Ngoại ngữ [Lớp 8] Ôn thi học kì 1

Thảo luận trong 'BẢNG TIN - PHÒNG SINH HOẠT CHUNG' bắt đầu bởi Minh Nhí, 24 Tháng mười một 2017.

Lượt xem: 2,504

  1. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,524
    Đã được thích:
    2,873
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  2. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,524
    Đã được thích:
    2,873
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 1
    I.
    LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)


    II. USE OF ENGLISH: Write A, B, C, or D which best completes the sentences: (3pts)

    1. He is practicing magic. He is an (n) _______________

    A. assistant B. magician C. cook D. demonstrator

    2. The teacher encourages the _______________ of the pupils in each lesson.

    A. pronunciation B. satisfaction C. behavior D. participation

    3. Vietnamese is our _______________

    A. language B. speaking C. voice D. mother tongue

    4. At school pupils are taught to have good _______________

    A. pride B. behavior C. highlight D. satisfaction

    5. Would you like to participate in _______________

    A. festival B. garden C. temple D. river

    6. Many learners do not try to learn all new words they _______________

    A. come across B. come cross C. go across D. go cross

    7. Mary ended her story _______________

    A. meaning B. meaningful C. meaningfully D. mean

    8. You can’t make a comparison between beef and oranges, they are completely ___________

    A. differ B. different C. difference D. differently

    9. Children need to have good _______________

    A. educate B. education C. educational D. educationally

    10. You must look _______________ your children when they are playing.

    A. around B. about C. after D. down

    11. Do learners learn words _______________ the same way?

    A. on B. in C. at D. for

    12. She was born _______________

    A. at B. on C. in D. A and C

    III. Supply the correct Tense of Form of the Verbs in parentheses: (1,5ptS)

    1. You should try your best to _______________ work on time (finish)

    2. Do you enjoy in the mountain on the weekends? ( hike)

    3. He does morning exercises regularly so as _______________ his health. ( improve)

    4. We can _______________ funds for the poor in the country. (raise)

    5. Minh often _______________ one hour on English every day. (spend)

    6. We _______________ our first semester report a few days ago. (receive)

    IV. Reading Comprehension: (2,5 pts)

    @. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True of False: (1pt)

    Dear Mary,

    Thanks a lot of for your gift. I’m very happy to hear that you had a nice holiday in Italy

    I’ve finished the school year, but I’m not very satisfied with my results. I got god grades for all the subjects except for English. My English teacher said I wasn’t good at it, especially speaking and writing. Although I’ve tried my best, I can’t improve my English. Can you show me how to study it well? I’ll be very grateful if you can drop me a few lines about it . If only you were here; then I can learn something from you.

    Write to me soon and tell all your news. By the way, send my best regards to your parents.

    Warmest regards,

    Mai


    1. Mai received a gift from Mary. 1. ……………

    2. Mary had an enjoyable holiday in Italy 2. ……………

    3. Mai is very pleased with the results of her studying 3. ……………

    4. She wasn’t good at English, but she could speak and write it well 4. ……………

    @@. Choose the word of phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

    The Y&Y planning to (1) _______________ the community by (2) _______________ all members to participate in a (3) _______________ program.All you have to do is to (4) _______________ used glass, paper and cans and send them for recycling. By (5) _______________ this, we can help save (6) _______________ resources and earn some.

