B. increase C. reduce D. enforce.
    17. Polluted water kills fish and other marine life.
    A. contaminated B. lessened C. survived D. found.
    18. ........ is something that human beings can never avoid.
    A. die B. dead C. death D. deadly.
    19. Factories give ..............., but cause pollution.
    A. employ B. employer C. employee D. employment.
    20. It is legal ..... that producers have to deal with the waste form their factories.
    A. require B. requisite C. requirement. D. requires.
     
    Thiên Thuận thích bài này.
  18. Thiên Thuận

    Thiên Thuận Quản trị viên Cu li diễn đàn TV ấn tượng nhất 2017

    Tham gia ngày:
    24 Tháng ba 2017
    Bài viết:
    1,257
    Đã được thích:
    2,011
    Điểm thành tích:
    334
    Giới tính:
    Nam
    Nơi ở:
    Vĩnh Long
    Trường học:
    Trường THCS Mỹ Thạnh Trung


    TEST
    Choose the word which is stressed differently from the rest.

    1. A. survival B. pollution C. government D. material.
    2. A. problem B. enforce C. people D. certain
    3. A. complicated B. automobile C. activity D. gradually.
    4. A. marine B. require C. water D. provide.
    5. A. available. B. individual. C. engineering D. transportation.
    Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
    6. A. things B. engineers C. scientists D. individuals.
    7. A. discharge B. soil C. thus D. business.
    8. A. death B. breathe C. that D. other.
    9. A. material B. pollution C. benefit D. stop.
    10. A. survival B. life C. scientist D. automobile.
    Choose A, B, C or D that best completes each sentence.
    11. Do you know when automobiles were invented?
    A. cars B. carts C. trains D. steamboats.
    12. It is automobiles that provide millions of people with transportation.
    A. supply B. submit C. bring D. cause.
    13. Large amounts of dangerous waste are .......... daily by the factory.
    A. survived B. come C. brought D. discharged.
    14. The oil slick seriously threatens ..... life around the island.
    A. forestry B. marine C. land D. world.
    15. The pollution problem is very complicated to solve.
    A. quick B. easy C. complex D. prompt.
    16. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the amount of pollution.
    A. provide B. increase C. reduce D. enforce.
    17. Polluted water kills fish and other marine life.
    A. contaminated B. lessened C. survived D. found.
    18. ........ is something that human beings can never avoid.
    A. die B. dead C. death D. deadly.
    19. Factories give ..............., but cause pollution.
    A. employ B. employer C. employee D. employment.
    20. It is legal ..... that producers have to deal with the waste form their factories.
    A. require B. requisite C. requirement. D. requires.
     
    NHOR thích bài này.
  19. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Choose the word which is stressed differently from the rest.
    1. A. survival B. pollution C. government D. material.
    2. A. problem B. enforce C. people D. certain
    3. A. complicated B. automobile C. activity D. gradually.
    4. A. marine B. require C. water D. provide.
    Câu này anh nhầm trọng âm mất rồi!
    5. A. available. B. individual. C. engineering D. transportation.
    Anh vào oxford test lại trọng âm nhé :)
    Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
    6. A. things B. engineers C. scientists D. individuals.
    7. A. discharge B. soil C. thus D. business.
    8. A. death B. breathe C. that D. other.
    Anh kiểm tra lại phiên âm nhé
    9. A. material B. pollution C. benefit D. stop.
    10. A. survival B. life C. scientist D. automobile.
    Choose A, B, C or D that best completes each sentence
    .
    11. Do you know when automobiles were invented?
    A. cars B. carts C. trains D. steamboats.
    12. It is automobiles that provide millions of people with transportation.
    A. supply B. submit C. bring D. cause.
    13. Large amounts of dangerous waste are .......... daily by the factory.
    A. survived B. come C. brought D. discharged.
    14. The oil slick seriously threatens ..... life around the island.
    A. forestry B. marine C. land D. world.
    15. The pollution problem is very complicated to solve.
    A. quick B. easy C. complex D. prompt.
    16. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the amount of pollution.
    A. provide B. increase C. reduce D. enforce.
    17. Polluted water kills fish and other marine life.
    A. contaminated B. lessened C. survived D. found.
    18. ........ is something that human beings can never avoid.
    A. die B. dead C. death D. deadly.
    19. Factories give ..............., but cause pollution.
    A. employ B. employer C. employee D. employment.
    20. It is legal ..... that producers have to deal with the waste form their factories.
    A. require B. requisite C. requirement. D. requires.
    1.C 2.B 3.C 4. C 5.A
    6.C 7.D 8.A 9.B 10.D
    11.A 12.A 13.D 14.B 15.C
    16.C 17.A 18.C 19.D 20.C
     
    Thiên Thuận thích bài này.
  20. Nguyễn Võ Hà Trang

    Nguyễn Võ Hà Trang TMod Anh | Phó CN English Club Cu li diễn đàn Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    9 Tháng chín 2017
    Bài viết:
    2,660
    Đã được thích:
    3,490
    Điểm thành tích:
    429
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Hà Tĩnh
    Trường học:
    Luhan 's studio . Noo Phước Thịnh ' s Entertainment . SM Entertainment . 6th Entertainment


    Bài tập đọc hiểu:
    Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

    In many Western countries, people (19)_______ Halloween on Octorber 31st. The word Halloween (20)________ from “All Hallows’ Eve”. It is the night before All Saints’ Day, a religious holiday in some parts of the world. On this night, children dress up in special costumes, put (21)________ masks, and go door to door saying “trick-or-treat” to get candy. Many people decorate their homes with paper ghosts, black cats or witches to give their houses a (22) _______ look. People also decorate their homes with jack-o-lanterns. They carve scary faces on pumpkins, and (23)_____ candles inside the pumpkins. In some places, both children and adults can make (24)______ of haunted houses. They all seem very excited about the festival.

    19. A. celebrate B. reduce C. save D. exchange

    20. A. gets B. goes C. comes D. reaches.

    21. A. in B. off C. out D. on

    22. A. bored B. relaxed C. careful D. scary

    23. A. light B. to light C. lighting D. lighted

    24. A. parts B. tours C. turns D. prizes
    Chia dạng đúng của từ:
    Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

    25. My pen pal was really _______ by the beauty of Ha Long Bay. (impress)

    26. Both competitors are ______ strong and fast. (surprise)

    27. The company has made a new motorbike having very low fuel ____. (consume)

    28. A large number of car accidents are caused by fast and _____driving. (care)

    29. Could you send me details of courses for _______, who have never learnt English before. (begin)

    30. Ba’s family and Liz had a very ________ day in the countryside last weekend. (enjoy)
     
    Thiên Thuận thích bài này.
  21. Kyanhdo

    Kyanhdo Học sinh tiến bộ Thành viên TV ấn tượng nhất 2017 HV CLB Hóa học vui Hội viên CLB mê Vật lí HV CLB Lịch sử Hội viên English Club Hội viên CLB thơ, văn

    Tham gia ngày:
    22 Tháng sáu 2017
    Bài viết:
    998
    Đã được thích:
    1,248
    Điểm thành tích:
    184
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    TP Hồ Chí Minh
    Trường học:
    THCS Nguyễn Văn Nghi, Gò Vấp


    In many Western countries, people (19)_______ Halloween on Octorber 31st. The word Halloween (20)________ from “All Hallows’ Eve”. It is the night before All Saints’ Day, a religious holiday in some parts of the world. On this night, children dress up in special costumes, put (21)________ masks, and go door to door saying “trick-or-treat” to get candy. Many people decorate their homes with paper ghosts, black cats or witches to give their houses a (22) _______ look. People also decorate their homes with jack-o-lanterns. They carve scary faces on pumpkins, and (23)_____ candles inside the pumpkins. In some places, both children and adults can make (24)______ of haunted houses. They all seem very excited about the festival.

    19. A. celebrate B. reduce C. save D. exchange

    20. A. gets B. goes C. comes D. reaches.

    21. A. in B. off C. out D. on

    22. A. bored B. relaxed C. careful D. scary

    23. A. light B. to light C. lighting D. lighted

    24. A. parts B. tours C. turns D. prizes
    Chia dạng đúng của từ:
    Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

    25. My pen pal was really __impressive_____ by the beauty of Ha Long Bay. (impress)

    26. Both competitors are _surprisingly_____ strong and fast. (surprise)

    27. The company has made a new motorbike having very low fuel _consumption___. (consume)

    28. A large number of car accidents are caused by fast and _careless____driving. (care)

    29. Could you send me details of courses for _beginning______, who have never learnt English before. (begin)

    30. Ba’s family and Liz had a very _enjoyable_______ day in the countryside last weekend. (enjoy)
     
    Nguyễn Võ Hà Trang thích bài này.

CHIA SẺ TRANG NÀY