    1. A. help B. helped C. helping D. helps

    2. A. encourage B. encouraging C. taking D. take

    3. A. saving B. save C. recycle D. recycling

    4. A. collective B. collect C. collection D. collects

    5. A. done B. doing C. do D. did

    6. A. natural B. nature C. naturally D. nation

    V. Rewrite the second sentences so that it has the same meaning to the first sentence: (2 pts)

    F 1.Mai said to Susan “ Please give Grammar Sense book to your sister”

    Mai told Susan _________________________________________________________________________________

    2. My mother said to me “ You should practicing English every day”

    F My mother said that _________________________________________________________________________________

    3. The young mother said to her son “ Don’t be cruel to animals”

    F The young mother told _________________________________________________________________________________

    4. Peter and Tom are excellent football players.

    F Peter and tom play _________________________________________________________________________________
    ANSWER KEY

    I. LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)

    II. USE OF ENGLISH: Write A, B, C, or D which best completes the sentences: (3pts)

    1B 2.D 3.D 4.B 5.A 6.A

    7.C 8.B 9.B 10.C 11.B 12.C

    III. Supply the correct Tense of Form of the Verbs in parentheses: (1,5ptS)

    1. to finish 2. hiking 3. to improve

    4. raise 5. spends 6. received

    IV. Reading Comprehension: (2,5 pts)

    @. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True of False: (1pt)

    1.T 2.T 3.F 4.F

    @@. Choose the word of phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

    1.A 2.B 3.D 4.B 5.B 6.A

    V. Rewrite the second sentences so that it has the same meaning to the first sentence: (2 pts)

    1. Mai told Susan to give Grammar Sense book to her sister.

    2. My mother said that I should practicing English every day.

    3. The young mother told her son not to be cruel to animals.

    4. Peter and tom play football excellently.
     
  3. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,524
    Đã được thích:
    2,873
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam


    ĐỀ 2
    I. LISTENING (1.5ms)
    II. Choose the best option to complete the following sentences. (3ms)


    1. He's so .....................; there's nothing he wouldn't do for us.

    A. generous B. commercial C. convenient D. traditional

    2. Fortunately, they did the experiment .....................

    A. succeed B. success C. successful D. successfully

    3. Ho Chi Minh Communist Youth Union is an ..................... for Vietnamese youth from 15 to 30 years of age.

    A. application B. environment C. encouragement D. organization

    4. Choose the word which is stressed differently from the rest.

    A. volunteer B. recycle C. underline D. afternoon

    5. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

    A. dangerous B. handicapped C. natural D. animal

    6. My mother asked me ..................... to bed early.

    A. go B. to go C. going D. gone

    7. “She is too young to be in my class." means

    A. She is not young enough to be in my class.

    B. She is too young to study.

    C. She is not old enough to be in my class.

    D. She can't go to class because she is so young.

    8. - Who repaired your bicycle for you?

    - Nobody. I repaired it .....................

    A. itself B. yourself C. myself D. yourselves

    9. - Do you need any help? - .....................

    A. Sure. B. No problem. C. Certainly. D. Yes. That's very kind of you.

    10. We are going to participate in many interesting programs this summer. “Participate” can be replaced by .....................

    A. enroll B. take part C. establish D. organize

    11. We went to the movie theater early ..................... get good seats.

    A. to B. so as lo C. in order to D. All are correct.

    12. Could you show me the way to the nearest bookstore?

    - ..........................................

    A. Sure. B. No. Thank you. C. No problem. D. A and C are correct.


    III. Give the correct form of the words given. (1m)

    1. Our holiday was too short. The time passed very ..................... (quick)

    2. It is more ..................... to shop in the mall than in the small stores. (comfort)

    3. Alexander Graham Bell successfully demonstrated his..................... of the telephone

    at countless exhibitions. (invent)

    4. Many people do not like him because he is so ..................... (friend)


    IV. Read the text. Answer the questions (Short answers can be used). (1m)

    Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school, he did not go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So, he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son.

    Fleming worked as a doctor in the First World War (1914-1918). During the war, many soldiers died in hospital because they did not have the right medicines. So, after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug. It was the first antibiotic and he called it “penicillin”. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Noble Prize in medicine for their work on penicillin.

    1. Did Fleming go to university when he left school?

    ..............................................................................................................................................

    2. What did he do in the First World War?

    ..............................................................................................................................................

    3. Did he discover penicillin in 1928?

    ..............................................................................................................................................

    4. When did he win the Noble Prize in medicine?

    ..............................................................................................................................................


    V. Complete the blanks in the letter with the correct words In the box. There is one word that you do not need. (1.5ms)


    back

    for

    great

    at

    second

    since

    ice-cream


    Dear Susan,

    It feels like such a long time since the last time I saw you. I know it’s only been some weeks (1) ..................... I saw you. So far, my summer has been (2) .....................!

    I spend all my weekends (3) ..................... the beach. I played lots of volleyball and surfing. Just this past weekend I took the (4) ..................... place in a sandcastle building contest!

    On the weekdays I work, I drive an ice-cream truck around and sell ice-cream to the kids. It is so cool. It is a combination of the two things I love most, (5) ..................... and kids.

    I hope the summer's gone well for you too. There's only a month and a half left in summer vacation and after that it's (6) ..................... to school. Would you like to meet up some time before school starts?

    Your friend,


    VI. Rewrite each sentence so that it has the same meaning as the first one using the word given in the bracket. (1m)

    1. Tim is a skillful soccer player, (skillfully)

    .........................................................................................................................................

    2. He is too young to drive a car. (enough)

    .........................................................................................................................................

    3. The teacher said to Susan: “Close your book.” (told)

    .........................................................................................................................................

    4. My brother is interested in playing chess. (enjoys)

    .........................................................................................................................................


    VII. Write meaningful sentences, using the cues given. (1m)

    1. I / used / go to school / bike.

    .........................................................................................................................................

    2. They / study / English / two years.

    .........................................................................................................................................
    ANSWER KEY

    I.

    II. (3đ) Mỗi câu đúng đạt 0,25 đ


    1.A, 2.D, 3.D, 4.B, 5.A, 6.B, 7.C, 8.C, 9.D, 10.B, 11.D, 12.D



    III. (1đ) Mỗi câu đúng đạt 0,25đ
    1. quickly

    2. comfortable

    3. invention

    4. unfriendly


    IV. (1đ) Mỗi câu đúng đạt 0,25đ 1. No, he didn’t.

    2. He was a doctor. (He worked as a doctor.)

    3. Yes, he did.

    4. In 1945 (he won the Noble Prize in medicine.)


    V. (1,5đ) Mỗi câu đúng đạt 0,25đ
    1. since

    2. great

    3. at

    4. second

    5. ice-cream

    6. back


    VI. (1đ) Mỗi câu đúng đạt 0,25đ 1. Tim plays soccer skillfully.

    2. He is not old enough to drive a car.

    3. The teacher told Susan to close her book.

    4. My brother enjoys playing chess.


    VII. (1đ) Mỗi câu đúng đạt 0,5đ
    1. I used to go to school by bike.

    2. They have studied English for two years.
     
  4. Minh Nhí

    Minh Nhí Phó nhóm Tiếng Anh| Chủ nhiệm CLB tiếng Anh Cu li diễn đàn Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017

    Tham gia ngày:
    18 Tháng mười một 2013
    Bài viết:
    1,524
    Đã được thích:
    2,873
    Điểm thành tích:
    476
    Giới tính:
    Nam
  5. Ngocduong2004

    Ngocduong2004 Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    19 Tháng mười hai 2017
    Bài viết:
    1
    Đã được thích:
    0
    Điểm thành tích:
    1
    Giới tính:
    Nữ
    Nơi ở:
    Thanh Hóa
    Trường học:
    Thcs đông minh


    Đây là theo chương trình mới à bạn.​
     
  6. Trần Tín Trung

    Trần Tín Trung Học sinh mới Thành viên

    Tham gia ngày:
    2 Tháng một 2018
    Bài viết:
    1
    Đã được thích:
    0
    Điểm thành tích:
    1
    Nơi ở:
    Phú Yên
    Trường học:
    Trần Hưng Đạo


    lo topic trước ôn cái kia sau nha ;)
     

CHIA SẺ TRANG NÀY